Jag hoppas att Trump vinner. Oj, vad det skulle reta Dagens Nyheter….

I all hast, textat under min rast…

Bästa läsare!

SvD hade en hyfsat bra artikel om opinionsmätningar. I den artikeln yttrades vissa fakta som är kända men som etablissemanget undviker att beröra, som t.ex. att opinionsinstituten är otydliga med aktuella trender, och att medierna uttolkar opinionsmätningarna i enlighet med vilken agenda de har. Som exempel nämndes Brexit-folkomröstningen där aktuella trender sade att England ville lämna EU, men att medierna valde att jämna ut trenden och därmed istället rapportera om en förmodad seger för ”stanna”-sidan. Ett annat exempel som dessvärre är bister verklighet är att folk undviker att berätta att de tänker rösta på (SD) när ett opinionsinstitut ringer och vill göra en intervju.

SvD-artikeln var en komentar till den enligt artikelförfattaren Karl Sigfrid (honom känner vi igen) generande omständigheten att av de röstande på en SVT-enkät valde 56% ge sitt stöd till Donald Trump. Detta är ju en himmelsvidd skillnad mot ”dödläget” och ”liten men betryggande försprång för Hillary”.

Hur kan det komma sig att resultatet i tittaromröstningen blir en ”jordskredsseger” för Trump (en jordskredsseger som hanterades med nervösa skratt enligt Karl Sigurd), samtidigt som medierna i Sverige mycket noga rapporterat att a) Trump en politiskt oerfaren, till skillnad från Hillary Clinton, b) Trump ljuger och förvränger sanningen, c) Trump hetsar mot invandrare och står för ett ”vi-och-dom-tänk” (DEEEM, heter det!), d) Trump är sexist och ser ner på kvinnor (skämtet fortsätter med ”…ner i deras urringningar”), e) Trump har kopplingar till Putin f) Putin vill att Trump skall bli USA:s president för att kunna kriga mot EU, g) Trump kommer att försvåra handel och skapa massarbetslöshet, h) Trump har våldtagit en 13-åring, i) Trump sprider antisemitiska konspirationsteorier, j) Trump smutskastar Hillary för att hon är kvinna, k)… und so weiter.

Vad är det som får 56% av TV-tittarna att ändå välja Donald Trump som favorit efter ett halvår av intensiv ”faktabaserad” nyhetsbevakning om Trump från svensk televisions och gammelmediernas sida?

Ja, det är en intressant frågeställning. Om jag skall försöka göra den mest positiva tolkningen av det 56%-iga stödet så är detta ett utfall av att vi nyhetskonsumenter inte litar på gammelmediernas rapportering. Den som t.ex. läser DN blir snart varse att det är en himmelsvidd skillnad i hur den tidningen hanterat Hillary Clintons alla skandaler (nedtoning eller utelämnat) kontra t.ex. de alternativa nyhetssajterna och sociala medier(vilka stadigt vinner allt fler läsare). 56% anser att Donald Trump – trots de uppräknade tillkortakommandena han har – är bättre. Vad vet väljarna som inte svenska medier vet…?

Idag kommer USA:s väljare att köra sina mopedrullstolar till vallokalerna och rösta. Utgången av valet är osäker, men de flesta av de etablerade medierna menar att allt pekar på en seger för Hillary. Detta är en ganska riskfri gissning eftersom vi vet att Demokraterna riggar detta val. Vi har dels organiserade resor med röstande som besöker flera vallokaler och röstar i andras namn, och vi har flagranta exempel där vissa enskilda fått buntar av val-kort hemsända till sig (en av dessa försändelser hamnade i fel brevlåda, varför detta avslöjades). Vi ser också exempel på hur nyhetsmedierna riggar opinionsmätningar (genom urval av intervjupersoner), sannolikt på uppdrag av Demokraterna för at maskera bruket av riggade valmaskiner. Ja, även detta har dokumenterats att väljare som röstat på Donald Trump sett att maskinen registrerat rösten på Hillary istället (det finns inga exempel på det motsatta förhållandet).

Fastän det är amerikanarna som väljer president har svenska Dagens Nyheter agerat precis som de etablerade nyhetsmedierna i USA, eller snarare ännu värre en dem, när det gäller att ge support åt skurken Hillary Clinton och hennes sexberoende make Bill. Det finns så mycket smuts att dra fram om denna familj att Hillarygate borde ligga i var mans mun vid det här laget. Men medieetablissemanget mörkar. Och kanske är Dagens Nyheter värst av dem alla.

Så här såg DN.se ut i morse:

sb-dn-usaval16

Varför diskutera hur DN bevakar det amerikanske presidentvalet?

Det finns flera skäl till detta. Dels påverkar DN vår bild av USA. Dels är just detta ämnesval synnerligen tacksamt eftersom tillgången på referensmaterial är närmast oändligt, dels genom alternativa nyhetssajter, utländska nyhetssajter, tillgång till hemsidor och bloggar med kompetenta analyser, och framför allt Wikileaks som exponerat Hillary Clinton och Demokraterna.

Med allt detta material att tillgå kan vi se hur pass gravt vinklad DN:s nyhetsbevakning är. Förvisso kommer en och annan neutral artikel in i flödet, eller man använder försåtligt nog ett språk som skall ge sken av neutralitet, men DN:s inriktning i frågan om Hillary Clinton är så uppenbar att det går inte att ta tidningen på allvar som seriös nyhetsförmedlare.

Jag skall inte fördjupa mig i frågan om varför DN driver denna agenda, men min misstanke – som jag tror många delar med mig – är att DN är en agent för amerikanska intressen (och det andra landet som man inte får nämna eftersom det är konspirationsteoretiskt…). Eftersom DN är så starkt negativ till Donald Trump kan vi ana att DN:s lojalitet ligger hos samma krafter som försöker bekämpa Trump i USA.

Och samtidigt överlåter regeringen åt ”branschen” att stödja sig själv – men alltjämt på skattebetalarnas bekostnad. Vi lever i en intressant tid. Det är hög tid att börja diskutera en revolution av något slag.

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Medierna. Bokmärk permalänken.

21 kommentarer till Jag hoppas att Trump vinner. Oj, vad det skulle reta Dagens Nyheter….

 1. Pingback: Min valprognos | Jan Millds blogg

 2. Hans Nilsson skriver:

  Jag hoppas också att Donald Trump vinner. Jag klarar inte av häxan Clinton.

 3. pllay skriver:

  Funderingar kring att en revolution är den enda återstående vägen att återinföra demokrati i Sverige blir allt vanligare, även bland akademiker och annars försiktiga samhällsdebattörer.
  Utvecklingen i landet är skrämmande, om det senaste förslaget om mediestöd går igenom är Sverige lika långt från demokrati som både Sovjetunionen och DDR var.
  Sverige har tagit över rollen som den totalitära vänsterns hemmaplan, förhoppningsvis kommer vi kunna kasta av oss förtrycket och hjärntvätten innan landet fullständigt utarmas.

  • Peter Harold skriver:

   Ja, min kommentar var ett förvånat ”Att de inte skäms?!?”. Men det vet vi ju redan att de inte gör. Mitt stalltips är att oppositionen inte kommer ändra på regeringens beslut.

 4. Anna skriver:

  Jag hejar på Trump. För att jag tänker att hans invandringspolitik kommer att påverka Sveriges. Hans löften om att ta tillbaks inhemsk industri från utlandet är något Sverige borde göra också.

  Kanske kommer Sverige rent av gå ur EU om Trump vinner valet? De flesta av min släkt i USA säger att de skäms för Trump… Min mamma vägrar hälsa de att jag håller på honom… 😝.

  Vi får väl se- vinner han och det blir bättre ”over There” kanske de medger att de hade fel. Jag har CNN på nu. Rena thrillern… !

  • Peter Harold skriver:

   En president kan inte säga åt företag att flytta hit eller dit. Det enda presidenten kan göra är att sluta ha en massa regler som gör det lönsamt att flytta utomlands. I USA tar det evigheter att starta företag. I Kina lämnar du in en ansökan och får den godkänd med vändande post. Massor av amerikanska företagare som flyttar dit och startar sina firmor där istället.

   • Anna skriver:

    Ja, inte tror jag att någon kan ” säga åt” företagen att flytta. Men det säger ju inte Trump heller…😀. Det är ju avtalen som handeln bygger på, han ändrar. Samma sak kan ju alla göra. Även Sverige. Det verkar som att Trump vunnit nu? En kompis sa i går att om Trump vinner och blir skjuten, kommer säkert Obama sitta kvar… Att det är plan B, liksom.

 5. Läsare skriver:

  (((DN))) =”Judarnas eviga lögner

  • Läsare skriver:

   Dom dubbla trippelparanteserna är till för peka ut att när något ski*t är judisk, utan att skriva jude, judarna osv.

   Ta vad som helst som är dåligt för vita och du hittar ALLTID judar som driver på agendan, inget undantag.

   Allt som är Vänster är bra för judar och allt som är Höger är dåligt för judar. Svårare än så är judarna inte.

   Judarnas plan är att utrota den vita rasen!

   Allting – inget undantag – som (((Bonnier-DN))) promotar är alltid dåligt för vita. Rubbet. Sanningen är ALLTID exakt motsatt vad (((DN))) skriver.

   De enda som röstar på Hillary är bidragstagare som vill ha allting gratis och hjärndöda vita.

   • Anna skriver:

    Njae. Släkten där i Boston, tycker det är synd att Ron Paul inte finns att välja på längre. De gillar inte Trump. Säger att han är en pajas. Släkten i Florida menar att det är som att välja på pest eller kolera men att de röstar på Hillary för att hon är en van politiker… Jag skulle vilja beskriva vår amerikanska släkt som väldigt pålästa. De vet mer om svensk politik än vad jag vet, för att de är stolta över sitt svenska arv…

  • Peter Harold skriver:

   Typ, ”Davidsstjärnans Nyhetsbyrå”?

   • Läsare skriver:

    Klockrent Peter :D) Den är tagen. Den har jag funderat över länge. Nu är den hemma.

    BBC, Bolshevik Bullshit Company. Bolshevik = jews.

 6. Benny skriver:

  Här i Sverige motiveras ofta det hysteriska intresset från ”journalisternas” sida med att den s.k USA-exporten är såå viktig för oss! Sanningen är ju att Norge och Tyskland är långt viktigare för svensk export. Exporten till USA är ungefär lika stor som den till Danmark och Finland men har ni någonsin hört någon reporter yra om den såå viktiga exporten till Danmark? Nå, för att göra det ännu värre för floskelryttarna så är importen från USA närmast minimal jämfört med Tyskland som ju är en gigant för svensk handel oavsett hur man räknar och Norge som god tvåa. Ingen hysteri uppbådas när det är val i Tyskland och Norge dock. Nämnas kan att importen från Ryssland är ungefär lika stor som den från USA trots att Sverige infört handelssanktioner mot Ryssland. Det är den politiska eliten i Sverige och deras medlöpare i media som piskar upp denna hysteri…man kan ju misstänka att hade USA inte varit inblandade i stort sett alla krig på planeten så hade intresset nog varit mer måttligt och normalt precis som i andra länder där denna svenska hysteri saknas.

 7. Risto Matinen skriver:

  DN går bankmaffians ärende, liksom alla socialister. De vill ha ett slavsamhälle! Medelklassen ska krossa till vilket pris som helst. Just de som propagera för vårt utplånande är de som hoppas och tror att just de ska skonas.

  Det taskiga för dem är att inte ens de går säkra. När som helst är även de offer. Om inte för sina vänner, så för oss fiender…

  Att somliga kan rösta för den sannolikt mest korrupta politikern någonsin i USA (KIllary) i modern tid är inte en gåta. De köper röster med de vanliga metoderna; genom att ge privilegier, som andra tvingas betala via rånarskatter, riksbank och inflation.

  Att hon (KIllary) tillåts ställa upp i val är inte en gåta. Hon bankmaffians främsta kandidat. Skulle gissa att hon dömts och rent av hängts för korruption i diktaturen Kina. Vilket hon inte utsätts för i USA. Det säger något tydligt om tillståndet i det landet…

  Inte för att jag sätter Trumpen på pidestal, men tusen gånger bättre att han vinner än Killary!

  Trump kan/är/bli en tändande gnista emot den planerade förstörelsen av vårt folk och övriga vita.

  Död åt bankmaffian och deras hejdukar!

 8. Sofia skriver:

  Just nu leder Hillary med 203 mot Trumps 164 elektorsröster.

 9. Risto Matinen skriver:

  Trump vann! Stackars DN och övriga dödgrävare…

  Återstår att se vad ONO/NWO/JWO/RWO har för motdrag. Kommer de att försöka mörda honom eller få/ha Trump i globalistasken?

  • Peter Harold skriver:

   Finns inte en chans att en ensam person kan ändra på sitt land ensam. Det var nog det värsta vi libertarianer fruktade ifall om Ron Paul hade lyckats bli president. Det finns inte tillräckligt många rutinerade personer att besätta alla viktiga poster. Denna insikt ledde flera tongivande libertarianer att istället bli anarkister.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s