Utbildningsdepartementet i USA skall bekämpa Israelkritik i universitet

Bästa läsare!

Trigger-warnings och safe zones. De amerikanska lärosätena blir alltmer som en skyddad verkstad för att förhindra att någon stackars elev blir utsatt för provokativa tankar. Medan svenska daghem skickar ut information om hur föräldrar skall hantera vinterkräksjuka ägnar sig de amerikanska studenterna åt att skydda sig mot idéer som strider mot deras övertygelse. I alla fall de elever som låter sina övertygelser baseras på temat allas lika värde och kulturmarxistiska ideal, d.v.s. PK-ism.

Men det är inte bara studenterna som är tokiga. Även politikerna – vilka sannolikt inte alls har någonting emot att all undervisning håller sig till de politiskt korrekta doktrinerna – vill se till att inga provocerande tankar får fäste, typ sådant som kan väcka harm hos staten Israels representanter i huvudstaden Washington.

Senatorerna Bob Casey (D) och Tim Scott (R) har fått genom förslaget att det federala utbildningsdepartementet skall granska landets universitet för att finna ”religiöst motiverade hatbrott” och ”utreda alla former av antisemitism i skolorna”.

Utbildningsdepartementet kommer att använda sig av utrikesdepartementets definition av vad som skall kategoriseras som antisemitism, bl.a. gestalta judar som grupp på stereotypt sätt, t.ex. att beskriva deras kontroll/dominans över medievärlden och politiken; att anklaga judar eller staten Israel för att överdriva konsekvenserna av Förintelsen; eller att anklaga en judisk person med dubbelt medborgarskap för att hysa större lojalitet till Israel än USA. Man får inte heller göra någon jämförelse mellan Israels agerande och Nazi-Tyskland. Även ett ifrågasättande av staten Israel är enligt USA:s utrikesdepartement ett exempel på antisemitism. [LÄNK]

Det amerikanska utrikesdepartementet som fastställt den officiella definitionen av antisemitism brukar skämtsamt kallas för ”Lilla Israel” med anledning av att det finns uppsatt många israeliska flaggor i kontoren, och att många nyckelpositioner är besatta med personer som har judisk härkomst, såsom utrikesministern John Kerry själv, hans talesperson Victora Nuland (gift med den neokonservative krigshetsaren Robert Kagan), ställföreträdande Wendy Sherman, Hannah Rosenthal med särskilt ansvarsområde för att bekämpa antisemitism, statssekreteraren Philip Goldberg, biträdande statssekreteraren Daniel Rubinstein (som ansvarar för informationsinhämtning, dv.s. massövervakning), biträdande statssekreteraren Michael Posner som arbetar med att sprida demokrati och mänskliga rättigheter i omvärlden. Och så vidare.

Detta förhållande sägs ha uppstått i samband med att Henry Kissinger blev utrikesminister under Richard M. Nixons regering, vilket är det motsatta förhållandet till hur läget var under Andra Världskriget då president Franklin D Roosevelts (judiske) finansminister Henry Morgenthau jr författade en hemlig promemoria  där han anklagade utrikesdepartementet för utpräglad antisemitism eftersom man vägrade hjälpa judar att fly från Frankrike och Rumänien till USA. Morgenthau jr visste inte om att Roosevelts administration uppenbarligen hade någon form av överenskommelse med det judiska världssamfundet om att judarna skulle drivas till Palestina istället för att släppas in i USA, och därför hade den amerikanska regeringen satt stopp för ett flyktingmottagande av europeiska judar (vilket idag beskrivs som att han var en antisemit).

Även denna spekulation om passivt stöd till nazisternas fördrivningspolitik skulle kunna sortera in under det amerikanska utrikesdepartementets definition av antisemitism, eftersom det ger en bild av att Israel tillkommit genom en konspiration som har inslag av brott mot de mänskliga rättigheterna. Roosevelt skall dock kort före sin död i ett brev lovat den saudiske kungen att han inte skulle sända judarna till Palestina. Men det står också klart att båda han och efterträdaren Harry Truman utsattes för intensiv uppvaktning av sionistiska organisationer i New York för att omvandla USA:s planer på en judisk federation i Palestina till en självständig judisk stat. Och sionisterna fick till slut som de ville. [LÄNK]

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Demokrati och frihet, Historia. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Utbildningsdepartementet i USA skall bekämpa Israelkritik i universitet

  1. Risto Matinen skriver:

    Hur vore det om det istället fokuserades på antivitismen, som sjukt nog breder ut sig i vita länder? Införa dödsstraff för det, kanske? Då ligger zionisterna illa till…

    En liten påminnelse jag inte kan undanhålla:

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s