Peter Harold skickar mejl till… Rädda Barnens huvudkontor.

sb-vpalmnaz

Hej!

Jag ser att en av era styrelseledamöter, Veronica Palm, kommenterade via sitt Twitter-konto en prisutdelnings-ceremoni på Grand Hotel i Stockholm sistlidna fredag med följande ord:

”Det här med Europeisk nazistfest på Grand Hotel i Stockholm. Hur i helvete kunde det bli så här?”

Twitter-posten publicerades den 4 november och avsåg en prisutdelning där Tjeckiens folkvalde f.d. president mottog ett frihetspris instiftat av tankesmedjan ”Institute for Direct Democracy in Europe” som drivs av ett antal demokratiska partier i Europaparlamentet och i ett antal av medlemsländernas parlament, med det gemensamma draget att de är EU-kritiska.

Min fråga är hur organisationen Rädda Barnen ställer sig dels till att en ledamot i en organisation som säger sig företräda barnens bästa använder ett så pass grovt språkbruk på allmänt tillgängliga sociala medier (som kan läsas av barn) med bruk av ord som ”Hur i helvete”. Är det ok att använda vulgära svordomar, i synnerhet sådana som är av religiös art?

Vidare undrar jag om Rädda barnen står bakom styrelseledamoten Veronica Palms beskrivning av deltagarna på prisceremonin som nationalsocialister? Och om ni inte gör det, kommer ni ta avstånd från hennes påstående? Med tanke på mediernas uppmärksamhet under året om Veronica Palms engagemang som ordförandekandidat och numera tjänstgörande styrelseledamot i Rädda barnen (enligt er hemsida) så är det av allmänt intresse att veta om hennes åsikter har bäring på Rädda barnens verksamhet.

Jag ser fram mot ert svar.

Med vänlig hälsning
Peter Harold, Engelsberg.

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Demokrati och frihet. Bokmärk permalänken.

15 kommentarer till Peter Harold skickar mejl till… Rädda Barnens huvudkontor.

 1. Anna skriver:

  Jag tackar dig å min sons vägnar, för att du bevakar barnens rätt, Peter! Det vore intressant att få läsa svaret på ditt mail! Förmodligen får du inget svar. Men uteblivna svar säger ju mer än svar när det kommer till såna här frågor som rör ” vedertagna värderingar” . Jag ringde och mailade just rädda barnen under en period då sonen upplevde trauma i skolan där vi bodde förut. De ” svar” jag fick av f….orna där, visade på en arrogans jag aldrig stött på någonstans. Och de är alltså anställda för att ” tillvarata barnens intressen”!!!? Jag förstod att med ” barn” menades inte svenska barn i Sverige. Jag skulle aldrig ge en spänn till de där kärringarna ! Vore intressant att höra en intervju med de där de förklarar närmare vad deras uppgifter består av rent praktiskt och exakt vilka åtaganden de uppfyller för barn!?

  • Peter Harold skriver:

   Den mest underskattade rätten för ett barn är att växa upp i frihet. Dessvärre anser makthavarna att barnen är ”formbara”, vilket i o f s är sant, men man använder denna ”formbarhet” till indoktrinering. Barnens intressen är snarare makthavarnas intressen.

 2. )))Björngunnar((( skriver:

  Rädda barnen liksom Svenska kyrkan är infiltrerat.
  Så mycket är numera infiltrerat att det blir enklare att fråga sig vad som inte är infiltrerat.
  I frågan om infiltration är Veronika Palm ett levande bevis.
  Jag kom att tänka på en kompis som är smed och hade ett uppdrag på slakteriet i Västerås.
  Bakom deras slakteriet låg en hög slaktavfall och kompisen blev varnad, gå inte dit för det luktar fruktansvärt!
  Men han gick och jag ryser än när jag tänker på hur han beskrev stanken.
  Hela Sverige stinker nu som slakteriavfallshögen bakom slakteriet.
  Men det är inte naziststank utan dess motsats.
  Engelsberg vid Strömsholms kanal, vilket toppenställe, jag har förstått att tyska nazister åkte till Engelsberg under kriget för att vila, ett bra val.

  • Peter Harold skriver:

   Skall jag vara petig så finns det ingen kanal vid Engelsberg, hehe… Men gott och väl nerströms och uppströms.

   Jeeezus, den lukten har jag känt. Det var borta vid kraftvärmeverket, inte sant?

   • Björngunnar skriver:

    Lukten var i närheten av kraftvärmeverket.
    Men stora delar av Strömsholms- kanal , Strömsholm – Smedjebacken är sjöar varav Åmänningen är den största .
    Järnvägen Kolbäck går igenom Engelsberg och på den har jag åkt några gånger.
    Den transporterar skrot till järnverket i Smedjebacken med tunga lass så färden påminde om järnvägsresan Kiev- Odessa där tåget mer uppförde sig som ett fartyg.
    Efter att man renoverar järnvägen till Smedjebacken var den normal till ett par skrottåg gått på linjen, den var den tillbaks till sitt gamla jag.
    Men varför skrev du Engelsberg under ditt namn?
    Det fanns väl ett oljeslageri på en ö utanför Engelsberg.
    Och varför ändrar datorn Ängelsberg till Engelsberg när jag skriver Ängelsberg och varför heter det Ängelsberg men Engelsbergs bruk?

    • Peter Harold skriver:

     Japp, det stämmer ackurat att kanalen går genom sjösystemen. Nu är det nog snart en mansålder sedan man kunde verkligen se att det fanns en kanal med äkta trafik. Det stämmer att det fanns en anläggning för förädling av olja och fetter på Barr-ön som ligger mitt emot den gamla järnvägsstationen. På tal om järnvägstrafiken så är det en backe ungefär i höjd med lokstallet som man inte gärna stannar med tåget före, för i så fall är det till att backa en bra bit tillbaka och ta ny sats om man vill uppför om det är fullt lass (som t.ex. förr i tiden när man körde smältor från Spännarhyttan ner till Surahammar).

     Min dator hittar också på en del dumma stavningsförslag, fast det är av engelsk karaktär.

     • Björngunnar skriver:

      Hittade en Ängelsbergsdrönarfilm.

      • Peter Harold skriver:

       Vid 0:16 skall det finnas ett drunknat ånglok om jag inte är missunderrättad. Det bör finnas massor av spännande saker i det där vattnet. Under andra halvan av 1800-talet och förmodligen en bra bit in på 1900-talet var vattnet mellan Oljeön och land fyllt av slupar och pråmar. Tack för länken!

 3. Sofia skriver:

  Svenska Socialdemokratiska Partiets vördnadsfulla mottagande av Nazisterna ≈ 75 år sedan:

  • Peter Harold skriver:

   Åh, gamla D-APIS på Bromma flygplats! Den där flygplanstypen tillverkades i bara två exemplar av Junker. Just detta exemplar användes av Lufthansa fram till 2:a världskriget, och det blev förstört under en flygraid av RAF mot en flygplats i Athen c:a 1941, vill jag minnas. Jag har ett av originalfotografierna från Bromma i min samling eftersom jag var flygnörd när jag var i yngre tonåren. Det har dock gått över nu. Föredrar att åka bil när jag skall någonstans.

   • Läsare skriver:

    Föregångaren till 747. Det enda fyramotoriga planet vid den tiden som var operativ? Hughes ? Sexmotoriga monster till sjöflygplan flög väl bara en gång? Hur som, den var icke-operativ. Vilket var frågan.

    • Läsare skriver:

     Planespotter at young years 😉

     Spitfire och Stuka var tuffa, men där var det i stort sett Slut på mitt intresse för flyg i unga år. Idag är jag extremt intresserad av allt som rör flyg.

     Alla krig avgörs av vem som har luftherravälde.

   • Läsare skriver:

    The G.38, during its early life, was the largest land plane in the world.[1]

    Meanwhile, a second G.38—factory number 3302 and c/n D-2500, later changed to D-APIS

    https://en.wikipedia.org/wiki/Junkers_G.38

  • Herr Flick skriver:

   Flaggan med hakkorset var ju Tysklands nationsflagga de åren, så att hissa den var väl inte konstigare än att hissa hammaren och skäran vid sovjetiska besök. Egentligen.

 4. Anna skriver:

  Sorry folks, menade ju BRIS… 😘

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s