Kommer de flyende IS-familjerna att få förtur i den svenska asylhanteringen?

Bästa läsare!

Det verkar inte gå så himla bra för Islamska Staten i Syrien och Irak. Ett par års futilt bombande mot dem från USA:s, Storbritanniens och Frankrikes sida tycktes under lång tid snarare få IS att växa i både styrka och omfång (det kan lätt bli så när dessa demokratins fanbärare i väst sprätter grus på sin påstådda fiende med ena handen och ger dem kanoner med den andra). Vändpunkten kom när Ryssland började ”sprida terror och förödelse i ett land som de inte har USA:s tillstånd att operera i”. Barack Obama och John Kerry avslöjades som de charlataner de är i verkligheten, och tvangs plötsligt finna sig i att kriget i Syrien måste få ett slut – till krigsmaterielproducenternas stora förtret. Ditåt tycks det gå, trots att NATO fortfarande gör sitt bästa för att curla för de flyende terroristerna.

För svensk del har kriget i Syrien gett Sveriges regering möjlighet att förverkliga sina storvulna planer på att injicera det svenska välfärdssystemet med en massa unga arbetsföra friska män som vänt krig och terror ryggen till. Ja, så många att alla gästsängar hos Migrationsverket tog slut. Men regeringen hanterade det med förväntad bravur; alla initiala extrakostnader som gör våra asylbaroner stormrika ses som en framtidsinvestering, förklarade staten som i nästa andetag menade att om man jagar alla som på ett eller annat sätt undanhåller staten skatt, plus att man lånar pengar gratis av världsbankerna, så kommer vi alldeles strax bli världens bästa välfärdsstat igen. Glöm inte att utan invandring hade vi aldrig fått kåldolmar, pizza och Zlatan!!!! trumpetade alla godhjärtade aktivister och vinkade med sina ”Soros”-sponsrade ”Welcome Refugees”-skyltar.

Nu när Islamska Staten ser ut att bli slaget av Syriens armé, rysk militär, kurdisk gerilla (osäkert vilka de skjuter på, om de själva ens vet) och motvilliga NATO-trupper som ”råkar” skjuta prick på Bashar al-Assads styrkor, så uppstår en ny ”humanitär” fråga. Vart skall alla islamistiska legosoldater ta vägen? (Av någon anledning finns det inget barn bland åskådarna som kan peka på den nakne kejsaren och säga att terroristerna kan ju börja med att resa tillbaka varifrån de kom och se ifall de är välkomna.)

För alla som har ett svenskt hjärta som klappar för vår humanitära stormakts oändliga generositet uppenbarar sig här en möjlighet att förstärka numerären på de vi redan tagit emot med vår famn. Ja, om nu inte alltför många ”rasister” protesterar, såsom de gjorde när politikerna ansåg att ”svenska” hemvändande IS-terrorister skall ha bostad och jobb på skattebetalarnas bekostnad. Svenska skattebetalare tycks ju inte förstå att det är en mänsklig rättighet att få hjälp, särskilt just om man aldrig bidragit på eget vis till samhällsförsörjningen. Solidaritet är att skänka sitt hjärta till den som vill hugga huvudet av en, och hör sen!!!

Ok, nog med sarkasmer. Men jag är lite smått bekymrad över att svenska myndigheter i sin godhetsvilja kommer öppna skattebetalarnas plånböcker för att med hänvisning till utlänningslagens 4:e kapitel bjuda in hela familjer från Islamska Staten. Av just… ni har hört det förr… humanitära skäl.

Det förhåller sig som så att många av terroristerna har tillbringat flera år i de områden som IS ockuperat och haft sin statsliknande etablering i, och under tiden har de bildat familj och skaffat barn som inte är medborgare i något erkänt land. Med andra ord, terroristernas barn är statslösa. Och terroristerna kommer vid nederlaget att drivas på flykt och inte välkomnas någonstans. Oavsett om Pappa Terrorist blir arresterad och lagförd för brott mot mänskligheten eller inte, så kommer barnen till Pappa Terrorist aldrig att lagföras för terrorbrott, och inte heller per automatik bli medborgare i det land där denne fötts medan pappan varit terrorist. Tvärtom, de lokala myndigheterna kommer med stor sannolikhet be Pappa och Mamma Terrorist att dra åt helvete med sin avkomma. Vilket förmodligen betyder flygresa till Stockholm…

Det handlar om tusentals barn, från nyfödda upp till två- och snart treårsåldern som är födda i områden som kontrollerats av Islamska Staten, men som inte är mantalsskrivna i de länder som de är födda i. Dessa barn är som nyss nämndes statslösa, och kan så förbli om den återtagande staten förvägrar medborgarskap.

Är detta en vild spekulation från min sida? Njae, kanske inte. Nyhetsbyrån Reuters rapporterar från Irak där IS slagits tillbaka och myndigheterna inte har återetablerat sin verksamhet, och folk förstör all dokumentation som bär Islamska Statens stämpel för att undgå repressalier. Och Sverige är involverat:

Debaga camp manager Ahmed Abdo said his staff is working with the United Nations, a Swedish NGO and the Iraqi government to try to resolve the problem, and so far UNHCR has provided legal assistance to help resolve 175 cases.

Vilken ”Swedish NGO” är detta? Min gissning är Qandil som är kopplad till kurdiska aktiviteter, men jag kan ha fel. Har vi tur verkar de för återbyggnad av de raserade städerna och invånarnas återflyttning. Men i värsta fall har vi en kanal som berättar att Sverige är ett land som flyter av mjölk och honung, och där statens hantlangare viftar med skattefinansierade ”Welcome Terrorists!”-skyltar.

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Krig & fred. Bokmärk permalänken.

17 kommentarer till Kommer de flyende IS-familjerna att få förtur i den svenska asylhanteringen?

 1. Stig Olsson skriver:

  Dessa IS-drägg är inget jag vill se här i vårt vackra land, men med tanke på de politiker landet har så blir jag inte överraskad om Sverige blir ett stort tränigsläger för dessa mördare.
  Bara för att visa hur långt det gått bifogar jag den här länken som väl säger det mesta om dagens hjärnsmälta som pågår.
  http://www.sydsvenskan.se/2016-11-27/skanska-socialdemokrater-vill-ta-emot-fler-flyktingar

  • Peter Harold skriver:

   Jag tänkte först säga något om mitt intryck av fotot på mannen som syns på fotografiet, men jag skall inte sjunka så lågt. Däremot är motion 18 väldigt typisk för socialdemokrater och deras oförmåga att se saker och ting i sitt helhetsperspektiv. Vi skall inte ha en asylpolitik i första hand, vi skall ha en politik som försvårar för andra länder att bedriva krig. Men så långt tänker inte sossar. Eller miljöpartister. Eller något annat parti för den delen; för dem är invandring och asyl ett politiskt instrument.

 2. Sofia skriver:

  ˇHärskarklassenˇ i Sverige bestämmer att…….? ∆∆∆

 3. Anna skriver:

  Av koldolmar är vi komna, av kåldolmar skall vi åter bli. Amen.

  Går man tillräckligt långt tillbaks i tiden så visst- vi är av samma lera gjorda. Utan den moderna känslomässiga leran staterna sinsemellan som den har fått att leka med- hade inte heller denna diskussion uppstått. Jag menar att jag önskar att diskussionen varit onödig.

 4. Benny skriver:

  De flesta IS-terrorister kommer ursprungligen från Saudiarabien, Irak, Afghanistan och andra länder i området. I t ex Saudiarabien gjorde regimen ”två flugor på smällen” när man skickade besvärliga upprorsmakare dvs islamister från det egna landet och samtidigt kunde dra nytta av att drägget befann sig i Syrien för sin egen agenda. Naturligtvis kommer Sverige att gå i bräschen för att få ”hem” sina ”egna” exporterade islamister som så förtjänstfullt krigat för USA och deras allierade i området. Man undrar när de s.k ”experterna” i svenska media ska räkna ut hur det verkligen förhåller sig i Syrien och det man kallar ”inbördeskriget”? Det är ju inte alls frågan om något inbördeskrig utan ett regelrätt anfall mot Syrien av islamistiska terrorister från i stort sett hela världen. Vi som har lite mer koll på världen har ju räknat ut detta för länge sedan men sanningen kommer väl fram i en dokumentär på SVT om ca 10 år när det är ”ofarligt” för sanningsministeriets kanal att sända det en sen söndagkväll.

  • Peter Harold skriver:

   Om 10 år i SVT? Du menar när de medarbetare som inte omskolats och talar flytande arabiska kommer se sig bli textade på det språket istället. Nä, seriöst, jag undrar om SVT som dominerande mediebolag kommer vara kvar? Visst, med politisk vilja kommer de nog att hållas under armarna in i det längsta. SVT är kanske den sista institution som tillåts falla. Men… tja, man kan ju alltid hoppas att tillräckligt många ignorerar dem.

 5. baravarat skriver:

  Ja läste just att nu är det mer eller mindre kört för framgångssagan som hete Sverige vet inte för vilken gång budgeten är underskattad och denna gång 50 miljarder och det lär ju oxå spricka med X antal % fy fy fan

  • Peter Harold skriver:

   Så länge det finns skattebetalare kommer dock de politiska sagorna att leva vidare, och berättas om och om igen. Hm, de kanske kan hålla folket sovande ett tag till med sina fantasier…?

 6. Risto Matinen skriver:

  Om de värsta av värsta invällare får förtur vet jag inte, men det är inte det värsta: Utan att det värsta är att de troligen kommer att få välla in!

  Endast de korkade, naiva, hjärntvättad, köpta och onda, och kombinationer därav, kan tycka att det är bra att terrorister och krigsförbrytare får en fristad i vårt land.

  Ändå har det redan skett! Sverige har blivit det för årtionden sedan! Behöver inte skriva mer om det, utan läs:

  Folkfientliga lagar ger kriminella asyl

  Givetvis ska asen utvisas och dömas där de begått sina brott! Alternaritivt kanske det effektivast: Bly!

 7. Risto Matinen skriver:

  Idag var jag på stan för att hämta ett för sent paket, Nästan fantastiskt! Negerfritt, som det var för bara fem år sedan. Vart har alla vapen- och våldtäktsföra negrer tagit vägen? Kan man hoppas på att de begått självmord (det bästa) eller åkt hem?

  Den starkt förhöjda och nya kriminaliteten som dök upp här i stan samtidigt med invällarna kan väl inte ha något orsakssamband?

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s