Mångfalden inom svensk press en vacker morgon som denna…

Bästa läsare!

Jag vet. Tanken är frestande att säga att detta är beviset för att Illuminati sitter och dikterar från sitt huvudkontor hur pressen skall agera. Men sanningen är snarare att vi med den svenska mediebranschen har en likriktning som tycks vara helt ofrånkomlig med dagens maktstruktur.

Och att önska sig något annat än två dominanta drakar kallas visst för ”antisemitism”, har jag hört. Allt klander som involverar mediejätten Bonnier tycks av någon anledning betraktas som ett upprop för att värma upp nazisternas gasugnar igen.

sb-same-shit

Sanningen är dock nog betydligt enklare än att det är en femhövdad grupp rymdödlor iförda uniformer och mantlar sitter och dirigerar nyhetsinnehållet. Det är nog bara så simpelt att vi har två tidningar i huvudstaden, men bara en idé.

Den rådande idén tycks handla om att i mesta möjliga mån blanda in Rysslands president Vladimir Putin i något negativt sammanhang. Och den amerikanska presidentvalsdebatten passar som handen i handsken som ledmotiv; å ena sidan en amerikansk variant av Bert Karlsson, och andra sidan en kvinna som skulle kunna sälja sin egen mor till högstbjudande shejk i samma leverans som en komplett tortyrkammare.

Under 2016 har världen tagit ett långt kliv i riktning mot ett storkrig mellan öst och väst. Det är USA som huvudsakligen drivit oss i denna riktning, men med intensivt benägen assistans från Storbritannien i första hand. Och för all del även från EU. Detta är inte någon ”putinistisk” propaganda, utan helt enkelt en bedömning som många kunniga och ansvarsfulla politiker och opinionsbildare ger uttryck, från bl.a. Tysklands egen utrikesminister till högt uppsatta militärer inom Pentagon.

Det amerikanska imperiebyggandet sker måttligt kamouflerat under ett täcke av ord som ”demokrati”, ”mänskliga rättigheter”, ”svar mot Putins aggressioner” och så vidare. Men få människor är så dumma att de inte kan dra den verkliga slutsatsen när de ser USA fördöma Rysslands attacker mot IS-terroristerna i syriska Aleppo, men beskjuta staden Mosul som har samma terrorister, men på det USA-kontrollerade irakiska territoriet.

Oron för att Hillary Clinton skall knuffa världen in i ett totalt världskrig är mycket större än rädslan för att Donald Trump skulle bedriva samma politik. Men medierna står fast vid Hillarys sida, trots att alla hennes skandaler är så många att de inte ens ryms i punktform på ett A4-ark; detta oräknat digniteten i varje enskild skandal.

Aldrig förr har vi på förhand vetat så mycket om varför en presidentkandidat som Hillary Clinton är direkt olämplig för ett presidentuppdrag. Redan som kandidat för senaten borde hon ha stoppats p.g.a. sina dokumenterade oegentligheter. Och detta blott på misstankegraden. Visserligen har många försökt att påverka i denna riktning. Men medierna står på hennes sida. Och etablissemanget.

Just detta maniska stöd till Hillary, denna underlåtenhet inför högst sakliga argument mot hennes kandidatur, negligeras och förringas av medierna. Det ständiga svaret blir att ”Trump är galen, sexistisk och en oberäknelig man”, och att ”Vi kan vara glada över att vi kan välja Hillary och slipper ha Putin som diktator”. Det är så barnsligt så man kan inte tro att det är sant.

Jag noterar att därtill att Expressen tagit ordet ”klimatförnekare” till vanheders igen. Inte förvånande är SD målet för tidningens kritik/propaganda. Ordet ”klimatförnekare” myntades av s.k. klimatalarmister som vill ha överstatlig makt genom ett påstått klimathot (man illustrerar sina argument med jorden som ett tecknat ansikte på en febrig person, och så sprutar det ånga ut genom figurens öron), och man talar också om inskränkningar i yttrandefriheten för människor som menar att det finns naturliga drivkrafter till att klimatet varierar, som har mycket större påverkan än människors utsläpp av spårämnet koldioxid. Ordet ”klimatförnekare” skall associera till ordet ”förintelseförnekare”, ett epitet som används mot alla envar som inte accepterar siffran 6’000’000 dödade judar som offer för nazisternas politik, eller som vågar ifrågasätta den minsta teknikalitet som mytologin tillskriver har använts. Jag använder ordet ”mytologi” avsiktligt eftersom de empiriska bevisen inte håller för det officiella påståendet om Förintelsens dödssaldo.

Nåväl. Nu skall jag låta er åka hem och titta på Aktuellt och Rapport, statens egen version av Expressen och Aftonbladet… Detta gäller er som inte förstått det nödvändiga i att slänga ut TV:n, och insett att television är etablissemangets eget massförstörelsevapen.

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Medierna. Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Mångfalden inom svensk press en vacker morgon som denna…

 1. Anna skriver:

  ”Nattmössa förebygger tandvärk”, enligt min kurslitteratur i psykiatri. Hehe. Börjar förstå hur man blir behandlad i dessa tider av dårskap. Haha. Diggar verkligen historiken bakom vetenskapen inom psykiatrin.

  • Björngunnar skriver:

   Som en motvikt till psykiatrin ta en titt på KMR,s hemsida.
   Jag frågade en psykiatrifrälst om hon visste vad ordet psykiatri betyder.
   Fråga gärna läraren på kursen och vet han/ hon inte svaret så fast inget avseende på detta i hur du uppträder mot personen.
   Men med ett helt lass salt kan du ta hennes ”vetenskap”.

   • Anonym skriver:

    Det var det första fröken inledde lektionen med. Fast vad det betydde minns jag inte.

    • Anonym skriver:

     Själsläkekonst, psykiatri. Psykologi beskriver det själsligt friska medans psykiatrin behandlar det själsligt sjuka?

     • Björngunnar skriver:

      Psykologi om vi håller oss till ordet betyder läran om själen.
      Logi betyder lära.
      Sigmund Freud …hur man letar blir det nog svårt att hitta en större idiot någonstans.
      Jung däremot har mycket som är intressant, men han blev av en psykologiutbildad kompis kallad för nazist.
      Men bägge är faktiskt judar.

    • Björngunnar skriver:

     Psyke är själ och atri läka.
     Alltså själsläkare, det blir underligt när psykiatrin behandlar hjärnan med droger.
     Hjärnan är nämligen en kroppsdel…

 2. Sofia skriver:

  REVERSERAD ANTI-SEMITISM –

 3. gmiksche skriver:

  Finns inget att kommentera egentligen. Det är som du skriver. Fast jag förvånas varje dag på nytt över att folk kan vara så förblindade som de är.

  • D skriver:

   Hej Peter, antingen är din blogg hackad eller min dumfone, sista inlägget blev en enradig vertikal stolpe (lättläst antar jag hehe) i ditt inlägg om ”påsksmällare” och ett visst datum i september, jobbigt att behöva vandra utanför komfortzonen eller hur ?

   Ta dig tid om du vill och kolla några sk. Journalfilmer om ”påsksmällare” du vet dom före photoshop, kan du då inte se att det är ”kroknäsemagic” då finns lite hopp, får du till det så kontemplera om vilken effekt det skulle få om den kritiska massan inrymde att ” påsksmällare” aldrig funkat, gör det inte nu och inte framöver heller.

   Så när ” Irändarna ” hotar med sin Samson option och deras bandhund MSM ylar om att massa ”påsksmällare” landat både här å där i Europa snart i en stad nära dig, då kan det va käckt å knäcka en Mariestads Old Ox och se på hur ” willful ignorance” fungerar i praktiken.

   Håller på att bygga en liten (5m) skitsmart grundgående segelbåt som tål både oceansegling och Europas kanaler med plats för två, vatten för en månad och käk för tre, kolla gärna konceptet TAZ, temporary autonomous zone, kan vara ett sätt att navigera sig förbi dessa sjuka, deprimerande och helt sanslösa tider.

   Så en kolonilott kring Tjernobyl kan va ett klokt val, billigt, få dårar till grannar och kanske rentav Europas bästa odlingsmark, annars är ju guerillaodling väldigt lockande, kolla om du ids artikeln ” guerilla gardening” på ( Triloboat blog ) Dave Zeigler, Alaska/Scandinavia same shit different name, mycket inspirerande.

   Ps. Har sagt upp det sk. samhällskontraktet för 6 år sedan, rivit brevlådan ( det bästa efter att att ha haft kul med TV:n på skjutbanan, sagt ifrån mig pension och andra sk. privilegier från ”hydran” och vill aldrig mer befatta mig med dessa patetiska stackare som bytt bort sin självrespekt mot några ynka värdelösa schekels, litar till gröna fingrar, ett par hyggliga fiskenät, en vältrimmad älgstudsare/helikopterstudsare och resten i det bärbara biblioteket ” knoppen” har inte ännu gett upp hoppet att nån enda gång råka på äkta genuina levande människor, till skillnad mot de levande döda man omges av, värst är att detta innefattar ens egen familj och släkt, men, men illusioner är väl till för att rivas, eller ?

   Må vi alla leva i intressanta tider hehe

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s