CNN klipper bort svart kvinna som uppmanar till upplopp och bränder

Bästa läsare!

Någonting som jag låter passera med största ointresse är Black Lives Matter-frågan i USA. Jag behöver inte uppdatera mig om vilka städer och vilka stadsdelar som brinner p.g.a. att en svart kriminell man blivit dödad av polisen. Frågan är alltför komplex för att sätta sig och heja på ena parten. Jag nöjer mig med att konstatera att situationen i USA är värre nu än innan Barack Obama blev president för USA.

Därför är det snarare med ett mediekritiskt intresse som jag reagerar på ett inslag i den samhällsomstörtande och destruktiva Black Lives Matter-rörelsen.

Såvitt jag förstår har ännu en svart ung man dödats av polis, och en anhörig till honom filmades av nyhetsbolaget CNN. I ett reportage klippte de in den unga kvinnan som sade ” – We want peace”.

Det intressanta är att i nästa andetag sade honom någonting annat. Nämligen att man inte skulle förstöra hennes kvarter, utan istället bränna ner förorterna… ” – Burn down that shit. Take that shit at the suburbs”. Det kom inte med i sändningen.

CNN beklagar deras ”förkortade inslag med den avlidnes syster, och att det oavsiktligt gav intryck av att hon önskar fred överallt”… Är det troligt att CNN hade klippt ner inslaget på samma sätt om en vit amerikan uppmanat till bränder i förorter? Knappast troligt.

Jag har en känsla av att medierna är tämligen rasistiska. Mer rasistiska än människor i gemen. Men hur det än är med den saken så är det ett faktum att vi inte kan lita på vad medierna säger. Vi befinner oss mitt uppe i en Orwellsk era.

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Medierna. Bokmärk permalänken.

19 kommentarer till CNN klipper bort svart kvinna som uppmanar till upplopp och bränder

 1. gmiksche skriver:

  ”Frågan är alltför komplex för att sätta sig och heja på ena parten. Jag nöjer mig med att konstatera att situationen i USA är värre nu än innan Barack Obama blev president för USA.” Håller helt med om den inställningen. Man behöver inte välja sida i alla sammanhang. Det räcker ofta med att inse att det är ruttet. I naturen är det olika rötsvampar som konkurrerar med varandra för att bryta ner det som är dött eller döende. I vårt samhälle förhåller sig det på samma sätt. Och på samma sätt som det finns bekämpningsmedel som verkar på en mängd olika svampar så finns det medel för att bekämpa rötan och rötäggen i vårt samhälle. Förhoppningsvis blir vi tillräckligt många för att lyckas med det innan samhällsbygget kraschar för gott.

 2. Sofia skriver:

  George Soros son Alexander tar över faderns krig mot självständiga folk;

  🆘 take notice…#neverforget

  A post shared by Alexander Soros, PhD (@alexsoros) on

 3. Benny skriver:

  Obama är en inkompetent odugling som är lika populär som en böld i röven i de flesta läger förutom hos MSM-media som av känd anledning vägrar granska honom. Calle Bildt har tydligen varit i farten igen i Ukraina-konflikten. Han kallade Ryssland för lögnare när terrorförsöket mot Krim stoppades och påstod att det var arrangerat av ryssarna själva. Nu har alltså ukrainarna erkänt att terroristerna var från Ukraina och således högst verkliga, men säger man i nästa andetag, att de inte var skickade av deras regering eller militär dvs precis som alla andra stater som sponsrar terror i världen. Poroshenko märkte snart att han inte är speciellt trovärdig längre efter alla utspel om tusentals ryska stridsvagnar och trupper som ingen kunnat varken se eller höra så det är väl bara Bildt och svenska media som numera bryr sig om vad fascistledaren i Kiev gormar om. Lögnerna om vilka som utför sexuella övergrepp fortsätter i svenska media också! Det är väl ungefär samma typ av förnekelse som när man varit på kräftfest och tagit sig en eller några dussin nubbar för mycket….”aldrig mer kräftor, man blir så jävla dålig av dom” (man vägrar skylla på den verkliga orsaken dvs spriten eftersom det är så gött att supa)…samma med kulturmarxisterna, de förnekar ju envist att övergreppen skulle ha något med muslimerna att göra och skyller på män i allmänhet fast alla vid det här laget vet om att afghanska ynglingar står för merparten av övergreppen följt av andra muslimer från mena-området.

  • Peter Harold skriver:

   Ukraina är ett av de få länder där det öppet finns en parallell regering, så det är inte omöjligt att något av dessa sidoutskott agerade. Jänkarna säger inte ett knyst längre sedan man från holländskt håll ser att den oligarkkontrollerade truppen mycket riktigt hade missiler med kapacitet att skjuta ner plan på 3’000 fots höjd (d.v.s. man skulle ta ner Putin när han flög hem).

 4. Risto Matinen skriver:

  Tja, förvånande? Negerupplopp hetsar Obama och Soros till, för att nämna några skyldiga. Går lätt med svartingens klena förstånd.

  Black lifes does not matter, at all! Om jag vore Gud och negern hotades av utrotning pga virus eller annat, skulle jag inte göra något för att hindra det. Världen skulle både bli bättre och vackrare…

  • Man kan verkligen fråga sig vad världen haft för nytta av negrer så här långt?

   • Risto Matinen skriver:

    Om man inte tror på Gud/mig så har evolutionen ingen avsikt. Är inte ett dugg övertygad om ”Ut ur Afrika-hypotesen”. Det finns för mycket som talar emot det. Fossil efter humanoider har hittas på flera kontinenter än Afrika och Neandertalare är ett bevis för det.

    Man kan läsa om det här: Multiregionala hypotesen för människans ursprung. De som skriver där är väldigt negativa till den alternativa hypotesen, så det är förmodligen fel att länka dit, men orkar inte leta efter något bättre.

    Det finns ingen negernytta. De borde fortfarande finnas minst 400 mil härifrån, i deras naturliga habitat. Här är de onaturliga. Få negrer klarar sig här av egen kraft.

    Idag såg jag den andra negern passera utanför tomten. Den första i juni. Vad gör de här? Det är minst 2,5 km till närmaste negernäste och inga bor åt vårt håll annat än ett par mil. Det borde som sagt vara minst 400 mil till närmaste negerbosättning!

    • Risto Matinen skriver:

     Nä, finns ingen bomull på tomten! Om så vore ändå inga skitiga negerfötter här inte.

     Hade tänkt bygga en negerfälla med spikar i botten, men bestämde mig för skjutvapen istället…

     Verkar ha en onödigt ”rik” granne jag. Han berättade nyss att målarfärgen till hans andra garage han målar om just nu kostat honom 30 lakan.

     Va!? Målade om hela kåken och garaget för mindre än en tredjedel för ett drygt årtionden sedan.

     • Du kanske inte har bomull på tomten men negern kanske förvirrade sig bort från bomullsplantagen? Dom borde i så fall hålla bättre reda på sina negrer kan man tycka. Det gjorde dom säkert förr i tiden. Men precis som all annan verksamhet i dårlandet ha väl det också kollapsat.

      • Risto Matinen skriver:

       Det gick konstigt nog, dock via en nyöppnad inläsning av tråden. Nåväl:

       Det är lurt med negrer som stryker omkring här, eftersom det inte finns någon uppenbar anledning att de skulle ta sig hitåt. Tack och lov har det endast varit en åt gången och inte en flock.

       Här är vi några som kan tänka sig att patrullera om så behövs. Vi kör lite grannsamverkan och de närmaste grannarna är inte PK, utan snarare tvärtom.

       Själv passar jag på sedan ett par år på att göra mig ”känd” även bland grannarna som inte är de närmast belägna. Vi måste börja samverka mer. Våra kvarter är lämpliga att inhägna eller bygga murar kring, när det behövs. En enda gata behöver bommas för att hindra obehöriga att ta sig in.

       Idag var jag på alla gubbdagis i en grannstad och handlade det som för tillfället fattades för fastighetsrenoveringen. Sällan man ser svartingar på gubbdagis, men det händer och verkar bli vanligare. Vad skulle de ha för ärende där? Annat än för att stjäla?

       När jag skulle lämna ett sådant ställe kryllade det plötsligt av dem. Mest hannar, men även en del feta islamisttält. Hade inte tid att kolla vad de pysslade med, så jag drog bara. Hoppas Jula inte säljer macheten till svartingarna. Machetena är dock inlåsta, så man behöver normalt inte vara rädd att bli attackerad med en stulen därifrån.

    • Läsare skriver:

     Den var stygg Peter!D)

     Vet du vad en lada full med gamla negrer är?

     Begagnade jordbruksredskap.

     Blir lite mer stunch på engelska: Used farm equipment.

 5. Ahrvid Engholm skriver:

  Påminnelse om att Fantastiknovelltävlingen 2016 har deadline snart! Sänd tävlingsbidrag (inom science fiction, fantasy eller skräck) som ren mailtext till ahrvid@hotmail.com SAMT fantastiknovell@hotmail.com senast 4 september kl 24.00.
  Tre vinnare utses av en jury, med förstpris 999:-, andrapris 600:- och tredjepris 300:-. De tre på prispallen får även en gratisprenumeration på tidskriften Skriva. Dessutom kan juryn utdela hedersomnämnanden. Fullständiga regler på http://www.skriva.bravewriting.com.
  Tävlingen stödjs av föreningen Novellmästarna och arrangeras av Sveriges äldsta skrivarlista, SKRIVA (maila ”subscribe” i rubriken till skriva-request@freelists.org för att gå med). Sponsorer är http://http://www.welaforlag.se/ http://zenzat.wordpress.com/ och http://http://tidningenskriva.se/

  –Ahrvid

 6. Risto Matinen skriver:

  Testar en bild:

 7. Sofia skriver:

  Träffande bilder! Vår påtvingade verklighet är absurd!

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s