Regeringens censurpolitik riskerar att öka politisk extremism

sb-gilj

Bästa läsare!

Det meddelas av justitieministern respektive kulturministern att man skall ta i med hårdhandskarna mot rasismen. Justitieministern säger:

” – Det kommer bli förändring i form av att fler människor kommer kunna ställas inför rätta för hatbrott ganska snart för nu har vi fått de här speciella hatbrottsenheterna och de blir ju specialister inom sitt område. Det är klart jag förväntar mig att det blir resultat.”

Inte förvånande vänder man sig mot Internet. Dels är det väldigt enkelt för staten att agera i denna sfär eftersom ”bevismaterialet” är lättillgängligt och kan spåras utan alltför stort besvär.

Men det är inte bara lättja som ligger bakom regeringens ambition att stävja hatbrott på Internet; det gäller också att få tyst på den massiva uppsjö av kritik mot hur staten agerar mot sin egen befolkning. Även om man alltjämt i huvudsak skall använda sig om lagen om hets mot folkgrupp så är den stora skillnaden att staten vill föra fler än tidigare till domstol. Och eftersom vi vet att man kan dras inför rätta av att likna böneutrop med ljudet av skrikande åsnor så kan vi faktiskt tala om en noll-tolerans mot politisk inkorrekta uttalanden. Räkna också med att polisen kan göra pinsamma arbetsplatsbesök för de fall där man inte kommer ge sig i kast med en rättsprocess, men ändå vill få tyst på oönskade åsiktsyttringar. Sådant sker redan nu.

Det är intressant att regeringen vill att polis och åklagare skall lägga ner en massa energi på att tråla på Internet efter ”hatbrott” när den polisiära verksamheten i övrigt är under all kritik, med sjunkande kompetens, stigande missnöje inom poliskåren och allt ökande yrkeskriminalitet.

Fast det finns ju naturligtvis en logik i denna paradox. Vilka är det som varit mest vokala i kritiken mot staten (regeringen) för att samhället är i förfall? Jo, oftast de skribenter som också varit kritiska till den av staten initierade och verkställda folkutbytet (dagligt kallat för invandringspolitik). Konsekvenserna av den politik som regeringarna fört har varit förutsägbara – åtminstone för oss kritiker, inklusive oss humanistiskt sinnade libertarianer – men när våra röster avfärdas som främlingsfientlighet, rasism, islamofobi, etc, då frestas många av oss – inklusive undertecknad – att skärpa våra formuleringar och uttala oss mer grovhugget. Och detsamma gäller faktiskt även våra tankar kring hur problemet som staten vållar skall lösas.

Med andra ord, staten har inte tagit till sig av varningarna från medborgarna. Politikerna har valt att blunda för att ekvationen med massmigration inte går ihop med ett välfärdssystem. Medierna drivs av ideologisk övertygelse, och denna ideologi går ut på att bryta ner samhällets borgerliga skepnad för att ersättas av… ja, vad vi redan har idag är illa nog.

Justitieministerns och kulturministerns utspel är kvittot på vad som händer när staten tillåts agera som en totalitär makt. Och vad skall vi medborgare göra när våra protester nonchaleras? Ja, räkna med att positionerna kommer att flyttas allt längre bort från sympatierna med statsmakten. Fler kommer att lockas till extremism. Och det är Anders Ygemans och Alice Bah’s fel. Kommer de att få betala för detta?

Hälsar eder Peter Harold

LÄNKAR:
Statens Radio: ”Regeringen vill ta samlat grepp mot rasism

 

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Demokrati och frihet. Bokmärk permalänken.

42 kommentarer till Regeringens censurpolitik riskerar att öka politisk extremism

 1. Anna skriver:

  Ja, då blir vi många som får stå bakom skranket. Fast något skrank är det ju troligen länge det var i rättssalen. Man tvingas sitta och höra på någon gravt autistisk människa (åtminstone skulle en sådan diagnos ursäkta och förklara den totala avsaknaden av att förstå ironi och behövlig jargong) som om och om igen upprepar orden man tagits på bar gärning att skriva, outtröttligt tills man sitter som Mr Bean gjorde i kyrkan… Hela den tarvliga rättsstaten verkar ha drabbats av en sällsynt grav form av autism, med starka inslag av sociopatiska drag. Borde vi inte alla motanmälan statens agerande för trakasserier???

  • Sofia skriver:

   Skriver under på varenda ord!

  • Anna skriver:

   Grrr… Mobilen är banne mig inte lätt att skriva på. Man ser inte att felstavningsprogrammet slagit till och gjort ett substantiv av ett verb, förrän det redan är postat. Jag ÄRRR ingen blatte, jag ÄRRRR inte dyslektiker. Jag ÄRRRR svensk, faktiskt. Jag ÄRRR inte rädd, jag KAN stava. Jag vet vad jag hade gjort med hundra tusen spänn: till övers: Satt in 2 tandstift i käken så jag slapp sluddra när jag talar pga den stora gluggen, testat synen och köpt ett par klädsamma glasögon eller opererat synen, köpt en ny dator och bytt ut min 7 -åriga iPhone som dör efter en halvtimmes lyssnande på musik, köpt ett spa-kort med gym och massage. Köpt sonen fritidsaktiviteter så jag slapp gå fram och tillbaks till tvättstugan för att något glin har föräldrar som inte fattar att man måste plasta in vinterkläderna innan man sätter de i källaren. Vid 50 bast har jag fått klädmal för första gången. Hur faan kan någon vara så ofantligt DUM?

  • Peter Harold skriver:

   Staten gör reglerna. Så du kan egentligen inte vinna. Den enda logiska utväg jag kan finna är att införa total yttrandefrihet och låta rättsapparaten ägna sin kapacitet åt att hantera festivalbrutalister, resandekriminella och bilbrännare. Typ, att bli libertarian.

   • Björngunnar skriver:

    Just så…
    Staten sätter reglerna men de fräcka djävlarna kallar systemet för rätt-systemet.
    Ständigt detta nyzpråk.
    Levde vi i en demokrati där Zion kunde avsättas och inte bytas ut till Zion2
    eller Zion 3,4,5,,6,7,8 så vore det uthärdligt.

    • Björngunnar skriver:

     Rättstavningsprogrammet står på zions sida ,det är väl rätt i stavningen dom spökar och lägger till ett o i uthärdligt.

     ====================================================
     // Fixat!!!!
     Hälsningar
     Peter
     ====================================================

 2. Sofia skriver:

  4:22 minuter kloka ord –

 3. Anna skriver:

  Ännu en aspekt apropå ”hatbrott”! Jag var och handlade i dag i områdets Coop Nära (din favvisbutik, Peter) och där brukar det jobba yngre killar och tjejer som man alltid kan snacka med och brukar vara jäkligt trevliga, en av killarna är kanske lite för trevlig då han frågar så personliga saker men han gillar nog mig för att vi tränat på samma gym) hursomhelst så satt där i dag en ny tjej. Arab-tjej såg hon ut att vara. Jag tog plats i kön efter en annan kvinna, blond och i samma ålder som jag. Hon skulle handla bland annat cocktailtomater. Den nonchiga kassörskan råkade ta i asken så att locket delade sig och några tomater föll ur på bandet. Hon började fånga de och la tillbaks de i asken. Tjejen innan mig säger då att, ”Nä- nu tänker jag inte köpa de, jag hämtar en annan ask”, varpå jag håller med och säger att det där kan ju inte vara så särskilt hygieniskt. Tjejen i kassan säger ingenting alls och ser direkt ointresserad ut. Kunden innan mig hämtar en ny ask tomater och visar upp asken för kassörskan. Kassörskan säger då att ”det är inte samma ?” Kunden säger då att ”jo det är samma- titta då” Tjejen i kassan blippar då varan och ser att det är samma. Inget annat än ett litet nick ger hon kunden. Kunden kanske handlar där oftare än vad jag gör och har hunnit tröttna på kassörskan som jag sett första gången i dag – och dryper av med en kommentar innan hon går: ”Trodde du att jag skulle ta den dyrare sorten- eller? Gud, vad du är pinsam!”

  Jag kan tänka mig exakt hur arabtjejen blivit uppfostrad där hemma. Troligen har de ingen kontakt alls med svenskar, dottern har fått jobbet just pga att Coop bestämt att nu ska man minsann anställa araber. Borde inte denna tjej bli åtalad för rasism? Jag glömde köpa tvättmedel så jag gick dit en gång till, och fasicken- vilken trevlig tjej det var bakom kassan när hon hade en huckletant framför sig! Hon var en heeeelt annan människa!

  Usch. Åk hem. Det här kommer aldrig att bli normalt så länge som en enda vettig svensk lever.

  • Peter Harold skriver:

   Japp, den nya rasismen kryper in över landet. Och vad gör svenskarna? Anpassar sig eller flyr. Och i slutänden kommer inte ens dessa invandrare att ha ett särskilt trevligt samhälle.

  • Peter Harold skriver:

   Ja, jag har sett många utspel av opinionsbildare inom etablerade medier som talar om sociala medier som ”ekokammare” och ”förmedlare av robotiserade budskap”. Dessa opinionsbildare vill beröva allmänheten bilden av att det finns tänkande människor bland oss medborgare som tror på det vi säger.

 4. Risto Matinen skriver:

  Är det ett sista desperat försök att kuva svenskar med felstaten? Inte har de väl tänkt sig kuva invällarnas extrasuper-rasim?

  Det har aldrig någonsin funnits så mycket rasism i detta land, åtminstone i modern tid. Den värsta rasismen står invällarna för och det numera antisvenska etablissemanget.

  Jag är redan radikaliserad. Drar mig inte för att utöva bestialiskt våld mot inkräktarna eller landsförrädarna. Det är det enda de förstår!

  För er med klent förstånd förtydligar jag föregående stycke: Kommer inte att attackera fysiskt annat än angripen…

  • Peter Harold skriver:

   Invällarnas rasism är en komponent som behövs för att folken skall slita varandra i bitar medan etablissemanget säkrar sin positioner ännu mer.

  • Björngunnar skriver:

   Logiskt sett borde du väl angripa fienden Risto?
   Ta polischefen som exempel, poliser som tycker han är dålig slutar, men karln är ju ett geni på att leverera det politikerna vill ha och varför skulle dem? byta ut ett geni?
   Han levererar ju övermåttan bra.
   Ta till exempel att slå nazister i huvudet med fjäderbatonger fast dem? inget gjort.
   Dessa poliser antar jag står på listan för befodran till befäl!?

   • Risto Matinen skriver:

    Logiskt sett borde du väl angripa fienden Risto?

    Du har rätt! Men, det är förenat med stora risker att göra det.Tror att det bara är en tidsfråga innan stora delar av invällarna tar allt för stora risker. Men, man undrar ju hur den antisvenska staten planerar?

    Det var ju en ren provokation att släppa 5 våldtäktsinvällare på Gotland, samt förklara att handikappade svenskor är fria att våldta för invällare. Och tre, till fyra års fängelse dömda, gruppvåldtäktsnegrer släpptes fria av hovrätten och en belönades med 120 kkr för våldtäkten. Vad sänder det för signaler till invällarna? Helt fel signaler!

    Lynchning av våldtäktsinvällare närmar sig, eller åtminstone dödade av anhöriga. Jag skulle utan vidare ta kål på den/de som våldtog mig närstående…

    • Björngunnar skriver:

     Jag tycker du skall ge dig på politiker och kanske vill du ha hjälp?

     • Risto Matinen skriver:

      Givetvis står folkförrädarna överst på listan! Bara i vårt kvarter finns det ca 40 stolpar de kan dingla ifrån. Kruxet är att de är svåråtkomliga.

      Har bara varit nära (< 2 m) en, nämligen Margot W på Arlanda för många år sedan innan hon kom ut ur garderoben som antisvensk.

      Tar tacksamt emot hjälp!

    • Björngunnar skriver:

     Lägg ett Lejon i kistan och bli en samhällets stöttepelare.
     Historian om Leijon:
     Den 31 mars 1977 grep Säpo den tyske terroristen Norbert Kröcher när han var på väg hem från krogen i Stockholm.
     Det var startskottet till en lång rad gripanden.
     Några misstänktes – och dömdes – för att tillsammans med Kröcher ha förberett att kidnappa dåvarande invandrarministern Anna-Greta Leijon.
     Andra dömdes för bankrån och liknande brott.
     I ett reportage i det kommande numret av Dagens Arbete har reportrarna Mikael Bergling och Fredrik Nejman granskat hur det gick för de svenska terroristerna.
     Överläkare och vd
     Flera har toppjobb som forskare, överläkare och vd.
     När Dagens Arbete ringer runt till ligamedlemmarna varierar svaren:
     -Jag ska skriva en bok om det, säger en av dem, i dag verksam som forskare och universitetslärare.
     -Jag har lämnat det bakom mig. Det här är känsligt som fan och kan skada mig om det kommer ut, säger en annan som jobbar som it-expert.
     En tredje slänger snabbt på luren.
     Den enda som låter sig intervjuas är Anna-Karin Lindgren, 59. Hon lever i dag som förtidspensionär i Stockholm.
     -Jag skäms. Men nu vill jag en gång för alla göra upp med historien. De andra är väl rädda om sina karriärer, säger hon.
     Lindgren var Norbert Kröchers flickvän och den som kom med idén att Anna-Greta Leijon skulle kidnappas.
     Utvisning
     Bakgrunden var ockupationen av västtyska ambassaden 1975. Leijon var politiskt ansvarig för utvisningen av de fem överlevande terroristerna. En av dem dog kort efter utlämningen.
     När Kröcher hörde Leijon prata om utvisningen blev han rasande, tog fram en pistol och skrek:
     -Jag ska kapa ett plan och frita dem.
     Då sa Anna-Karin Lindgren:
     -Är det inte bättre att kidnappa Anna-Greta Leijon än att kapa ett plan?

 5. Benny skriver:

  EU uppmanar till censur av ryska medier som Sputnik och RT m.m! Man kan bara konstatera att det var inte mycket konkurrens som MSM-media i väst tålde innan de kastade in handduken och började lobba politikerna att sätta stopp. När man inte själva längre har monopol på ”sanningen” skriker man alltså efter censur i stället för att själva börja förmedla riktiga nyheter med mer sanningar och mindre propaganda. Det är ju därför som de ryska medierna blivit så populära, folk vill ha en mer nyanserad nyhetsförmedling med flera infallsvinklar. Hatsajt i Sverige verkar vara om man är emot den förda invandringspolitiken, islam, Israel eller att man klagar på politiker. Snart drar censurens filt som en våt dimma över landet och PK-ismen kan förnöjt konstatera att de än en gång lyckats behålla sitt monopol över vad folk ska tycka.

 6. Joaquin Matamoros skriver:

  Om jag ser en huckleklädd i kassan så går jag till snabbkassan och scannar mina varor själv. Jag vill inte ha med dem att göra överhuvudtaget. Ett bra sätt att undvika kontakt med kassörskor som man kan ha svårt för.

 7. Björngunnar skriver:

  Det är en internationell trend, iallafall inom Eu.
  Och det är varken blattar eller muslimer som ligger bakom trenden.
  https://www.nordfront.se/angela-merkel-ska-bekampa-hatiska-kommentarer-pa-internet.smr#comment-461973
  Privata och statens skulder ökar, greppet hårdnar och försök förstå att angripa ”verktygen” gör vägen till helvetet ännu snabbare.
  Finns det någon som längre tror på en ljusnande framtid?

  • Peter Harold skriver:

   Man får söka noga efter ljustecken. En tröst är ju att maktetablissemanget tillgriper dessa åtgärder på förekommen anledning, d.v.s. att allt fler får upp ögonen på hur saker och ting är. Men vi får inte ge upp – folk är ständigt utsatt för hjärntvätt.

 8. Anna skriver:

  Åhh- vilket charmtroll! Merkel hade varit en stor tillgång för skräckfilms- makare. Naturbegåvning!

  • Björngunnar skriver:

   Läst bland kommentarerna och jag har själv tänkt tanken.
   Kommunister och kriminella är släkten de Maziere så det förslår i alla fall. Under och efter WW2 innehade de höga poster på både väst- och östsidan. Stasispionen Lothar de Maziere var den som i hemlighet skolade in östtyskan Angela Merkel i den västtyska politiska hierarkin långt innan muren ens hade fallit. Vilket bevisar att det var Östtyskland som slukade Västtyskland och inte tvärtom. För att dölja resorna mellan DDR och Västtyskland anlitades ett privat flygbolag så att inte fakturorna skulle hamna hos den västtyska staten. Angela Merkel har berättat om dessa resor, bl.a. att på resorna var det lika många damer med världens äldsta yrke som tyska toppolitiker – dock skulle hon ha varit den enda ombord som inte hade denna profession.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s