Blir man en rasist om man vill hjälpa svenska hemlösa och obemedlade?

Bästa läsare!

Har man bara en tillräckligt politisk korrekt åsikt kan den trots ett motsägelsefullt resonemang hyllas till skyarna av mediebolagen. Huvudsaken är att man angriper en grupp som etablissemanget inte tycker om – nämligen svenska medborgare som anser att Sverige skall hjälpa sina egna först.

Bloggaren Therese Hedman (”Tankar av Tuss” på WordPress) har skrivit just ett sådant inlägg som passar in i den svenska tillåtna åsiktskorridoren. Rubriken är ”Hej alla rasister som plötsligt bryr er”. [LÄNK] [LÄNK]

Therese skriver:

Hej alla rasister som plötsligt bryr er om alla hemlösa så himla mycket!

Ja, jag väljer att säga rasister då, enligt vad jag sett, det mestadels är de som verkar engagera sig i våra hemlösa just nu. Och med ”engagera sig” menar jag att de egentligen inte bryr sig om de hemlösa alls, mer än att sätta gruppen flyktingar mot gruppen hemlösa. ”Våra egna” som de så poppis kallas av dessa rasister.

Att Therese sitter kvar i debattläget från 2013 är märkbart. Den stora flyktingvågen begränsades till polemiska diktat om att ”Europa måste ta ansvar för de drunknande flyktingarna i Medelhavet”, och att Sverige mår bäst av en fördubblad befolkning. Vårdköer och fallande PISA-resultat handlade om arv från den föregående politiska administrationen. Och kommunerna – åtminstone de med rödgrön majoritet i fullmäktige – talade om flyktingmottagandet som en ekonomisk boost för kommunkassan tack vare statliga bidrag.

Sen kom massmigrationen till välfärdsländerna, i huvudsak till Tyskland och Sverige. Varje IKEA-varuhus tömdes på sina lager av sängar när slott och vandrarhem blev flyktingförläggningar. Aktivister ställde sig utanför järnvägsstationerna med ”Refugees Welcome”-skyltar, och biståndsorganisationerna satte fokus på att bistå just dessa nyanlända resenärer – som bara behövde säga ordet ”Asyl” för att få resa gratis med SJ och sitta var de ville på tåget – eftersom det var här nyhetskanalernas TV-kameror var påslagna.

Från att det år 2013 varit rasistiskt att ens yttra frågeställningen ”Hur många flyktingar kan vi ta emot?” så uppstod situationen där Migrationsverket praktiskt taget kollapsade och man i desperation bad regeringen att skyffla mer pengar över asylbaroner som Bert Karlsson och Jan Emanuel Johansson.

Och regeringen vred på kranen. Sedan visade de nyanlända sin sanna natur; en smärre del av de nyanlända hade mycket riktigt lämnat krigshärder. Men istället för att leva som flykting i grannländerna hade de tagit sig till landet som flyter på mjölk och honung. En ännu större andel hade inte ens lämnat en krigszon, utan bara flytt från fattigdom. Och en alltjämt ännu ej storleksmässigt definierad grupp har tagit sig till Sverige enkom för att medverka till nationens folkutbyte (på skattebetalarnas bekostnad).

Vi gick från ett välfärdssamhälle som år 2013 hade råd att betala för alla, och illegala invandrare döptes om till ”papperslösa” bara för att de skulle kunna åtnjuta samma sociala förmåner som skattebetalarna. ”Allas lika värde” var att alla hade lika mycket rätt till välfärden, oavsett bakgrund.

Men sedan rasade korthuset samman. Att systemet inte brakat ihop totalt (i vissa fall har det faktiskt gjort det ändå) beror på att staten pressar in lånade pengar i systemet genom att öka statsskulden. Man lägger med andra ord delar av bördan på morgondagens skattebetalare. Under 2016 har nationalekonomer som Tino Sanandaji visat att i ytterst ringa mån kommer de som nu anlänt till Sverige bidraga till återbetalandet av denna växande statsskuld, annat än i de politiska dagdrömmarnas värld.

Men låt oss inte gräva ner oss i den bistra verkligheten. Istället återgår vi till Therese Hedmans ”antirasistiska” agitation.

Enligt henne så har rasisterna bara engagerat sig för de etniskt hemlösa svenskarna för att skilja på ”vi och dom” som det så fint heter, och att rasisterna ”skriver inlägg, som de gärna delar så många gånger som de bara kan, där de skriver att de minsann ser att flyktingar får hjälp som inte de hemlösa får.”

Fast är detta inte sant att flyktingar (inkl. migranter som saknar asylskäl) får förmåner som etniskt svenska hemlösa saknar? När såg du en busslast med hemlösa stockholmare åka till Gysinge för att leva herrgårdsliv i PRO:s f.d. kursgård på skattebetalarnas bekostnad under något år, med anpassad kost och olika aktiviteter?

Är det inte sant att etniskt svenska hemlösa förvägrats tillträde till soppkök som varit exklusivt upprättade för att ge nyanlända förplägnad?

Är det inte sant att svenska hemlösa fått svårt att komma in på härbärgen om kvällarna därför att bäddarna varit upptagna av s.k. EU-migranter som rest till Sverige för att tigga eller försörja sig på kriminalitet? Varför hamnar en svensk uteliggare ”mellan stolarna” hos myndigheterna när det inte är någon fördröjning att ordna temporär bostad åt en romsk tiggarkvinna som ”råkat” bli gravid i Sverige och fött barn? Är det inte sant att aktivister av Therese Hedmans kaliber gärna argumenterar för att romska tiggarkvinnor har en självklar rätt att ha sitt barn på svenskt dagis medan hon försörjer sig på tiggeri?

Är det inte sant att samma migranter, mot uppvisandet av ett intyg om att de inte kan bestyrka sin identitet och saknar försörjning, mot mindre kostnad än en matkasse kan få tillgång till samma hälsovård som skattebetalarna (fast dessa betalar mer i patientavgift)?.

Är det inte sant att den tillkomst av hundratusentals migranter under de sista två åren har ökat belastningen på alla skattefinansierade välfärdssystem i vårt land, från socialbidrag, skola, vård, rättsväsende och infrastruktur, och att det som varit ett ”tillfälligt kritiskt läge” allt mer blivit en ny norm för de styrande i samhället?

Är det inte sant att svenska staten spenderar mer pengar på migrationsmottagande i Sverige än vad FN behöver för att kunna hantera den riktiga flyktingkrisen lokalt som är kopplad till oroligheterna i Mellersta östern?

Är det rasism att vara klarsynt och kunna se allt detta? Är det rasism att opponera sig mot sakernas oordning, och kräva bättre beslut av våra folkvalda än vad de levererar idag? Enligt Therese Hedman är detta rasism. Rasism och egoism.

Hon skriver:

Agendan är att få med sig så många som möjligt på SD-tåget, gärna genom att hitta på saker som inte stämmer och sedan anklaga alla som inte håller med för att vara ”hjärntvättade av all vänstermedia”. De påstår att vi vägrar se sanningen men allt vi gör är ju att, gång på gång, avslöja deras jävla lögner och påhitt.

Nej, det handlar inte om att klättra upp på ett SD-tåg. Det handlar om att ställa frågor om varför staten vill byta ut sin befolkning. Ställa frågor om varför staten felprioriterar flyktingfrågan och spenderar mångmiljardbelopp på att göra Bert Karlsson och Jan Emanuel ännu rikare, när pengarna hade kunnat göra bättre nytta i de krigsdrabbade regionerna, där vi på köpet hade sluppit närvaron av kravmaskiner som vill ha bil, lägenhet och kn*llbar blondinn, med eller utan hennes medgivande.

Jag vet hur pratet går i de s.k. ”rasistiska” kanaler som Therese talar om. Jag får dagligen uppdateringar från ”rasisterna” som hon kallar dem. Visst, många av dem säger att ”SD är sista hoppet”, men det är lika många som inte tror att ens SD är en lösning när så pass många partier bedriver en felaktig politik som leder till upplösningen av dagens samhälle, samtidigt som SD är en toppstyrd intresseorganisation som utgör filial för Likud. En röst på SD är sålunda en proteströst, istället för en Molotov-cocktail mot riksdagshuset. En protest mot det etablissemang som glömt bort den egna befolkningen och istället tar skattebetalarnas offervilja för given.

Att se hur svenska hemlösa och socialt utsatta bortprioriteras, och behöva se hyfsat friska fast gamla människor sitta och gråta därför att de inte har råd att köpa mat, det väcker ömsom förvåning och ömsom vrede när vi kan se statens missbruk av skattepengarna, samtidigt som politikerna står i TV:n och säger att Sverige är ett rikt land. Vi märker att man ljuger oss rakt upp i ansiktet.

Ingen kan med 100% säkerhet säga vad som är en absolut sanning i den svenska invandringspolitiken. Men vi kan ändå med eftertryck säga att vi är lurade, oavsett var vi står politiskt eller vilken människosyn vi äger.

Det finns ingen vinst med att förstöra Sverige. Men konsekvensen blir katastrofal om inte den inslagna politiken korrigeras, och medborgarna får tillbaka makten över sitt land. Nonsensinlägg som Therese Hedmans tillför inte debatten särskilt mycket, mer än att hon säkert kommer få en och annan kamratlig dunk i ryggen av sina samhällsförstörande fränder. Det är nog det som driver såna som henne att skriva på det sätt hon gör. Skyll inte på SD, Tuss. Det gör inte ens jag.

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

31 kommentarer till Blir man en rasist om man vill hjälpa svenska hemlösa och obemedlade?

 1. MartinA skriver:

  Rätt fegt av henne att inte ha kommentarsfältet öppet.

 2. R skriver:

  Allt det du skriver ”är sant” är inte sant. Du beskriver en väldigt sned vinkling av samhället, nämligen den vinkel som syns från ditt håll. Det är ju dock så att verkligheten kräver bredare synfält, och det är inte direkt så att bloggen du citerar i ditt inlägg är något mer än en annan synvinkel? Det är en sanning att många med rasistiska åsikter brydde sig om ”de hemlösa” när de gav dem en möjlighet att dela upp utsatta i olika fack.
  Rätt ofräscht av dig att hänga ut en annans blogg på detta sätt bara för att era åsikter går isär.

  • Benny skriver:

   Oh vei, ett kritiskt inlägg som försvarar en okunnig bloggare som Therese Hedman! Så här ligger det till…INNAN migrationsvågen hade vi en fungerande socialtjänst vars uppgift var att försöka få dessa svenska uteliggare till ett bättre liv…det lyckades inte alla gånger för många av dessa uteliggare gillade inte att samhället la sig i deras liv m.m men man gjorde sitt bästa. Alltså fanns det redan organisationer som socialtjänsten, kyrkan, missionen med flera som klarade av de förhållandevis få som behövde hjälp. Sedan började det välla in EU-migranter och andra i tusental som började nyttja dessa organisationer för egen räkning och de vanliga svenska uteliggarna blev utan hjälp. Då tyckte tydligen SD och andra nationellt sinnade grupper att man skulle hjälpa dom svenska uteliggarna som blev utan hjälp när EU-migranterna började välla in. Så R här har du bakgrunden…fakta är ju alltid a och o när man ska debattera annars kan man lika gärna bli politiker!

  • Ron (GB) skriver:

   Är det då också ”ofräscht” av Expressen att hänga ut exakt samma blogg på Expressen Debatt?

   http://www.expressen.se/debatt/hej-alla-rasister-som-plotsligt-bryr-er/

  • Peter Harold skriver:

   ”Allt det du skriver ‘är sant’ är inte sant.”

   Kära du, såg du inte vad jag skrev? Jag citerar mig själv: ”Ingen kan med 100% säkerhet säga vad som är en absolut sanning i den svenska invandringspolitiken. Men vi kan ändå med eftertryck säga att vi är lurade, oavsett var vi står politiskt eller vilken människosyn vi äger.” Så om det är fel att ingen kan med 100% säkerhet säga vad som är absolut snning om invandringspolitiken så måste ju man med 100% säkerhet kunna säga vad som är absolut sanning i den svenska invandringspolitiken, inte sant?

   ”Rätt ofräscht av dig att hänga ut en annans blogg på detta sätt bara för att era åsikter går isär.”

   Så om jag inte håller med någon, då får jag vare sig säga emot eller referera till vad den personen skriver? Det låter som att någon inte vill att saker skall debatteras. Eller skall bara personer som tycker samma sak debattera med varandra? Det låter som ett upplägg för Sveriges Radio i o f s.

   Sedan förstår jag inte bad du menar med att jag hänger ut någons blogg? Har du missat att Therese Hedman publicerar sig själv under eget namn i Expressen, med exakt samma text (tror jag) som hon har i sin bloggpost.

  • Läsare skriver:

   Jag får en fadd, unken smak i munnen av att läsa R inlägg. Kryp ner i kloaken igen, där hör R hemma. Ett mattips till R, kartonger det står Råttgift på är mumma för såna som dig R.

  • Anna skriver:

   Hittar du en lika bred blogg som Peters blogg, tipsa gärna om den???! Ingen annanstans, vågar jag påstå- kan olika synpunkter mötas utan att bli ”bannade” eller censurerade. Här hittar man såväl rena åsiktsfiender som såna man sällan krockar med intellektuellt.

   Den gemensamma faktorn kanske är den gemensamma kampen för ett enat Sverige och Europa. Att man inser att det var bättre förr. För det var det faktiskt. R. är en modern avfallsprodukt.

 3. gmiksche skriver:

  Helt rätt.

 4. Rune nilsson skriver:

  Angående dessa ”Refugees Welcome”-skyltar. Har någon undersökt hur dessa har bekostats? Någon eller några måste ha utformat dem och beställt dem från skyltfabrikanterna?
  Det skulle vara intressant att få se vilka det är och varifrån pengarna har kommit.

  • Peter Harold skriver:

   Jag hade fkatiskt tänkt att skriva in denna förfrågan som en parentes i bloggtxten, men jag skriver för långt och för rörigt redan som det är. Jag har försökt att se vem som äger web-adresserna, men det är inte lätt. Men jag vet att George Soros organisation Open Society samarbetar med Welcome Refugees via ett antal olika kanaler.

 5. Judaspainkiller skriver:

  Det finns egentligen inga större problem om var och en tar sina egna kostnader, jag har i mitt hela liv försöjt mig själv. Kan en av tio vänstermänniskor(kommunister) göra detsamma så har vi sparat in en kula.

 6. Gunnar Strandell skriver:

  Hm.?
  Det har tydligen tagit Expressen ett helt år att köpa budskapet. Och visst fick det mothugg redan då det publicerades 12 oktober 2015. Kommentarfältet är stängt och det är väl lika bra. Att ställa klass mot klass eller något liknade bland de sämst ställda i landet är helt enkelt ingen bra idé.

 7. Läsare skriver:

  Den stora flyktingvågen begränsades till polemiska diktat om att ”Europa måste ta ansvar för de drunknande flyktingarna i Medelhavet”, och att Sverige mår bäst av en fördubblad befolkning. Vårdköer och fallande PISA-resultat handlade om arv från den föregående politiska administrationen. —- PH
  _________

  Suverän formulering Peter.

  Samtidigt mal massinvasionspropagandan på som om inget hänt. Fredrik Sweinfäldt har tydligen skrivit en ny bok där han hyllar massinvasionen, det är bara de korkade svenskarna som inte fattar massinvasionens välsignelse.

  Varenda kommunal lägenhet går idag oavkortat till invällarna. Tio år i bostadskö? Ställ dig sist svenne.

  Svensken är idag en andraklassens medborgare i deras eget land.

  Laglösheten tar över Tyska Gator

  https://sv.gatestoneinstitute.org/9255/lagloshet-tyskland#.WBsUsJ0nHhw.Twitter

  • Peter Harold skriver:

   Kommer denna bok att läsas av andra än de närmast sörjande? Men det är sant att boken ges uppmärksamhet. Tino Sanandaji har uppmärksammat att de referenser som Reinfeldt gör till påståendet att invandring förbättrar ekonomin och räddar pensionerna kommer inte från akademiskt håll, utan är texter från olika (globalistiska) tankesmedjor.

 8. Den där bruden skriver:

  Och ingenstans skriver du om vad du själv gör eller har gjort för de hemlösa. Du är som hennes exempel. Men i efterhand. Det här är väldigt meta. En man som bloggar om en blogg som handlar om personer som resonerar som mannen gör i sin blogg. Låter som en Charlie Kaufmanfilm.

  • Överintellektuell kvasi- meta- fysiker skriver:

   Hmm. Menar du att utan att göra något praktiskt för någon annan IRL får man inte ha en åsikt om hur samhället styrs? Du menar alltså att politiker inte borde ha mandat att rösta och lägga motioner utan att göra något praktiskt för medborgare?

   Vilken otroligt intelligent kommentar, liksom baaa öhhhh…

   • Peter Harold skriver:

    Faktiskt, det vore skoj om vi ställde krav på att politiker som debatterar och fattar beslut om vägbyggen skulle få ge sig iväg och anlägga den där vägen som de utlovat… 😉

  • Peter Harold skriver:

   Jag har ingen skyldighet att redovisa vad jag gör för hemlösa, men jag har i något av mina tusental bloggposter nämnt mina donationer till dem jag vill ge till, och jag har även slagits för socialt missanpassades människor rätt att skapa sitt eget community (på mark som markägaren frivilligt upplåter till dem, eller genom donation).

  • Benny skriver:

   Tja, vi skattebetalare gör nog mer än vår del för de hemlösa via skattesedeln till skillnad från en massa rika ”godhetsapostlar” som gör precis allt för att just undvika betala skatt!

   • Ron (GB) skriver:

    … och som påfallande ofta själva avlönas med just skattemedel (=anställda i offentlig/skatteavlönad sektor och/eller aktiva i något Politiskt Parti och/eller presstödsfinansierad journalism) …

    Politisk aktivism = ett egenintresse av stora mått.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s