DN:s chefredaktör Peter Wolodarski hyllar politiskt mord i Paris.

sb-kristallnatten-grynszpan-konspirationsteori

Bästa läsare!

I samarbete med Judiska församlingen i Stockholm och Föreningen Förintelsens överlevande arrangerade Svenska Kommittén mot Antisemitism den 9 november en högtidsstund till minnet av ”Novemberpogromen 1938”, det som vi andra kallar för Kristallnatten. Kvällens huvudanförande hölls av Peter Wolodarski, chefredaktör vid Davidsstjärnans Nyhetsbyrå.

I sitt tal berättade Wolodarski om upptakten till Kristallnatten. Efter nazisternas maktövertagande i Tyskland 1933 hade polackerna beslutat sig för att dra in passen för s.k. östjudar som tidigare flytt till Tyskland för att få skydd mot förföljelse. Den judiska familjen Grynszpan i Hannover hade redan skickat sonen Herschel till Paris – i Wolodarskis ordval beskrivs tonårsgossen som ”ett ensamkommande flyktingbarn” – där denne ”kämpade med att finna sig tillrätta”.

I november 1938 fick den då 17-årige Herschel ett brev från systern som berättade att familjen skulle deporteras österut, men att polackerna vägrade ta emot dem, enligt Wolodarski. Hon skrev vädjande om att brodern skulle skicka pengar till familjen som nu stod ”utan mat, vatten och skydd” i staden Zbaszyn.

Det skall här inflikas en teknikalitet som redaktör Wolodarski utelämnar, och det var det faktum att det polska inrikesdepartementet den 6 oktober meddelade att alla polska medborgare i utlandet måste förnya sina passhandlingar före den 29 samma månad. Eftersom östjudarna som befann sig bekvämt i Tyskland inte hade ett direkt intresse av att resa tillbaka till Polen av olika skäl (t.ex. etablerade affärer och egendom) så hörsammade många inte den polska anbefallningen att förnya sina pass.

De tyska myndigheterna som redan arbetade med ”den judiska frågan” (som syftade till att utvisa stora delar av den tyska judiska befolkningen, som det internationella judiska samfundet önskade få skickade till Palestina för upprättandet av en ny judisk stat) fann det nödvändigt att agera mot östjudarnas ohörsamhet, och med sedvanlig måttlig ödmjukhet från nazisternas sida skickade man ut poliser som sökte upp judarna i deras hem och delgav dem utvisningsbesked från den 27:e, och började arrestera folk som skickades mot Polen, bl.a. till uppsamlingslägret i Zbaszyn. Familjen Grynszpan var sålunda en av många (omkring 6’000 individer hamnade där).

Någonting hände i samband med dessa massarresteringar, någonting som för tankarna till våra egna dagar där oligarken George Soros använder olika s.k. medborgarrättsorganisationer och politiska intresseföreningar som sina marionetter. Där de utvisade judiska personerna fördes fram hade folkgrupper samlats som skanderade ”Ut med judarna till Palestina!”. Detta liknar lite av hur det runt om i USA på en och samma dag, nästan i samma timma, dyker upp demonstrationer mot Donald Trump med likalydande budskap och design på skyltarna…Spontant, verkligen?

Ja, den som grävt lite i historien finner att det fanns sionister 1938, precis som det finns sionister idag. Israels intresse tillgodosågs redan innan den staten var skapad, kan man notera.

Men åter till redaktör Peter Wolodarskis anförande i Stockholms syndagoga. Han berättade:

” – Herschel Grynszpan läste vykortet. Sedan fattade han sitt livs mest dramatiska beslut. Med hjälp av lånade pengar gick Grynszpan och köpte en pistol. Därefter begav han sig till den tyska ambassaden i Paris. Han fick träffa tredjesekreteraren på legationen, den 29-årige diplomaten Ernst vom Rath.”

” – Herschel Grynszpan tog upp sitt nyanskaffade skjutvapen. Han avfyrade sedan två skott mot Ernst vom Rath. Två dagar senare, den 9 november 1938, var Ernst vom Rath död. Nyheten spred sig internationellt.”

Därefter gör Peter Wolodarski en utläggning om nazisternas och tyskarnas reaktion. Han beskriver hur nazistiska fotsoldater fick instruktioner via telefon, med uppdrag att hetsa och angripa tyska judar fysiskt. ” – Mordet på Ernst vom Rath blev förevändningen. Kristallnatten var ett faktum. Vi har samlats här i dag för att minnas de pogromer som iscensattes av nazisterna den 9 november 1938, de värsta attackerna mot judar i Tyskland sedan medeltiden.”

Därefter gör Peter Wolodarski en utläggning om vad som härpå följde. Men han lyfter särskilt fram att han ogillar det allmänna begreppet ”Kristallnatten”:

” – Det är ett bedrägligt namn som riskerar att föra tankarna till en vacker händelse under en enskild natt. Sanningen är att novemberpogromerna pågick i flera dagar, och utspelade sig i såväl Tyskland som Österrike. De var allt annat än spontana.”

Ja, som jag nyss nämnde om Trump-demonstrationerna i USA (och hysterin i t.ex. Dagens Nyheter, Wolodarskis egen dyngluktande publikation) som inte heller känns spontana, utan snarare nogsamt arrangerade, men det kan vi återkomma till senare. Låt oss istället notera hur en sionist återigen vill tukta svenska folket att sluta använda vissa ord, och ersätta dem med andra begrepp. Låt oss kalla dessa benämningar för ”sionisternas kodord”, det borde reta dem lite…! Wolodarski vill få bort ”Kristallnatten” och ersätta den med ”Novemberpogromen 1938″ i hopp om att namnändringen skall väcka mer sympati för den sionistiska saken.

Ett par detaljer bör sättas i sitt perspektiv. Om det stämmer att Herschel Grynszpan dödade den tyske ambassadtjänstemannen Ernst von Rath som straff för att Tyskland utvisade judiska icke-medborgare till Polen så är detta faktiskt att betrakta som ett politiskt mord. Ett politiskt mord utan genomtänkt mening, inte minst eftersom ambassadtjänstemannen Ernst vom Rath var en uttalad antinazist och mycket tydligt uttalat sig mot naziregimens hårdhet mot judarna.

DN-redaktören Peter Wolodarski känner inte för en sekund – till skillnad från de dåtida tidningsredaktörerna – någon lust att fördöma mordet på den judevänlige ambassadtjänstemannen. Istället vill Wolodarski hylla mördaren:

” – När vi minns offren från Kristallnatten ska vi också minnas Herschel Grynszpan. Vi ska minnas varför han begav sig till den tyska ambassaden i Paris.”

Vad skall vi minnas Herschel Grynsszpans som? Som det ”ensamkommande flyktingbarnet” som inte accepterade att familjen inte fick stanna kvar i Tyskland eftersom de var judar med polskt medborgarskap, och därför mördade en tysk ambassadtjänsteman bara för att han var tysk?

Vill Peter Wolodarski att vi med samma logik skall minnas flyktingen Abraham Ukbagabir med samma vördnad för att denne inte fick sitt uppehållstillstånd i Sverige och därför gick in på ett IKEA-varuhus och mördade två oskyldiga svenskar bara för att de var svenskar?

Nog för att det finns all anledning att fördöma nazisternas handlingar under Kristallnatten; denna tragedi borde för evigt påminna oss om skadan med en stat som styrs av starka politiska makter som inte räds för folkets vrede.

Men man bör också ha i åtanke att läger var oerhört spänt i Europa och Tyskland redan vid denna tid, och judarna som grupp spelade en avgörande betydelse i det hela. Och inte bara i Europa, ty opinionsundersökningar från slutet av 1930-talet i USA avslöjade att minst en tredjedel av de tillfrågade misstänkte att judarna i deras land ville få med USA i ett världskrig. Då i större grad än idag fanns det likhetstecken mellan judenheten och bolsjevismen i socialistdiktaturen Sovjetunionen (se satirteckningen här ovan). Judenheten i Tyskland betraktades som en politisk kraft, och nazisterna såg som sin uppgift att blockera den internationella kommunismens spridning över Europa.

Jag avslutar med att lägga till att Herschel Grynszpans försvarsadvokat bad sin klient att framföra en påhittad historia om att mordet var ett passionsmord, att Ernst vom Rath hade lovat ynglingen pengar i ersättning mot sexuella tjänster. Detta skulle bespara ynglingen hans liv (enligt fransk rättspraxis, med hänvisning till hans unga ålder – idag skulle han ha fått förlängt straff i Sverige eftersom brott riktade mot homosexuella, judar och invandrare räknas som hatbrott). Men Herschel stod på sig under lång tid, och förklarade att han mördade den tyske ambassadtjänstemannen av ett politiskt skäl. Han föredrog att hans folk bevarade minnet av honom som ”den judiske hämnaren” om han nu skulle bli avrättad. Vad som hände med honom under kriget är oklart, men det ser ut som att hans familj, eller åtminstone hans far överlevde.

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Historia. Bokmärk permalänken.

13 kommentarer till DN:s chefredaktör Peter Wolodarski hyllar politiskt mord i Paris.

 1. Shekelsson skriver:

  Bra att historien kommer upp. Det är ju fler och fler som nu chockskadade vaknar upp till att inget vi lärt oss är sant , framförallt om ww2 och Tyskland och att dessa judar, ja ljugare som många helt öppet nu kallar dem tar varje tillfälle i akt att sprida just sin lögnaktiga version där de antingen ljuger all-in eller utelämnar för sin etniska grupp komprometterande information. Vad gäller denna Wolodarspy kan jag bara notera att han efter Trumps vinst ser helt sjuk ut, som ett vettskrämt spöke ungefär som om han på fullt allvar tror att ”förintelsen” vore sann.

 2. parfal skriver:

  De ljuger och ljuger återigen. Nu är det dags att skaka av sig denna historiska lort som har förpestat vår civilisation i Europa och framförallt Sverige.

 3. not free skriver:

  Läs Talmud. Svenskar har ingen aning om att Peter tycker att ni är GOJ.
  Ingen som helst analys av judar och deras teser förekommer offentligt i Sverige.

 4. Jonas Bangkok skriver:

  ” idag skulle han ha fått förlängt straff i Sverige eftersom brott riktade mot homosexuella, judar och invandrare räknas som hatbrott”

  Vill bara tillägga att detta utfall är mindre sannolikt i fallet då brott begås av jude mot annan ”hatgruppskategori” t ex jude vs homosexuell. Det finns en ranking även inom denna kategori där judar i princip alltid kommer upp i topp.

 5. Sofia skriver:

  Hela Västvärlden är marinerad i en lögnaktig historiebeskrivning. Det känns kusligt eftersom miljontals ännu levande vet sanningen.
  Jesus sade ”sanningen ska göra er fria” – men när?

 6. Läsare skriver:

  Den så kallade ”kristallnatten är en judisk BLUFF från start till mål!

  Vet du om att det var en ”kristallnatt” i Kanada den 9 November? Jodå och hon som berättar är jude. Lyssna mycket noga på henne, hon förekommer åtskilliga gånger, men nu skall du lyssna mycket noga vid 5:50 och mindre än en minut:

  When Canada Said No: The Abandoned Jews of the MS St. Louis

  Det var efter att jag sett denna video som jag fick ihop alla lösa ändar och förstod vad zionistjudarna hade gjort mot de judiska massorna.
  Återkommer om det senare. Skall ut i solen den korta stund den är framme :D)

 7. Läsare skriver:

  ”kristallnatten” är en judisk/Mossad false flag operation

  Det var judar som planerade och startade ”kristallnatten”. När Hitler fick veta blev han fly förbannad och beordrade ett omedelbart slut all förstörelse.

  Låt oss titta på ”kristallnatten” med LOGISKA ögon.

  Vad tjänade Hitler på ”kristallnatten”?

  Rätt svar: Ingenting! Tror du på fullt allvar att Hitler var dum i huvudet? Waky Waky ..! Är du vaken?

  Nå, nu har vi konstaterat att Hitler hade nada att tjäna men allt att förlora. Faktum är att de enda som tjänar på bluffen ”kristallnatten” är den globalt organiserade judendomen.

  Det vi får berättat i propagandan är att Grunspan gick in på tyska ambassaden i Paris mitt på dagen och sköt von Rath. Som jag förstår det verkar alla vara överens om att det var vad som faktiskt hände.

  Varför han gjorde det finns det två versioner om. Ena går ut på att hans familj blev infångade och satta i abetsläger, den andra att han hade en personlig sak han var osams med von Rath om, påstått homosexuell umgänge.

  Oavsett vilket, om du går in på tyska ambassaden i Paris mitt på och skjuter någon, då kan du bara vara säker på en sak, du åker fast.

  Grunspan hade kunnat skjuta von Rath på morgonen på väg till jobbet, eller på kvällen efter jobbet, i en mörk gränd och chansen för att han skulle komma undan hade varit ganska stor.

  Grunspan hade till och med kunna skjuta von Rath säg hundra meter från entrén mitt på dagen och ändå haft en hyfsad chans att komma undan.

  Men om Grunspan inte hade åkt fast, då hade vi med all sannolikhet aldrig fått veta vem som sköt von Rath OCH Hitler hade alltså aldrig haft skäl till att starta en ”kristallnatt”.

  Hela poängen med hela saken är den att Grunspan MÅSTE åka fast, alltså sköt han von Rath inne på ambassaden.

  Om det var så att Hitler ville skrämma skiten ur de judiska massorna hade han själv hittat på nått som kunde skyllas på judarna. Men vet du var Hitler och alla de ledande tyskarna var varje år den 9 och 10 November?

  I München för att hedra fallna kamrater. Att sedan juden Grunspan sköt von Rath just den nionde November, tja … det ”råkade bara bli så”. Eller hur?

  Att Davidstjärnans Nyheter i Kanada, The Global Mail 9 November skriver att det är en ”kristallnatt” i Kanada ”råkar också bara vara så”. Eller hur?

  I propagandan får vi veta att hundratals, om inte tusen judiska synagogor bränns ner i Tyskland.

  Som huvudregel bor judar i storstäderna. Deras synagogor ligger som regel mitt i centrum av staden.

  I propagandan får vi veta att Hitler beordrade SA att bränna ner synagogorna.

  Anta att en SA man sätter eld på en synagoga, det börjar blåsa och halva staden brinner ner till grunden.

  Vad tror du Hitler skulle göra med den SA mannen? Ge honom medalj och en klapp på axlen och ett: -Bra jobbat grabbar!

  Hitler skulle alltså ha beordrat SA att sätta eld på hans egna städer. Igen: Tror du på fullt allvar att Hitler var helt dum i huvudet?

  Det var synagogor som brändes ner, bla i Berlin, MEN det var zionistjudar som satte eld på synagogorna!

  Att Hitler skulle ha beordrat SA att sätta eld på synagogor år fullständigt uteslutet!!!

  Och den SA man som på eget initiativ tänt på en synagoga, hade i bästa fall hamnat i en straffbataljon. Vet du om att Hitler lät avrätta en SS officer som var lägerkommendant?

  Jodå, och Hitler gjorde det därför att han misshandlade och dödade fångar. Minns inte namnet just nu. Någon?

  Fakta och logik säger att ”kristallnatten” var en storjudarna/Mossad false flag operation.

  Gör det enkelt för dig själv, utgå ALLTID från allting judar säger är lögn – till motsatsen är bevisad och det är juden som skall bevisa att han inte ljuger!

  Börjar du i den änden lär du dig sanningen mycket snabbare.

  Om du har svårt att tro på att judar skulle kunna sätta eld på en synagoga, sök då på: SS Patria

  Zionistjudar mördar ca 200 judar när de sprängde SS Patria. Att bränna ner en tom synagoga på natten är ingenting i det sammanhanget.

  De mest extrema Zionistjudarna backar inte för nått. Zionistjudarna har själva bevisat genom att sänka SS Patria att de saknar alla spärrar. Vet du vad dessa Zionistjudar gjorde med engelska soldater i Palestina som hade oturen att hamna i Zionistjudarnas händer?

  Några flåddes levande.

 8. Lasse Anckarman skriver:

  Mer om ”kristallnatten”, som ju i verkligheten var en falskflaggad operation:

  http://arabnyheter.info/sv/2016/11/09/crystal-night-1938-the-great-anti-german-spectacle/

 9. Läsare skriver:

  Det hör också till saken att hela ledningen för NSDAP och SA var samlade i Feldherrnhalle vilket medförde att de som verkligen hade kunnat kontrollera att våldsamheter inte bröt ut var långt hemifrån och inte hade någon insyn i det som skedde.

  https://www.nordfront.se/kristallnatten.smr

  Att juden Grunspan mördade just den nionde November var ingen tillfällighet eller ”råkade bli så”, utan mycket noga utvalt datum av det enkla skälet är att då var kontrollen över Tyskland som svagast.

  Alla ledande tyskar var i München, långt ner i södra Tyskland.

 10. Ping: DN:s chefredaktör Peter Wolodarski hyllar politiskt mord i Paris. | Arab Nyheter

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: