EU-folkpartist lovar kidsen gratis tågsemester – Och skattebetalarna blir fly förbannade!

Bästa läsare!

Med de inledande orden ”Våra ungdomar är vår framtid” har Folkpartiets ledamot i EU-parlamentet Cecilia Wikström slängt ut ett bete till 2018 års förstagångsväljare. Fast vad det egentligen handlar om är att låta skattebetalarna finansiera ett av de största propagandaprojekten för EU någonsin:

Våra ungdomar är vår framtid. Att få ge Europas 18-åringar möjligheten att under 30 dagar få se Europa och ta del av den kulturella, geografiska och historiska rikedom och mångfald som EU:s medlemsländer erbjuder vore en ovärderlig möjlighet att låta dem ta del av det europeiska gränslösa projektet. Projektet skulle bidra till att skapa ökad europeisk integration och kontakt mellan unga européer och därmed kunna skapa en ökad känsla av samhörighet, något som behövs i dag mer än någonsin.

Reaktionerna har inte låtit vänta på sig. Opinionsbildare som Henrik Arnstad gör förvisso tummen upp. Men de positiva kommentarerna är ändå ytterst få på EU-parlamentarikerns Facebook-sida. Istället blommar kritiken – och i mina ögon är den berättigad.

Läs och njut!

sb-eu-wikstrom-interrail-01

sb-eu-wikstrom-interrail-02

sb-eu-wikstrom-interrail-03

sb-eu-wikstrom-interrail-04

sb-eu-wikstrom-interrail-05

Som sagt, det är inte många som yrkar bifall till Cecilia Wikströms generösa erbjudande till Europas förstagångsväljare. Av integritetsskäl har jag maskerat efternamnet på de skribenter som uttryckt sig negativt till förslaget, även om jag kan ana att människor av Henrik Arnstads kaliber redan registrerat ”näthatarna”, som folk så fint blir titulerade när man önskar att de högvälborna statsledarna kunde dra åt helvete istället för att parasitera på oss hederliga skattebetalare.

Vad gäller FP-aktivisten Örjan Winkvists gråtmilda kommentar här ovan till fromma för Wikströms galenskap så är hans ord ganska talande. Det är människor av hans kaliber som låter politikerna härska och råda bara för att, typ, politikerna vill oss det allra bästa. Han avfärdar meningsmotståndarna med att de är elaka, saknar argument och visioner. Är det inte elakt att ta pengar av skattebetalarna, ge kidsen tågbiljetter och förmodligen en uppsättning av prylar och kläder med EU-symboler likt ungdomspionjärerna i det kommunistiska Sovjetunionen?

I övrigt kan jag hålla med om att det är intressant att resa genom Europa. Väl hemkommen från ett av unionens fattigaste länder kan jag konstatera att EU skyltar upp varenda pinal som de gett bidrag till. Fast jag tycker att det är falsk marknadsföring; pengarna kommer inte från EU. Pengarna kommer från skattebetalarna i EU:s medlemsländer. Sverige är ett av de länder som lämnar ifrån sig mycket mer än vad vi får tillbaka, som om inte rundgången i sig vore illa nog. Det är rundgången som politiker som Cecilia Wikström blir rika på.

Swexit, tack!

Så här långt tycks det dock som att parlamentarikern Cecilia Wikström inte kallat någon av de kritiska kommentatorerna för ”Idiot”, vilket hon gjorde vid ett annat tillfälle som jag uppmärksammade här på Skrivarens Blogg [länk].

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

15 kommentarer till EU-folkpartist lovar kidsen gratis tågsemester – Och skattebetalarna blir fly förbannade!

 1. Björngunnar skriver:

  Pengarna skall tas från jordbrukstöd.
  Jordbruket bort och fritt resande för blivande röstade.
  Två flugor på smällen.
  På tåget till Arlanda o Istanbul, 20 grader o med egenhändigt betalt billett.

 2. Anna skriver:

  Jag tycker idén är brilliant. Dock väldigt verklighetsfrånvänd. Att resa borde vara obligatoriskt innan tonåringarna träder in i vuxenlivet. De flesta har ju nyfikenheten och viljan att resa och vidga sina vyer. Men vore det inte bättre att ordna med sommarjobb åt ungdomarna, höja gränsen för skattefritt belopp – så får de spara till att resa ? De kunde ju spara lite varje sommar tills de har tillräckligt. Och rabattera interrailkortet kanske. Om det nu finns kvar, vill säga? Jag åkte 2 ggr på tågluff. Verkligen ingen lyxsemester. Men det var kul!

  • Ron (GB) skriver:

   Det finns en dold metkrok under Wikströms läckra bete. Huggkroken består i att Wikström lär ungdomarna att det är OK att ta pengar från andra. Vid första anblicken låter det ju jättebra att få en resesubvention. Då kan man ju åka billigare än andra.

   Sen ska notan betalas och då heter det ”Högre skatt för De Rika”… varefter man höjer skatten för folk som tjänar 25.000 i månaden på arbete och aldrig kom iväg på semester alls.

   Brexit, Cecilia. Brexit.

   • Björngunnar skriver:

    Hallå Ron!

    Jag har förlorat Din e-mailadress.
    Har du min kvar?
    Om du vill skicka ett mail så kommer svar!

    Vh Björn-Gunnar
    Ps. Kanske slipper vi liberalerna med Monika Olsson o Wikström.

   • Anna skriver:

    Ja, jag ser metkroken. Att de har lärt sig att det är gratis har de väl å andra sett hela tiden. Nu pratar vi om en generation som har fått trängas på simhallar och gym- med afghanska ungdomar ( och gubbar) just för att det varit gratis. Gratis för afghanerna alltså. Så jag kan tänka mig att de tänker att nu är det kanske på tiden att ngt är gratis för de också?

    Hade vi slängt ut alla afghanerna hade våra ungdomar kunnat åka jorden runt, allihop- utan att staten ”gick back” något alls. Men nu är det ju de som snor både sommarjobb och ockuperar de lgh våra ungdomar kunnat få. Makabert!

 3. Vauen skriver:

  Jag yrkar bifall på hennes förslag om det finansieras med Swexit!

 4. Sofia skriver:

  Tack för ett gott skratt!
  Verkligen kul kommentarer till den goda Cecilia!

 5. Läsare skriver:

  UK nya utrikesminister han knappt börja innan han gick i taket och gapa och krigshetsa mot Ryssland.

  • Peter Harold skriver:

   De jobbar hårt för att få igång någonting. Jävla galenpannor. De har redan sina bomsäkra bunkrar, så det är väl därför de är så kaxiga.

   • Anna skriver:

    Hur länge orkar man bo i bombsäkrad källare- oavsett hur lyxig den än må vara?

    Ponera att Stockholm innanför tullar, alltså- var ”säkrade”. Hade man stått ut med tanken att veta att det inte gått att ta sig ut?

    Den som planerar överlevnadsstrategi har jag aldrig förstått mig på. Bunkrar är bara ett sätt att förlänga lidandet i några månader eller år.

    • Peter Harold skriver:

     Ja, det är ju nästan så att man föredrar att buset håller sig innanför tullarna. Så har det ju blivit i vissa delar av Paris där folk fått fly från hela kvarter därför att afrikanerna tagit över gatorna.

     • Anna skriver:

      Ja, herregud. ”If you can´t beat them- join them”, känns aktuellt där som här. Det är väl bara idealister kvar, som envist hankar sig fram där som här. Som vägrar att ”joina”. Jag har hursomhelst, inte helt off topic- upptäckt att det är en stor tröst att lyssna på nordfronts radiosändningar medans jag pluggar om dagarna. Det borde ju inte vara så bra, egentligen- att lyssna på ”allvarliga ämnen” medans man försöker få in fakta i skallen genom att använda ögonen. Men faktum är att det gör att man liksom slappnar av eftersom man känner sig så hemma med de där rösterna i öronen. Jag skulle vilja ge de där radiopratarna en stor puss på kinderna. Tillsammans med din blogg (som egentligen är en kontrast till de) får man den där härliga känslan av att världen inte är helt genomrutten och egoistisk.

      Paris- kaoset har ju bara börjat här. Kungsholmen kommer att utbrista i ett ramaskri när bratsen får reda på att det kommer att öppnas asylboende där. Södermalm är ju bara början. Jag är helt övertygad om att det finns utbredda planer på att stockholms innerstad kommer att få fler och fler lägenheter som antingen köps upp av kommunen för ändamålet, och hyresrätter öronmärks åt asylsökanden. Det märks tydligt på det utbud av lägenheter som är sökbara för mig på bostadsförmedlingen. 3:or och större har helt slutat annonseras. Det är numera enbart nyproducerade lgh inom tull- som annonseras. I prisläget 10 000:- till 13 000:- för en tvåa.

      Först började stockholms stad att slänga ut sina pensionärer (servicehus) och genom att lyxrenovera så de inte kunde bo kvar. Steg 2 var att slänga ut även sina pundare som haft träningslägenheter. Samtliga av de lägenheterna verkar vara bebodda av ensamkommande eller flyktingfamiljer.

      Inget av ovanstående påståenden har jag någon länk att hänvisa till, utan det är bara grundat på egna iakttagelser.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s