En gång sossekärring, alltid sossekärring (Barbro Engman lever och ogillar vad folk tycker)

Bästa läsare!

I en av mina kalendrar från 1976 fanns en förteckning över Sveriges riksdagsledamöter. En av dem hette Barbro Engman och var socialdemokrat. Hon var inte alls gammal när den kalendern kom ut. Sedan dess har hon ägnat sin karriär som landstingspolitiker och ordförande för Hyresgästernas riksförbund, en organisation som kallat sig partipolitiskt obunden men utgjort avtalspart för allmännyttan och har intima band mellan ABF och arbetarrörelsen. Ja, och så rekryterades ju hon från sossarna. Say no more, say no more.

Även om många inte reflekterar över saken så är Barbro Engman 1970-talets socialdemokrati personifierad. Alltså den tid då Partiet var Sverige. Palme-epoken. Inget gjordes utan att partiet godkände saken, vare sig det var i riksdagen, landstinget, kommunen, fackklubben eller i någon annan organisation eller myndighet. Det skulle finnas sossar med makt överallt, och tyvärr är de kvar än idag. Inte ens kyrkan fick förbli helig.

Barbro Engman är fortfarande i livet, vilket kanske kan förklaras med att hon var ung 1976. Och även om hon inte tycks vara aktiv i partipolitiken verkar hon alltjämt vara en sosse, precis som förr. En gång sossekärring, alltid sossekärring. Bara en sådan sak som att hon befinner sig på bröderna Castros Kuba just i skrivande stund – partikollegan Pierre Schoris favoritland – luktar rött. Blodrött.

Innan hon for hann hon få en ”opinionsinsändare” publicerad på det numera rikskända PK-propagandaorganet Hela Gotland under rubriken ”Är folkviljan alltid folks vilja?”. Hon presenterar ett axplock på exempel där folk inte gör som politikerna vill. Eller tvärtom.

Here we go:

All makt utgår från folket står det i grundlagen och det finns heller ingenting vi har sådan respekt för som folkviljan. Men det är mycket som döljer sig i folkdjupet. Ibland blir det förfärande synligt. Det finns i dessa dagar all anledning att oroa sig för åt vilket håll folkviljan är på väg att föra oss.

Så talar maktens arrogans. Folk som inte tycker som sossarna vill. Och så kommer exemplen på vilka fruktansvärda viljor folk kan ha:

Folkviljan har slagit till i många folkomröstningar på senare tid och det är nationalister och så kallade fosterlandsvänner som tagit hem segern.

Fredsavtalet i Colombia sågades av folket. Det krig som pågått i 50 år med Farcgerillan skulle inte alls vara över ansåg en majoritet till skillnad från norska Nobelkommittén som belönade fredsansträngningarna med fredspriset.

FARC är den militära grenen av Colombias revolutionära kommunistparti. När kommunisterna ansåg att man liksom kommunisterna i Sovjetunionen ansåg att det var dags att reformera lade FARC i överväxeln i sitt krig mot både folket och regeringen. I år har regeringen och FARC tydligen kommit överens om att sluta kriga (för hur länge, och vad är priset?), men av någon anledning tycks colombianerna ha svårt att försonas med den extremt vänsterorienterade gerillan som plågat landet och medborgarna med krig, lönnmord, kidnappningar, röveri, etc.

Att norska Nobelkommittén belönar nån som tecknar vänskapsband med militanta extremsocialister förvånar mig inte. Och inte heller borde jag förvånas över att näbbgäddan Engman är upprörd över detta.

Hon fortsätter:

I Ungern folkomröstade man om Ungern skulle bete sig som de medlemmar i EU de är och ta emot det lilla antalet flyktingar som EU bestämt. Det blev ett rungande nej från de som röstade.

Nu röstade bara 43 procent av ungrarna så resultatet räknades inte utom för premiärminister Viktor Orbán som kommer att använda resultatet för att stifta en ny lag med folkomröstningsresultatet som grund. Ungern jobbar också vidare med att bygga murar i dubbla led för att förhindra att någon tar sig in. Också det en politik som stöds av folket.

Uppfattar ni tonen i hennes text? Det här är när socialister hycklar som allra bäst. Man riktigt hör bitterheten över att det ungerska folket gör high five med sin konservativa regering. Nej, i Barbro Engmans värld finns det inte plats för vare sig folk eller regeringar som står till höger om socialisterna. Däremot kan man släppa in hur många främlingar som helst (de kommer ju bli bidragsberoende, så de lär sig snart att rösta rätt/rött…).

Det må så vara att endast 43% gick till vallokalerna i Ungern (faktiskt 44%, fast sossar får skarva på sanningen, eftersom de ändå räknar med att de kommer hamna i helvetet). Men över 98% av de röstande sade NEJ till frågan ”Anser du att EU skall kunna bestämma – utan samtycke från det ungerska parlamentet – hur många icke-ungrare som skall få bosätta sig i landet?”. Med största sannolikhet stannade de övriga väljarna på sofflocket, väl medvetna om att resultatet skulle bli ett nej, och det är högst troligt att de delade denna vilja. Som politisk manifestation mot EU är ju ett 44%-igt valdeltagande en succé! Och nu får de ungerska politikerna själva bestämma ifall de vill ta emot ”det lilla antalet flyktingar” som EU får be om lov att sända till Ungern. Detta kallas faktiskt för demokrati, Barbro Engman!

Mer Bitter-Barbro:

En annan murbyggare, Donald Trump, står inför den största folkomröstningen av de alla, ett allmänt val i ett av världens mäktigaste länder. Han har ett förfärande stort folkligt stöd.

Även i Storbritannien slog folket till så nu ska gränserna mot resten av Europa stängas.

Människors önskan om att låsa sig inne och stänga ute andra är uppenbarligen på frammarsch.

Barbro, det handlar inte om att låsa in sig, även om det tyvärr blivit nödvändigt i bokstavlig bemärkelse för många gotlänningar, i synnerhet kvinnor som inte vill bli våldtagna av muslimska invandrarmän.

Trumps kamp mot illegala invandrare har samma bäring för resten av västvärlden där politikerna fiskar efter väljarstöd genom s.k. välfärdspolitik. Och den politiken har nu – genom politiker just av Barbro Engmans typ – spårat ur så till den milda grad att den etniska ursprungsbefolkningen ombeds att gå hem och dö istället för att besvära läkarna som är upptagna med att vårda all världens migranter som fyller svenska läkarmottagningar. Situationen är kanske ännu värre i Sverige än i andra västländer, men det beror på att ”Barbro Engman-politiker” inte har något vett i knoppen, och ständigt behöver sig en ny godhetsfix på skattebetalarnas bekostnad.

Sosse-Barbro är inte färdig. Nu skall hon slå sig själv för bröstet så hängpattarna dallrar:

Jag är på Kuba just nu. Kuba har varit omgärdad av murar i 54 år. Nu kan amerikanerna tack vare en insats från Obama åka och hälsa på sina släktingar de inte sett på flera decennier.

Murar är ett elände och kommer alltid att vara det.

Om det fanns ett större antal väljare utan gränser så skulle organisationen Läkare utan gränser ha färre lemlästade kroppar att ta hand om.

Om Barack så önskade skulle han kunna få ett non-stop-blowjob 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan genom att låta Sveriges underdånigt avgudande politiker och journalister avlösa varandra. Tro mig, de skulle hora gratis för honom. Utan skydd. Fast nu är det så lyckligt för deras del att de får betalt för att gå hans ärenden.

Det amerikanska presidentvalet visar med all önskvärd tydlighet att det snarare är partiernas fel än väljarnas för att det ser ut som det gör. Det tog Barack Obama sex år att göra det som den konservativa libertarianen Ron Paul sagt under större delen av sin tid i kongressen: lyft blockaden mot Kuba. Låt folk handla och resa. På sin egen bekostnad.Vilken svensk journalist eller politiker applåderar honom? Ingen. Han är inte socialist. Ron Paul är… ”en extremist!”.

Men låt oss stanna kvar vid den gudomliga Barack Obama.

Förutom att hans militär bombar hjälporganisationen Läkare utan gränser, och lemlästar deras patienter, så kan vi notera att karln lyckats föra fler krig än sin företrädare George W Bush. Under Barack Obamas tid som president, och med Hillary Clinton som utrikesminister, utökades oroshärdarna världen över vilket ledde till flyktingvågarna, och vi gick in i ett nytt kallt krig mellan USA/EU och Ryssland (och snart eventuellt mot Kina också). De krafter som Barbro Engman hyllar är just de krafter som håller på att förtära världen. Till och med lilla Gotland drabbas av Washingtons krigsiver. Tack och lov lever folkviljan och överlevnadsinstinkten på Gotland – till Barbro Engmans stora förtret.

By the way, blev bostadsmarknaden bättre under Barbro Engmans år som ordförande för Hyresgästföreningen? Nej, knappast. Sossar är inte bra på att fixa trasiga saker. Men de är bra på att tycka illa om dem som inte delar deras syn på tingens ordning. Låt oss hoppas att Kuba inte gått alltför långt med sin avsocialisering, annars kommer nog Engman inte trivas där lika bra som hon förväntar sig av sin semester.

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till En gång sossekärring, alltid sossekärring (Barbro Engman lever och ogillar vad folk tycker)

 1. Sofia skriver:

  Lite OT – eller inte…

  • Peter Harold skriver:

   En klar förbättring. Jon Voight har tidigare varit sträng mot demokraterna, men tyvärr försvarat totalitärism. Jag gläder mig åt hans angrepp mot George Soros. Men man måste ge akt på detta; om något år är George Soros död, och det sista vi skall tro är att hans bortgång kommer befria världen.

 2. gmiksche skriver:

  Bra grävning.

 3. Vi får mejla henne skrivarens artikel så kommer pattarna att dallra ännu mera av indignation.

 4. Sofia skriver:

  Castro-släkten är en av Världshärskarna. Kuba är nu jesuitcentrum.

 5. ericr45 skriver:

  En strålande och synnerligen roande beskrivning av en äkta sossekärring, i detta fall Barbro Engman..
  Tyvärr finns det, fortfarande, alldeles för många av hennes sort..
  Sverige är genomsossifierat sen Erlanders tid. Har något parti i Sverige som kan betraktas som ”högerparti”? Tror inte det.
  Minns en kolumnist på Bohmans tid som m-ledare som skrev ung så här:
  Bohman? Han ”höger”? Han skulle i de flesta länder med ett riktigt utvecklat politiskt system betraktas som en suspekt halv-vänster-kommunist..

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s