Aftonbladet ger kvinnlig mordmisstänkt en offerkofta att värma sig med

Bästa läsare!

Jag sneglade över kollegans axel. Idioten satt och surfade på Aftonbladet.se under betald arbetstid. Jag daskade till honom i bakhuvudet så att hans tupé lossnade och föll ner på golvet. Och jag blev inte alls förvånad när jag såg en öppningsbar lucka där flinten tills nyss varit dold. Jag plockade upp luckan och det flög ut ett tiotal fladdermöss som vispade upp ett moln av damm och trådar från spindelnätet som vuxit i skallens tomrum. Så ser det ut inuti huvudet på en AB-läsare…

Nä, jag daskade inte till honom i huvudet. Inte alls. Tvärtom. Syftet med surfandet var att han efter en lång och händelselös dag på jobbet behövde reta upp sig på någonting. Så därför klickade han upp aftonbladet.se.

Detta fenomen har förvånat mig lite. Jag ser och hör lite varstans folk klaga på att kvällspressen i allmänhet och Aftonbladet i synnerhet uppfattas som skräpsajter. Att förakta AB och Expressen är lika naturligt som att ogilla telefonförsäljare vid middagstid och illaluktande tiggare på tunnelbanan samt bölder i röven.

Folk retar sig främst på alla annonser som poppar up – vilket vi nog får stå ut med, för på något sätt måste de casha in – men också att de kommenterar det redaktionella innehållet negativt. ” – Kvällstidningarna skriver på ett sätt som om de tror att jag är dum i huvudet”, var det en medelålders norrländska sa till mig kort efter att vi haft ett samtal om tågtrafik (hon är visst lokförare av något slag). Hade hennes statement varit på Facebook hade jag givetvis gjort tumme upp.

Nåväl, jag läste över kollegans axel och såg följande som jag bevarat åt eftervärlden i form av en skärmdump:

sb-ab-hjalmare-mord

Mordmisstänkt 41-årig kvinna berättar i utredning: ” – Jag har alltid känt mig oönskad”. Någon som vill försöka sig på att uttolka om det finns någon avsikt med formuleringen på förstasidan med detta?

Om jag förstått saken rätt är denna kvinna misstänkt för att a) haft sex med unga män som tagit sig in i Sverige och påstått sig vara ensamkommande flyktingbarn, b) sett till att hennes man drunknat i Hjälmaren c) slagit ihjäl en äldre man och försökt mörda en äldre kvinna, vilka enligt uppgift skall vara hennes föräldrar, och att b eller c skett med hjälp av nån av hennes unga knullkompisar. Obs, detta är inte min anklagelse, jag bara försöker återge vad min AB-läsande kollega säger. Själv har jag inte rört i den där skiten ö h t (men jag gillar Hjälmaren som sjö, den är väldigt fin).

Jag anser att det är stötande att Aftonbladet sätter detta citat som rubrik om en kallblodig mörderska. ” – Varför dödade och försökte du döda alla dessa människor?” ” – Jag har alltid känt mig oönskad. Och jag var tvingad att bli ihop med en man för att passa in…”. ” – Jaha, då förstår jag. Här så får du en kram innan du går hem”. Må AB aldrig ha inflytande över svenskt rättsväsende!

Det skall också noteras att artikeln inte får särskilt mycket plats på förstasidan heller. ” – Vi publicerar men vill helst att ingen ser den”, tycks man resonera. Den misstänkta kvinnliga gärningsmannen är därför så omsorgsfullt pixlad att man kunde tro att hon är vän med någon på redaktionen.

Det är väl en inte alltför vild gissning att publiceringen sett annorlunda ut om gärningsmannen varit den nu mördade maken istället. Då hade vi sett rubriker som ”Han sexutnyttjade barnen och hatmördade sin fru” med porträttbild och hela levnadshistorien återgiven.

Det är oanständigt av Aftonbladet att försöka marknadsföra mördare som offer bara för att de är kvinnor. Åt helvete med er feministiska agenda!

Jag har ingenting emot att brottslingar ges utrymme att förklara sig, för det finns onekligen läsarintresse. Men vi vet av tidningens publiceringsmönster att man föredrar att utmåla vita medelålders män som monster, medan kvinnor med samma beteende inte hängs ut på samma sätt utan att kläs i en värmande offerkofta. Såvida inte de tillhör fel parti.

Hälsar eder Peter Harold

 

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Medierna. Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Aftonbladet ger kvinnlig mordmisstänkt en offerkofta att värma sig med

 1. Sofia skriver:

  Den pixlade kvinnan på bilden har svart hår… väcker det sympati på AB´s redaktion månne?

 2. Björngunnar skriver:

  Vi är alla på en resa som förhoppningsvis leder till insikt.
  Min fråga till Peter blir, hur lång tid tar det innan du blir nazist, eller nationalsocialist som en del föredrar att bli kallade?
  Jag var nyss i Konstantinopel och där träffade jag en tjomme i en moské som var minst 500 är gammal som han berättade om samt en berättelse som var över tusen år gammal om svek och bedrägeri, jag frågade honom hur han ser på dagens situation och han svarade att det är exaxt samma problem då som nu.
  Utan att direkt peka ut en folkgrupp så förstår jag att det är samma folkgrupp som nazisterna pekar ut, samma folkgrupp som tagit över all bankverksamhet, all media, all politisk verksamhet,mm mm.
  (((Raus))) och lugnet återkommer…
  Är det svårare än så?

  • En libertariansk nazist. Det vore verkligen nånting. Oy vey!

  • Peter Harold skriver:

   Nationalsocialister har det stora problemet att de predikar socialism och kollektivism. Man har inbyggt att kunna göra precis alla misstag som alla andra kollektivister gör. Om Winston Churchill inte varit så sugen på att bli krigsherre hade Nazi-Tyskland med största sannolikt behövt ägna sig åt liberaliseringsreformer redan innan 1940-talet var slut. Antingen det eller erövra och förslava det europeiska Ryssland. Att starta kriget mot Nazisterna 1939 var nog den bästa garanten för att Hitler skulle få sitta kvar.

   • Björngunnar skriver:

    Nationell socialism är den internationella socialismens motsats.
    Den internationella socialismen, kommunismen var finansierad av jewyork och i stort sett alla ledande personer av samma nationalitet, samma som ligger bakom alla våra problem idag.
    De har ett oerhört starkt grepp om Sverige, riksdagen, bankerna, media, rättsväsendet, polis, social, läkemedelsindustrin/ ”sjukvården, militär, de allra flesta svenskar lever som ekonomiska slavar…
    Hur skulle man genom att önska sig mer frihet från dessa krafter kunna uppnå ett libertianskt , kan man säga samhälle?
    Samtidigt eftersom jag påstått att det är en icke reversibel process så erkänner jag att jag varit en churhillkramare, vilket väl säger något om hjärntvättens effektivitet.
    Nu har vi ju knappast någon folkgemenskap kvar i Sverige och jag tror att utan den så är ett liberterianerna samhälle knappast möjligt.
    Utan moral och etik kan inget byggas.
    Moral är samhällets värderingar, etiken är personlig.
    Skriver ut dessa definitioner eftersom de flesta tror att det är samma sak.
    Och så avslutar jag med nazistkritik.
    NMR har ju startat ett politiskt parti och riktar sig till den svenske arbetaren ,jag antar att det handlar om röstfiske så att demokrati perverterar är väl bevisat nu?
    The best way to control the opposition is to lead it ourselves.
    Vladimir Ilyich Lenin

  • Peter Harold skriver:

   Skulle vara väldigt intressant att se en utredning om varför anklagelserna mot henne om sexbrott lades ner så kvickt. Hade det varit hennes man som sneglat på de unga männen med lysten blick hade han redan gjorts fattig efter alla skadestånd han måste betala.

 3. Herr Flick skriver:

  Oj, det skulle hon sagt på direkten att hon kände sig oönskad som barn…
  Det är bara att släppa henne direkt, förstår ju var och en.

 4. Anna skriver:

  Fast den som tror att de som åker in på rättspsyk istället för i fängelse, får det bättre och slipper straff- har ju å andra sidan helt fel. De personerna får ju sitta av tiden på obestämd tid och har mindre frihet än fångar på anstalt. Jag vet inte, men hade jag mördat någon hade jag hellre åkt in på riktiga kåken. Där får man ju till och med en lön när man ”muckar”. De som tvångsvårdats får en räkning. 100:- per dygn kostar det att tvångsvårdas i stockholms län.

  • Björngunnar skriver:

   Den som åker in på tvångsvård…
   Vad är tvångsvård?
   Jag antar att det avser nerdrogning med läkemedelsbolagens ( judarnas) droger som kallas medizin?
   SD kvinnan som inte tyckte att judar skall äga media åkte ut ur Partiet.
   Kanske åker hon in på tvångsvård istället, den är mer effektiv.
   http://kimmoa.se/rn/visa?UID=11587792&HTTPS=1
   Det verkar som om lejonparten av svensk befolkning är i behov av ”vård” om man ser till resultatet av röstningen.
   Rösta med fötterna blir det den 12 november.

   • Anna skriver:

    Jag kanske har fel, men är det inte samma sak som tvångsvård att bli dömd till rättspsykiatrisk vård istället för fängelse???

 5. )))Björngunnar((( skriver:

  Du har säkert rätt.
  Kan du tyska så titta på videon, håll i öronen så som inte fladdrar , det gjorde mina nämligen!

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s