Dan Eliasson och James Comey (när polis och politik blir synonymer)

Bästa läsare!

Detta ligger helt i linje med vad jag sagt under en längre tid; alla människor är inte intresserade av att överlämna all makt åt den globala eliten. Inte ens i de organisationer som används för att tjäna denna elit. Detta är viktigt att komma ihåg när man pratar om allt som sker från CIA:s, FBI:s, NSA:s och Pentagons sida, plus alla andra myndigheter och organisationer. Ibland kan olika utspel framstå som motsägelsefulla för en och samma organisation, men det beror på att det inom varje myndighet – precis som i det politiska livet – pågår en maktkamp mellan olika intressenter.

Det mest aktuella exemplet på detta är det interna upproret mot FBI-chefen James Comey som i somras förklarade att han inte rekommenderar riksåklagaren att väcka åtal mot demokraternas presidentkandidat Hillary Clinton, trots att hon brutit mot lagen avseende hantering av hemligstämplad och säkerhetsklassad regeringsinformation, samt att hon uppenbarligen försökt att förhindra FBI:s utredning.

Sedan Comey agerade på ett sätt som många inom den egna organisationen tolkar som otillbörligt (sannolikt för att slippa riskera att bli mördad eller råka ut för en ”olycka”) har hans arbetsuppgift som ledare för myndigheten handlat om att fylla vakanser efter personal som sagt upp sig i protest. Skall vi tro Daily Mail så har Hillarygate blivit ett problem även hemma hos familjen Comey, där hustrun anser att makens beslut i somras inte var det bästa.

I samband med att Hillary Clintons assistens ex-make (en numera sparkad kongressledamot) ertappats med att skicka halvnakna bilder på sig till en 15-åring har FBI funnit fler e-postmeddelanden från Hillary som kan kopplas till hennes IT-skandal (tillslaget har skett med stöd av terrorlagstiftning enligt Veterans Today, hm). Detta ger Comey en ursäkt att ta upp fallet igen, och kanske agera mer i enlighet med lag och förordning (vid den förra utredningen gjordes några fel som bortser från det eventuella brottets dignitet). D.v.s. att genomföra en fullvärdig utredning som kan leda till att Hillary Clinton blir lagförd för de brott hon begått (en slutsats man måste dra om man beaktar andra fall där domstol utdömt långa fängelsstraff till förhållandevis ringa sekretessbrott).

Under alla omständigheter kan vi notera att FBI-chefens roll är oerhört politiserad. Det råder ingen tvekan om att han dirigeras från Vita huset eller den struktur som i sin tur dirigerar Vita huset (nej, det är inte kongressen jag syftar på, tyvärr).

Tanken för mig osökt in på att även bananmonarkin Sverige har en situation där rikspolischefen Dan Eliasson inte bara är impopulär, utan också ett politiskt instrument för det svenska maktetablissemanget.

Nu kan man ju i o f s notera att mediernas uppslutning bakom Eliasson verkar vara betydligt mildare än mediernas uppslutning bakom Comey (i vart fall så länge han höll Clinton under armarna), men så finns det en tradition från svenska journalisters sida av att jaga myndighetschefer som egentligen bara gör det som politikerna vill att de skall göra. Fast på ett oskickligt sätt.

Men låt oss ändå betrakta Eliassonskandalen med något amerikanska glasögon för ett jämförande perspektiv.

Comey kom till en punkt där hans korthus inte längre kunde stå upp mot blåsten. Eliasson sitter däremot i orubbat bo. Hur kan det komma sig? Medierna är ju fyllda av kritik mot honom, men vi se ringa tecken till avgång eller s.k. time-out. Tvärtom.

Kriminologen Leif GW Persson pekar på Eliassons kontaktnät med den politiska sfären. Troligtvis är det så; Eliasson är också en person som är mycket övertygande, ibland på ett nästan hotfullt sätt. Med andra ord är alltså det svenska polisväsendet minst lika politiserat som det amerikanska.

Detta är djupt oroande. Ett polisväsende som drivs av en person med politisk förankring riskerar att se till de politiska vinsterna istället för att ägna sin verksamhet åt medborgarnas fromma. Lägg därtill det faktum att Dan Eliasson lika gärna kan satsa på en politisk karriär. Hans personliga egenskaper skulle kunna komma att efterfrågas, antingen i egenskap av politisk torped, eller rent ut av på ledarnivå inom svensk socialdemokrati. Det faktum att han tilldelades den brittiska Sir Robert Peel-medaljen visar på att Eliasson skulle kunna bli ett valbart namn för Bilderberg-gruppen nästa gång de skall utse Sveriges statsminister. Oavsett vad folket än tycker.

Gotlandsskandalen under förra månaden visar med all önskvärd tydlighet åt vilket håll den svenska polisen utvecklas mot. Dan Eliasson går med förtjusning mot en amerikansk inriktning. Man har ju redan idag blivit ett propagandaorgan för statens maktutövare.

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Brott & straff, Politik. Bokmärk permalänken.

27 kommentarer till Dan Eliasson och James Comey (när polis och politik blir synonymer)

 1. MartinA skriver:

  Polisen i sverige är långt mycket mer politiserad än i USA. Eftersom polischefer i USA ofta blivit valda själva. De kan gå direkt till medborgarna.

  Sen kan man ju notera att Eliassons karriär tycks ha gått spikrakt uppåt sedan han var vice SÄPO chef(?).

  • Peter Harold skriver:

   Ja, det vore önskvärt om vi kunde utse vår lokala polisledning via allmänna val. Förutsätter dock att lokala medier existerar och exponerar eventuella rötägg som skall sparkas.

   • MartinA skriver:

    Engagerade medborgare har ju börjat skapa medborgargarden. Som troligtvis har mer engagerade och styrande medlemmar.

    • Björngunnar skriver:

     Medborgargarden helt rätt tänkt när staten blir perverterad och historiskt sett blir den väl alltid det?
     Samma sak gäller det som kallas rättsväsende.
     Det blir tydligen alltid ett instrument för att förtrycka opposition!?
     Så dåligt är det nu att man undrar om det kan bli sämre?
     Högt betalda lakejer förtrycker befolkningen, dags för en rockad.
     Börja på ny kula med folkvalda representanter och naturligtvis bort med alla förmåner som nämnda skojare givit sig själva.
     Annars kan ju allt få fortsätta som hittils och det enda som behöver diskuteras är om skojarna skall hängas i lyktstolpar eller i trän, eller att huvuden sätts upp på störar på Stockholms broar, man bör hålla på traditioner?

     • MartinA skriver:

      Jag tycker vi kan nöja oss med att låta dem ordna sin egen säkerhet när tiderna blir värre. Jag vill inte ha med dem att göra.

      • Björngunnar skriver:

       Problemet är att dom vill ha med dig att göra, att dom byggt ett avancerat system för att kontrollera befolkningen.
       Vad var det som fällde DDR?

       • MartinA skriver:

        Ekonomi.

        Att fantisera om att straffa de skyldiga är naturligtvis normalt. Men inte så konstruktivt. De är en stor hord av principlösa människor som helt sonika kommer byta sida blixtsnabbt när det är opportunt. Som Sun Tsu lär ha sagt, omringa aldrig en fiende helt och hållet, lämna den alltid en flyktväg. Annars slåss den till sista man.

        Dessutom, jag tror inte att det går att reformera staten i sverige. Bättre att helt enkelt acceptera att vi alltid kommer leva under förtryck. Och söka livet i de sprickor i förtrycket som finns kvar. Rent mentalt så hjälper det en att koncentrera sig på uppgiften, att reformera sin egen kultur och sitt eget levnadsmönster och de egna värderingarna. Om man istället koncentrerar sig på att ta makten över staten blir det en fruktansvärd och destruktiv strid där du blir tvungen att göra saker som förändrar din själ för alltid. Och när du väl har nått fram dit så har du inte ens några bra ideer vad du ska göra med statseländet. Så antingen så fortsätter du i princip som dina tidigare fiender. Eller så beter du dig så obalanserat att du snabbt förlorar den igen och allt var förgäves.

        • Björngunnar skriver:

         Mycket kloka ord speciellt när det kommer till ens sinnestillstånd.
         Men om vi tar ett konkret exempel.
         I Turkiet gjordes ett försök till statskupp, CIA hade infiltrerat militär och rättsväsende,mm,mm.
         Men det gjordes framgångsrikt motstånd mot kuppen som misslyckades.
         Jag får uttrycket att folk i Turkiet inte ville bli styrda från New York.
         Var det ändå fel att göra motstånd?
         Och en annan sak, ett intryck som jag får, ger men fan ett finger så tar han hela handen.
         I Sverige idag är inte bara handen borta utan stora delar av hjärnan.
         Visserligen bara en kroppsdel men själen mår inte heller bra när det är tydligt att allt går mot ännu sämre tider och att våra förtryckare inte nöjet dig förräns vi är dödade.
         Vin Clausewitz säger ju att meningen med kriget är att göra motståndaren samarbetsvillig med våld.
         Men hans tes gäller bara ett litet tag sedan flyttas kraven fram till den slutliga lösningen, nordbons död.

         • MartinA skriver:

          Mja, vår utrotning drivs ju med staten och centralmakten i sverige som främsta verktyg. Ja, och media såklart. Alla dessa krafter tappar makt i rekordfart. Så det blir bättre för oss svenskar inte sämre. Det ser dessutom troligt ut att en ovanligt hård ekonomisk kris och ekonomisk nedgång står inför dörren. Vilket kommer göra det mycket obehagligt att bo i sverige. Och få många av våra nya landsmän att flytta hem, eller åtminstone flytta.
          Så att koncentrera sig på sina egna nätverk, att engagera sig i ett lokalt medborgargarde eller svenskvänlig välgörenhet, att återuppta kontakten med sin släkt, att vinnlägga sig goda kontakter med grannarna. Och att söka robusthet i livet, vad gäller mat och säkerhet och sånt. Och att odla bra perspektiv och traditionella värderingar, sånt som kan få oss människor att frodas. Det tror jag är det mest långsiktigt värdefulla var och en kan göra för oss svenskar. Och förbättrar också ens eget liv och får en att må bättre och ger en mening till livet.

          • Björngunnar skriver:

           Det du skriver är mycket bra och vettigt.
           Men finns det ingen bra stat, måste staten vara infiltrerad av andra intressen än våra?
           Men ser jag till mitt eget liv så har jag sedan lång tid tillbaka, 15 är, börjat leva enligt ditt recept.

          • MartinA skriver:

           Staten skaffar sig resurser genom tvång. Och agerar genom byråkrater. Byråkrater gör någonting för dig för att reglerna säger det, inte för att de bryr sig om dig. Känns det tryggt?

           Jag tror att en centralmakt är nödvändig för att ha ett effektivt militärt försvar. Så var det i sverige innan första världskriget. Skattetrycket var under 10% och huvuddelen av det gick till krigsmakten. Endast män hade rösträtt eftersom krig endast angår män. Det är de som dör i dem och det hade helt enkelt varit fel om kvinnor kunde besluta om något som inte de främst skulle utsättas för.

           Däremot fanns det transfereringssystem och stor skatteuppbörd lokalt. Till socknen. Eller byn eller samfälligheten eller fiskeläget eller annat sådant. Här fanns det sociala skyddsnätet och transfereringssystemen. Och här hade kvinnorna inflytande eftersom det här angick dem också. Det här administrerades av människor du kände personligen. Vilket är helt överlägset statens byråkrater. När du får opersonlig makt som hanterar sådana enorma resurser så drar det till sig de sämsta och omoraliskaste och mest hycklande av människor. Och de som blir ”ledare” är de som är bäst på att förställa sig fem minuter inför tv kamerorna varje dag. Och eftersom en opersonlig makt hanterar sådana offantliga resurser med en sådant luddigt formulerad arbetsbeskrivning så dras också storkapitalet in i den här soppan och börjar köpa först politiskt skydd för sina investeringar men sedan även inflytande för att förvrida själva regelsystemet för att gynna det egna kapitalet.

           Staten är ett nödvändigt ont. Så låt den stanna vid militär, och möjligen en högsta domstol. Resurser får på inga villkor fördelas centralt ifrån.

     • Peter Harold skriver:

      Annars kan de ju få betala tillbaka statsskulden de godkänt genom att bli våra slavar resten av deras liv… 😉

      • Björngunnar skriver:

       Just nu är det tvärtom, vi är slavarna som skall betala vad dom givit oss.
       Konstruktivt eller inte så är ordspråket, hämnden är ljuv, ett faktum.
       Det synes mig också som om det system vi hade innan ((( kommunisterna))) började riva ner det redan var optimalt.
       Eldar man upp ett hus kan man inte få tillbaka det genom att vrida klockan tillbaka, man måste bygga upp det igen.
       Utan en rejäl kris lär det aldrig bli något nytt gammalt hus.
       Sedan har vi folkets tonläge att ta hänsyn till.
       Har svenska folket i stort redan givit upp eller är man laddade till max?
       Trots att jag bor här så vet jag inte…

    • Peter Harold skriver:

     Japp, de är ju motiverade att ha ordning på sin plats.

 2. Benny skriver:

  Det är nog inget sammanträffande att Eliassons karriär sköt fart efter hans jobb på Säpo! Då fick han tillgång till alla smaskiga detaljer om maktetablissemangets missbruk av skattemedel, korruption och andra olagligheter. Och jag är helt övertygad om att denna psykopat inte tvekat att hota sig till sin illustra karriär som trots alla tidigare misslyckanden bär raka vägen mot rikets högsta post…en möjlig framtida diktator ditsatt med hjälp av Nato för att ”skydda” den svenska demokratin mot högerpopulismen? Tja, vem vet vilka scenarion som man diskuterar på Bilderbergmötena när valresultaten inte går oligarkernas väg. Samtidigt i USA verkar Paul Craig Roberts blivit än mer frispråkig angående korruptionen och maktmissbruket i Vita huset och Washington. Visst, han är gammal men han utsätter nog både sig själv och anhöriga för oerhörda risker men jag antar att han kalkylerat med detta och skaffat sig livvakter och annat skydd. Något annat är knappast tänkbart i dagens polariserade USA där konflikten mellan makten och folket närmar sig alltmer.

  • Peter Harold skriver:

   Paul Craig Roberts är en viktig röst. Han har haft vissa smärre fel i sina resonemang när han gjort prognoser, men han talar öppet och ärligt. Dessutom utifrån en gedigen erfarenhet från maktens centra.

  • MartinA skriver:

   Benny, i Operation Noble Ledger övade NATO just att invadera sverige för att slå ner folkliga uppror. Här intervjuas deltagare och övningen beskrivs:

 3. Björngunnar skriver:

  När någon går emot (((intressen))) så dödas personen, te x Kennedy.
  Men varför dödas aldrig (((de))) som är lakejer?

  • Peter Harold skriver:

   Vi får väl se vad som händer Hillary Clintons flickvän Uuma. Även om hon inte dödas (misstanken att hon kommer göra det är inte försumbar längre eftersom hon inte är i Hillarys följe längre) så är det uppenbart att satkärringen slängt Uuma framför bussen nu.

 4. Läsare skriver:

  Bara se denna åtta minuter video, gissa sedan vilken stad det är. Fullständigt obegripligt att detta tillåts. Paris ser ut som vilket negerland som helst.

  161025 paris stalingrad

  • Peter Harold skriver:

   Fruktansvärd syn. Kan inte vara roligt att vara kvinna i de där kvarteren. Bara en massa fysiskt friska män i arbetsför ålder som borde ha stannat hemma och tagit hand om sina familjer och sett till att hemlandet byggt sitt eget välstånd.

 5. Sture skriver:

  Peter,
  James Comeys agerande luktar skunk och de lukten känner alla hans undersåtar på FBI av. Det har framkommit på Breitbart.com [http://www.breitbart.com/2016-presidential-race/2016/09/10/exposed-fbi-director-james-comeys-clinton-foundation-connection/] att James Comey arbetade som chefsjurist och vice vd. på firman Lockheed Martin. Denna firma gav 2010 stora bidrag till Clinton Foundation för vilka de fick 17 stora privata kontrakt av State Department där Hillary Clinton var utrikesminister och chef. Samma år fick också James Comey mer än 6 miljoner utbetalat till sig. Och man kan fråga sig om denna utbetalning var en konsekvens av de 17 stora kontrakten som var en konsekvens av donationen till Clinton Foundation. Alltså att här föreligger jäv i hans förhållande till Hillary Clinton. Det finns mycket mera material om hans ekonomiska förhållande till hans brod Peter Comey som är anställd på den firma som sköter Clinton Foundations skatteförhållande.
  James Comey har givit ett stort bostadslån på c:a 700.000 dollar till sin bror Peter. För att kunna få dessa pengar tillbaka är han beroende av att det går bra för Peter och att det går bra för Clinton Foundation, ytterligare ett jävsförhållande.
  Vi får se vart detta leder.

  • Peter Harold skriver:

   Som det ser ut just nu skall visst Hillary Clinton vinna presidentvalet (bara en programmeringsfråga, bokstavligt talat), och sen benåda sig själv, som domare Napolitani sade. By the way, jag skulle vilja se honom som presidentkandidat. På tiden att USA får sin första italienare som president…

 6. Benny skriver:

  SVT/SR är ju inte lite komiska (som vanligt)! Man agerar Bagdad Bob i sin rapportering från USA-valet och struntar i att rapportera vad som verkligen sker! Kanske bevittnar vi en statskupp? Läget är i alla fall kaotiskt och för de som begriper något inser ju att de olika sidorna som bäst håller på att gräva skyttegravar rent politiskt och kanske rent praktiskt också för att skydda sitt eget liv vid köttgrytorna…det gäller att inte sitta med Svarte Petter när det hela är över.

  • Peter Harold skriver:

   SVT/SR är så vänstervridna att de bara kan matchas av DN. Gick genom DN:s rubriker om presidentvalet, och alla var formulerade med beundran och respekt för Hillary i tonläget, och om Trump stod det att han så gott som förlorat nu.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s