Göran Rosenberg finner att Trump inte är tillräckligt kosher?

Bästa läsare!

De svenska israelvännernas ombudsman på SVT, debattören Göran Rosenberg, beskriver i en krönika på den statligt kontrollerade mediekanalen att USA trots en eventuell valförlust fört landet in i ett demokratiskt underskott som är blott en gradskillnad från 1930-talets Tyskland när Adolf Hitler och nationalsocialisterna tog över makten.

Han skriver:

[Trump] har fått miljoner amerikaner att offentligt tänka och säga och göra saker som nyss var otänkbara, eller i varje fall osägbara. Ja, som måste vara otänkbara och osägbara i en demokrati, eftersom demokratin ytterst bygger på att folk tror på och respekterar demokratins grundvalar […]

[…] hans anhängare som på hans valmöten tjuter ”fängsla henne, fängsla henne”, och som dagen efter valet kommer att vara övertygade om att demokratin i Amerika är en sammansvärjning som lurat dem på valsegern

Som Göran Rosenberg skriver i inledningen av sin krönika, så finns det en lång lista på Trumps tillkortakommanden. Trump är en gaphals som basunerar ut tankar och idéer som han tycker låter bra inne i huvudet för stunden, och sedan någon timma senare, eller efter några dagar, kan han säga att han menar någonting annat. Trump bygger inte sin politik på ideologiska principer, utan lägger ut sina kort i hopp om att de ser bättre ut än sin rivals erbjudande. Detta är det värsta vi kan säga om honom, näst efter hans frisyr.

Rivalen är Hillary Clinton, f.d. First Lady när maken Bill Clinton var president för landet. Även om Göran Rosenberg som sann Israelvän har som främsta agenda att sprida en negativ bild av Dondald Trump, så borde han – ifall nu Göran vore det minsta intellektuell hederlig – reflektera över den ironiska omständigheten att hans kritiska ord mot Trump likväl kan brukas mot Hillary Clinton. Som exempelvis följande citat:

Problemet är de många miljoner amerikaner som ändå kommer att rösta på vad hela världen nu vet är en notorisk lögnare, kvinnoantastare, främlingshatare, tortyrförespråkare, diktaturanhängare och våldshetsare som lovar saker han inte kan hålla.

Ja, nog får man erkänna att Hillary Clinton under sin karriär vaktat sin tunga för att inte säga alltför rasistiska saker, förutom vid ett tillfälle då hon efter makens valförlust till senaten 1974 kallade kampanjchefen för ”Den jävla juden” enligt tre enskilda vittnen, samt under ett partimöte 1994 beskrivit kriminella unga män – vilka statistiskt sett mer som regel än undantag består av svarta unga män – som ”superrovdjur” utan känslor och empati. Det senare beskrivs som ett rasistiskt uttryck i sitt sammanhang, och även om man skulle kunna vrida och vända på detta har Hillary Clinton gjort avbön för sitt gamla utspel på uppmaning av medlemmar från organisationen Black Lives Matter. (Favoritcitatet kommer dock från Bill som sade om Barack Obama år 2008 att ” – För ett par år sedan skulle den här killen varit den som serverade oss kaffe”…)

Man kan tro att Hillary inte skulle kunna kallas för kvinnoantastare eftersom hon själv är kvinna. Fast även om vi får bortse från de frekventa ryktena om hennes bisexualitet så konstaterar vi att hon personligen agerat aggressivt för att tysta de kvinnor som trätt fram med vittnesmål om hur Hillarys make Bill utsatt dessa för sexuella övergrepp och ofredanden. Det är från dessa händelser – av svenska medier så gott som aldrig uppmärksammade – som man upptäckte skandalen med Monica Lewinsky. Det är omvittnat att Hillary Clinton är mycket aggressiv även mot kvinnor.

Vid sidan av detta har vi dessutom uppgifter om att Hillary Clinton och hennes kampanjstab initierade ryktespridningen om att Barack Obama inte var född på amerikanskt territorium och att han är muslim (och jag skall inte säga att detta är falskt, men ändå). Detta beteende avslöjar dock en hycklande attityd från Hillary som därmed nyttjar folks ogillande av islam och samtidigt anklagar Trump för att vara rasist när han inte vill ha in islamitister.

Att Trump beskrivs som främlingsfientlig i Göran Rosenbergs krönika skulle kunna bero på att Trump vill förhindra att illegala migranter tar sig in i USA utan kontroll. Men om denna ståndpunkt gör en politiker till främlingsfientlig, vad är då Hillary Clintons stöd till förslaget från år 2005 om att bygga en starkare gräns mot Mexico med samma syfte? ” – Jag är helt emot illegal invandring!”, sade hon med eftertryck i senaten.

Man kan göra det till en semantisk övning i att söka efter skillnaden mellan tortyr respektive ”avancerade förhörsmetoder”, men även om Hillary säger sig offentligt vara emot eller för något så kan vi aldrig veta med säkerhet vad hon kommer göra i verkligheten. Hon om någon har gjort ljugandet till en profession! Däremot kluckade hon som en kalkon när hon summerade sin insats mot Libyens ledare Khadaffi, där hans bödlar torterade honom och förde in en kniv i hans anus innan de slutligen sköt honom. Hillarys läskiga skratt får mig att fundera på om inte hon också borde kallas för super-rovdjur…? På köpet släppte hon in al-Qaida i Libyen att förstöra landet.

Ja, det går att skriva en halv bok med argument om man skall reflektera över Göran Rosenbergs hets mot republikanernas presidentkandidat.

Att Trumps anhängare skriker ”fängsla henne” om Hillary Clinton beror faktiskt inte på att hon företräder en annan politisk mening (för det är svårt att se en relevant skillnad mellan två maktkåta personer av deras kaliber). Vad Göran Rosenberg inte gör ett ljud om är miljoner människors missnöje med att etablissemanget låter Hillary slippa stå till svars för sina brott. I USA – men tydligen inte på SVT – pågår faktiskt en debatt om den s.k. ”Deep state” (den dolda regeringen bakom den officiella regeringen i USA) som framför allt via FBI agerar så att Hillary aldrig blir rättsförd för de faktiska brott hon har begått. Hon är ”Too-big-to-jail”, och detta irriterar många amerikaner som ofta har en släkting som hålls åratal i fängelser för icke-våldsamma brott som t.ex. ha rökt marijuana.

Och för att parafrasera Rosenbergs kritik mot Trump, kan jag med eftertryck säga att det också finns belägg för de anklagelser som riktats mot just Hillary.

Så medan Göran Rosenberg utmålar USA som det nya 1930-talets Tyskland, där nästan en majoritet av väljarna ges sken av att ”go full nazi” vilken dag som helst, så hörs inte ett knyst av den kritiska debatt som borde diskutera vad konsekvenserna blir av att maktetablissemangets favoritkandidat vinner presidentvalet. Helt enkelt därför att den debatten inte finns i Sverige, i vart fall inte på den arena som Göran Rosenberg står och dikterar över. Hillary über alles, är det som gäller.

Det är inte lätt att avgöra ifall Göran Rosenberg avskyr Donald Trump därför att Rosenberg precis som de flesta andra ”godkända” åsiktsmaskiner som får komma till tals i SVT är vänsterorienterad, eller om han drivs av den sedvanliga motivationen att angripa den som inte behandlar staten Israel och dess folk särskilt fördelaktigt. Men när jag läser Rosenbergs krönika på nytt inser jag att båda faktorer gäller, och det förklarar varför han gör sina verbala referenser till Adolf Hitler med så stort eftertryck som i just denna oanständiga krönika, men med de i sammanhanget meningslösa retoriska reservationerna om att ” – Donald Trump är inte Adolf Hitler, men…”.

Det är av exakt samma anledning som jag sätter ett frågetecken till min rubrik här ovan. Jag säger frågetecken, men jag antyder att det borde stå ett utropstecken. Samma effekt uppnår  Rosenberg med sitt ” – Trump/Hitler/Trump/antisemitisk/Trump/30-talstyskland/Trump/nazister/Trump/det kan hända igen/Trump…”, und so weiter.

Israel kommer få jobba hårt i kulisserna för att få kontroll på den bångstyrige Donald Trump, men de kommer sannolikt ändå att lyckas i slutet av dagen. Till Rosenbergs tröst borde han inse att Trump inte kommer göra mycket skillnad på USA:s politik i Mellersta östern med tanke på att AIPAC redan äger de flesta ledamöterna i kongressen och senaten. Fast det är ju naturligtvis en prestigeförlust för vänstertänkaren Rosenberg och hans vänner på TV-huset ifall det blir en republikan som tar över efter åtta år av Guantanamo, mord på civila med amerikanska drönare och missiler, fler krig än under George W Bush tid samt ett massövervakningssamhälle av aldrig tidigare skådat slag.

Rosenbergs hundskall mot Trump är bara distraktion för att inte folk skall diskutera de verkliga politiska frågorna. Fanns det hos SVT det minsta seriöst intresse för demokrati borde de låta andra opinionsbildare än Rosenberg ta plats. Israels och övriga Mellersta österns bekymmer skall inte vara vår angelägenhet. Sverige behöver Trump för att han till skillnad från Hillary Clinton inte vill riskera ett storkrig med Ryssland som trängs av neo-konservativa krafter i USA.

Med Trump följer en folkrörelse som är djupt kritisk mot maktetablissemanget, som är trötta på politikernas lögner och regeringens vilseledande, och därför är Rosengrens kritik mot dem också en kritik mot de som med hjärta och hjärna försöker rädda världen ur etablissemangets grepp. Som den libertarianske debattören Lew Rockwell sa: ” – Trump-rörelsen är så mycket bättre än Donald själv”, och det kan man bara instämma i. Hillary-rörelsen däremot består av en korrupt partitopp, Wall Street och den armé av byråkrater som utökar den federala statens makt på medborgarnas bekostnad.

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Politik. Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Göran Rosenberg finner att Trump inte är tillräckligt kosher?

 1. Conlon Nancarrow skriver:

  Inte mycket att invända emot i inlägget ovan.

  Som Edward Snowden så väl uttryckte det: ”Valet 2016 står mellan Donald Trump och Goldman Sachs…”.

 2. Läsare skriver:

  De intellektuella hederliga (((judarna))) kan jag räkna på ena handens fingrar. Brother Nathan, Benjamin Freedman, ….

  (((Juden Göran Rosenberg))) hör inte till dessa få intellektuellt hederliga judar.

  AIPAC är denglobala judemafria som styr Amerika

  Judarnas valde ledare får 30 stående ovationer från den församlade US congess på 50 minuter. Se själv:

  Netanyahu speaks to US Congress Pt 1 of 4

 3. Läsare skriver:

  Alliansen och SD stoppade de 100 miljoner kronor som bland annat skulle gå till att köpa bostadsrättslägenheter åt nyanlända flyktingfamiljer.

  http://www.sydsvenskan.se/2016-10-27/miljoner-till-flyktinglagenheter-stoppas

  Kommunen kommer att köpa bostadsrätter till blattarna. Vänta och se.

 4. Lennart skriver:

  Hitler & Hillary – en jämförelse:

 5. (((Rosenberg))) är dessutom (((Spectres))) egen lilla chihuahua.

 6. Vauen skriver:

  En del intressant i detta klipp, men ska man vara ärlig så var Epstien och Trump faktisk polare, och sen får var o en gissa om det finns andra anledningar än att få åka på Lolita Express att vara polare med en sån vidrig person. Kevin Barret brukar hävda att Trump faktisk fanns med på passagerarlistor för dessa resor, men jag har inte sett dem.

  Trump är sionisternas andrahandsval, även om behandlingen av honom verkar hårdhänt för oss normala. Han är extremt Israelvänlig. Och det som är farligt med honom är, som du säger, att han inte har någon genomtänkt politik egentligen utan bara lägger fram kort och hoppas få till en deal. Vilket funkar när man kan slösa bort sin fars pengar.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s