Är det verkligen smart att välja en presidentkandidat som har minst 3’000 arkivmappar med utredningsmaterial hos FBI?

I all hast utan korrektur, sorry!

Bästa läsare!

Den 20 juli 1993 hittades Bill Clintons stabschef, den 48-årige advokaten Vince Foster, skjuten i munnen och med en revolver liggande bredvid honom i framsätet. I väskan låg hans avskedsansökan sönderriven i bitar. Polisens utredning kategoriserade detta som ett självmord. Case closed.

Familjen Clinton är osedvanligt drabbade av olycka och självmord när det gäller deras bekantskapskrets. Det krävs att man jämför med familjen Kennedy för att hitta någon familj som är lika otursförföljd, fast med skillnaden att offren personligen oftast tillhörde Kennedy-klanen, medan offren kring Clinton utgörs av vänner, kollegor och personer som har en kritisk koppling till dem.

I och med att Hillary Clinton meddelade att hon ämnade bli amerikans president – något som vi vet att hon haft ambition som redan när Clinton lämnade Vita huset 2001 – så återuppväcktes intresset för Vince Fosters olycka. Däribland har journalister sökt efter det utredningsmaterial som FBI-agenterna Coy Copeland och Jim Clemente sammanställde under utredningen kring Fosters död.

Daily Mail har intervjuat de två utredarna. Deras fokus var att ta reda på varför Bill Clintons närmsta rådgivare tagit livet av sig. Det de fann var en man som utsatts för mycket hård press för att försvara familjen Clintons förehavanden när flertalet anställda i Vita husets resedetalj avskedades och ersattes med familjens personliga bekanta. Foster ställdes inför kongressen, och hans person blev uthängd i medierna.

Men det som fick den annars så levnadsglade och sociale Vince Foster att plötsligt ändra lynne och hamna i en klinisk depression var – enligt de två FBI-utredarna – Hillary Clinton.

Det var i samband med ett möte i Vita huset med den samlade stabspersonalen som USA:s dåvarande First Lady började skälla ut sin kanske förtrognaste vän som hon känt och samarbetat med ända sedan 1970-talet, och tillika Bill Clintons barndomsvän. Vince Foster hade till och med varit hennes mentor när hon började praktisera juridik i Arkansas, och han hade senare gjort henne till partner i firman.

Hillary sade inför de närvarande att Vince Foster bar skulden till Vita husets motgångar. Vince Foster blev totalt förödmjukad av att få höra henne utbrista i att han inte förstod hur saker fungerar, och att han inte var ämnad för den stora världen utan borde ha förblivit en småstadsadvokat.

När FBI-agenterna intervjuat vittnen till dessa och andra händelser, samt anhöriga och vänner som såg hans reaktion,  kom de fram till att det var Hillary som triggade fram hans självmord, vilket de dokumenterade i en egen fil för utredningen.

Men nu när medierna vill undersöka omständigheterna och gå tillbaka till FBI-utredarnas material så konstaterar den amerikanska motsvarigheten till riksarkivet att man inte hittar dokumenten. Försvunna? Inte nödvändigtvis, säger arkivarierna. Någon kan av misstag ha placerat Copelands och Clementes material bland utredningsmaterialet i samband med Whitewater-skandalen som Hillary Clinton var inblandad i på 1970-talet. ” – Det materialet förvaras i 3’000 kartonger”, upplyser arkivarien.

Clintons – både Bill och Hillary – är involverade i så många skandaler att FBI sannolikt har ett specifikt magasin avsett för att förvara de filer som handlar om dem.

Att rättsapparaten inte fungerat fullt ut när det kommer till Clintons är ett understatement, men varje uteblivet åtal mot makarna har sannolikt föregåtts av tusentals utredningstimmar.

För det finns en hel del som Clintons varit involverade i, som t.ex. trakasserier mot kvinnor som Bill (eller Hillary?) haft sex med (företrädesvis via inhyrda ”detektiver”); stöld av inventarier från Vita huset (Hillary säger att när de lämnade Vita huset stod de nästan på bar backe, trots att man försökte fylla makarnas villa med möbler från presidentbostaden; makarna auktionerade ut inventarier och tog pengarna till kampanjkassan); spionage mot politiker som exponerat Bills sexaktiviteter i Orala rummet; Hillary som anlitat en individ med koppling till muslimska brödraskapet som personlig assistent under sin utrikesministerperiod; hantering av säkerhetsklassad information utan kryptering; hantering av säkerhetsklassad hemlig information i en privat e-postserver; mutor för att ge access till raketteknologi till Kina; döljande av ekonomisk dokumentation för sin advokatfirma; benådande av dömda ekonomiska brottslingar som gett donationer till Clintons släktingar; insideraffärer under tiden som Bill var guvernör; Hillarys kopplingar till radikalister sedan studieåren och senare; en oändlig lång lista av misstänkta mutbrott via Clintons stiftelse och falska välgörenhetsorganisation; Hillarys lögner om skandalen Bengazi, und so weiter. [länk]

Men allt detta bortser medierna ifrån, och summerar Hillary Clintons argumentationsplattform med meningen: ” – Det är dags för en kvinnlig president i USA; det är dags för Hillary Clinton”. Att sedan FBI och förmodligen en rad andra myndigheter har hela bibliotek med utredningsmaterial som bevisar vilken korrupt politiker hon är, det bryr man sig inte om. De ansvariga har valt att behålla sina jobb och liv, så därför kan man inte hejda Clinton. Too big to jail, som det heter.

Jag bävar för vad som komma skall.

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Brott & straff. Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Är det verkligen smart att välja en presidentkandidat som har minst 3’000 arkivmappar med utredningsmaterial hos FBI?

 1. Läsare skriver:

  Who wants to destroy every NATION and keep their community safe? —- 4 min and mandatory!

 2. Tydligen inte bara Göran & Anitra som har långa fingrar. Även Sagerska har ju råkat ut för att bohaget har ”fått ben” som man säger.

 3. Sofia skriver:

  Det är en njutning att lyssna till hur skickligt VAVRA SUK försvarar sig mot ettriga SR-hökar:

  http://avpixlat.info/2016/08/25/nya-tider-motte-bokmassan-i-debatt-om-tryckfrihet/#more-185899

 4. cello jr skriver:

  Läste en amerikansk tråd i vilken vitsmakare kallade henne ”Killary”. 😉

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s