Bataclan, Paris 13/11-15: Militär insatsstyrka på plats – fick order att inte ingripa mot terroristerna som mördade konsertbesökarna!

Bästa läsare!

Detta tycks vara nyheten som passerat helt under mainstream medias radar i hela Europa utom i Belgien, varifrån ett flertal av de islamistiska terroristerna kom från som utförde massakern i klubben Bataclan i Paris den 13 november ifjol: Sex eller åtta stycken militärer från försvarsdepartementets Sentienelle-avdelning – en militär insatsstyrka som skapades efter Charlie hebdo-massakern – var på plats vid entrén till konsertlokalen. Men soldaterna fick order att inte gå in i lokalen och bekämpa de fyra terroristerna som dödade 85 personer och skadade fler än 100.

Detta uppger alltså belgiska medier, men enligt professor Michel Chossudovsky på Global Research har såväl franska som engelskspråkiga medier valt att inte återpublicera denna uppseendeväckande nyhet. Soldaterna var både tränade och rustade för denna typ av uppdrag. Men någon byråplasma hos polisen ansåg att denna insatsstyrka inte hade mandat att agera i denna situation.

Är detta bara typiskt franskt, eller var det till och med en order som gavs med syfte att terroristerna skulle hinna döda så många offer som möjligt?

Oavsett vilket så detta återigen ett exempel där människor dödas p.g.a. samhället säger att det är staten som skall garantera medborgarnas säkerhet och skydd. Samma samhälle som – i namn av kamp mot global terrorism och grov kriminalitet – berövar medborgarna rätten att värna och skydda sig själva med egna vapen.

När staten – i det här fallet den franska – inte ens bemödar sig att agera p.g.a. byråkratisk formalia, trots att man har personer av rätta virket tillgängliga för en insats – då har staten förverkat sin rätt att ha företräde som beskyddare.

Alla envar måste ha rätt att vara sin egen riddare. Slopa statens våldsmonopol.

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Brott & straff. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Bataclan, Paris 13/11-15: Militär insatsstyrka på plats – fick order att inte ingripa mot terroristerna som mördade konsertbesökarna!

 1. gmiksche skriver:

  Kanske inte typiskt franskt, men kännetecknande för dagens Frankrike. Nyligen föreslog en parlamentarisk kommission att man skulle slå ihop en rad statliga organ som alla har som syfte att bekämpa terrorismen: GIGN (Groupe d’intervention de la Gendarmerie nationale), Bri (Brigade de recherche et d’intervention) och RAID (recherche assistance intervention dissuasion), de första två tillhörande gendarmeriet, den sistnämnda nationella polisen. Av det blev intet. Det hade inkräktat på mäktiga potentaters revir. Samtidigt om bara 30 % av den franska befolkningen har förtroende i statens åtgärder mot terrorismen och inrikesministern Valls blev utbuad när han besökte Nice för att hedra offren. Förresten har det blivit modernt att hedra istället för att förebygga. Även här är vi ett föregångsland. Jag väntar bara på när statsministern m fl blir utbuade. Då kan det finnas hopp.

  • Peter Harold skriver:

   Det har hänt. Det var en dödsskjutning i en pizzeria i Göteborgstrakten där en gangster dog plus en oskyldig kund, och Stefan Löfvén fick veta det på hemvägen från någon konferens i utlandet. Någon assistent fick väl köpa ett par buketter på landvetter när planet landade, och sen körde SÄPO-bilen fort som fan till den avspärrade pizzerian innan alltför få nyfikna fanns kvar. Det fanns inte tid för statsministern att ens ta reda på vad dödsoffren hette. Han buades ut av folk bakom de främre leden.

 2. Sofia skriver:

  Det behövs mycket starka bevis för att detta ska gälla som sanning!

 3. Risto Matinen skriver:

  Och i Sverige låter staten invällarpacket hållas när de upploppar! Det senaste:

  Uppsalapolisen fick order att inte ingripa mot upploppsmakarna

  Istället för det självklara: Slå ner dem med brutalt våld! Det enda barbarena förstår och biter på dem!

  Göta hovrätt låter ännu en våldtäktsneger stanna: Slipper utvisning: ”Inte tillräckligt grovt brott” att våldta kvinna med knytnäven.

  Inte tillräckligt grovt? SKulle våldtäktsnegern dödat henne för att duga till utvisning? Nej, varje våldsbrott av invällarna ska leda till utvisning, vilket borde vara självklart.

  Så Varför agerar staten så? Vill de provocera fram motvåld på de utländska legosoldaterna eller kan/vill de inte sköta de miniminivåer som staten ska sköta, om den ens ska finnas?

  Ron Paul 2010: ”Kraven på ökad säkerhet blir allt påstridigare och omtanken om friheten tynar bort.”.
  Citatet hittade jag i en intressant text om hur USA förföll från republik till demokrati:
  Konstitutionell Republik vs Demokrati Del 1: Demokrati leder till tyranni

  Så slutsatsen som kan dras är att det är en av NWO:arnas metod: Skapa våldsdåd med terrorister och invällare så att ropen efter säkerhet ökar för att minska vår frihet, därefter införa undantagstillstånd och småningom försöka skapas global diktatur…

  • Peter Harold skriver:

   Japp! Det besynnerliga är att det inte krävs mycket akademisk bakgrund eller ens en Einsteins hjärna för att räkna ut vad resultatet blir när man släpper in människor i stor mängd av en främmande kultur, men att politikerna ändå leder en sådan utveckling. Fördärvet sker med stor medvetenhet, och sannolikt med det målet att skapa mer makt för politikerna (och starkare instrument för att skydda politikernas makt).

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s