Snart dags för svenskt korsförbud för att inte kränka judar? (Göran Rosenberg har öppnat käften igen)

Bästa läsare!

Utan att vara religiös så måste jag säga att år 2016 åtminstone erbjudit på den upplyftande nyheten om att man på allvar börjar diskutera den våldsamma förföljelsen av kristna (även om herr Adaktusson var offensiv redan ifjol). Karaktären av debatten fram tills i år har bestått i att betrakta våld mot kristna som obekräftade myter, och har alltid ställts i relation till den kristna västvärldens historiska skuld för kolonialism, slavhandel och McDonalds-restauranger.

Att radikala islamister – påhejade av konventionella obildade muslimer – ägnat sig åt att systematiskt förfölja kristna i deras hembygder och kulturområden, har värderats med samma allvar som ett TT-telegram om en trafikolycka på andra sidan jordklotet. Videoklipp med kristna som halshuggs avfärdas som fusk och montage eller ”situationer ryckta ur sina sammanhang”. Ibland också med ett ifrågasättande som hävdar att offret är muslimer eftersom de inte ser ut som kristna.

Även här hemma i Sverige har det civila och militära våldet mot kristna ute i världen behandlats med relativiserande resonemang. Svenska Kyrkan säger sig kategoriskt ta avstånd mot allt våld, vilket inte är fel, men det visar också att man inte hade någon ambition att stödja sina trosfränder fastän stödet var absolut nödvändigt för dessa människors liv och säkerhet. Svenska Kyrkan har gjort det till en hederssak att vända ryggen till mot sina egna, och andra kinden till mot islam.

Det här rör sig i huvudsak om kristna i Mellersta östern, folk som utgör en historisk rest av det kristna ursprunget (men också förföljelse av kristna i övriga Asien och Afrika). Måhända vill inte den svenska sekulära kyrkan ha med detta arv att göra eftersom det kristna ursprunget är ett hot mot den moderna kulturmarxism som blivit kyrkans nya budskap?

Under 2016 har dock fler fått upp ögonen för att det handlar om människor som förföljs och dödas p.g.a. sin kristna bekännelse. Islamiska staten med tillhörande militära organisationer ägnar sig åt förföljelse, på gränsen till folkmord. Och till slut har medlidandet i vårt land väckts för dessa människor.

Ett antal svenska präster och andra kristna troende har startat en kampanj där de uppmanar folk att visa sympati för de förföljda kristna och motstånd mot islams utbreddning genom att bära ett kors. På Facebook har de startat en grupp kallad ”Mitt kors”. Man kan jämföra detta med hur flera kvinnliga vänsterpolitiker som Åsa Romson, Veronika Palm och Gudrun Schyman klädde sig i slöja under det s.k. niqab-upproret (i sympati till ett falskt påstående om att en muslimsk kvinna överfallits av en rasist). Någon kritisk reaktion mot att svenska politiker ikläder sig en annan kulturs politisk-religiösa symboler framfördes inte i mainstream media; däremot uttrycks oro mot att svenskar börjar bära kors.

En av dem är författaren, kommentatorn och femtekolonnaren Göran Rosenberg. Han skrev den 14/8 bl.a. följande i Bonnier-ägda Expressen [länk]:

För en jude kan korset aldrig bli en odelat ljus symbol. Korstågens, inkvisitionens, de antijudiska passionsspelens och de blodiga påskpogromernas kors sitter fortfarande djupt inbrända i det judiska minnet. För att inte tala om den antijudiska hetspropaganda som genom århundradena frodats i korsets skugga.

[…]

En symbol som genom århundrandena inspirerat till både de mörkaste massakrer och den djupaste medmänsklighet är inte en symbol som kan användas utan tanke på tolkning och sammanhang.

[…]

När en rörelse nu startats för att få folk att bära ett kors om halsen (#mittkors) så är den uttalade meningen att korset ska tolkas som symbol för solidaritet med de kristna offren för islamistisk terror. Mindre uttalat görs korset därmed till symbol för en solidaritet som gör skillnad på offer och offer, på offer som är födda i en religion och offer som är födda i en annan (för det är ju så vi i regel får vår religionstillhörighet, genom att födas).

Vad är det vi läser här i Göran Rosenbergs text? Jo, att bärandet av ett kristet kors för att manifestera mot islamisters förföljelse av kristna är en påminnelse om kristnas förföljelse av judar!

Göran Rosenberg försöker läxa upp de kvinnliga kristna aktivisterna genom att utmåla dem som exkluderande genom att bara engagera sig mot förföljelse av kristna när samtidigt andra muslimer och även judar faller offer för jihadisterna.

Men man kan ju vända på detta resonemang : Hur mycket plats breder de judiska företrädarna ut under Förintelsens minnesdag för att åskådliggöra den förföljelse som inte bara zigenarna utsattes för av nazisterna, utan även de kristna som vägrade att lyda regimens anvisningar och som sattes i koncentrationslägren som politiska fångar eller avrättades? Hur många Hollywoodfilmer och TV-dokumentärer handlar i samma omfattning om andra grupper än judarna?

Det bisarra är att om vi vänder på skuldfrågan, och lägger fram det första exemplet på judars förföljelse av kristna, nämligen judarnas avrättning av Jesus. Torde inte judiska symboler vara en mörk påminnelse om hur judarna röstade demokratiskt om att låta avrätta honom, fastän den romerska prefekten betraktade Jesus som oskyldig? Nej, människor som Göran Rosenberg betraktar en sådan jämförelse som antisemitisk. Judendomen har till och med skaffat en benämning för detta; blodsförtal. Det är ett brott att anklaga judarna.

Det finns historiska exempel på judars våld mot kristna, men skildringarna är så stympade att man aldrig får veta något kring detaljerna om vad anklagelserna grundade sig på, medan det alltid med all önskvärd tydlighet beskrivs att anklagelserna var falska och berättelserna är mytiska. Alla misstankar om att det existerat judiska sekter som ägnat sig åt ritualmord på kristna offer (pojkar) under medeltiden betraktas som påhitt, och Toran är alibit. Det är dock besynnerligt att det skall finnas fler religiösa sekter som ägnar sig åt ritualmord idag i vår upplysta era än under Medeltiden då skrock och tro var sed och lag…

Nåväl, låt oss reducera debatten om förföljelsen av kristna i modern tid med det fastställda villkoret att aldrig någonsin glömma att även judarna alltid lidit och att de lider än idag av alla trångsynta kristna som fiskar i grumliga vatten efter sympati för att det är en och annan Jesustroende som råkar komma i vägen för islamister på väg mot Israel.

Att bära ett kors som smycke är bara okej om man minns att det alltid är mest synd om det judiska folket, och att Jesus själv bar ansvar för att han blev korsfäst av medborgarna i ett land som stod under romersk kontroll. Allt annat prat är antisemitism.

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Religion. Bokmärk permalänken.

25 kommentarer till Snart dags för svenskt korsförbud för att inte kränka judar? (Göran Rosenberg har öppnat käften igen)

 1. Sofia skriver:

  Fler och fler slutar läsa |#666#| propaganda 🙂

 2. Sofia skriver:

  (Vallmoblomman symboliserar att judarna vann opiumkrigen)
  [1800-talet, mot Kina]

  • Läsare skriver:

   Byt ut en enda stor kyrka med välfärdsstaten Sverige, och vad måste juden göra med kyrkan/välfärdsstaten?

   Juden måste krossa bägge två. Idag är kyrkan krossad så vad återstår för juden? Att krossa välfärdsstaten och hur gör juden det?

   Genom att massimportera araber och negrer.

 3. Läsare skriver:

  (((Göran Rosenberg))) är juden, det vill säga den organiserade världsjudendomen.

  Detta runt ett namn betyder att det är en jude (((Jude))).

  (((—-))) symboliserar judens eko i historien. När en (((—-))) bröt en tånagel för 5.000 år sedan, skrev juden ner denna oförätt.

  För en (((—-))) är det ALLTID en goj som är skuld till allt som drabbar judar. Alltid – inget undantag. Faktum är att alla judar ägnar hela deras misslyckade liv med att komma på varför allting är gojernas fel.

  (((Göran Rosenberg))) är inte en femtekollonare, han är en LJUGANDE jude.

  Judens strategi är att fylla våra liv med hjärndött trams. Ta vad som helst från Jesus till innebandy idag, och allting är i judens värld sinnessjukt judehat.

  Ta ett innebandylag som bara har vita spelare och vad är det när juden Göran Rosenberg är färdig? Ett bevis för den vita strukturella rasismen, och som ett brev på gamla posten ett bevis på organiserad nazism och då är det fan inte långt till gaskammare i varje vägkorsning.

  ”Kyrkan har gjort det till en hederssak att vända ryggen till mot sina egna, och andra kinden till mot islam.” —PH—

  Jag har inget annat än det djupaste förakt för de flesta ”kristna” och längst ner hamnar ”svenska kyrkan”, och påven.

  Det ENDA ”kyrkan” sysslar med är att förvara sig mot judens eviga anklagelser, och ställa sig på alla fyra för att bli rövknullade av muslimer.

  Du kan tycka vad du vill om religion men faktum är att religionen/kyrkan är ett av de kitt som håller samman en nation. Ett annat kitt är kungen.

  Och vilka har judarna attackerat oupphörligt de senaste 200 åren? Kungen och kyrkan.

  Döda kungen och prästerna och du har ett land i vadå? Kaoz.

  Har du ens en susning om hur många kungar som mördats av judar? Ryske kungen mördades år 1881 – av judar.

  Ryske kungen mördades år 1918 – av judar.

  Det första judarna gjorde i den judiska statskuppen i Spanien var vadå? Att mörda alla nunnor och präster de kunde få tag på.

  Vad var det första judarna gjorde efter den judiska statskuppen i Ryssland 1917? Mörda alla nunnor och präster judarna fick tag på.

  Vilken folkgrupp som oupphörligt attackerar svenska kungahuset och kyrkan? (((JUDEN))) som Göran Rosenberg och (((Bonnier)))-judarna.

  • )))Björngunnar((( skriver:

   Gustav III dödades av judarna och Bernadotteätten adopterades för att komma runt lagen om att bara ättlingar till wasaätten kunde bli kungar.
   Droger av olika slag ger två fördelar, inkomster och död.
   I Afganistan försvann knarkodlingen helt när Islamister hade makten.
   När sedan JUweSA ockuperade landet var det snart full fart på knarkodlingen igen.
   Svenska soldater blev tillsagda att inte bry sig om knarkodlingar
   Afganistankriget var för att få igång knarkodlingen igen , liksom boxarupproret var ett misslyckat försök att få stopp på judarnas knarkhantering.

   • Läsare skriver:

    d who was for many years state treasurer to the Turkish governor of Bagdad, was known as ”Nasi [= ”Prince”] of the 

    _______

    Here he established the house of David Sassoon & Co., with branches at Calcutta, Shanghai, Canton, and Hongkong; and his business, which included a monopoly of the opium-trade, extended as far as Yokohama, Nagasaki, and other cities in Japan. Sassoon attributed his great success to the 

    http://www.jewishencyclopedia.com/articles/13218-sassoon

    Opium är och har alltid varit ett judiskt monopol. Kinesen slängde ut juden två gånger och varje gång gick England i krig för att juden Sassoon skulle få tillbaka monopolet.

    Talibanerna slängde ut opiumjuden och fick ner opiumodlingen till nära noll. Gissa varför det judestyrda Amerika gick i krig med Talibanerna?

  • Hjärndött trams är väl också det enda (((Robert Usch))) har lyckats att producera genom åren. Lavemangs- och fis-tv åt dom dumma )))gojerna(((. När han inte åsiktsregistrerar och förföljer )))oliktänkande(((.

   • Läsare skriver:

    Jag får erkänna att jag skrattade så jag grät när jag detta. Jag har inget emot annorlunda och oväntade grejer och juden Arsleberg tog verkligen sakerna till en ny lägstanivå.

    Men juden Aschberg som politisk Cheka-kommissarie på EXPL, då är juden en samhällsomstörtande verksamhet och skall interneras som den terrorist juden är.

    pruttkungen hos aschberg

   • Peter Harold skriver:

    Jag vet att man inte skall håna folk för deras utseende, men jag tycker att Robert Aschbergs fysiska attribut inte gynnas av att han åldras så hastigt som han gör.

 4. Risto Matinen skriver:

  Göran Rosenberg är inte lite fräck! Har aldrig tålt karln…

  Korstågen hade ytterst lite med judar att göra och drabbade inte främst dem.

  Avsikten var att stoppa muhammedanerna och helst köra ut dem ur Europa och det skenheliga landet. Själva har judarna förmodligen kört ut fler muhammedaner ur det skenheliga landet, än vad som skedde under korstågens tid.

  För övrigt har judar dödat eller varit ansvarig för dödandet av långt fler kristna och vita, än vice versa. Således parafraserar jag ett av judens alster till:

  För en kristen/vit kan judiska symboler aldrig bli annat än olaga hot. Massmorden och svält i Sovjetunionen, Gulag, krigshetsandet och finansockrandet sitter ännu inte djupt inbrända i det kristna/vita minnet. För att inte tala om den antivita hetspropaganda som genom drygt ett århundrade frodats i zionismen och kulturmarxismen.

  En fråga till ”judeteoeretiker”, apropå att t.ex. Sven Hedin skulle ha judiskt påbrå. Judar är inte en folkgrupp, även om de var det för länge sedan, utan anhängare av en vidrig religion.

  Så hur kan någon ha judiskt påbrå via börd? De flesta av mina förfäder de senaste 500 åren torde ha varit kristna. Har jag då kristet påbrå? Ärver man religiös tillhörighet, och även efter många generationer? Även trots att man själv inte tror?

 5. cello jr skriver:

  Jag skiljer på identitersjudar och människor som råkar ha judiskt påbrå (Sven Hedin). Med andra ord tar jag avstånd från att straffa den senare gruppen. Den förra däremot har lyckats skapa den förbannelse som antisemitismen blivit. Beträffande arrogante Rosenberg (inte Julius :-)) så visar han tydligt att hans ledstjärna (ordvits oavsiktlig) är återskapandet av de bland identitetsjudar mytomspunna habsburgska och ottomanska imperier: dvs. mångkulturella imperier där ingen likhet inför lagen existerade på individnivå, bara på kollektivdito. Dvs. om muslimer och kristna får praktisera sina religioner fullt ut, så skall även judar få det. Alltså helt i strid med ”allas lika värde” (om det betyder likhet inför lagen på individnivå). Se bara här hur det lyser igenom i denna Rosenberg-text. http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=438&artikel=6387274

  • Risto Matinen skriver:

   Vem har judiskt påbrå? Den som har någon eller några förfäder som bekände sig till judendomen typ Khazarer, eller genetiskt, dvs semitiska ”ursprungsjudar” stammande från Abraham, enligt deras gamla texter.

   Identitersjudar, är det sådana judar som är aktivt religiösa eller räcker det att de ser sig som judar, och ser oss andra som deras boskap (gojer)?

   Det är inget som säger att religion ska få praktiseras fullt ut. Särskilt inte det som strider mot lokal lagstiftning och seder. Skulle människooffer tillåtas, som i satanism? Pedofili och månggifte, som i islam?

   Likhet inför lagen är jag tveksam till. Utlänningar och fiender ska bestraffas hårdare och vanligen med utvisning.

   Hittade en passande bild:

  • Risto Matinen skriver:

   Förresten, läste också Rosenbergs text länkad av cello jr ovan.

   Där ställer han sig frågan: ”Ska offentliga badbassänger kunna reservera särskilda tider för kvinnor?” Han svarar ja.

   Då borde vi också kunna göra detsamma för svenskar, dvs reservera särskilda tider för oss som vill slippa babbar. Skulle förmodligen bli succé, men då skulle Rosenberg förmodligen sätta sig på tvären…

 6. Risto Matinen skriver:

  OK. Orkar inte mer just nu, annat än detta:

  Många judehatare verkar anse att allt som ”judar” förespråkat är dåligt, pga av de är judar. Vi kan ta en s.k. f.d. jude, såsom Broder Nathan. Han hävdar att L von Mises (LvM) hade fel pga att LvM var jude. Det är sinnessjukt att förklara allt utifrån religionstillhörighet….

  Hur går det för broder Nathan där? Alla judar är väl fortsättningsvis judar? En gång jude, alltid jude borde rimligtvis även gälla honom!?

  Det är ju ett löjligt påstående. Ingen har fel pga börd/ideologi. Broder N själv då? Har inte han fel pga sin judiska börd/uppväxt? Kan det mirakulöst korrigeras på annat sätt?

  • Peter Harold skriver:

   Ja, det är därför jag tycker det är mer adekvat att tala om sionister, eller ”agenda-judar” som annars är ett populärt uttryck. De judar som är emot Den Globala Världsordningen släpps ju inte fram i debatten, varför det blir en övervikt av frihetsfientliga judar som Soros, Brzesinski, Rotshildt och vad de nu heter.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s