Moderaterna visar på problemet med toppstyrda partier.

Bästa läsare!

M-ledarinnan Anna Kindben-Battle, eller vad tusan hon nu heter, har kommit ut ur garderoben som smygrasist. Eller snarare, som dunder-och-brak-rasist.

I en debattartikel i det fordom nazi-anstrukna Aftonbladet skriver hon bl.a. följande:

– För femton år sedan skrev jag under en riksdagsmotion med rubriken Fri invandring. Mitt motiv var ideologiskt. ”Om vi menar allvar med talet om människans rätt till frihet måste detta innebära fri rörlighet även för människor.” I dag tänker jag annorlunda.

[Öppenhet] betyder inte samma sak som kravlöshet. Att bejaka öppenhet mot omvärlden är inte detsamma som oreglerad invandring.

Varje land måste ha kontroll över vilka människor som lever i landet. Ett öppet samhälle ger människor möjlighet att själva forma sina liv, men lämnar dem inte att fastna i utanförskap.

Motionen ifråga heter ”Fri invandring – motion 2001/02:Sf333” och finns att läsa här. Det som är det intressanta med den är att motionen (som har det moderata barnvagnsfyllot Per Bill som huvudförfattare) är ett rejält tjuvnyp mot socialdemokraterna och LO-facken. För gör man sig besväret att läsa motionen finner man ett par intressanta – och sanningsriktiga – påståenden:

Tyvärr är den svenska välfärdsstaten inte anpassad och designad för global ekonomi och fri rörlighet. Tvärtom – med fri rörlighet och öppna gränser försvinner många av Socialdemokraternas och LO-fackens maktinstrument. Solidarisk lönepolitik, skyhöga skatter och hinder för fritt företagande bygger på en partiell slutenhet mot omvärlden. LO och Socialdemokraterna bestämmer hela tiden hur öppet landet skall vara i olika avseenden.

Vad har förändrat sig sedan 2001? En hel del saker. Och andra inte alls.

Sverige anno 2001 styrdes av socialdemokraterna med fackförbunden som ständig kravmaskin. Sverige anno 2016 styrs av socialdemokraterna med fackförbunden och miljöpartiet som kravmaskiner. Däremellan har SD blivit ett riksdagsparti.

Under de gångna 15 åren har man kunnat konstatera att Per Bill m.fl. (däribland riksdagsledamoten Anna Kindwall-Butter) hade rätt: fri invandring kan inte kombineras med svensk välfärdspolitik. Och ändå har (M) under sitt regeringsinnehav med Reinfeldt som statsminister strävat efter att uppnå massmigration med den svenska välfärdspolitiken som lockbete. Och man lyckades med det (d.v.s. att få hit migranterna).

När den nuvarande M-ledarinnan säger att hennes företrädare har fel, och samtidigt förnekar logiken i den gamla riksdagsmotionen från 2001, återstår bara en enda rimlig tolkning av hennes uttalande: Sverigedemokraterna har haft rätt under hela tiden. Man har varnat och varnat och varnat oavbrutet för att samhällssystemet brakar sönder tyngden av massinvandring. Och det är inte bara SD-are som gett uttryck för detta, utan även från alla håll i den politiska skalan (utom vänsterpartiet och miljöpartiet som lever som om utopierna vore dagens verklighet). Även från Anna Kindsvål-Batrix eget parti; jag ser fram mot att hennes avbön är så stark att hon personligen skriver till alla dem som mobbats ut eller uteslutits från hennes parti och ber om ursäkt.

Men vi skall inte stanna vid detta. Om ett politiskt parti bedriver en felaktig politik så måste det få konsekvenser. Men hur ställs Fredrik Reinfeldt till svars för den politik med ”Öppna era hjärtan” han bedrev under sitt regeringsinnehav?

Det är högst osannolikt att något skadestånd kan utkrävas av Reinfeldt personligen. Men det allra minsta som borde ske är att man inrättar en sanningskommission som nogsamt dokumenterar och lyfter fram alla de aspekter som visar att Reinfeldt kunde bedriva sin politik genom ett hänsynslöst toppstyre. Och denna sanningskommission skall inte vara rädd för att lyfta fram det faktum att medskyldig till detta var riksdagsgruppens ordförande som piskade partiets ledamöter att hålla sig inom den avgränsade åsiktskorridoren.

Namnet på ordföranden för den moderata riksdagsgruppen hette – och nu har jag googlat namnet så att det skall bli rätt – Anna Kinberg-Batra. Hon är en del av moderaternas problem med toppstyre.

Vilken intern opposition är det som moderatledningen trycker tillbaka idag, och inom vilket ämnesområde…? NATO? Skatterna? Skolväsendet? Integrationspolitiken? Nåväl, partiet saknar efter Decemberöverenskommelsen relevans som oppositionsparti i Sverige.

För den som liksom jag misstänker att M-ledarinnans motsägelsefulla vändning under korset är en fint för att få tillbaka några procentenheter från SD vill jag rekommendera denna artikel som beskriver den politik som Fredrik Reinfeldt bedrev, och som (M) sannolikt ånyo faller tillbaka in i om man vinner nästa riksdagsval: ”Why Europe needs to make immigration easier”. Ingen skall tro att statens (och världsregimens) folkutbytesprojekt har avbrutits. Nej, vi är ännu i fasen där draken tuggar sitt byte och väntar på att svälja innan det är dags för nästa tugga.

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

22 kommentarer till Moderaterna visar på problemet med toppstyrda partier.

 1. gmiksche skriver:

  Du är för dråplig, Peter.

 2. Anonym skriver:

  Intressant det där med att politiker först drivs av ideologier för att sedan styras av just de som till en början var deras motpoler. If you can’t beat them- join them!?

  • Peter Harold skriver:

   Ja, år 2001 var moderaterna faktiskt ett ganska principstyrt parti. Visserligen gick inte retoriken hem i stugorna, men å andra sidan är ju Sverige ett så genuint genom-sossifierat land.

 3. Herr Flick skriver:

  Jag ser inte fru Dingberg-Pladdras omvändelse som något särskilt enastående, däremot visar det att tyngdpunkten i åsikterna om invandring har förskjutits mot det mer realistiska hållet.
  F.ö. tror jag inte att hon vågar på allvar gå emot de verkliga makthavarna i Sverige, nämligen miljöpartiet. Deras politik genomförs oavsett valresultat, dessvärre.

 4. Lasse Wilhelmson skriver:

  Anna Kindben-Battle, hm … efter den inledningen väntade jag förgäves på att felstavningen av andra efternamnet skulle rättas så att samma bokstäver kom i rätt ordning. Kommer förmodligen ligga och grubbla på varför så aldrig skedde vid sussedags. Om det beror på att skrivaren har hämningar eller att det var en passning till läsarens Alter ego 🙂

  Var det inte vänstersångaren Mikael Wiehe som sjöng ”Vem kan man lita på?” Han litar förmodligen på mp och v och de lär nog inte ändra sig. Men så är de ju inte kapitalister heller. Och då är det ju ok att ståndaktigt verka för Sveriges undergång.

  AKB har bara en agenda. Att göra det som hon tror är bäst för partiet. Det är hon ju dessvärre inte ensam om. Den lilla defekten i vår liberala parlamentarism innebär nog dessvärre att Sverige knappast kan räddas den vägen …

  • Peter Harold skriver:

   Japp, det är detta som partiledarna dessvärre är satta till att jobba för. Ohyggligt nog. Ibland börjar jag fundera på om inte amerikanarna trots allt har ett bättre koncept där partierna är som kampanjbolag och sedan tävlar aspiranterna om att bli partiets kandidat. När valde en svensk partimedlem sin partiledare senast?

   • Läsare skriver:

    Alla ”partiledare utses av (((media))). I klartext, alla ”partiledare” utses av ”media”judarna. Här har du ett klockrent exempel. Det är naturligtvis samma i alla partier.
    ___________

    ”Utfrågningen i Göteborg leddes av den mångårige politiske journalisten (((Willy Silberstein))) medan medlemmarna inte fick ställa frågor direkt till kandidaterna utan frågorna skulle gå genom (((honom))).

    Inte ett kritiskt ord om att dessa tre kandidater, som media utvalt, är högst delaktiga i Centerpartiets kräftgång och på väg att ramla ur riksdagen.

    Annie Lööf är helt blåst i huvudet.
    http://www.fria.nu/artikel/89382

   • Lasse Wilhelmson skriver:

    Det räcker väl att gå till Finland, där man tillämpar en slags kompromiss mellan parti- och personval – om jag minns rätt. Det är ju rätt typiskt att den svenska ”demokratimodellen” så sällan diskuteras eller än mindre ifrågasätts, eftersom den är en självbevarande ”demokratur”.

    För övrigt har jag lite svårt att smälta att skrivaren var först med varumärket Davidstjärnans Nyhetsbyrå (DN). Söker du mönsterskydd på det, eller får man använda det fritt?

    • Peter Harold skriver:

     Kör hårt. Jag blev själv förvånad över att det namnet dök upp i skallen…! 😉 Fast nu har de ju fått Vässelthalcentret på sig efter någon skämtteckning som tydligen kan ”feltolkas”.

     • Lasse Wilhelmson skriver:

      Förvånad? Har du missat att alla gojim har ”antisemitism” som en nedärvd egenskap? Det var ett uttryck för dina innersta tankar … Det spelar ingen som helst roll att beteckningen Davidstjärnans Nyhetsbyrå i själva verket borde uppfattas som en komplimang av DN:s ägare 🙂 Men visst är det svårt att bli riktigt klok på den gruppen. Om man konstaterar, liksom de själva skryter med, att dessa onämnbara äger Hollywood och de flesta mediabolag, samt vanligen besätter nästan alla platser i Federal Reserves board, som vem som helst kan kolla med ett enkelt knapptryck, så blir man offentligt kölhalad i stället för att få Kristallen. Världen är verkligen upp och ner …

      • Peter Harold skriver:

       Ja, i ena stunden kan man bli kölhalad för att nämna judar som grupp, och i nästa stund har de en fest för sig själva där de firar sin kollektiva position i samhället. För att citera en fransman som verkade inom stenförädlingsbranschen för över 2000 år sedan: De är inte riktigt kloka, de där romarna…

 5. Läsare skriver:

  Det enda som Reinfeldt förtjänar stavas med åtta plus åtta bokstäver på engelska: Noosejob + Lamp post.

  En efterbliven femåring kan räkna ut att massinvasion plus generöst bidragssystem inte går ihop, utan hamnar på kaos. Ja, utom svenska politiker.

  Sök video på: How to make a noose. Träna några gånger och det går på under en minut.

 6. Risto Matinen skriver:

  Toppstyrning är alltid av ondo! Annat än möjligen att jag, Peter eller någon upplyst despot som kan fixa till det?

  Skämt åsido, men när det gäller personen ifråga spår jag att hon inte överlever nästa val, ifall det ens blir något…

  Får vi se globalisternas sista kamp inom kort? Njaäe, är mitt svar. De ligger risigt om Trump på allvar ändrar politiken. En total omvändning om det sker. Han verkar skaffa sig flera generaler i hans regering, varav de flesta verkar skarpt ogilla den gamla oordningen…

  Hur ska vi få slut på politiken, särskilt den antisvenska? Upprepar det jag skrivit förr:f

  Börja med att inga politiker får något som helst betalt eller andra ekonomiska fördelar för att förstöra svenska folkets livsbetingelser! Sedan har jag utökat det till att de ska privat betala allt de vill ”satsa” på.

  • Peter Harold skriver:

   Jag är rädd för att ingen på den maktbärande sidan kommer att ge upp. Inte ens om folket reser sig och gör revolution. Soros-liknande demoner kommer att ta över dessa revolter och göra dem till bärare av deras eget maktutövande. Så vi måste ge akt på varje seger vi tror oss göra.

   • Risto Matinen skriver:

    Vad menar du? I USA är folket fortfarande välbeväpnade. Precis i den anda grundarna avsåg. Folket ska med vapenmakt kunna avsätta makthavarna om så krävs!

    Det är i och för sig lättare sagt än gjort! VI har delvis haft samma ”tradition”. När Dalkarlarna fick nog av centralmaktens påbud marscherade de till Stockholm och krävde sin rätt!

 7. Erik skriver:

  Partistöden.

  Det är partistöden som gav möjligheten för en sådan som Reinfeldt.

  Partistöden kommer till BEFINTLIG partiledning som den vägen kan toppstyra partiet. Medlemmar behöver man knappast, de bidrar med 2-3% av slantarna, mer än till att bemanna köttgrytorna.

  Partierna fungerar som stiftelser, äger sig själva och utser sina förmånstagare.

  Vidrigt.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s