George W Bush hemligstämplade rapport är ute: Trots kvarstående sekretess är Saudiarabiens stöd till 9/11-terroristerna uppenbart!

Bästa läsare!

Under 14 år har ett kapitel i den amerikanska kongressens rapport om terrordåden den 11 september 2001 varit hemligstämplade enligt beslut av den dåvarande presidenten George W Bush. Det skall sägas att detta beslut lika gärna kan ha varit initierat eller kravställt av vicepresidenten Dick Cheney som på flera sätt har kopplingar till indicier som visar på att terrordåden skedde med den delar av den amerikanska regeringsadministrationens vetskap.

Det hemligstämplade kapitlet har gått under den allmänna benämningen The 28 Pages, och har beskrivits av kongressmän och tjänstemän som redan tidigare haft access till hela dokumentet som ”mycket omvälvande”, och tvingat läsaren att omvärdera sin syn på grunderna till den amerikanska utrikes- och säkerhetspolitiken.

I förra veckan släpptes de 28 sidorna i rapporten. Men det är inte frågan om en fullständig avklassificering av sekretessen. Fortfarande finns såväl korta som långa överstrykningar som döljer information som skulle kunna skada USA:s relation med främmande makt (det saudiska kungahuset). Till och med hela paragrafer hålls fortfarande hemliga.

Från Vita husets sida säger man att ”även om inte dokumentet visar att Saudiarabiens regering stödde al-Qaida eller ger någon ytterligare information som inte var känd tidigare, så anser vi att det är viktigt att dokumentet blir offentligt”. Och denna formulering har flitigt återanvänds av de större mediebolagen (där det i vissa fall också finns saudiska delägare). Huvuddragen i rapporteringen handlar dels om att ”det inte finns någon rykande pistol”, och dels spekulationer om huruvida anhörigföreningarna till 11 september-ofren över huvud taget skall kunna stämma någon.

Men trots detta innehåller faktiskt de 28 sidorna information som med all önskvärd tydlighet visar på kopplingar mellan den saudiska staten och terroristerna. Det finns inget dokument som visar att den saudiska staten gett order om att genomföra 11 september-attackerna (eller 11 september-olyckorna som det heter på Miljöpartispråk). Däremot har både FBI och CIA rapporterat att företrädare för Saudiarabien assisterat terroristerna och sfären kring dessa före terrordådet.

Jag har valt ut tre exempel ur den nu offentliggjorde delen av 2002 års kongressrapport:

sb 28 pages Omar al-Bayoumi

sb 28 pages Osama Bassnan-2

sb 28 pages Shayk al-Thumairy-3

Utöver detta finns det flera andra kanaler mellan bl.a. det saudiska kungahuset och al-Qaida; ett påtagligt exempel är att al-Qaidaledare haft numret till ett enskilt företag i Aspen i USA i sin telefonbok. När man kollar upp detta företag visar det sig vara ett bolag som officiellt administrerar den saudiske prinsens Bandar aktiviteter i den staden där han haft egendomar. Prinsen var Saudiarabiens ambassadör i USA!

Visserligen tycks det som att ingenting duger som 100%-igt bevis för påståendet om att det saudiska kungahuset gett order om att terrordåden skulle genomföras, men man skall ha i åtanke att den amerikanska regeringen gått till krig för betydligt sämre bevis än detta.

Invasionen av Afghanistan skedde sedan talibanregimen svarat på Vita husets begäran om utlämning av al-Qaida-ledarna med beskedet att man stod till USA:s tjänst med detta under förutsättning att den amerikanska regeringen framställde bevis som kopplade de i Afghanistan närvarande al-Qaida-personerna till terrordådet. Vita huset vägrade gå med på detta krav och invaderade landet som sedan dess befunnit sig i konstant krig. Talibanerna själva hade ingenting med terrordådet att göra, även om de var muslimska skurkar i sitt eget land.

Invasionen av Irak skedde under falska förespeglingar om att Saddam Hussein stödde al-Qaida. Vita huset manövrerade på flera PR-fronter samtidigt för att kunna få genom sitt krig mot Irak, med påståenden om att Irak hade missiler som skulle kunna angripa Israel med stridsgas.

I verkligheten var det just Saddam Husseins regim som bekämpade al-Qaida (med den logiska följden att al-Qaida sedan etablerade sig i Irak när USA förstört landet), några massförstörelsevapen återfanns inte heller, mer än redan kända deponier av stridsgas från Irak-Iran-kriget som USA redan varit involverade kring, och som inte kunde hanteras av den irakiska krigsmakten p.g.a. av säkerhets- och miljöskäl.

Vita huset kunde inte/ville inte bevisa att al-Qaida och Osama bin ladin låg bakom 11 september-attackerna, men invaderade Afghanistan. Vita huset ljög om Saddam Husseins påstådda koppling till al-Qaida och om Iraks massförstörelsevapen, och invaderade Irak. De 28 sidorna däremot visar att saudiska intressen stödde nätverket kring al-Qaidas terrorister i USA. Om detta råder det inga tvivel om alls, dels genom exemplen här ovan och dels om man läser resten av vad som är möjligt i det alltjämt maskerade dokumentet från den amerikanska kongressen!

Någon amerikansk invasion av Saudiarabien, eller ens ett assisterat regimskifte i det landet är nog inte ens att tänka på. Men affären med de 28 sidorna som pekar ut saudierna som huvudintressenter i de islamistiska attackerna mot USA måste leda till en lärdom om att USA:s regering bedriver skurkpolitik på den internationella scenen.

USA:s regering – vare sig det varit under republikanen George W Bush eller demokraten Barack Obama – har använt argument för sina och NATO:s krig på ett högst selektivt sätt (för sina egna, Israels och saudiernas intressen!). Detta måste vi med all önskvärd tydlighet ha klart för oss i och med att det politiska etablissemanget i Sverige vill ha med vårt land i krigsalliansen NATO.

Den alltjämt censurerade versionen av de 28 sidorna kan läsas här [LÄNK]. I ett annat avklassificerat dokument kan man läsa om samma personer och andra, samt notera att både FBI och CIA har material om misstänkt saudisk inblandning i terrordåd, allra minst ända tillbaka till år 1994. [LÄNK]

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Krig & fred. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till George W Bush hemligstämplade rapport är ute: Trots kvarstående sekretess är Saudiarabiens stöd till 9/11-terroristerna uppenbart!

  1. Björngunnar skriver:

    100% koshergaranti på allt som kommer från amerikanska judar o sabbathsgoyer.

    10 sekunder, fällt från en grotta i Afghanistan medelst telepativibrationer!?

    • Peter Harold skriver:

      Ett problem är att vi har mycket ”Vargen kommer” över det hela. Visst, det är inte otänkbart att den globala eliten tänker sig för när de ser att allt fler blir medvetna. Men det finns en risk att folk tröttas ut. OCH det finns också en risk att några av dessa ”One World goes to attack” faktiskt skapas och läggs upp av etablissemangets agenter just i syfte att matta ut motståndarna i förväg.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s