Den som sig i leken ger får leken tåla, även om man blir kränkt av humoristiska tvättråd.

sb tvättråd benjamin

Bästa läsare!

Det talas om införandet av allmän värnplikt igen. Jag själv instämmer med kritikerna om att värnplikt är en kränkning mot individens frihet, och staten har ingen rätt att kommendera folk i döden för att omhänderta statens intressen. Sedan finns det andra kritiker som ifrågasätter vad fan det är för sillmjölken till unga män som skulle komma att försvara sitt försterland i ett eventuellt krig, och efter att ha läst notisen om Benjamin Löfquist som fick en chock av att ha läst ett humoristiskt formulerat tvättråd i sina byxor… ja, då kan man undra om Sverige verkligen är värt att försvara när svenska unga män bryter för så här lite.

Kortfattad bakgrund: Benjamin köpte ett par jeans och tyckte att de satt skönt. Sen tittade han på den lilla lappen med tvättanvisningar och fann två versioner; en som handlade om hur plagget skulle tvättas, och en annan version riktad till män som uppmanade dem att inte ens försöka, utan att istället lämna byxorna till en kvinna. (Vilket faktiskt i många fall är ett klokt råd, om man är rädd om persedeln!)

Detta renderade i en Expressen-artikel, först med rubriken ”Benjamins chock över tvättlappen i jeansen”, men numera publicerat med rubriken ”Benjamins ilska över tvättlappen i jeansen”. Och själv säger han om den humoristiska tvättanvisningen:

” – Det kändes så sunkigt och ofräscht att jag inte ville gå runt med det på mina byxor. Det förmedlar ett negativt budskap mot båda könen. Dels att män inte skulle kunna tvätta, och framför allt att det enda kvinnor duger till är att tvätta. Det är sexistiskt, helt enkelt.”

Låt oss bortse från att Benjamin själv drar slutsatsen att ”det enda kvinnor duger till är att tvätta”, ty lite av den feministiska strategin är ju att göra en halmgubbe av ett grässtrå.

Enligt Benjamin är skämtet inte roligt:

” – De tyckte väl att det var ett roligt skämt, men de borde veta bättre. Det är ett sexistiskt budskap och majoriteten av alla som läser det fattar ju att det inte är okej.”

Dessvärre har Benjamin fel. Alla anser inte att det ”inte är okej” att skämta om mäns tafflighet i tvättstugan. Dessutom har ju skämtet en udd mot bilden av män inte tvättar kläder – vilket de flesta vet inte stämmer i verkligheten – och varför skall man inte få skämta om män just i detta sammanhang, inte minst med tanke på att det är ok att sjunga hatsånger om män på partikongresser?

Sorry, men jag har ingenting emot sexistiska skämt om de är roliga, och detta var ett roligt sådant. Och hade det inte varit roligt så skulle jag inte drömma om att lägga upp mina klagomål på Facebook och tigga om omgivningens uppmärksamhet (däremot generar jag mig inte att blogga om folk som jag anser utstrålar politisk idiotvarning).

sb tvättråd mamma

Det senare har Benjamin Löfquist gjort, d.v.s. pockat på uppmärksamhet. Och inte nog med att han chockades över den humoristiska tvättanvisningen som sådan; hans åskådning delas inte av alla, och till sitt stora förtret har folk vågat att säga ifrån personligen till Benjamin. Det senare har fått hans mamma att rycka in till stöd för sin son som tydligen är utsatt för ett ”hatdrev” enligt kvällspressnormen:

” – Alla ni som i majoriteten av nästan 2 500 kommentarer går till personangrepp på mitt barn, ni visar ju egentligen bara en sak: er stilla och kanske omedvetna acceptans av en förnedrande och föråldrad kvinnosyn. Kampen om jämlikhet här i landet har en lång väg kvar att gå.”

Mamma Johanna frågar sig: ”- Vad är det som gör att medelålders män bemödar sig att ta reda på Benjamins mobilnummer och leta sig fram till hans personliga sida på Facebook, för att skicka hatiska meddelanden och hot?” Tja, Benjamins mobilnummer får man faktiskt på hans egen Facebooksida…

sb tvättråd facebook

Vänta nu. Sa inte Benjamin att alla tycker som han?

Uppenbarligen inte. De flesta människor vet hur man hanterar skämt som man inte finner roliga. Vissa människor fattar över huvud taget inte det roliga. Och andra vill inte erkänna att skämten är roliga. Men att försöka etablera en samhällskultur som definierar vad man får skämta om respektive inte skämta om, det är en kultur som styrs mer av ideologi än av människors sinne för humor. Det är väl logiskt att folk debatterar mot en person med sådana ståndpunkter. Eller handlar det om att man bara får tycka som feministerna, och tiga om man är emot?

Det Benjamin inte tänker på är att just det som han tycker är ett dåligt skämt kan vara en faktor som får folk att reflektera över sakernas tillstånd. Att som man få i nyllet att tillverkaren uttrycker skepsis mot att en har förmåga att tvätta kläder kanske istället leder till att vederbörande vill motbevisa den tesen. Det brukar ju finnas ett litet uns av gott trots i de flesta av oss människor. Det visar ju inte minst den upptrampade stigen intill skylten ”Gå ej på gräsmattan”.

Vad gäller Benjamins mammas debattinlägg – som är den gamla vanliga radikalfeminismens rutinmässiga upprapning om att kvinnor har sämre lön och gör allt i hemmet – får väl betecknas som ett ”smid medan offerkoftan fortfarande värmer”. Men det faktum att hon nämner en av henne önskad samhällsförändring tarvar faktiskt besked om huruvida det drömsamhället är fyllt av ännu fler tabun mot vardagshumor. Jag tror att vi kan räkna med det.

Någonting säger mig att under feministisk regim – vilket vi egentligen redan har i vårt kränksjuka rike – så kommer vi gå en humorbefriad framtid till mötes. Ungefär lite som i Sovjetunionen där folk inte vågade skämta om kommunistpartiet och landets ledare. På sätt och vis tycks vi redan ha det värre i vårt eget land; här kan man inte ens skämta om vem som är bäst på att tvätta byxor.

Vad gäller mamma Johanna – som ondgör sig över att vita medelålders män kritiserar hennes son, och som betraktar det humoristiska tvättrådet som ”förnedrande” – kan man se göra tämligen offentliga utspel på bl.a. sitt Twitterkonto (Cityqueen72) där hon skriver saker som ” – I just love Margot Wallström. Hoppas hon blir stadsminister en dag. Obamaklass!” och ”Heja FLUM-pedagogiken! Helsingborgs Dagblad. Kampen mellan flumskolan och katedern.” Mamma Johanna som inte kan stava till ”statsminister” är lärare, by the way…

Det är lite besynnerligt att det kan bli en så engagerande debatt om en tvättanvisning, men stora frågor som t.ex. statens rätt att utsätta medborgarna för krig, där råder blott ett milt mummel. Och det mesta av mumlet handlar om det berättigade tvivlet på att Sveriges gränser och självständighet kan försvaras med män som… ja, som blir ledsna/chockade/ilskna över tvättanvisningar som inte är politiskt genuscertifierade.

Jaha, vilken idiot skall få 15 sekunder i rampljuset i morgon av pressen för sin lättkränkthet…?

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Medierna. Bokmärk permalänken.

78 kommentarer till Den som sig i leken ger får leken tåla, även om man blir kränkt av humoristiska tvättråd.

 1. Peter skriver:

  Ser att den unge Löfquist stolt visar upp sitt hipsterskägg.

  Det är ingen tillfällighet att komiker som Jerry Seinfeld och John Cleese har sagt att det inte längre går att uppträda på amerikanska universitet, eftersom alldeles för många är så lättkränkta. Den avlidne komikern George Carlin hade nog låst in sig i en isolerad stuga, typ, för att slippa skiten.

  Angry Foreigner, alias En arg blatte talar, lade upp en ganska ”rolig” video på Youtube, ”Why would Putin want Sweden?”:

  Kolla framför allt från cirka 20 sekunder fram till cirka 1:35. Ja, varför skulle Putin invadera ett sådant land?

  • Peter Harold skriver:

   Hm, egentligen påminner den svenska försvarsdoktrinen lite om den ryska under Andra Världskriget, där ryssarna brände sitt land för att göra den tyska armén mager. Vi bränner upp all intellektuell kraft och utplånar vår egen kultur så att här inte skall finnas något kvar än en gigantisk no go-zone…

 2. Sofia skriver:

  MSM´s ständiga globalistpropaganda! Nonsens – fjantfeminism – rökridåer och avledningar för att allmänheten inte ska upptäcka vad som egentligen pågår…

  Benjamins mamma ser ut att tillhöra den etniska grupp som gynnas av Kalergiplanen.
  Namnet hon valde till sin son;
  http://svenskanamn.alltforforaldrar.se/visa/Benjamin

  Jag är inte emot någon folkgrupp men min egen folkgrupp marginaliseras alltmer i vårt eget land.

  • Peter Harold skriver:

   Att det hela ö h t blev en artikel i Expressen beror ju på att MSM är kapade av socialister, feminister och andra kollektivister med oikifobisk läggning (och nämnde Benjamin uppfyller ju det sistnämnda kriteriet av hans Facebook-sida att döma).

   • Läsare skriver:

    Fel Peter! Att detta tramset blev en ”nyhet” beror helt och hållet på att all ”media” ägs av en liten klick judar.

    Det är ÄGARNA SOM ÄR ANSVARIGA för allt som publiceras!!!

    Det är ÄGARNA som bestämmer vilka som skall anställas som ”journalister”!!!

    Det är ÄGARNA som bestämmer vad som skall bli ”nyheter”. De andra du räknar upp är bara Nyttiga Idioter som genomför ägarjudarnas agenda. Skriver de inte det deras ägare vill att de skall skriva får de sparken.

    Judarnas plan är att fördumma massorna och fylla massorna tid med idiottrams och lögner. ÄGARNA är 100 procent ansvariga för allt som publiceras. Svårare än så är det inte.

    ____________

    Men det börjar komma annat ljud i källan nu:

    Hur kunde så många ha fel om asylkrisen? Den svenska debatten har präglats av förljugenhet och ängslighet
    På ljusskygga sajter har det länge talats om ”skäggbarn” som i själva verket har bott i Iran.

    Nu brådskar det att ställa det som går till rätta. Expressens ledarsida har länge förordat medicinska åldersbedömningar i direkt anslutning till asylansökan, om det råder minsta tvivel i åldersfrågan. Enligt samma modell bör nu alla .mm

    Vad säger det om det svenska debattklimatet att dessa vittnesmål kommer fram på bred front först nu? Det är ett underbetyg som borde ljuda som en larmsignal genom hela det offentliga Sverige – från medier till myndigheter, kommuner och politiker.

    För det har inte saknats visselblåsare som har påtalat fenomenet under lång tid, såsom Jonas Andersson, med egen erfarenhet från området. Det har bara inte funnits något större intresse av att lyssna.

    http://www.expressen.se/ledare/galenskapen-om-alder-maste-fa-ett-slut/

    • Peter Harold skriver:

     ”Expressens ledarsida har länge förordat medicinska åldersbedömningar […]”

     Såvitt jag vet har Expressen sedan LÄNGE försökt att förhindra en kritisk debatt och rapportering om att ensamkommande barn varken kommer ensamma till Sverige och än mindre är barn.

     • Läsare skriver:

      Jude”media” ljuger om vad fan som helst. Judarna kallar det för chutzpah.

      Första gången jag jag själv konstaterade att Bonnier-judarna ljuger var ca mitten av 90-talet. Krigsrubrik på förstasidan i (((DN))) papper, innan internet:

      INVANDRARE JOBBAR LIKA MYCKET SOM SVENSKARNA

      Sedan en kvartsida med en enda lång hyllning till massinvasionen, med en hänvisning till en sida långt in i reklambladet.

      Det var en pytteliten tvåspaltare på 10×10 cm. Tre fjärdedelar gick åt att berätta att nordiska invandrare har samma förvärvsfrekvens som infödda svennar. Sista delen gick åt att överslätande förklara att utomnordiska invandrare hade en något lägre förvärvsfrekvens. Jag visste att DN ljög av det enkla skälet att jag lagt ner många timmar på att ta reda på hur det egentligen låg till.

      Det var egentligen en enkel sak att ta reda på. Det enda du behövde göra var att läsa invasionsverkets egen tidning, Ny i Sverige hette den då. Där stod allt du behövde veta i klartext. Men dessa ”journalister” var uppenbart för lata för att ens göra den mest grundläggande resachen.

      Istället ljög de ihop en massa lögner och presenterade lögnerna som ”sanningen”. Det jag inte fattade då var varför de ljög.

      Sedan vaknade jag upp till judarna och fattade varför judarna ljög.

      Att jude”media” ljuger har du själv konstaterat ovan. Varför judarna har gjort en kovändning beror antagligen på att de förlorar shekel på deras lögner.

      Den som fortfarande tror på ett ord i (((media))) är bortom all räddning.
      ____________

      skånska kommuner berättar nu att problemet med ”vuxna flyktingbarn” är så omfattande att de har skapat särskilda ”barnboenden” för vuxna.

      __________________

      Varenda jävel skall ålderstestast och sedan skickas hem. Tro fan att blattarna föraktar svenskarna. Så jävla dum i huvudet får man inte vara. Den offentliga lögnen är större än den någonsin var i Sovjet.

 3. Anna skriver:

  Det är ju skitkul med just såna här skämt- att hitta en notis som inte innehåller vad man väntat sig gör att man vaknar upp i vardagen. Vad var det för företag som hade tillverkat jeansen då? Vem var lustigkurren? Jag hänger inte alls med det där som följde sen. Är det hans mamma som undrade vem som ”hade gått till angrepp på mitt barn”?

  Har jag missat något? Är den skäggige Benjamin ett barn? Hon tyckte kanske att det borde ha stått i jeansen att ”Låt din mamma tvätta jeansen”?

  • Peter Harold skriver:

   Ett exempel på rolig text är tillagningsanvisningarna på förpackningen till Lindsröms frysta angusburgare (jag köpte dem till generös rabatt och kunde gå upp mitt i natten och steka en bara för att de är så frestande goda). Exempel på recept från deras hemsida, hur man gör egen dressing:

   Gör såhär:

   Kavla upp ärmarna. Riv osten och finhacka chilin. Blanda ihop dem med majonnäs och créme fraiche. Smaka av med salt och peppar och låt den stå och dra i 20 minuter innan servering. Kavla sedan ner ärmarna.

   Inget ont om vanlig hamburgerdressing, men ibland kan det vara roligt att variera sig lite. Trava angusburgaren med en skiva tomat och ett salladsblad i ett gott bröd. Ringla sedan över den här ostdressingen och låt den smälta över burgaren.

   • Anna skriver:

    Jag skäms lite när jag skriver det här, för att jag märker hur muppigt det verkar. Men av någon anledning har jag stått med just det här paketet i handen och läst tillagningsanvisningarna. Jag märker inte när jag gör det, men jag minns när du skriver om det. Jag trodde inte att reklamen funkar för min del, men det har den nog gjort ändå- för när jag stod där och läste på förpackningen fick något mig att lägga tillbaks den. Jag tänkte att det här var kul skrivet och att det tydligen vänder sig till män. Så jag la tillbaks den eftersom jag inte vad adressaten.

    Jag hade nog inte ens medvetandegjort det här egna beteendet om det inte vore för att jag pluggar psykologi just nu…

 4. Benny skriver:

  En del saknar den mentala kapaciteten för att förstå humor! Stor humor var det i alla fall på G20-mötet där Filippinernas president kallade Obama precis det han är, alltså ett SoB! Och kineserna gav honom den det ”välkomnande” han förtjänade dvs ingen röd matta och inget ståhej. Läste att bara i Pakistan har Obama godkänt över 3000 drönarmord det senaste året, alltså i ett land USA anser sig ha goda förbindelser med…inget man vill göra reportage om i svenska media kan jag tänka nu när Natoanslutningen är så hägrande nära för skränfockarna i Stockholm. Folk kan ju börja tänka…kan de bomba folk i Pakistan varför inte i Sverige om man är med i Nato?

  • Anna skriver:

   Jag kallar det för ”rörligt intellekt.” Man behöver inte vara smart för att se sammanhangen, men det krävs en rörlighet i tankeverksamheten. Att leva i Sverige i dag är att leva som i den där filmen ”The Truman Show”. Den där obehagliga känslan av att allt du kan se är tillrättalagt. Att där bakom står kulisserna och verkligheten som inte på något vis är tillrättalagd. Vågar jag gå bakom och lämna kulisserna?

   På sätt och vis är det bra med den här massinvasionen som skett och som sker. Annars hade få vågat ta reda på vad som sker utanför de uppriggade kulisserna. Å andra sidan rivs ju kulisserna sedan ner, inte av den anledningen att de inte längre lurar någon. De rivs ner för att det inte längre finns något svenskt folk att lura.

   Uppdraget slutfört, liksom. Apropå slutet: Min mamma säger att pappa kommer att ligga bredvid 3 andra med samma förnamn. Hon fick se gravplatsen i dag. Jag vet att min pappa skulle ha älskat komiken i detta. Jag vet att min pappa har det bra där han är nu. När allt känns hopplöst för kommande generationer kan man åtminstone känna frid med att veta att de som sådde de fina fröna fått somna i harmoni med sitt folk och inte behöva ligga med folk de aldrig någonsin velat ligga bredvid.

   • Ron (GB) skriver:

    Anna, det är INTE hopplöst för kommande generationer. Jag vill minnas att du har en son, stämmer det?

    I så fall skulle du kunna försöka informera honom om vikten av att kunna språk. Kanske ett tredjespråk förutom svenska/engelska. Språk är ett bra verktyg för att navigera i världen…

    Ett exempel som jag vill lyfta fram är några nybörjarvideos i ryska på Youtube. Kanalen heter ”Maria Zdorovetskaya” och jag tycker den verkar mycket bra. Har börjat småplugga ryska själv på gamla dar, när tiden tillåter. Finns även som Facebookgrupp (Easy Russian Club). Bara som exempel.

    Jag kommer förstås inte att kunna tala ryska flytande men jag kanske kan lära mig tillräckligt för att i alla fall kunna läsa en rysk lokaltidning på nätet utan att använda Google Translate. Jag tänker ett år framåt och säger till mig själv: ”om ett år ska jag kunna läsa det där… och förstå det”.

    En (av flera) startpunkter i ryska

    Jag är generellt intresserad av online-utbildning (i synnerhet icke-politiska ämnen). Politik finner jag förlamande. Det är på andra områden som möjligheterna finns.

    • Anna skriver:

     Tack för rådet! Och tackar ödmjukast för omtanken. Jag har sett att sonen som nu är 9, är begåvad i språket och snappar upp nyanserna i språket snabbt. Jag håller med dig om att politik är förlamande: Framför allt beror det ju på att för att kunna skriva motioner krävs det att man först läst på så mycket om sakfrågan att den liksom tar över ens själ innan man får mandat för att ställa motfrågor.

     Jag har tänkt att han borde få lektioner i spanska som är hans modersmål (eller i hans fall faktiskt fadersmål- höhö) och kinesiska eller just ryska som du själv föreslog- har jag tänkt att han ska lära sig. Just för att han ska kunna stå sig i konkurrensen. Att kunna endast 2 språk flytande (engelska och svenska) är handikappande i dag på arbetsmarknaden.

     Det är som du säger- möjligheterna finns i språket och genom interaktion folk emellan. Språket fäller ner landbryggan emellan oss.

     • Ron (GB) skriver:

      Spanska är ett mycket gångbart språk och om din son har en naturlig länk till spanska är det ju ypperligt.

      En variant är ju att titta på barnprogram på det språk man är intresserad av. Youtube är en fantastisk källa. Jag tycker det är rätt kul själv – lära sig tänka som ett barn på äldre dar och försöka plocka upp ett nytt språk på samma sätt som de gör naturligt (jag har hunnit bli 60 år fossil och har hunnit få barnbarn och jag ser ju hur de gör).

      Man får passa sig vad man kläcker ur sig för de härmar direkt och sen säger de ”men morfar sa så!” och så tittar deras föräldrar argt på mig. Oops.

      Nummer 1-20 på spanska:

      Ryska alfabetet, vid 26 sekunder lärde jag mig att den bakvända bokstaven И uttalas som ett ”I”:

      Jag hoppas (och tror) att det kommer att gå bra för dig och för din son.

      • Anna skriver:

       Tack, Ron! Är du engelsman? Jo, jag har faktiskt börjat se lite ljusare på tillvaron nu när mina betyg börjar forma sig och jag på äldre dar kan få in en fot i andra jobb, vilka ger oss möjlighet att röra på oss geografiskt. Nästa år planerar jag att faktiskt ta ett lån och köpa oss ett litet hus någonstans på landet där priserna är låga. Och så äntligen ta körkort förstås, vilket krävs för att bo på landet. Det är nämligen större chans för mig att få fast jobb där än i Stockholm. Jag har insett att för att få livskvalitet går det inte att bo kvar här i stockholm. Sonen blir ju till en början ledsen över att behöva bo långt ifrån sina kompisar, men han får ju nya kompisar. Barn är fantastiskt anpassningsbara. Jag tror att det gagnar fantasin att bo på landet, som barn. Man går inte och köper saker hela tiden och väntar på att saker ska serveras. Men det gäller att ta tag i saken snart. Barn är ju inte barn för evigt… Och man lever bara en gång. Förutom att anden då lever vidare, men det är en annan sak och ett annat liv…

       • Ron (GB) skriver:

        Du kan ju ta med dig sonen ut på en ”mini-semester”, ett par tre dagar kanske, till den tilltänkta orten innan du bestämmer dig.

        Gå runt och titta, upptäck. Hitta på något kul när ni är därute. Fråga honom vad han tycker om stället. Sådana dagar kan bli rent ”magiska” och de är bara era egna – det blir värdefulla dagar som alltid finns kvar hos dig och hos honom. Oavsett om ni sen flyttar ut på landet eller inte.

        Jag är född i det ”gamla” Sverige men har bott och jobbat i Storbritannien i många år.

       • Peter skriver:

        Jag antar att du noggrant kollar upp vilka småsamhällen / byar som har övergivna skolor eller andra samlingslokaler i så fall. Det gäller ju att undvika dem, så att man inte råkar bli granne med en stor asylförläggning.

        • Anna skriver:

         Ja, att kolla upp sånt är A och O. Denna gången blir det banne mig ingen mer flykt för mig/oss… Nästa gång blir det en genomtänkt flytt med 2 t och inget k.

    • Anna skriver:

     Ska kolla youtube – kanalen. Tack! Och puss och kram på dig!

 5. Läsare skriver:

  Marocko tar krafttag mot klimat- utsläppen genom att göra landets moskéer energisnåla.

  ___________________

  Det är ett etniskt judiskt gruppintresse att flöda västländerna med migranter och att USA och andra västländer krigar i Mellanöstern, annars skulle det aldrig skett i det judiska århundradet.

  http://friasidor.is/folkmordet-augusti-2016/

 6. Anna skriver:

  Jag undrar i mitt stilla sinne (för stunden) hur det kommer sig att det finns så många 19-åringar som är sådär fundamentalt fråntagna allt sinne för humor. Jag har träffat på flera såna där töntåringar de senaste 10 åren eller så. De tar allt så himla allvarligt. Minsta stavelse om negerbollar, gamla historier som de aldrig läst, eller om skämt som handlar om generaliseringar i övrigt- så slår det slint i skallen på de. Sätter sina huvuden på sned och ser ut som ledsna hundar. ”Vad menar du här”, säger de.

  Och man tänker att herregud- en arab hade förstått ironin bättre än du, din lilla pellejöns!

  Vad har de för slags föräldrar, undrar jag framför allt. Usch. Min son kanske blir en ännu värre torrboll. Hemska tanke. Men det är ju tyvärr så: Det är samhället som uppfostrar barnen i dag. Inte föräldrarna. Men med tanke på den här dollarpundarens mamma så verkar det ju vara hon som stått för humorförebyggandet i familjen.

 7. Anna skriver:

  Sinnet för humor är egentligen den bästa febertermometern i ett samhälle. Vårt samhälle verkar ligga riktigt risigt till… 😷

 8. Min första tanke är att Benjamin är en riktig hycklare. Han klippte bort den ”sunkiga” tvättlappen när han istället borde ha klippt sönder byxorna och slängt dem i soporna. Han tänker tydligen fortsätta gå omkring i sina hipsterjeans. Men det förhindrar ju inte att det fortfarande säljs med lika ”sunkiga” lappar.

 9. Assar skriver:

  ”Det talas om införandet av allmän värnplikt igen. Jag själv instämmer med kritikerna om att värnplikt är en kränkning mot individens frihet, och staten har ingen rätt att kommendera folk i döden för att omhänderta statens intressen.”
  Vem är ”staten” enligt Peter H? Är inte allt som staten bestämmer i så fall en kränkning mot individens frihet?

  • Peter Harold skriver:

   Ja, allt som omfattar ett tvång mot liv, frihet och egendom är en kränkning. Oavsett om det är staten eller någon annan som begår tvång mot annan. Just nu i dessa tider är det synnerligen viktigt att vara uppmärksam på att staten inte tjänar folket, utan tvärtom istället. Jag önskar att fler av mina medmänniskor ökar sin förståelse för voluntarism så att samhället inte står handfallet när statens system kollapsar.

   • Assar skriver:

    Men om du skickas ut för att försvara din hembygd, familj och vänner, för att undvika att landet ockuperas av främmande makt. Är det inte lite magstarkt att säga att man är kränkt då? Sammanfaller inte ”statens” och mina intressen i det fallet? Ingen i nationen är väl hjälp av att landet ockuperas. (Fast med dagens regering vete fan) Om man inte kan ställa upp utan att bli kränkt ska man väl heller inte utnyttja den välfärd eller skydd som ”staten” erbjuder. Har man bara rättigheter? Om man anser sig kränkt av att man inte i alla lägen får göra precis som man vill, som ett litet barn, då återstår väl bara att flytta ut i en koja i skogen. Antingen lever man i samhället eller utanför. Innebär lagstiftningen en kränkning mot alla som förväntas följa den? Är man kränkt för att frugan tvingar med en till IKEA? Är det en kränkning att ens sambo inte accepterar att man är otrogen? Visst kan man dra detta till sin spets men då blir det bara dumt.

    • Assar skriver:

     Ooups! Såg att du är Libertarian och då gick det upp ett liljeholmare. Den ideologin passar utmärkt i en gated community där rika vill hålla i sina pengar, inte dela med sig till någon, eller varför inte i ett u-land. Ja herregud.

     • Peter Harold skriver:

      Du gör ett misstag som tror att frihet bara är någonting för rika. Tvärtom, det är de fattiga som kan tjäna på att slippa bli åderlåtna av staten. Och vad som är ännu bättre; om medborgarna själva får makten att styra över sin tillvaro, då kommer de också ha möjlighet att råda genom samarbete istället för att förlita sig på en stat som sviker dem gång efter gång.

    • Ron(GB) skriver:

     Så du menar att svenska staten anno 2016 arbetar för ”hembygd, familj och vänner”?

     • Peter Harold skriver:

      Just nu fyller staten hembygden med främlingar, låter de äldsta i familjen få äta kartongmat på ålderdomshem där en ensam sköterska skall serva 30-40 halvsenila gamlingar, och skriver ut skadestånd till vänner som varit uppriktiga med sina åsikter på sociala medier. Enda hoppet numera tycks vara att… ironiskt nog… bli invaderad av en främmande makt.

     • Assar skriver:

      Nej, den Svenska staten av idag beter sig så sjukt att den utgör ett undantag och inte kan användas för att beskriva generella tillstånd.

    • Peter Harold skriver:

     En mycket bra fråga, och svaret blir alltid formulerat utifrån vilka principer man vill följa. Låt oss börja med ett fientligt angrepp av främmande makt. I dagsläget har vi en situation där staten – under influens av makt A – säger sig behöva rusta mot makt B, varvid makt B som är hotad av makt A gör oss till ett potentiellt mål. Med andra ord, medborgarnas säkerhet beror helt och hållet på statens beslut. (A = USA/Nato, B = Ryssland, åtminstone just nu). Och med tanke på att staten fattar sina beslut utifrån röstoptimering i kombination med inställsamhet gentemot främmande makt (USA, Soros, EU, Bilderberggruppen, Council on Foreign Relations, LO, etc etc) så blir politiken därefter. Staten är endast ute efter att säkra sin makt. Jag anser att denna modell är skadlig, och måste bekämpas. Därför är jag libertarian.

     Så då till svaret på din konkreta fråga om att försvara min hembygd, familj och vänner. Du förutsätter att jag inte vill försvara dessa. Det är fel. Jag är i högsta grad motiverad att försvara mitt liv, min egendom och frihet, och jag hyser sympati till att min familj och mina vänner, och kanske alla som bor i min hembygd känner samma sak. Behöver jag då ”skickas ut” för att bemanna värnet vid sockengränsen eller dra fram luftvärnskanonen? Nej, i ett sådant läge kan jag fatta beslutet själv att ta min bössa och sätta mig i motvärn till inkräktaren. Och detta kan göras utan statens kommando – även på nationell nivå. Som jag skrivit i tidigare bloggposter kan statens politiskt kontrollerade försvarsmakt ersättas av en eller flera nationella försvarsföreningar. Den här modellen har delvis prövats i krigstid, bl.a. beskrev jag i en av mina bloggposter hur en förening i Stockholm bekostade värnen som finns uppmurade runt omkring på Södertörn. Dessa skapades genom insamlade medel, och man förlitade sig på frivilliga donationer i en tid där staten var i otakt med omvärlden.

     Här kommer vi in på det du säger med orden ”Om man inte kan ställa upp utan att bli kränkt ska man väl heller inte utnyttja den välfärd eller skydd som ‘staten’ erbjuder”. Och du har helt rätt. Det är lika fel att staten tar pengar från skattebetalarna för att bedriva en politik som skapar säkerhetshot mot nationen (under förespegling att vi ökar vårt skydd genom att gå Vita husets ärenden), som att staten tar pengar för att byta ut sin befolkning, finansiera feministiska konferenser, sponsra koranskolor, tvinga folk att älska HBTQ-beteenden, etc etc. Och det är lika fel att staten kan ta skattebetalarnas pengar för att bekosta silikonimplantat till damer som är ledsna över sina B-kupor, och det är lika fel att staten skall ta pengar från pensionärens knappa pension för att bekosta en barnfamiljs dagis och skola. Med andra ord, den s.k. välfärden är resultatet av att staten (med sin inkompetens och ekonomiska ofullkomlighet) tar medborgarnas välstånd (lön, egendom) och fördelar denna utefter en formel som förhoppningsvis underlättar ett omval för regimen nästa valdag. Det alternativ jag förespråkar är att varje enskild individ skall antingen själv eller i frivilligt samarbete anordna/beställa/utföra det som de själva önskar och som de kan betala för. Och tro mig, när staten inte längre kan försnilla dina skattepengar blir det mycket slantar över, och framför allt har du full makt att vara så solidarisk som ditt samvete tvingar dig. Men oavsett vilket så helgas den grundläggande principen att det du tjänat med hederligt arbete är din egendom, och du rår över den helt själv. Samhället upphör inte bara för att du inte längre sponsrar maktfullkomliga politiker.

     Sedan till de vardagsförtretligheter som du nämner som kränkningar. Än så länge har politikerna inte kommit till att lagstifta om skydd mot kränkande medverkan under shoppingturer på IKEA (sannolikt blir det så att den dagen ditt spörsmål blir aktuellt så kommer du att bli brottslingen om du kränker din fru genom att vägra följa med till IKEA, för vi lever i en feministiskt dogmatisk era just nu). Men allt detta handlar om ditt frivilliga val att vara gift med en husgerådsshopoholic eller vara sambo med en kvinna som kräver monogami. Detta är ingenting som staten och politikerna skall ha att göra med. Och eftersom jag tror på icke-aggressionsprincipen så ser jag att det är möjligt att lösa allting även om staten sätter sig med armarna i kors, ty det finns redan fungerande regler som är bättre än statens regleringar.

     • Assar skriver:

      Hej Peter och tack för ditt intressanta och uttömmande svar. Jag läser alltid din blogg och tycker du är suverän, skriver inte detta för att bråka med dig 🙂 Tror att jag måste läsa på lite om dom libertarianska tankegångarna. Det jag reagerade på var att man är kränkt om man beordras ut för att försvara sitt land. Hatar ordet kränkt eftersom man väljer själv om man anser sig vara just det. Vissa blir kränkta av allt och vissa skulle inte ens komma på tanken. En fråga, är vi mer fria från staten nu än på typ medeltiden? Har vi växlat bort vår frihet mot bekvämlighet?

      • Peter Harold skriver:

       Hm, jag satt nyss och skrev ett svar om kränkthet. Måste ha försvunnit ut i cyberrymden, vilket jag ser nu när jag kom på att jag glömde utlova ett uttömande svar på din fråga om medeltiden. Det svaret är ett ”ja, fast nej”, haha! Jag kommer definitivt vilja utveckla det svaret.

      • Peter Harold skriver:

       Kränkt är ett ord som man borde undvika att använda eftersom det egentligen aldrig kan användas i ett objektivt sammanhang. På jobbet har de flesta fattat galoppen och omvandlar kränkthetskonceptet till veritabla dråpligheter. Som t.ex. när Anders kom in till Stefan och sa att det inte går att göra en direktupphandling på hans ärende, varpå Stefan svarar att han ”upplever sig känna väldigt kränkt över att Anders kommer med en massa välgrundade argument som man inte kan värja sig mot, och att det enda som kan gottgöra detta är om Anders bjuder mig på en kopp kaffe”.

       Kränkning är att göra ingrepp på någons frihet eller begränsa någons rättighet. Men idag används ordet nästen uteslutande till att beskriva hur någon känner sig förolämpad. Och det gör en del människor titt som tätt.

       • Anna skriver:

        Jag är ju lite skruvad, som ni redan känner till. Men faktum är att vissa ord får mig att se i bilder. När jag hör någon säga ordet ”kränkt” hör jag de säga ”jag känner att jag precis kissade på mig”. Jag försökte förklara mitt fnissande till någon som använde ordet, men jag förstod snabbt att det inte var ett så bra försök. Det är då man låtsats vara förkyld och får hostanfall…

   • Anna skriver:

    Ja, fast värnplikten skulle vara nyttig för de curlade stackarna som Benjamin…

    • Peter Harold skriver:

     Jag håller med. Värnplikt har en enormt fostrande inverkan. Så… …. varför inte låta föräldrarna uppfostra sina barn?

     • Anna skriver:

      Steg 1 är väl att skolan ger faan i att hjärntvätta eleverna med sitt mässande om allas lika värde. Utan steg 1 kan inte steg 2 tas. Om man inte går baklänges. Men då är vi ju snart tillbaks till 0. Vilket ju händer hela tiden med oss vuxna som försöker undvika samtiden…

      • Peter Harold skriver:

       Skolans uppgift är att göra barnen till lydig valboskap, och staten tvingar barnen till detta. Jag tycker att skolsystemet är det främsta beviset för att även en demokrati kan vara en totalitär maktapparat.

 10. Risto Matinen skriver:

  Ett riktigt hjärntvättat pucko med andra ord. Vem bryr sig om vad som står på en tvättlapp, annat än att följa råden… 😉

  Här lite humor, som kanske passar för man kan misstänka att Benjaminfjanten är det:

  Synonymer till bög: Skinkryttare, bajspackare, stjärtgosse, akterseglare, böckling…

  Vidare så älskar inte bögar och flator, de begår bara genital aktivitet. Hur så? Jo, deras akt saknar fortplantningspotential. Livet är meningen!

  En liten tröst till alla som är medvetna om förfallet och folkmordsattackerna på vita?
  The best way to fight the NWO is to be happy

  Bitar ur texten:
  The fact that society is controlled by a satanic cult (Cabalist Jews and Freemasons) depresses me. That traitors, perverts and criminals are our ”leaders” is depressing. That the media puts lipstick on these pigs is aggravating. That the education system is devoted to social engineering…well you get the picture!

  The best revenge is to be happy in spite of everything.

  Appreciate the many wonderful things life has to offer.

  Be grateful for the great blessings I enjoy.

  • Sofia skriver:

   Klokt råd men…
   om det onda inte motarbetas växer det.

   • Ron(GB) skriver:

    Glädjen i sig kan motverka de förlamande effekterna av politisk överreglering och framväxande totalitarianism. Humor är ett bra verktyg.
    Jag gillar gamla sovjetskämt, de är ofta väldigt träffsäkra. Här är ett:

    ————————————
    ”Kamrat! Vad hade man för sorts belysning i husen innan stearinljusen fanns?”
    ”Kamrat! Man hade elektricitet.”
    ————————————

    • Peter Harold skriver:

     Haha, den var bra! 🙂

    • Läsare skriver:

     Sovjetmedborgare Ivan hade sparat och gnetat i 20 år för att få ihop till handpengen på en Vaz Lada. Nu var dagen här och han gick till en återförsäljare.

     -Jag vill beställa en Vaz Lada.

     -Vi har inga hemma men vi har bilder du kan få se på. Kamrat Ivan satt länge och tittade på de tre olika modeller han kunde välja mellan.

     -Jag tar en sån.

     Försäljaren tittade i orderboken och sa:
     -Du kan få den, den 7 September år 2017.

     Ivan kliade sig i skägget, funderade en bra stund och sa sen:
     -Är det på förmiddagen eller på eftermiddagen?

     -Spelar det någon roll?

     -Ja, på förmiddagen skall rörmokaren komma.

  • Peter Harold skriver:

   Därav denna besatthet av sport i alla dess former i samtliga gammelmedier. Undrar om jag inte började snöa in på alternativa medier just därför att de var nästan kliniskt befriade från sportämnet (med undantag av Gothia Cup och andra evenemang där det tafsas och bråkas).

   • Läsare skriver:

    Sport är som religion. Idioter har en blatte som knappt kan säga en halv sammanhängande mening på nått så när grammatiskt riktig svenska, som deras Gud.

    Zlattan skall ”rädda” Sverige! Är idiotmantrat.

 11. Läsare skriver:

  Ett råhomo som har haft en profilbild som lyder ”RÖR INTE MIN MOSKÉ”

  Ett RFSU peddoäckel mindre.

  https://www.flashback.org/t2760539p6

 12. Läsare skriver:

  Autistisk pojke döms för HitlerhälsningPublicerad 25 augusti 2016 kl 15.11

  INRIKES. En 16-årig pojke med autism och ADHD har dömts för att ha gjort en Hitlerhälsning på en skola i Småland.

  http://www.friatider.se/autistisk-pojke-d-ms-f-r-hitlerh-lsning

  http://www.friatider.se/kalmar-bygger-egen-t-invandrare

  Kalmar-bygger- eget villaområde till invandrare

  • Läsare skriver:

   Åk hem era @$¥ parasiter!

   Varför får vi inte lägenhet?

   https://www.flashback.org/t2760539p6

   Eller:

   https://www.flashback.org/t2760657

  • Anna skriver:

   Åh- herrejävlarrrr! Borde inte tingsrätten dömas för diskriminering av förståndshandikappad? Men…jag glömde ju- LAGEN ska vara LIKA för ALLA. Därmed kan alltså även rejält förståndshandikappade som härmar någon, också bli dömda.

   Jag vet att lagens män och kvinnor, eller som jag gärna kallar de ; Idioter- och psykiatriker/ läkare gärna hade skrotat den här lagen som ”tvingar” de att döma enligt en korkad och stelbent INHUMAN lagstiftning. Men å andra sidan anser ju jag att hade de bara varit mänskliga hade de vägrat att följa såna här lagar. De är ju värre än nazisterna OM nu vi utgår ifrån att förintelsen har skett och allt vad det betyder.

  • Peter Harold skriver:

   Detta visar vad staten anser att den måste prioritera. Och detta visar nödvändigheten med att begränsa statens tillgångar på likvida medel.

 13. Risto Matinen skriver:

  En sådan lapp som bilden nedan visar, vore kanske något för alla lättkränkta?

  https://www.byggahus.se/forum/attachment.php?attachmentid=192467&d=1473182828&thumb=1

 14. Anna skriver:

  Hörrni! ÖSTERSUND! Vad tror ni om det? Där är det väl trevligt?

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s