Svenska mediers patologiska förhållande till skandalpolitikern Hillary Clinton

Bästa läsare!

Detta är under alla omständigheter årets största politiska nyhet: demokraternas presidentkandidat Hillary Clinton använde USA:s utrikesdepartment som sin mer eller mindre privata organisation för att belöna en rad olika regimer, storföretag och intresseorganisationer som gett hennes och makens stiftelse generösa bidrag.

I samband med skandalen kring hennes raderade tjänstemejl så har det nu kommit fram att drygt hälften av de externa aktörer som medgivits exklusiva möten med dåvarande utrikesminister Hillary Clinton under hennes första tjänsteår var donatorer till Clinton Foundation. Och därmed har vi en förklaring till varför hon använde en privat e-postserver; hade hon använt regeringens e-post hade förhållandet mellan henne och donatorerna exponerats.

”Pay-to-play” heter detta, och jag har redan i ett tidigare blogginlägg skrivit om att den mördade partitjänstemannen Seth Rich vid tillfället för sin död förmodades vara i färd med att avslöja en ny omgång av ”Pay-to-play” inom det demokratiska partiet (där partifolk donerar pengar till Hillarys kampanjfond för att senare få anställning i hennes regering ifall hon vinner presidentvalet). Sedermera har Seth Rich pekats ut som källan till de dokument som DC Leaks publicerat (Wikileaks).

Värdet på de donationer som Hillary Clinton tog emot i samband med att hon tjänstgjorde som utrikesminister är häpnadsväckande 156 miljoner dollar enligt nyhetsbyrån AP! Vidare avslöjas att utrikesdepartmentet under tre års tid förhalade mediernas förfrågan om att få ta del av Hillarys kalender. Den som inte ser problematiken med att en politiker tar emot mångmiljonbelopp har inte förstått innebörden av ordet korruption!!!

Vad skriver de svenska medierna om detta? Jag gjorde en snabb sökning på Google för att se vad pressen skrivit efter Drudge Reports publicering den 23 augusti (alltså förra veckan). Jag hittade följande:

sb hillary sydsvenskan

sb hillary expressen

Herregud, jag vet inte var jag skall börja… Bara det faktum att de okunniga kretinerna på Bonnier-ägda Expressen fortfarande hävdar att TTIP är ett frihandelsavtal får mig att må illa. Det finns bara ett sätt att bedriva frihandel, och det är att ta bort importskatterna och låta varorna fara fritt över gränserna. Glödlampor, bilar, porr, mediciner, tegelpannor, vad folk vill ha. Det är frihandel. TTIP är inte frihandel; TTIP är en överstatlig struktur som skall kunna möjliggöra för storbolag att tjäna pengar ifall de t.ex. håller på att förgifta folk. TTIP är framtaget av Big Business och kommer sålunda gynna Big Business mer än vanlig hederlig företagsamhet.

Hillary Clintons ”distansering” från de falska frihandelsavtalen är inte värt någonting. Hon säger vad hon behöver säga för att bli vald, och hon står till sina donatorers förfogande. Att hon går ut med beskedet om att hon kommer lämna sin styrelseplats för den stiftelse som hon och maken samt dottern Chelsea äger är av ringa betydelse eftersom hon redan fått pengar av donatorerna, samt det faktum att Chelsea Clinton sitter kvar och förmodligen kommer bli politiskt högdjur efter sina föräldrar – förmodligen med samma tvivelaktiga moral som sina föräldrar.

”Men är Hillary Clinton bra?” frågar sig Sydsvenskan. Tidningen har redan fastslagit att Hillary är bättre än Donald Trump – vilket faktiskt är omöjligt för då skulle karln inte kunna ha ett storföretag och än mindre vara på fri fot vid det här laget med tanke på allt Hillary gjort.

Hillary är obra. Hon är grymt o-bra. Grymt fett o-bra. Förutom hennes kriminella hantering av sekretessbelagd e-post; hennes lögner om att som First Lady ha landat under kulspruteregn i Jugoslavien; hennes kacklande skratt sedan Khadaffi blivit mördad av islamistiska rebeller; hennes beslut att inte stoppa bildandet av ISIS i Irak; hennes beslut att inte hjälpa den attackerade ambassaden i Benghazi (där ambassadören och hans skydd dödades); hennes lögn om att ambassadattacken berodde på ett provokativt videoklipp fastän hon visste att man hade förhandskunskap om attacken…

…men kanske det värsta av allt är att hon i egenskap av utrikesminister misslyckades totalt med att återställa de vänskapliga förbindelserna med Ryssland i samband med ”Russian reset”-kampanjen år 2009 efter den bittra ordväxling man haft i skenet av den georgiska attacken i Ossetien som ryska fredsbevarande styrkor slog tillbaka året innan.

Hillary Clinton dök upp med en knapp med texten ”Peregruzka” som hon och den ryske utrikesministern Sergev Lavrov skulle trycka på för att symbolisera ”återställningen” av de rysk-amerikanska relationerna. Lavrov påpekade försynt att ”peregruzka” inte betyder ”reset” utan istället ”överbelastning”. Trots det tryckte han tillsammans med Hillary på nämnda knapp inför de församlade pressfotograferna. Sedermera har Hillary Clinton jämfört Vladimir Putin med Adolf Hitler, vilket inte torde gynna relationen mellan USA och Ryssland den dagen hon eventuellt blir president. Under Hillary Clintons ledarskap på utrikesdepartementet (tillsammans med den ökända biträdande utrikesministern Victoria Nuland) etablerade man grunden för det blodiga regimskifte som kom till stånd i Ukraina år 2014, då med den forne presidentkandidaten John Kerry som utrikesminister.

Hillary Clintons ”Russia reset” var en pappersprodukt, och senare har den ryske utrikesministern Lavrov antytt att det inte ens var ett seriöst försök från den amerikanska sidan att förbättra förbindelserna. Att hon utifrån synen att Putin är jämförbar med Hitler, samt sin falska utrikespolitik vare sig det gäller handel eller säkerhet, gör att hon är den minst lämpliga kandidaten inför årets presidentval i USA. Trots det skriver den svenska pressen som om de vore ägda av Hillary personligen.

Äckligt!

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Krig & fred, Medierna, Politik. Bokmärk permalänken.

37 kommentarer till Svenska mediers patologiska förhållande till skandalpolitikern Hillary Clinton

 1. Sofia skriver:

  Valresultatet avgörs av………….?

 2. Sture skriver:

  Peter,
  jag läser ofta din blogg och förvånas över din klarsynthet och dina insikter i vissa dolda förhållanden.
  Skulle gärna se att du fick fler kommentatorer för det är du värd.

  • Sofia skriver:

   Hmmmm……. vad menar herrn…………?????

  • Anna skriver:

   De få kommentarerna kanske är ett symptom på att det inte finns särskilt mycket mer att tillägga? Peters inlägg är som en sjukdomsanalys. Uppkomst, symptom och verkan.

   Inte så mycket mer att säga om saken annat än att det är skönt att någon har svaret på varför man är sjuk. ?

  • Anonym skriver:

   Vilka dolda förhållanden har du annars insikt i då, undrar jag? Du har insikt i dolda förhållanden som du undrar hur bloggaren kan ha fått insikt i, med andra ord. Jag skiter i vilket, egentligen. Bara förundras- och gläds över, att bloggen slipper sånt.

 3. Sofia skriver:

  LYCKOINDEX: USA = RYSSLAND

 4. Läsare skriver:

  State Department är USAs Utrikesdepartement.

  Do ZIONISTS/ISRAEL Control the U.S. Government ? — 2 min.

  Kay Griggs var visselblåsare innan du hörde ordet visselblåsare första gången. Mandatory video.

 5. Läsare skriver:

  … men kanske det värsta av allt är att hon i egenskap av utrikesminister misslyckades totalt med att återställa de vänskapliga förbindelserna med Ryssland i samband med ”Russian reset”-kampanjen år 2009 efter den bittra ordväxling man haft i skenet av den georgiska attacken i Ossetien som ryska fredsbevarande styrkor slog tillbaka året innan . —-PH—–

  Minns du lögnpropagandan emot Ryssland då? Först hette det att stora stygga ryska björnen hade gett sig på lilla Ossetien. Jude”medias” lögner höll i två veckor, sedan visade det sig att det var det judestyrda Ossetien som attackerat.

  Jodå, du läste rätt: Det judestyrda Ossetien. Googla Ossetien + jews, skall du få se.

  …. den ökända biträdande utrikesministern (((Victoria Nuland))) etablerade man grunden för det blodiga regimskifte som kom till stånd i Ukraina år 2014, då med den forne presidentkandidaten (((John Kerry)) som utrikesminister.

  (((—-))) = Jude.

  • Anonym skriver:

   Usch. Jag hade verkligen önskat att du hade fel ,Läsare. Men du får bara mer och mer rätt. Tänk att jag såsom tonåring hade mer rätt än jag som ung vuxen hade rätt. Det som skrämmer mig är att jag inte ens växte upp under muslimskt välde, utan under lätt och lagoms tidevarv. Nu bres det på med fett tjocka skivor halal till frukost, lunch och middag.

   Detta är inte mellansmörets tidevarv. Det är självmordens tidevarv.

  • Björngunnar skriver:

   Ossetien var uppdelat i Nord och Sydossetien, från början var Ossetien en stalinprodukt där en republik ritades så att den splittrade folkgrupper och sammanförde fientliga grupper med varandra.
   Syd och Nord var sammanförda.
   Georgien styrs väl av judar, Saakasviili, Carl Bildts vintramparkompis.
   Syd angrep Nord genom artilleribeskjutning av civila bostadsområden.
   Sen svarade ryssarna och sydjudarna sprang för livet.
   Enligt uppgift tog ryssarna två fotbollsplaner med vapen köpta i Israel!

   • Peter Harold skriver:

    Det är mycket som inte kommer upp i Aftonbladet, så jag tror dig, Björngunnar.

    • Björngunnar skriver:

     Tror du på det här då Peter?

     Rätt övertygande eller hur?

     • Peter Harold skriver:

      Njae, det där känns mer som den osynliga bilen som krockade i ett ryskt dashcam-clip. Det finns ett ”spökplan”, men det störtade aldrig. ”Spökplanet” var uppe i luften runt New York medan och efter de två trafikplanen kraschade in i WTC.

      • Björngunnar skriver:

       Alltså det här ”ghostplane” är det som de flesta människor på jorden sett åka in i World Trade center, men det fanns i verkligheten Inga plan.
       Killen berättar hur man gör en video och hans plan är rött.
       Det vita planet är originalvideon som visats som bevis för att det var plan som fällde byggnaderna, 3 byggnader, två plan och Bin Laden och inte judarna.

     • Sture skriver:

      @ Björngunnar
      Tack för denna video – den är övertygande. Har för ett år sedan börjat undersöka 9/11 och kommit fram till att dessa plan som körde in i World Trade center var fejkade plan – alltså inga riktiga plan utan datoranimerade. Nu har jag också fått själva det program med vilket man gjorde denna datoranimering.
      Under tretton år var jag grundlurad och trodde att dessa ”konspirationsteorier” hade kokats ihop av islamister, varför jag inte brydde mig om att undersöka. Det visade sig att de som undersökt saken, helt ordinära, välutbildade amerikaner, proffs inom sina yrken, en flygvärdinna, en pilotföreing, brandmän, 3000 arkitekter m. f. , m. fl., alla kunde på ett övertygande sätt visa att detta var en komplott mot det amerikanska folket och den kristna världen för att få dem att föra krig mot ”terrorismen”, ett s.k. proxy-krig i någon annans intresse. Det gäller att sprida denna video vidare på olika sajter.

 6. Det bästa sättet att beskriva TTIP är väl corporate fascism. För det är vad et är eller kommer att bli ifall det implementeras över hela världen. Ett globalt slaveri. NWO helt enkelt.

 7. Risto Matinen skriver:

  Ingen kan dock lurar i mig att de antisvenska hournalisterna inte känner till hur dålig KIllary är. En av de värsta. Så vad säger det om lögnfabrikanterna i fulmedia?

  De tillber nog samma makt som Killary:

 8. bernys skriver:

  ”Forna tiders europeiska imperier tog på sig ett visst ansvar för de länder som erövrades. Exploatering och samhällsbygge gick ofta hand i hand. Vår tids ledande imperium, USA, känne­tecknas däremot av att det totalförstör underkuvade länder, utan att ge någon kompensation. Syftet tycks vara att skapa kaos, och så kallade ”failed states”, för att på så sätt undanröja eller förhindra framväxten av rivaler.Jugoslavien. Afghanistan. Irak. Libyen. Syrien. Ukraina. Listan över de länder där USA på senare tid intervenerat med förskräckande resultat – direkt eller indirekt – kan göras lång.”

  Den här boken var mycket informativ men gjorde mig tyvärr också mycket sorgsen:

  http://www.adlibris.com/se/bok/drottningen-av-kaos-hillary-clinton-och-usas-utrikespolitik-9789187207679?gclid=CIKFp8Dh584CFSINcwodkDoPiw

 9. Sofia skriver:

  Helena Palena skriver intressant om detta idag!

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s