Östeuropa och Asien vill ha normal relation med Ryssland – Hillary redo att svara militärt mot ”ryska hackerattacker”

Bästa läsare!

Det var inför ett möte med amerikanska krigsveteraner som Demokraternas och det globala maktetablissemangets presidentkandidat Hillary Clinton uttalade sig om hackerattackerna mot partiet. Hon pekar ut den ryska regeringen och insinuerar att Putinregimen kan ha för avsikt att manipulera röstsammanräkningen för att gynna Donald Trump. Samtidigt menar hon att dataintrång och hackerattacker är krigshandlingar som mycket väl kan besvaras militärt:

” – As President, I will make it clear that the United States will treat cyberattacks just like any other attack. We will be ready with serious political, economic, and military responses.”

Ett exempel på en åtgärd är Barack Obamas uttalande om att USA skulle svara ”proportionerligt” mot Nordkorea som pekades ut som skyldig till en hackerattack mot filmbolaget Sony (trots att expertis sade att det mesta pekade på ett insiderjobb från en missnöjd f.d. anställd). Nordkorea hade svarat på anklagelsen genom att bjuda in USA till en gemensam utredning, men denna inbjudan besvarade med att uttalandet om att Nordkorea måste erkänna sin skuld först. Den 20 december 2014 rapporterade complex.com att USA:s regering bett Kina att stänga Nordkoreas Internet. På morgonen den 22 december var Nordkorea utan förbindelse med omvärlden under några timmar; den nordkoreanska regeringen pekade ut USA som skyldig, men Marie Harf, talesperson för USA:s utrikesdepartement, förklarade att Vita huset inte ämnade att kommunicera ut hur man skulle agera mot Nordkorea. [länk] Enligt kinesiska uppgifter agerade USA själva rent tekniskt för att stänga ner Nordkoreas Internet, och att detta var ett test för att se vilken kapacitet man själv förfogade för cyberkrigföring.

Med incidenten med Nordkorea i någorlunda färskt minne så kan vi vara säkra på att Hillary Clinton i egenskap av president i likhet med sin företrädare inte kommer behöva vattensäkra bevis för att underbygga sina sanktioner gentemot den stat man ämnar angripa. Att hon tar hela åtgärdsmenyn i anspråk som svar mot en misstänkt nation i samband med cyberattack är oroväckande. Inte minst med tanke på att USA:s regering vägrar att erkänna att man själva ligger bakom motsvarande verksamhet.

Men krigshöken Hillary Clinton går i otakt med omvärlden. Förutom att flera östeuropeiska regeringar, samt regeringsmedlemmar i den tyska regeringen, insisterar på att EU inte skall eskalera konfrontationen med Ryssland så har även Georgiens president gått ut med ett uttalande om att man eftersträvar en återgång till fullt normala och vänskapliga relationer med Ryssland.

Det georgiska utspelet kommer samtidigt som delar av den politiska oppositionen i landet kräver att regeringen upphör med sina samtal med den ryska regeringen, samtal som sedan några år tillbaka äger rum en gång om kvartalet och som syftar till samarbete mellan de två länderna inom kultur, näringsliv och kommunikation. Både Ryssland och Georgiens regeringar vill utveckla detta forum som varit framgångsrikt till att även börja dryfta territoriella frågor. Men ett av oppositionspartierna vill att kvartalssamtalen skall upphöra och att Georgien skall vända sig västerut och bilda (politisk och säkerhetsmässig) allians med EU och USA.

Detta sker samtidigt som Hillary Clintons vicepresidentkandidat Tim Kaine igår förklarade att hennes avsikt som president för USA att försvaga Kremls politiska inflytande, och att USA skall utveckla sitt stöd till sina NATO-allierade. Han intygade att Hillary Clinton är kompetent inom det säkerhetspolitiska området, och nämnde att hon ledde den amerikanska förhandlingen med Moskva år 2009 om nedrustning av strategiska kärnvapen (ett avtal som reglerar gamla system, och medger att man behåller infrastruktur såsom bombplan och missilsilos, och att man kan utveckla mobila kärnvapenramper istället).

Ett exempel på Kremls inflytande är att Ryssland återigen deltar i G20-mötet igen och lyckats övertala den turkiska regeringen att agera mer effektivt mot Islamska Staten i Syrien. Vladimor Putin har i samband med G20-mötet haft ett 15-tal enskilda möten med olika deltagarnationer om en hållbar utveckling av säkerhetssituationen i framför allt Syrien och Irak, men även om Östeuropa. Enligt läckor upplever deltagarna att dessa möten varit mer relevanta än de man haft med Barack Obama som kommer avslutar sitt presidentämbete i januari 2017.

Tim Kaine kommer att ta över som USA:s president i händelse av att Hillary Clinton avlider under mandatperioden. Hennes hälsoproblem har nu börjat så smått uppmärksammas även av mainstream media. Hillary Clinton har inte haft någon formell presskonferens på över 270 dagar, och föredrar att mingla med journalister. Dock har även dessa tillfällen visat sig vara alltför påfrestande för henne.

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Krig & fred. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Östeuropa och Asien vill ha normal relation med Ryssland – Hillary redo att svara militärt mot ”ryska hackerattacker”

 1. Sofia skriver:

  G20 mötet i Kina nyligen:

  • Läsare skriver:

   Det enda Onkel Tom negern Obama skall säga är:

   -Yes Massa Putin.

   Utan judarna som valde ut negern på 90-talet som den blivande ”president” hade ingen hört talas om negern Obama Nobody.

   Chicago och Odessa vid Svarta Havet i Ukraina är bägge judiska maffiacenter. Bägge är sjöstäder och där du har hamnstäder, där har du smuggel.

   Under förbudstiden i Amerika tillverkade judarna spriten i Kanada och Chicago var centrum för smuggelvägen. Därför blev Chicago ett judiskt maffianäste. Säger du Chicago kommer de flesta att tänka på Al Capone och italiensk maffia. Sanningen är att maffian i Amerika är den judiska maffian. Finns hur mycket endast judiska källor på detta faktumet.

   Chicago ligger i staten Illinois och är den mest korrumperade staten i Amerika. Det första judarna gjorde var att få negern invald i Illinois delstatssenat. Där tränade judarna upp deras Uncle Tom.

   Här är judarna som gjorde negern till ”president”.

   Jewish Americans for Obama — 8 min.

   Judarna ligger minst 25 år före oss gojer, icke-judar i framtidstänkande. Judarna fantiserade redan på 60-talet om att en neger skulle bli ”president” i Amerika.

   Minns du för bara tio år sedan hur jude-DN basunerade ut att svenskarna inte vill ha en jude som statsminister?

   mars 2006 – Ny rapport om antisemitismen i Sverige: 41 procent har en helt eller delvis negativ syn på judar. 25 procent av svenskarna är negativa …

   Nu skall vi se, oavsett hur du räknar bor det minst sex miljoner etniska svenskar i Sverige. Nu får du tänka till: Ge mig ett enda logiskt skäl till varför sex miljoner svenskar skulle vilja ha en jude som deras ledare?

   Hela frågeställningen och tänket är ju fullständigt befängt, för att inte säga bizzart. Ändå kröp hela det offentliga Sverige på knä och betygade juden evig lydnad.

   Amerika är 70 procent vita, ändå har de en neger som ”president”. Tänk dig att en neger eller skägglurk till muslim blev vald till ”statsminister” i Sverige.

   Du kan vara helt säker på att judarna funderar på hur de skall få en neger eller arab som ”statsminister” i Sverige. Du har inte ens tänkt tanken? Som jag sa, judarna ligger minst 25 år före oss i framtidstänket. Och du! Det är DU som är förloraren.

 2. Sofia skriver:

  G20 mötet i Turkiet 2015:

 3. Läsare skriver:

  Hillary Clinton Wants To Obliterate Iran — En minut

  Kärringen är tokig i huvudet – på riktigt!

  Obliterate = Utplåna från jordens yta.

  • Risto Matinen skriver:

   Tokfittan (ursäkta ordvalet) borde sitta i madrasserad cell eller hängas! Hur i helskotta kan en sådan ond och korkad typ ens gå lös?

 4. Benny skriver:

  Att Clinton har mer än en skruv lös borde ju alla som slängt skyglapparna redan räknat ut. Jag antar att Assange och Wikileaks kommer att hålla sitt löfte att sänka kärringen innan valet, som man gått ut med att man ska. Frågan är om inte Pentagon av ren självbevarelsedrift redan planerar en militärkupp i händelse av att tokkärringen skulle bli vald…något annat vore ju direkt tjänstefel. Undrar när SVT och svenska media ska våga släppa sargen och tala om hur illa ställt det är? Nu när man i Sverige även bland MSM-media börjat kritisera invandringspolitiken borde ju samma granskning av utrikespolitiken komma och särskilt förhållandet till skurknationen USA. Skulle man från MSM börja skriva sanningen om alla illdåd som USA står bakom skulle stödet för Washington sjunka som en blyballong uppumpad med cement. Tyvärr är det väl så att Sverige kommer att vara det sista landet som överger dårarna i Washington åt sitt öde t o m efter britterna. Att befolkningen i USA är mycket missnöjda med gangsterväldet i Washington är alltför uppenbart och det bubblar ganska ordentligt under ytan i och med att fattigdomen ökar katastrofalt.

  • Peter Harold skriver:

   Jag har för mig att det faktiskt är den amerikanska flottan – US Navy – som har till (en ännu oprövad) uppgift att gå in militärt mot landets president ifall denna bryter mot lagen och t.ex. utnämner sig själv till kejsare eller någonting liknande. För något år sedan uppmärksammades i alternativa medier att ett antal av de dödade vid en vansinnesskjutning på en flottbas ingick i den enhet som har ansvar för just denna uppgift.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s