(SD) som kontrollerad opposition? Vem har i så fall kontrollen?

Bästa läsare!

Det är inte så sällan som politiker och opinionsbildare inom medierna brukar nämna Sverigedemokraterna i samma andetag som de pratar om ”högerextremism”. Emellanåt kommer någon person dragandes med argument om att det inte är någon ideologisk skillnad mellan (SD) och fascisterna i Italien och nationalsocialisterna i Tyskland på 1930-talet, medan andra är mer diplomatiska och säger att (SD) inte står för ”alla likas värde”, och därför inte hör hemma i svensk politik.

(SD) är inte ett parti som man behöver angripa eftersom de är sig själva sin värsta fiende. Visserligen har de mest kontroversiella (eller av partiledningen i samarbete med vänsterextrema Expo markerade) individerna rensats bort, men samtidigt är det också alla dessa interna utrensningskampanjer som demonstrerar att partiet är en maktapparat för en begränsad krets av personer (ungefär som alla andra partier).

Dock finns det en typ av anklagelse som vi aldrig hör talas om i dagspressen eller i riksdagsdebatten, och det är anklagelsen om att (SD) utgör vad som kallas för ”kontrollerad opposition”. Det är två år före nästa val, och därmed hög tid att börja diskutera just denna anklagelse.

Först av allt måste vi definiera vad som är kontrollerad opposition när vi talar om (SD). Det finns olika teorier som är specifikt kopplade till det partiet. Den mest omtalade teorin gör gällande att (SD) är ett nationalistiskt parti som kopplas ideologiskt och ekonomiskt med intressenter i Israel. Hur denna koppling är konstituerad vet jag inte, men i debatten kommer frekventa påståenden om att bröderna Ekeroth samt andra i partiledningen har goda förbindelser med intressenter i Israel. Det talas såväl om att partiet finansieras av sponsorer i Israel, och det finns olika teorier om varför detta sker.

Undertecknad ämnar inte argumentera för eller emot den första teorin om vad som gör (SD) till en ”kontrollerad opposition”, även om det finns ett problem med att israeliska intressenter slåss för att Sverige skall vara ett mångkulturellt land, samtidigt som man påstås bekosta ett ”islamofobiskt och främlingsfientligt” parti. Jag säger inte att teorin är omöjlig, men just nu lägger jag inte mycket kraft åt att undersöka detta.

Istället vill jag väcka läsarens uppmärksamhet på en annan omständighet som kanske i högre grad berättigar att kalla (SD) för ”kontrollerad opposition” i Sverige.

Hur kan det komma sig att de etablerade partierna, från socialdemokraterna till moderaterna, tillsammans med samtliga övriga riksdagspartier, så ogenerat anklagar (SD) för att vara rasistiskt, främlingsfientligt och högerextremt, när de facto såväl akademiker som politiska veteraner anser att detta är felaktiga anklagelser? Varför gör partiledarna dessa hätska utfall mot Jimmie Åkesson och hans parti när de vet att den person som av nyfikenhet närmar sig partiet kommer upptäcka att kritiken om rasism (såsom den är formulerad) inte stämmer? Varför anklagar de (SD):s politik för att vara fascistisk och skapa ”vi-och-dom”-samhälle (det heter faktiskt ”dem”!) när de andra pertierna själva plötsligt verkar för samma politik som de nyss kritiserat?

Vid en första anblick tycks ju detta beteende av sju-klövern handla om att smutskasta (SD) så till den milda grad att ingen vågar ens tänka tanken att lyssna på vad det partiet och dess företrädare har att säga. Men detta är ju en teori som kommer på skam eftersom det går bäst för (SD) när de andra partierna är som mest hätska, och det går som sämst för (SD) när de försöker visa framfötterna men snubblar.

Det som fick mig på allvar att börja tänka i termerna om (SD) som kontrollerad opposition är det moderata beskedet om att (SD) inte kommer få vara med och bilda regering med de borgerliga/moderaterna efter nästa val. Isolationspolitiken fortsätter, och är tillsynes tänkt att man vill övertyga väljarna om att en röst på (SD) är bortkastad röst. Fast alla vet att så inte är fallet, inte minst med tanke på moderaternas egen helomvändning i invandringsfrågan. Så varför vill man hålla (SD) borta från den formella maktutövningen?

Svaret finns i den omständigheten att de etablerade partierna vill att (SD) skall fortsätta att förbli det andra oppositionsblocket. Alla partiledare, och kanske vissa ideologiska strateger inom själva (SD), vill att partiet skall förbli outsidern som skall kanalisera och ackumulera kritiken mot maktetablissemanget. Man accepterar att missnöjesväljare röstar på det partiet istället för sina gamla partier. Ty så länge som (SD) finns kommer andra nationalistiska politiska strömningar att vara utarmade på sympatisörer och aktivister. Och jag vill påstå att detta är en medveten utveckling som alla riksdagspartier vill skall förbli.

Anledningen till det skenbart destruktiva stödet till (SD) från etablissemanget kan vi finna i den omständigheten att folkutbytet skall fortsätta. Kulturmarxisternas attacker mot svensk kultur och tradition kommer fortskrida, och de kommer ha benäget stöd av globalisterna som vill förena planeten under en världsregim som står över allt parlamentariskt inflytande, och som inte behöver stå till svars för någonting annat än ett folk som gör revolution.

Ah, där kom poängen!

Det man ser runt om i västvärlden är att vanligt folk – skattebetalare, välfärdskonsumenter, väljare – märker att det inte är satsning på multikultur som är vägen framåt för våra länder, vare sig ekonomiskt eller socialt. Tvärtom, den form av multikultur som generats av politiska beslut (och inte sunda marknadskrafter) har resulterat i segregation och degeneration. Lägger man därtill det faktum att samma politiker också handskas väldigt vårdslöst med våra skattepengar i alla sammanhang, då inser man att det finns fler fel än rätt i politiken, oavsett färg på regimen.

Många av de som är kritiska väljer sålunda att betrakta det som sker som ett systemfel som vi inte kan reda oss ut ur genom den traditionella partipolitiken. Få av dessa väljer den väg som jag valt, att bli libertarian, minarkist eller anarko-kapitalist (anarkist). Däremot är det fler som väljer att ansluta sig till destruktiva ideologier, såsom nationalsocialism eller radikal nationalism. I deras agenda är ras och nation den bärande grunden, om än med fragment av övrig samhällskritik.

Jag vill inte säga att denna utveckling beror på nationalisternas retoriska skicklighet. Nej, istället handlar det nog om att många människor som anförtrott sig till statens beskydd inser att staten är ens fiende. Och då söker man sig till de krafter som är villiga att bekämpa staten, kanske även med våld – ty det går ju inte att rösta bort regimen.

Det är här som etablissemanget gör sin smarta grej när de utmålar (SD) som den högerextrema kraften inom svensk politik. Man skapar en bild av att (SD) är nationellt radikalare än vad de är (och sedan moderaterna svängde i invandringsfrågan råder det stor förvirring om vem som är ”mest rasistisk”). Med andra ord, (SD) är den yttersta garanten för att s.k. ”vit makt”-rörelser inte skall etablera sig i sådan nivå att de kan utgöra något hot mot samhället, så länge som man tror att partiet är opposition mot etablissemanget.

Lägger man därtill bilden av att (SD) är ett parti som i smyg försvarar etablissemangets förda politik genom att inte verka för ett stopp av den s.k. ”arabiseringen” (alias ”multikulturalism”) så kommer utvecklingen med största sannolikhet fortsätta i samma inriktning som förr, men i en takt som regleras just av väljarstödet till (SD).

Så det konkreta svaret på vem som har råder över ”den kontrollerade oppositionen (SD)” enligt denna teori är så enkelt som de övriga partierna i första hand (framför allt Stefan Löfvén och Anna Kindberg Batra), och i andra hand de övriga element som har inflytande över Sverigedemokraterna. Intressant nog är den aspekten sällan eller aldrig upp för debatt i gammelmedierna.

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

44 kommentarer till (SD) som kontrollerad opposition? Vem har i så fall kontrollen?

 1. Läsare skriver:

  The Jews blatantly made themselves superior, and whenever anyone dares to criticize them, they raise hell, accusing him of being an antisemite.

   Det enklaste sättet att kontrollera oppositionen är att leda den.

   

  • Björngunnar skriver:

   Ja eller att vara den, oppositionen.
   Det enda med Peters artikel som jag har invändning emot är att han kallar nationalsocialismen destruktiv.
   Nu är ju Sd den tänkta säkerhetsventilen mot nationalsocialismen vilket bevisar att den upplevs som det enda hotet.
   En annan sak som bevisar att min käpphäst #1, att demokrati är det sämsta systemet pga. det är lättmanipulerat.
   Hur kan en folkgrupp, stam, äga eller totalt ha infiltrerat media med sitt folk och vad skall liberterianerna göra åt detta faktum?
   Jag läser 1984 igen och har kommit till kapitlet Den oligargiska kollektivismen dess teori och praktik av Emmanuel Goldstein.
   Det var mot Goldstein som man hade hatet, sammankomster där man i grupp skrek ut sin vrede.
   Påminner lite om Hitler faktiskt och hur en debattör här skulle vilja döda honom om det bara gick.
   Hjärntvätten är således mycket mer effektiv nu än på -30 talet.
   Jo och en sak till, syftet med krigen enligt Goldstein är att ta bort resurser, att förhindra att folk når ett för högt välstånd vilket väl bevisas vara sant eftersom maktbasen och oligarkstyrda Usa satsar på i stort sett bara sin vapenindustri och krig.
   Således påstår jag att vi tillsammans har kommit ett gott stycke på vägen att identifiera problemet.

   • Anna skriver:

    Jag skulle precis sätta mig och kommentera här, B-G när jag såg att du redan skrivit vad jag tänkt. Nationalism är inget jag upplevt eller upplever- som destruktiv utan tvärtom har jag aldrig förstått varför den beskrivits som något ondskefullt. Men nu har jag ju sedan tonåren också umgåtts med folk som tolkat det här med nationalism på olika sätt och därmed är det inget nytt för mig att folk tolkar det på olika sätt. På den tiden var de som drev den här frågan om ”judekonspirationsteorin” ansedda just som tossiga men harmlösa. Nuförtiden har deras ”tossiga” teorier visat sig vara allt annat än tossiga, eftersom deras mantra visat sig vara helt verkliga hot mot vårt samhälle och inte något de inbillat sig. Synd att inte fler lyssnade då!

    Framför allt tycker jag att det är skrämmande att det som förenade ”vänster-folk” med ”höger-folk” – är bortsuddat i dag. Fundamentet var att vi skulle ta hand om våra egna medborgare först och främst. Det brukade vara något självklart. Nu har det, kanske tack VARE just SD- blivit ansett som rasistiskt att prioritera svenska folket framför bistånd till utlandet.

    Det enda destruktiva med nationalismen i dag är väl att de som blir nya nationalister i dag inte gör det särskilt nyanserat kanske och med insikt i historiken, utan gör det just PGA att de tröttnat och hunnit bli rejält arga. När folk blir så arga och frustrerade finns en överhängande risk att de ger sig på helt oskyldiga ute på stan, istället för att engagera sig i kampen på ett balanserat och organiserat vis. Min erfarenhet är dock att de är mycket få. De som är mest arga är de på andra kanten ( så kallat vänsterkanten) , som inte har någon anledning att vara arga utan borde ge sig in i lte självrannsakan i stället. Men de är ju så fulla av chips, baklava och halalslaktat lamm att de går på som duracellkaniner de där förortsdräggen…

    • Peter Harold skriver:

     ”Nationalism är inget jag upplevt eller upplever- som destruktiv utan tvärtom har jag aldrig förstått varför den beskrivits som något ondskefullt.”

     Att nationalism beskrivs som någonting fult beror nog på minst två anledningar, dels gav Hitler-Tyskland nationalismen ett dåligt anseende, och dels är nationalism ett hinder i vägen för en global världsregering, och därav den ”upplysningsverksamhet” som staten och medierna bedriver mot dem som precis som du anser att nationen är till för att ta vara på det egna folkets intressen. Precis som med allting annat blir nationalism destruktivt om politikerna skall få härja fritt.

    • Björngunnar skriver:

     Att medborgarna i ett land är en enhet är ett sundhetstecken, till skillnad från vänstersocialismen som kör stenhårt med klasskamp o söndra o härska.
     Karl Jung är en mycket intressant jude till skillnad från psykologins fader Sigmund Freud som borde gå spärrats in på sluten anstalt.
     Freud är Kulturmarxism och Sverige domineras av denna irrlära, allt synes mig infekterat av honom.
     Här kan man om man behärskar engelska läsa om Jung.
     Dr Jacksson, han som hade en avvikande åsikt om de apatiska flyktingbarnen har skrivit om Jung på svenska.
     http://www.renegadetribune.com/carl-jung-hitler-personification-wotan-archetype/

   • Peter Harold skriver:

    När jag talar om nationalsocialismen som destruktiv är det inte bara frågan om den etniska rensningen under Nazi-Tyskland (även om delar av den skedde med benägen hjälp och delvis på initiativ av representanter för en av de berörda folkgrupperna), utan även utifrån socialt, kulturellt och ekonomiskt perspektiv. Respekten för egendomsrätten var högst selektiv, och den fria företagsamheten var inte fri i praktiken utan hade att åtlyda myndigheternas direktiv. Eller som jag brukar säga, nazism är socialdemokrati på stereoider, och jag gillar inte socialdemokrati.

    Vad gäller Eric Blair’s ”1984” så underskattar man boken som kommentar till sakernas tillstånd i Storbritannien i allmänhet och den socialistiska sfären i synnerhet. Eric Blair hade en blick mot samtiden, och kamouflerade denna samhällskritik med futuristiska epitet, kanske med avsikt att boken skulle kunna läsas utifrån olika synsätt.

    Jag är rädd för att mycket av den kunskap om orsak och verkan i vår värld bekämpas med så stor effektivitet av etablissemanget att vi kommer vara en massa maktlösa Winston Smiths’.

    • Anna skriver:

     När JAG ( sorry men finns ingen kursiv text att skriva med , så det får bli skriktext) nämner om nationalism/ nationalsocialism tänker jag inte på nazism. Jag tänker på själva grundidén om en stark stat, eller som du så träffsäkert beskrev det: socialism på steroider. Jag skalar av allt och använder bara själva löken. Lökig som jag är. Höhö. Jag tänker att alla ideologier har något skelett i garderoben. Alla – ismer har ju det. Man får hitta kärnan och så ett frö…

     [Peter: Haha! Jodå, jag gjorde ”jag” kursivt åt dig nu…!]

     • Björngunnar skriver:

      Apropå etnisk rensning så är det bara en tidsfråga innan vi svenskar är utrensade och behjälpliga vid den etniska utredningen var alla 8 demokratiska partier.
      Dessutom tycker jag det verkar som om svensken har förlorat lifsglädjen.

      • Anonym skriver:

       Livsglädje? Vad är det?

      • Anna skriver:

       Ja, det är som Peter skriver. Vi är övergivna. När jag reser till skolan någon dag per månad, slutar lektionerna kvällstid. På vägen hem passerar jag mitt gamla södermalm. Det sitter några på krogarna på torget (medis) och tar en drink. Runtomkring dröser det afghanhannar som skriker och bråkar och vid södra station vimlar det av pundare. Det verkar som att södermalm blivit upplåtet till flyktingboende och missbruksboende. Pensionärerna är avhysta och resten undviker att vistas där. Alla undviker varandras blickar och jag vill bara hem. Det är bara det att det här var ju mitt hem…

       De enda jag lyckats prata med i väntan på pendeltåget, är pundare. Svenska pundare och alkisar. Där är det som att tiden stått stilla. De har alltid samma problem. Det är skönt. Känns tryggt att prata med någon över huvudtaget. Allt är borta hos de andra. Jag undrar varje gång jag är ute om de känner som jag, eller om de lever i ständig förnekelse.

       • Peter Harold skriver:

        Jag måste säga att pundarna och alkisarna känns som tämligen hedervärda människor när man ser och hör dem. Det finns någon slags ärlighet i dem som jag saknar hos andra människor, kanske i mig själv också.

        • Anna skriver:

         Jag har undrat om det är därför som de känns ärliga och därmed har svårare för att spela roller i samhället- som de blivit missbrukare. Eller om det är tvärtom. Fast det finns väl både och även hos de…

         • Peter Harold skriver:

          Ja, det finns nog en mångfald bland missbrukarna. Jag har hört dem gräla om vin respektive öl.. 😉

          • Anna skriver:

           Haha! Ja, själv har jag ju jobbat på bolaget. Jag fick lära mig att det där med att tillsätta ”kräkmedel” inte är någon skröna. Då förstår jag varför man inte blir lika bakis när man druckit importerade flaskor (fiiinare viiin och öööl) än de som buteljerats i sverige. Eller när man supit utomlands helt enkelt. Inte ens supa får man göra ostört utan statens inblandning!

     • Anba skriver:

      Menar ju självklart att jag tänker på naxismens grundidéer fast utan undergången och allt det där. Godnatt!

     • Läsare skriver:

      kursiv text

      (i)kursiv text(/i)

      Byt ut paranateserna, 4 st med piltecknet
      <

     • Anna skriver:

      Va? Var det du? Jag som undrat hur det kom sig ! Ha!

    • Björngunnar skriver:

     Jag undrar, finns det någon som tror att man på arbetslägren i Tredje riket gasade judar?

     Och

     De ryska GULAG lägren huvudsakligen sköttes av judar liksom hela administrationen i Sovjetunionen.

     Glavnoye Upravleniye Ispravitel’no-Trudovykh Lagerey

     Samt, om Alexandr Solsjenitsyns bok 200 är tillsammans går att få tag på?
     Alexander verkade gilla Putin iallafall!

     På Wikipedia bör man inte läsa om sanningen skall fram.
     Den inklistrade gubben är kvar på bild.
     https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Koncentrationsl%C3%A4ger

     • Peter Harold skriver:

      Det är massor av människor som tror att judar gasades ihjäl i Tredje rikets arbets- och koncentrationsläger, eftersom man sett det på film och kvällspressen har 2-3 ggr om året temaartiklar om alla hemskheter som nazisterna ägnade sig åt (och därför inte har utrymme för att nämna någonting om de allierades övergrepp mot den tyska och japanska civilbefolkningen…).

 2. gmiksche skriver:

  Jag baxnar. Befängt i kvadrat. Som att se spöken mitt på dan.

  • Peter Harold skriver:

   Det är en teori som jag gärna får punkterad, även om (SD) inte riktigt är min angelägenhet. Det finns vissa omständigheter med partiet som är ganska märkliga, som t.ex. det intima samarbetet mellan partistyrelsen och Expo, samt de övriga partiernas bemötande gentemot (SD) trots partiets storlek och inflytande över väljarna.

   • Björngunnar skriver:

    Fråga en nationalsocialist och han kommer att säga att de , Sd, definitivt är en kontrollerad opposition.
    Partiet kuppades och kanske just därför är man paniskt rädda att det skulle kuppas tillbaka vilket väl bevisas av utrensningarna där hela ungdomsförbundet uteslöts.

 3. Vauen skriver:

  När dom turas om att posera med israel flagga på valvakan så behöver man inte fråga sig vems intressen partiet tjänar!

  Jag håller med om att SD fungerar som ett slags myggmedel för de andra etablerade partierna, det är lite giftigt i sig men skyddar mot den verkliga skadan som myggen bär med sig. SD har anpassat sig till denna position och vet att dom kan få en maktposition. Blir SD för stora kommer dom tvingas förbjuda sin verkliga opposition till ”höger”, gör dom inte det går dom under. I USA är Trump i samma position:
  http://friasidor.is/donald-trump-100-kosher/

  • Peter Harold skriver:

   Trump säger en massa saker för att bli vald. Precis som Hillary Clinton, med skillnaden att inte många kommer att rigga rösträkningsapparaturen till hans förmån i samma utsträckning som man kommer göra för Hillary.

   • Vauen skriver:

    Dom tillhör olika fraktioner av samma maffia, precis som Putin.

    • Björngunnar skriver:

     Bevisa att de hör till samma maffia!
     Jag har naturligtvis också hört detta, precis samma påstående att Oceanien, euroasien, och Ostasien är samma fast de ligger i krig med varandra.
     Orwell var en Fabian och de har fortfarande rättigheterna på 1984, boken.
     Orwell dog av vedbrist i sitt lilla hus…tro det den som vill!
     Fabianerna studera dem!
     De är socialdemokrater och arbetar långsamt för att införa vänsterstaten till skillnad från kommunisterna som gör revolution.

     • Vauen skriver:

      http://martinezperspective.com/
      Ovan länk leder till ett flertal artiklar som berör detta. Även The Corbett Report har beskrivit Putins kompis relation med sionismen, och hans false flag operationer.

      Martinez har även en blog på:

      http://nonalignedmedia.com/

      När jag säger maffia så menar jag inte att dom bokstavligen är med i en speciell organisation, utan att dom representerar en grupp ledare som är i sionismens sold. Kom i håg att en mycket stor del av Israels befolkning består av ryssar.

      • Vauen skriver:

       Och här kan du läsa en svensk artikel:

       http://friasidor.is/donald-trump-100-kosher/

       • Björngunnar skriver:

        Fria sidor tycker jag är en mycket bra sajt.
        När det gäller Putin och Trump så får man komma ihåg att en statschef uppgift inte är att vara världspolis utan att göra det som gynnar nationens befolkning och det synes vara just det Putin gör.
        Jag hörde om en svensk som smugglade aktiviteter från Ryssland, han trodde att han tullen i Ryssland inte märkt vad han sysslade med men en dag tog dom in honom för ett samtal.
        Vi tycker du är en smart kille och vi har haft ögonen på dig en längre tid men nu undrar vi kan du skaffa fram dollar?
        Nja, isåfall bara falska, ja det är sådana vi vill ha!
        Vad skall ni med dem?
        Ge judar som ersättning för att dom flyttar till Israel.
        Jamen märker dom inte att det är förfalskningar?
        Inte förrän dom kommer fram och då är det försent.
        Judar är knappast populära i Ryssland…

        • Lisa skriver:

         Alla judar får fri resebiljett från Ryssland till Israel. Vem som betalar vet jag inte men jag vet att det funkar om man bara har en droppe judiskt blod i sig.

        • Anna skriver:

         Ändamålet helgar medlen. Ja, ibland är det så. Gränsen går ju vid lidande anser jag. Men i det här fallet lider ju ingen. Tvärtom. Att falla på eget grepp (girighet) är inte att lida. Det innebär självrannsakan.

         • Björngunnar skriver:

          Rättstavningsprogrammet tar över o ändrar, antikviteter blir aktiviteter.
          Kanske var personen Robert Aschbergs får som smugglade både ikoner och stulet guld till sina revolutionskompiisar, vad vet jag.
          Magisk kladdkaka?
          Jag satte 25 liter plommonvin häromdan men damessjeannen svämmar över så jag ställde den i badkaret , vickar man den så försvinner skummet.
          Sen såg jag att många rödvita flugsvampar har växt upp, kan vinet bli magiskt om man rör ner dem?

          • Anna skriver:

           Prova! Jag säger som Peter: Kör hårt! Fast jag hade letat efter andra svampar i skogen. Eller odlat de själv. Inte lika iögonenfallande som majabuskar… Hehe. FB kan säkert guida dig hur man bakar kladdkaka! Eller hur man gör magisk plommonjuice! Låter ju rätt gott dessutom!

 4. Läsare skriver:

  The 1948 Nakba was a barbarian act against the indigenous Palestinians driven by racist ideology that is deeply rooted in Jewish culture.  

  The Holodomor, the systematic starvation of Ukraine was perpetrated by “Stalin’s willing executioners” as the Jewish historian Yuri Slezkin refers to Stalin’s Jews in his monumental book The Jewish Century.

  The Israeli ultra Zionist writer Sever Plocker repeated this line in the Israeli outlet Ynet admitting, “we mustn’t forget that some of greatest murderers of modern times were Jewish.”

   In 1936, justice driven revolutionary Jews traveled to Spain to fight ‘Fascism’ by killing Catholics and burning their churches.

  It took us three quarters of a century to admit that three quarters of the Spanish International Brigade were Jewish volunteers and the Lingua Franca of the Brigade was Yiddish.

  Time to ask why these moral interventionists always happen to burn Churches and kill Goyim.  Is this their ultimate sense of Justice?

  http://www.gilad.co.uk/writings/2016/8/24/for-goy-hatred-on-speed-please-subscribe-to-the-forward

  • Peter Harold skriver:

   Försök att ta en diskussion med folk som t.ex. Jonathan Leman om detta. De avfärdar detta som spekulationer och om förhållanden i historisk tid som inte kräver ett kollektivt ansvar från dagens judar. (Däremot går det bra att påtvinga dagens unga tyskar skuld för nazisternas förföljelse av judar när farfar var ung…).

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s