Kärnvapen-nedrustningen går långsamt – USA övar atomattack mot underjordiska mål (och nya regimsprängare på gång?)

I all hast!

Bästa läsare!

Medan svenska medier nästan dagligdags skriver om ”rysk aggression” och om ”ryskt stridsflyg övar kärnvapenattack mot Sverige” samt om ”Putins missiler intill Finlands gräns” och allt annat smått och gott som skall locka/skrämma svenska skattebetalare/väljare in i NATO, så har fredsbevarande USA kärleksfullt släppt två stycken atombombs-dummies i en övning som trots alla humanistiska förtecken om global fred förmodligen inte hamnat på Bonniers och Schibsteds löpsedlar…

Övningen genomfördes i början av månaden på så vis att två B2-bombplan från US Air Force fällde var sin atombombs-dummy på över 300 kg per enhet (design som kärnvapenstridsspetsen B61, men med icke-nukleär barlast) över öknen i delstaten Nevada. [LÄNK]

B61-bomberna är den typ av kärnvapen som USA har utplacerade hos de europeiska länder som är medlemmar i NATO, och det gäller även stater som officiellt kallas för kärnvapenfria nationer. Bomberna i detta utförande kan (i stort sett) bara användas genom att fällas från flyg, vilket gör att de i första hand förväntas användas mot civila mål, som t.ex. städer likt Hiroshima och Nagasaki i Japan under andra världskriget.

Den ena atombombsstridsspetsen som användes under den amerikanska övningen var en modifierad variant, döpt till B61-11. Denna betraktas som ”bunkersprängare”, d.v.s. de skall kunna penetrera markytan med mer än 1 meter och skapa en chockvåg som kan slå ut en bunker på 100 meters djup. Den konventionella atombomben är försedd med fallskärm och gasbroms, och skall explodera i luften ovanför sitt mål. Bunkersprängaren B61-11 skulle definitivt kunna smälta skyddsrummen under Hötorget i Stockholm, men även kunna skada inloppstunneln till regeringens och kungahusets bunker under Hammarbyhöjden.

Enligt uppgift har dessa övningar för atom-attacker två syften, dels symboliskt visa för Ryssland att den amerikanska eskaleringen fortskrider, samt att Pentagon vill utveckla sitt kärnvapenprogram med moderna stridsspetsar som skall kunna tränga sig ännu djupare under marken för att kunna döda ledarna i de regimer man angriper.

NATO har stora fördelar med att utgå från svenskt territorium i händelse av en planerad kärnvapenattack mot t.ex. Sankt Petersburg, vilket gör Sverige till ett direkt mål för ryska missiler. Detta därför att svenska politiker genom värdlandsavtalet med NATO önskar riskera vår nation indragen i en större militär konflikt för att inte bli avsatta av svenska mediekoncerner som står samma amerikanska storbolag nära som har kopplingar till den amerikanska krigsindustriella komplexet.

I händelse av att NATO placerar B2-plan på svenskt territorium kan vi räkna med ett snart förestående krig, alla politiska skönmålningar till trots.

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Kärnvapen-nedrustningen går långsamt – USA övar atomattack mot underjordiska mål (och nya regimsprängare på gång?)

 1. Pingback: Ryssvänlig fredagsbio? | Jan Millds blogg

  • Sofia skriver:

   (Beredskapsövningen i går kväll)

  • Peter Harold skriver:

   Övning för olycka. I ett skarpt terrorscenario kan vi tänka oss en serie brinnande lastbilar. Gärna med gasflaskor på flaket; då måste man stänga av 300 meter omkring eldhärden i 24 timmar (om inte lagen ändrats).

   • D skriver:

    Kolla vad Anders Björkman på Heiwaco skriver om B 61 och känn den sköna känslan av insikt, hehe

    • Peter Harold skriver:

     Skall jag vara helt ärlig så har jag inte kompetens att avgöra om det är omöjligt att utlösa en kärnklyvning som leder till enexplosion. Utan att skämta kan jag säga att jag inte är någon atomfysiker. Och skall jag vara helt ärlig är jag väldigt rädd, nästan fobiskt inställd till radioaktiv strålning.

     • D skriver:

      Testa tänk så här, med alla verifierade psykopater som valts ut att förråda sina medmänniskor ( läs representanter ) och att förstöra ALLT som förstöras kan, hur stor är då den teoretiska möjligheten att ingen av dessa dårar sen 1945 ” nukat” nån som trampat på deras ego, kom också ihåg att dessa besitter en tvåårings mentalitet.

      Dessutom så saknar dessa stackare empati, mao. saknas alla spärrar, som kuriosa kan tilläggas att med största sannolikhet så är B 61:or och annat med ”uran” en av kroknäsornas mer lönsamma scams, hemligt, farligt, komplicerat och ej att förglömma ” superextrasvindyrt ” alltså : håll dig borta Svensson, håll käften och betala med din ynka existens som insats, för ett LIV är det ju inte att vara husneger åt denna patetiska självmordssekt med Mammon som husgud.

      Ett förslag till sist ( seriöst ) ska vi skaffa en rejäl odlingslott utanför Tjernobyl, min pålitliga källa säger att dessa odlingslotter är överkomliga i pris, Ukraina är ju Europas kornbod, bättre odlingssäsong där än inre Lappland där jag vistas f.n.

      Du får en lokalt odlad naturlig morot om du kan klura ut kopplingen mellan Tjernobyl, Ukraina(kriget) och våra ”kära” vänner kroknäsorna.

      Ha en bra helg å va inte rädd för nåt, studera och kontemplera mera, då ersätts rädslorna med tillförsikt, för det verkar stämma det som Ola Alexander Frisk så klokt beskriver i sin bok ” så knullar staten din själ ”

      Gissa varför inga aaakaadeeemiiiikker vill läsa den hehe och he

      Puss på bollarna

      • Peter Harold skriver:

       Det är bara det att jag kan inte förstå vad tusan det är då som exploderar ifall det inte är fråga om en kärnklyvning? Dessutom är ju en av mina favorit-11/9-teorier den om att skyskraporna demolerades med atomladdningar.

       • D skriver:

        Hehe vissa grejor är krångliga att förstå, men inte omöjliga, det existerar rejäla smällare TNT är gammal skåpmat, men även psykopaterna gör landvinningar, har man dessutomtillgång till photoshop och kontrollerar media så är det en barnlek att påstå vad som helst, kolla några journalfilmer om A- bömbs före photoshoperan och skratta dig harmynt åt dessa patetiska klipp å klistra alster, dessutom va Einstein ett arsel, hans fru var mycket klyftigare,men käre bror mer å mer kommer upp till ytan, så försök så länge att hitta en annan teori ang. 9/11 ☺ å fortsätt skriva, kolla gärna Bill Ruperts sida ”Zerogov(ernment)”

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s