Ligger Anna Hagwall (SD) och Behrang Miri med varandra?

Bästa läsare!

Den negroida manliga busschauffören vred upp volymen på den raspande radion för att kunna höra nyhetsutsändningen bättre. Ljudet spillde över till min sätesrad bakom framaxeln på bussen. Det handlade om beskedet att Sverigedemokraternas partistyrelse fattat det enhälliga beslutet om att riksdagsledamoten Anna Hagwall blir utesluten ur partiet. Jag har respekt för negroida busschaufförer som lyssnar på nyheter, för inombords tror jag att de vet bättre än etniska svenskar att det ljugs frisk i medier som SVT och SR. De får ju trots allt köra sina bussar under stenregn i förorterna.

Partiets gruppledare i riksdagen, Mattias Karlsson, intervjuades i radion. Han förklarade att Anna Hagwall sparkas för att hon inte följer partiets värderingar. Innehållet i hennes motion var antisemitiskt, och SD kämpar om kvinnors rättigheter, och då kan man inte skuldbelägga kvinnorna för att de blir misshandlade, var andemeningen i de skäl som angavs för partistyrelsens beslut, enligt Mattias Karlssons.

Sedan kom den anklagade till tals och mer eller mindre fick sista ordet. Det brukar inte Sverigedemokrater få, men i Hagwalls fall så visade Dagens Eko lite generositet, så här på aftonkanten sedan partistyrelsen dragit tillbaka medlemskortet. Hagwall förklarade att det bara var lögner.

Det går att kolla upp sånt där. Riksdagens motioner är allmän handling. I motion 2016/17:693 – med rubriken ”Sprid ägandet i medierna” – skriver hon följande motivering:

Hela åttio procent av medierna ägs och kontrolleras av en och samma ägare. Det är inte acceptabelt. Därför behövs en spridning i ägandet av medierna som fördelas på fler oberoende företag och människor. För att förändra detta föreslår jag ett slopat presstöd […]

Ingenstans före eller efter detta citat nämns judar. Däremot skall hon efter den första kritikstormen – enligt Aftonbladet – ha försökt försvara sitt förslag med sin idé om att det bästa är ifall ”de Bonnierska landsortstidningarna får gå under och att inget företag, familj eller etnisk grupp skall få äga mer än 5% av de samlade medieföretagen”. Ett citat som flera andra tidningar återgett med gnuggande händer.

Det är lustigt att det blir sånt rabalder just för att familjen Bonnier med sin mosaiska tro och deras starka dominans på den svenska mediemarknaden ifrågasätts. Varför inte argumentera utifrån vad Anna Hagwall faktiskt föreslår, nämligen att lagstiftarna enligt hennes modell skall bestämma vem som får äga hur mycket. Enligt min mening är detta ett dumt förslag som totalt saknar respekt för den fundamentala principen om äganderätt i ett civiliserat och kultiverat samhälle (btw, jag måste passa mig för ordet ”kultiverat” eftersom bokstäverna L och K sitter så jädrans nära varandra).

Att reaktionen mot riksdagsmotionen enbart utgår från Bonnier-perspektivet är väldigt talande anser jag, även om en sådan observation i sig själv skulle kunna rendera i en uteslutning från SD som allt oftare benämns som ”Sionistdemokraterna”.

Till mitt libertarianska perspektiv istället.

Det är inte statens roll att sprida ägande. Statens roll, om den nu skall ha någon och om dess existens kan ursäktas, är att förhindra att någon otillbörligen tillskansar sig annans egendom. Jag talar om stöld. Ni vet, det där brottet som polisen en gång i tiden var satt att bekämpa innan myndigheten blev så upptagen med att tråla efter elaka kommentarer på sociala medier samt assistera blodsugarna på skatteverket för att staten skall få pengar att finansiera det stora folkutbytet och teateruppsättningar av ”Scum-manifestet”. (Fler än jag som känner att staten börjat spela ut sin roll?)

Visst, jag håller med om att Bonniers har en skadligt dominerande roll. Och att samma sak kan sägas om SVT och SR. Men det går faktiskt att tillämpa en princip som är snarlik den som Anna Hagwall predikar i ett helt annat sammanhang. Vad gäller kvinnomisshandel sägs Anna Hagwall påstå att kvinnorna är vuxna individer och bör ta ansvar över sig själva och lämna den våldsamma partnern. Varför inte praktisera detta mot mediekoncerner som reaktion på deras missdåd? Lämna dem.

I sak har Anna Hagwall helt rätt. Fast i praktiken handlar det om att göra ett val mellan att stå ut med aggressionerna och behålla bostad, semesterresor, barnen, etc, eller att förlora mycket av detta.

Det är knappast kul att få stryk, men det är fel att förringa det faktum att dessa kvinnor faktiskt gör ett medvetet val (såvida de inte befinner sig i sådant underläge att de inte ens skulle kunna klara sig ens utan en snäll partner eller en respirator). De drabbade kvinnorna behöver inte höra att de är knäppa som stannar; de behöver istället argument som får vågskålen att tippa över till att lämna misshandlaren.

Jag har lämnat Bonniers produkter. Och SVT och SR (utom tillfälligt lyssnande av P2 under bilturer). Jag kände mig mentalt misshandlad av deras budskap och språk. Länkar någon till dn.se eller expressen.se så låter jag den länken vara orörd, och detsamma gäller aftonbladet.se. Varje uteblivet besök på deras hemsidor är ett par ören närmare Peter Wolodarskis undergång, brukar jag tänka och le förnöjt.

Sedan kan man ju skoja till det och säga att det Anna Hagwall propagerar för genom sina uttalanden om att ”ingen etnisk grupp skall få äga mer än 5% av medierna” kommer tvinga fram ett multikulturellt ägande av medierna i vårt land. Att bara 5% av svenska medierna skall få tillhöra etniska svenskar låter som en våt dröm för kulturmarxisterna. Ligger Anna Hagwall och Behrang Miri med varandra, eller…? 😉

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Medierna, Politik. Bokmärk permalänken.

15 kommentarer till Ligger Anna Hagwall (SD) och Behrang Miri med varandra?

 1. Lasse Wilhelmson skriver:

  Jo jag har också tolkat Anna som du skriver i slutet. Men jag tror att det är en vantolkning och att hon nog avser ägargupper och sådan kan det ju finnas många svenska av. Hur som hellst lär det bli problem med att spåra, definiera alla ”ägare” och hantera alla målvakter. Men andemeningen har ju Anna helt rätt i och det är ju därför hon är utesluten. Det där med ”antisemitism” kan väl ingen tänkande människa ta på allvar och de som gör det är jag verkligen allvarligt bekymrad över. I detta fallet tror jag inte att det gäller SD:s styrelse. Den vet nog fuller väl att ”antisemitismen” bara är ett spel inför gallerierna.

  • Peter Harold skriver:

   Ja, jag ser det som tämligen opraktiskt att reglera ägarskap utifrån etnicitet. Det hade räckt om hon bara hållit sig till vad hon skrev i motionen, det var mer realistiskt ur det perspektiv vi har idag med såväl regering som EU som har lagstiftning om konkurrens.

  • Läsare skriver:

   Jag antar att du är denna Lasse W?

   https://www.nordfront.se/granskning-sverige-intervjuar-den-fore-detta-judiske-marxisten-lasse-wilhelmson.smr

   Det där fåniga hittepåordet ”antisemitism” betyder nazist. Meningen är att nazistanklagelsen skall få en ”akademisk” klang och låta finare. När judar anklagar gojim för att vara ”antisemit” är det endast eliten och den självinbillade ”eliten” som jårnalister som blir anklagad.

   Massorna anklagar judarna i svepande ord för att vara nazister, rasister, hatare, homofober osv. Det alla anklagelser med löjeväckande struntordet ”antisemit” har gemensam är att alla är de judarnas fiender. Folk som judarna hatar helt enkelt.

   Den självinbillade ”eliten”, jårnalister, musiker, skådespelare osv använder ”antisemit”anklagelsen för att ha ryggen fri och samtidigt få känna sig som nobelt folk.

   Och eftersom gojim använder ett ord de inte vet vad det egentligen betyder, då blir det bara fel, som Olle Svenning Aftonslasket fick erfara när han fick smisk på fingrarna av jude.

   För 10+ år sedan körde SVT en dansk krimiserie. Ena avsnittet handlade om en pedofilring som kidnappade barn och sålde dom på nätet till högtsbjudande. Det framgick glasklart att ledaren för peddoringen var jude. Han blev kallad ”israelen” minst fem gånger, så var inget misstag.

   Svenning gick i taket och hävde ur sig om förment dansk ”antisemitism”. Dagen efter fick Svenning veta av denna jude, minns inte namnet, att författaren till krimiserie minsann var jude. Så hela saken föll på sin egen orimlighet. Svenning fick i förtäckta ordalag besked på att han inte skulle lägga sig i saker som inte angick honom.

   Judarna själva skriver helt öppet i deras engelska tidningar om judar som åkt fast och blivit dömda för att vara pedofiler. Judiska rabbiner åker fast och dömda som pedofiler hela tiden. Mitt intryck är att det är antagligen lättare att räkna upp de rabbiner som inte är dömda pedofiler. Och det är judiska barn som de peddat.
   ———

   Det där med ”antisemitism” kan väl ingen tänkande människa ta på allvar och de som gör det är jag verkligen allvarligt bekymrad över. I detta fallet tror jag inte att det gäller SD:s styrelse. Den vet nog fuller väl att ”antisemitismen” bara är ett spel inför gallerierna. –LW

   Det finns ganska många vanliga gojer som kan häva ur sig ”antisemit”anklagelsen och i högsta grad tar det allvarligt. Judarna i SionistDemokraterna vet att det bara är ett spel, men gojim i SD ledning tvivlar jag på att de fattar att det är ett löjligt spel för galleriet.

   Jag vet inte hur många så kallade jårnalister som har anklagat i skrift att Kent Ekhroth är nazist. Vilket bara bevisar hur kassa dessa jårnalister är i huvudet. KE har varit på judisk TV i israel minst en gång. Han finns på bild med IDF utrustning i israel. Hans tvillingbror har fått nått zionistpris för insatser han gjort för zionismen.

   Naturligtvis vet alla judar i ”media” att Kent E är en av stammen.

   • Läsare skriver:

    Videon, audio egentligen är 85 min och jag rekommenderar alla att lyssna noga på hela ljudfilen. En av de bästa jag hört på svenska.

 2. Björngunnar skriver:

  Förslaget behövs därför att media används till att hjärntvätta folk, en slags mental misshandel.
  Media , msm, är förtryck.
  När det gäller svensk storindustri så blir det ännu mer märkligt när man förstår att den är stulen och den tidigare ägaren mördad och detta lämnas utan åtgärd.
  Jag tänker naturligtvis på Kreuger.
  Förintelsen som aldrig ägde rum men sprängningen av WTC som ägde rum och konsekvenserna
  Atombomben som i bästa fall bara skrämmer folk…

 3. bernys skriver:

  Hagwall har ju rätt. Men det är väl ett bondeoffer från partiledningens sida för att få ihop det med (M). Helt bisarrt agerande. Rätt skrämmande att man kan bli utesluten för en sån bagatell!

  • Peter Harold skriver:

   Bagatell? Hon antydde ju ”J”-ordet. Finns ingen karriär som överlever det. Det är till och med så antisemitiskt att man egentligen inte ens får säga att det är antisemitiskt….

   • Läsare skriver:

    Helt korrekt PH. Allt (((Bonnier))) är bojkottat sedan många år. Allt som produceras i deras papper som ”journalistik” är ett hån mot min intelligens. Sama med SVT och nämn inte ens TV4. Ett sånt bottenavskrap som TV4 är svår att slå.

    Så länge all ”media” ägs av en liten grupp judar är allting ”demokrati” ett judiskt skämt på gojim bekostnad.

   • Björngunnar skriver:

    Alla dessa resonemang är ett träsk.
    Till och börja med så är alla monoteistiska religioner samma och kärnpunkten är att religionerna hävdar att belöningen kommer efter döden, mitt rike är inte av denna världen.
    Den som tror på mig får ett evigt liv, det finns bara en väg till himmelriket.
    Palestinier är semiter så vilka är antisemiter?
    I vilket fall så skall omedelbart allt stöd till media upphöra.
    Islam är sprungen ur judendomen som allt annat som uppmanar till saktmod och en belöning efter döden.
    Praktisk metod för att ostört få fortsätta med förstörelsearbetet.
    Därför är centralisering och maktkoncentration av ondo.
    Hedlund (C) sa när omsen infördes att felet med den är att den är alldeles för lätt att höja.
    .

 4. Ping: Landsförrädarpartiet Sverigedemokraterna – Asylkaos

 5. Björngunnar skriver:

  Jacksson jagar hornalister och skriver intressant artikel.
  http://jajj.se/svensk-nationalism-och-psyke-kan-ha-avgorande-betydelse-for-europa/

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s