Judisk organisation kräver att Sveriges statsminister ingriper för att stoppa Nya Tider från att medverka vid Bokmässan i Göteborg

Bästa läsare!

På Wikipedia anges Simon Wisenthal-centret vara en internationell judisk organisation. Detta är ett klargörande som är viktigt eftersom deras agenda därför också återspeglar en politik som ligger i den judiska staten Israels intresse liksom omfattar det judiska folkets säkerhet. Här ser vi en direkt koppling mellan stat och folk, vilket annars är en komplicerande omständighet då det i varje annan debatt om Israel anbefalles nödvändigheten att göra åtskillnad mellan denna stat och dess undersåtar. Simon Wiesenthal-centret gör sålunda anspråk på att tala för det judiska folkets räkning, vilket är ett högst tvivelaktigt tilltag.

Nu till själva sakfrågan.

Wiesenthal-centrets Pariskontor har till den svenska regeringen inlämnat ett krav på att statsminister Stefan Löfvén ingriper mot arrangörens beslut att låta nyhetstidningen Nya Tider medverka vid Bokmässan i Göteborg, enligt Svenska Dagbladet. [LÄNK]

I ett öppet brev skriver centret, som är den internationella judiska organisationen för mänskliga rättigheter, att regeringen bör agera mot vad man beskriver som en xenofobisk och antisemitisk tidning får sprida sitt budskap på mässan.

[…]

”Din regerings hemsida hävdar att ”Sverige ska vara en ledande inspirerande kraft i världen”. Tillåt mig att göra ett tillägg: ‘och inte en hatisk kraft’. Vi uppmanar dig att vidta nödvändiga åtgärder för att stoppa denna travesti och utesluta dessa hatmånglare från alla sammanhang där de utgör en fara för ungdom och allmänhet”, skriver Shimon Samuels, centrets ordförande för internationella relationer.

Inte nog med att Shimon Samuels ger direktiv om hur Sveriges regering skall formulera sina övergripande mål, man uppmanar även till ministerstyre. Vilket måhända är en fransk tradition, men definitivt inte här i Sverige. En anledning till att vi inte har ministerstyre är att det skall vara svårt för intresseorganisationer att vinna inflytande över politik och statens verksamhet med såväl informell som formell uppvaktning – som att t.ex. falla till föga för intresseorganisationer som Wiesel-centret och deras lagstridiga krav.

Likaså är yttrandefrihet ett koncept som är både beprövat och uppskattat i Sverige – till skillnad från i Frankrike där förbudsmentaliteten är vida utbredd. Att Simon Wiesenthal-centret inte kan visa respekt för den svenska yttrandefriheten är i sig uppseendeväckande, men att kräva ett ingripande mot en publikation som ges ut i enlighet med svensk lagstiftning förtjänar ett direkt avfärdande och stark kritik.

Vad är det för åtgärder man från denna organisation vill att den svenska regeringen skall utföra? Och talar centret även i denna fråga för den israeliska statens och det judiska folkets räkning? I så fall bör Sveriges utrikesminister kalla den Israeliska ambassadören för samtal och framföra regeringens ståndpunkt om rådande grundlagsskyddande yttrandefrihet, och att detta inte är en angelägenhet för Israel.

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Brott & straff. Bokmärk permalänken.

13 kommentarer till Judisk organisation kräver att Sveriges statsminister ingriper för att stoppa Nya Tider från att medverka vid Bokmässan i Göteborg

 1. Lennart skriver:

  Obegripligt! Nya Tider är en liten veckovis utkommande nyhetstidning med kanske drygt 3000 prenumeranter.

 2. Herr Flick skriver:

  Simon Wiesenthal-centret finns i Los Angeles, de har nog ingen större koll på Nya Tider.
  Troligare är att någon svensk genuscertifierad klimatsmart fjant kontaktat dem och bett dem skicka ett brev.
  Varför är man så rädd för det fria ordet? Är man rädd att ens lögner ska avslöjas?
  Sanningen står alltid på egna ben.

 3. Läsare skriver:

  Oj, nu blev jag VERKLIGEN förvånad. Jag skulle aaaaaaaldrig ens komma på tanken att judarna skulle kunna vara organiserade och aktivt bekämpa icke-judarna och begränsa gojim rättigheter. (((S~A~R~K~A~S~M</b)))

  Du kan söka på: Lex Åberg + ADL + Nordfront och läsa om vilka judar som skrev den första HMF-lagen i Sverige.

  • Vauen skriver:

   Förmodligen har DN kontaktat sina franska kollegor och bett dem att internationellt ”skämma ut” FT. Det är så den judiska ”sharia polisen” jobbar när den inte har andra medel. Det skall vara obekvämt att inte tro på ”sanningen”, dvs systemmedia som sprider våt tids kvasireligion. Alf Ronnby har just nu en intressant liten artikel om systemmedia på FTs hemsa. En ofta mycket klok karl för övrigt, som jag gärna läser!

   http://nyatider.nu/systemmedias-indoktrinering/

   • Risto Matinen skriver:

    Läste den där artikeln, så långt man kunde. Tja, jag skulle inte kalla fulmedia för systemmedia, som författaren gör.

    Vidare skriver han:

    De systembevarande medierna, till exempel DN, SvD, GP, Sydsvenskan, Aftonbladet, Expressen och andra, är i hög grad centraliserade.

    Fulmedia är inte systembevarande, utan subversiva. De vill störta oss i fördärvet!

    För övrigt, dvs PH:s artikel: Helt sjukt att en utländsk judeförening framför ett så imbecillt krav, och dessutom till nolla Rövén…

 4. Sofia skriver:

  Det Nya Tider råkade ut för var en mild fläkt jämfört med *donnerwetter* som hände med dessa män som gjorde en film som inte föll Makten i smaken;

  http://www.liveleak.com/view?i=192_1473364723

 5. orwelliq skriver:

  Tack för länken till filmen ‘Occult Forces’. Jag skall se den i sin helhet så fort jag får tid.

  //mvh Feministiska förintelseklubben (FF istället för FI)

  ffklubben.wordpress.com

 6. Sofia skriver:

  Frimurar- och jesuitövertagande av Katolska Kyrkan, 1 miljard medlemmar, medför delning.
  1/ vill behålla sin kristna tro som den varit i tusen år
  2/ jesuitpåven avskaffar kristendomen och inför en ny Världsreligion för alla på Jorden

  (på tyska)
  http://gloria.tv/video/MjVqiM2Gek33LPZoTnsAx5z8A

 7. Risto Matinen skriver:

  Sugen på en banan?

  https://i.guim.co.uk/img/static/sys-images/Guardian/About/General/2013/9/16/1379334416235/The-doctored-image-of-Bar-010.jpg?w=620&q=55&auto=format&usm=12&fit=max&s=7e2872a88ea954f29bc963332150494b

  Varför hatar många judar vita? De vet att vi kan stoppa dem och att det huvudsakligen är vita som skapat det välstånd judebankmaffian/marxisterna vill ta ifrån oss. Vi ska alla vara slavar, utom en pytteminoritet som ska vara våra fångvaktare typ DDR, som politikerpacket trängs/bråkar om att bli.

  Skäms! Men det kan de inte, eftersom de flesta är psykopater…

  Så vill de göra med oss:

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s