Älskling, kan du göra dig av med jihadisterna medan du går ut med soporna…?

Bästa läsare!

Jag har sagt det förr, och jag säger det igen: Engelskan är bristfälligt språk. Fast engelskan låter bra när man sjunger till det, det får jag medge. Men eftersom jag har en hjärna som direktöversätter vad mina ögon läser, så kan det bli en del missförstånd, ömsom grava, ömsom bagatellartade.

Kärestan skickade från sitt kontor i Kulala Lumpur en skärmdump med följande text till mig:

10 OCT: Sweden is a peaceful democratic state that has long been a safe haven for those fleeing conflict. Yet many young people whose families took refuge there are now turning their back on the country. More than 300 people have gone to fight in Syria and Iraq, making Sweden per capita one of the biggest exporters of jihadists in Europe. Find out more: bbc.in/gothenburg @BBCOurWorld #Gothenburg #Sweden #Syria #Iraq #BBCShorts #BBCNews @BBCNews

Nu gillar hon egentligen inte att jag lämnar ut alltför mycket information från och om henne, men jag tänker i alla fall återge hennes följdreplik som hon skrev med anledning av att jag i mitt svar berättade om hur jag en gång informerat SÄPO om en sammankomst för islamister som de inte kände till: ” – Not bad. . You know about the location of fhe jihadists. . Maybe it is time you remove them from Sweden since your country produces them..”

I mina ögon är det ibland svårt att skilja you (du) från you (ni). Så därför fick hennes replik lite av karaktären ” – Åh, medan du ändå går ut med soporna kan du väl passa på och slänga ut jihadisterna ut ur landet”. Believe me, darling. I really wish I could!

Nu hör det ju till sakens natur att man inte behöver slänga ut jihadisterna ut ur Sverige; de reser så gärna frivilligt. Kanske är det så att det dummaste vi kan göra är att hindra dem från att resa till Mellersta Östern där de har en chans att dö martyrdöden? En död jihadist är den bästa av jihadister. One down, och familjen i Sverige är ändå stolt och lycklig över att sonen blivit martyr, fastän de för lokaltidningen bedyrar att Ahmed/Mustaffa var en så stor människovän och drömde om att bli fotbollsproffs/läkare och var omtyckt av alla, etc. Så det enda tråkiga är ju egentligen att många jihadister kan vålla andra oskyldiga människor skada.

Det är enkelt att avsky jihadism och det som dessa brottslingar står för. Men samtidigt måste vi inse att vi i det demokratiska väst är en del av problemet.

Vi röstar på de politiker som inte bara skapar konfrontation med den bakåtvända islamistiska världen – våra politiker gör ju allt de kan för att ösa kerosene  på eldhärden genom att ständigt eskalera konflikterna.

Vi i väst har fört fram George W Bush och Eric Blair som först vände upp och ner på Afghanistan med det enda goda resultatet att världsproduktionen av heroin kom upp på de gamla nivåerna till gagn för maffian och knarkarna, och därefter slog de sönder Irak till gagn för amerikanska och brittiska byggkoncerner i demokratins namn.

Det ”vi” från västvärldens sida gjort, som hämnd – för det är så vi medborgare sett på saken – för elfte september 2001, är att förstöra Mellersta östern och försätta västvärlden för hot mot en islamisk sfär som bestämt sig för att gå i heligt krig mot oss. Inte p.g.a. att vi är demokratier, utan därför att vi dödar deras folk med våra bomber.

Visst kan vi utveckla den svenska polisstaten så att den ingriper mot människor med fel tankar och förhindrar dem från att resa till Syrien och gå i Islamska Statens tjänst (även om jag inte riktigt kan begripa vilket upplägg man skall använda eftersom all kritik mot islam i Sverige kategoriseras som hets mot folkgrupp, och… *suck*). Men jag anser att det inte är en utväg som är gynnsam för någon medborgare över huvud taget i Sverige (förutom de som styr).

Eftersom det nuvarande läget är helt och hållet vållat av staten och staterna (liksom staten vållat en massa annat elände), så skulle vi behöva en samhällsdebatt som tar fram idéer och modeller för ett samhälle som kan fungera utan den politiskt styrda statsapparaten. Jag vet att det för 95% av alla vuxna svenskar en främmande tankevärld, men det är egentligen bara en fråga om att tänka lite utanför den av socialdemokraterna definierade lådan, samt bruka lite av förnuft och den hederlige personens principer om mitt och ditt samt ont och gott. Demokratin har nått sin ände. Det blev inte bättre än att den oförtrutet för oss mot kanske det tredje och sista världskriget.

Jihadisterna från Sverige är bara en bricka i ett stort – ett mycket stort spel.

Den som varit vaken och läst alternativa medier vet hus pass stor skuld presidentkandidaten Hillary Clinton har i varför världen är så pass orolig som den är idag. Och vi ser också hur gammelmedierna nästan maniskt skyddar henne mot kritik och lägger ner all energi på att smutskasta hennes politiska utmanare Donald Trump. Den som är klarsynt ser genom detta, och förstår vidden på detta gigantiska bluffmakeri som – dessvärre – tar sig i uttryck av att minst 300 muslimer från Sverige reser till Syrien för att å Hillary Clintons uppdragsgivares vägnar försöka få bort Israels och Saudiarabiens fiender. Tänk på detta när ni läser svenska mediers hyllningsartiklar om Hillary.

Tänk på att allt detta är spel för att dupera fram vårt samtycke. Så om du är trött på jihadister och invandrargäng som gruppvåldtar, då måste du också agera mot staten och den tredje statsmakten.

Jag menar allvar, även om jag försökte muntra upp anslaget med referensen till kärestans rad till mig idag. Vi är ett par som vill se världen och möta människor och besöka främmande kulturer i vänskap. Den drömmen – som egentligen bara borde begränsas av vår trängda resebudget – borde inte kunna hejdas av dåraktiga politiker som samvetslöst släpper kriget löst över sitt folk och skapar osämja mellan kulturerna.

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Demokrati och frihet, Krig & fred. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Älskling, kan du göra dig av med jihadisterna medan du går ut med soporna…?

  1. Anna skriver:

    Heligt eller oheligt- ett KRIG är det lik förbannat. Låt de jävlarna åka. Men ge de enkelbiljett!

  2. Bäste Skrivare! Hoppas du inte tar illa upp. Men var det dubbeltänk som gjorde Orwell till terrorist? 😀

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s