Obefintligt zika-virus i Florida bekämpas med insektsgift som riskerar krympa hjärnan på nyfödda barn…

Bästa läsare!

Tack gode gud för den välsignade staten. Den ger oss alla ständigt nya källor till blogginlägg…

Idag får jag dock vända mig utomlands, för jag orkar inte med svenska politiker just nu. De är så… ja, vad skall man säga. Bara att se dem på TV får blodtrycket att stiga. Skruvar man dessutom upp ljudet så att man hör vad de säger så känner man hur hornen börjar växa.

Amerika. Amerika! Och zika. Det lilla viruset som har kommit i modet hos all världens beslutsfattare, nyhetsförmedlare och opinionsbildare. Till och med Sverige är berört. Vi har fått en mygga som teoretiskt sätt kan bära på viruset. Eller snarare, vi kan ha haft den myggan här i flera årtionden. Men nu är man säkra på det.

Steget från mygga till zika-virus och förkrympta huvuden är dock inte taget, annat än i mediernas larmreportage. Att man kan bli sjuk av myggbett rent generellt även i Sverige vet nog de flesta friluftsmänniskor. Jag själv är en av dem som brukar bli krasslig av de första myggattackerna, med värk och olustkänslor som följd i ett par dagar. Sen vänjer sig kroppen.

I USA har man börjat att bekämpa mygg med hjälp av insiktsgifter. Det är företrädesvis i Florida – ett bihang till den nordamerikanska kontinenten som erbjuder tämligen ringa topografiska utmaningar och där det kan diskuteras vad som är land respektive hav – som man försöker förhindra ett zika-utbrott, och därmed rädda nya bebisar från att födas med förkrympt skalle.

Det ironiska är att medlet som myndigheterna beslutat att man skall använda är skadligt för människofoster. Förutom nervskador och annat smått och gott som kan drabba både människor, husdjur och boskap, fåglar och fiskar, så noteras att detta bekämpningsmedel kan orsaka mänskliga fosterskador som tar sig i uttryck av… ta-daa… förkrympta hjärnor!

Förvisso hatar jag mygg, och det skall erkännas att jag gärna skulle hyra ett besprutningsplan och spraya myggen till utrotning när jag är ute och vandrar. Och samtidigt är det en röst i mitt huvud som säger att detta kanske inte är en bra idé. Naturen har en förmåga att balansera och kompensera. Mygg är mums för fåglar och andra insekter, och vi människor gör klokt i att undvika myggrikena om vi kan, eller skydda oss med kläder.

Fast när medierna gör zika till vad svinfluensa och fågelinfluensa var på sin tid – d.v.s. löpsedelsproblematik – så tänker de opinionskänsliga makthavarna utifrån ett helt och hållet annat perspektiv. Så därför kan de fatta beslut om att döda myggen i ett helt område, fastän inte ett enda av dessa flygfän bär på zika-viruset. Dessutom med en metod som man vet är skadlig för hälsa och miljö.

Hälsar eder Peter Harold

 

 

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Gör det med djur, Hälsa, Naturvetenskap. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Obefintligt zika-virus i Florida bekämpas med insektsgift som riskerar krympa hjärnan på nyfödda barn…

 1. anders skriver:

  Det borde funnits tid att hitta ett motmedel som zika patenterades 1947. OBS patentägaren.
  https://www.lgcstandards-atcc.org/products/all/VR-84.aspx?geo_country=se#history

  • anders skriver:

   För en kort sammanfattning av följderna av zika kan man läsa denna korta text.
   http://www.medicalnewstoday.com/articles/167892.php

   • Risto Matinen skriver:

    Va?! De säljer virus, till hågade? Och Rockefelllarna är involverade, sådana som kraftigt vill reducera jordens befolkning…

    Däremot skulle jag inte ha något emot om t.ex. svartingar dog ut. Världen skulle både bli bättre och vackrare. Inte menat att vi skulle döda dem annat än om de vägrar åka hem. Utan av ett av naturens nyck.

    Jag vill utrota de som vill oss illa. Helst skulle man vilja slippa, men det är faktiskt vi eller dem! Kampen om tillvaron har alltid funnits. ”Våra” onda politiker har satsat våra pengar på att utrota oss vita. Vad svarar vi då?

    Konspirationsteorier om avsiktligt spridda virus mm, kanske är närmare sanningen än vad man kan tro. Virus som gav spanska sjukan, som dök upp ”lägligt”…

  • Peter Harold skriver:

   Det var som sjutton! Familjen Rocky igen.

   By the way, Patriarken fyller visst 101 år nu.

 2. Säkert ett genmuterat virus skapat i lab av det onda Monsanto. Sedan skyller man på myggorna så att massorna ska tro att det är en naturkatastrof. Folk som föds med krympta huvuden har väl lägre intelligens och mer lättkontrollerade av JWO.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s