Mitt öppna brev till Anders Bolling efter intervju i Granskning Sverige

Hej Anders!

Först av allt vill jag tacka dig för att du medverkade i Granskning Sveriges intervju med dig ang. ämnet ”källkritik och DN”, och till skillnad från många av dina kollegor höll god ton och gav dina svar på det sakligaste sätt som var möjligt. Jag vill ha detta sagt, även om jag i sak delar Erik Johanssons kritik och anser att det är allvarligt att DN inte lägger ner mer resurser på källkritik.

Anledningen till att jag skriver detta brev är att jag vill intyga att jag – genom helt oberoende verksamhet – har kommit till exakt samma slutsatser som Erik Johansson.

Som enskild medborgare har jag tagit mig tid att söka efter alternativa nyhetskällor, och jag har ifråga om Ukrainakrisen haft möjlighet att ta del av direktrapporter från olika händelser, bl.a. direkt från offrens anhöriga i samband med massakern vid fackföreningsbyggnaden i Odessa 2014, som talade om vilka förövarna var och deras motiv (vi talar här om politiskt våld). I nyhetssändningarna från SVT talade man istället om fotbollshulliganer långt in på kvällen! Man återrapporterade de Kiev-kontrollerade mediernas berättelse genom CNN-filtret, samtidigt som jag satt med livebilder från massakern där etniska ukrainare förföljde de etniskt ryska ukrainarna och satte eld på byggnaden och sköt mot de som försökte rädda sig ur lågorna. Varför hade jag större förmåga än SVT med sin kostsamma nyhetsredaktion att kunna se vad som skedde i verkligheten? Svar: det hänger inte på resurserna, utan på vilken agenda man driver. Och svenska medier driver i stort sett en amerikansk nyhetsagenda i och med att man tillämpar ”klipp-översätt-klistra”-journalistik.

Det jag vill ha sagt är att jag ställer mig bakom de uppgifter som Erik Johansson anförde, och jag bekräftar med egen kunskap vad han påstod om t.ex. Ukraina. Jag delar hans frustration till fullo över att ni journalister – journalister i allmänhet och DN i synnerhet – filtrerar fakta och utelämnar det som kan ge läsarna en logisk förklaring till bl.a. varför Ryssland agerar som man gör. Och det handlar inte om presidenten Putin, utan om en hel nation och dess intressen.

Jag har egentligen hur mycket som helst att kommentera om din intervju hos Granskning Sverige. Men jag har nog bara en uppriktig uppmaning till dig, eftersom du uppger att du tar ditt journalistiska värv på stort allvar. När du mot slutet av intervjuen nämner att du beklagar dig över att det p.g.a. mediedramaturgin är svårt att kunna rapportera om att världen blir långsamt bättre och bättre, så vill jag säga att du missar det som verkligen måste göras. De glada och positiva nyheterna sköljer över oss varje dag, inte minst i form av agendasatt propaganda. Nej, det du istället borde ge akt på och rapportera om är de långsamma försämringarna.

Som journalist sitter du i den positionen att du kan presentera helhetsbilder för läsarna. Som journalist skulle du kunna t.ex. kunna förklara Ryssland återupptagna patrullflygningar med NATO:s ökade militarisering i Baltikum och Asien och andra händelser som steg för steg för oss allt närmare ett storkrig i Europa. Det finns massor av ämnen där utvecklingen går i fel riktning medan medierna sover; massövervakning, politisk elit som influerar beslutsfattarna att bortse från medborgarnas intressen, krigsmateriell-lobbyn, kriget mot drogerna, kriget mot ekonomisk brottslighet (som skall ge staten 100% kontroll över dina tillgångar om skall kunna konfiskeras likt Cypern när staten behöver dina pengar). Und so weiter. De små förändringarnas tyranni är hotet mot människans frihet.

Var inte rädd för att läsa vad andra skriver; du behöver inte köpa rakt av vad som sägs på Infowars eller bloggar som min egen, men du kan få uppslag till ämnen som du själv kan kontrollera, och förhoppningsvis ge dig ett mer nyanserat perspektiv när du skriver om saker och ting. Vi som arbetar oavlönat med detta tar oss tid därför att vi är passionerat intresserade av att få fram den begripliga och mer sanningsenliga bilden av verkligheten. Och vi är inte rädda för någon despotisk redaktör.

Vad gäller ditt engagemang på DN hoppas jag innerligt att du vill bli mer sanningsenlig i ditt skrivande. Om du verkligen vill leva upp till detta löfte föredrar jag att du ”infiltrerar” DN med mer ‘sanning’ och mindre ‘agenda’, d.v.s. att du ger läsarna sakliga perspektiv t.ex. utifrån vad Erik Johanssson beskrev. Det är bättre att du utför ett gott arbete för läsarnas räkning och riskerar att bli sparkad av Peter Wolodarski när han förstår vad du gjort, än att du tolkar vår kritik av din hittillsvarande insats som hat och fortsätter i förnärmat tillstånd med okritisk klipp-översätt-klistra-journalistik.

I grund och botten handlar det om demokrati; om du och dina journalistkollegor och ledarskribenterna enögt pekar ut Ryssland som en militär aggressor kommer ni driva folkopinionen att acceptera lösningar som gör era larmartiklar om vapenskrammel till en självuppfyllande profetia. Jag har ägnat hela min tonårstid på 1980-talet och fram till c:a 2011 med att bekämpa Sovjetunionen och angripa det politiska systemet i Ryssland. Men efter att den ryska regeringen år 2012 förhindrade en NATO-invasion av Syrien har jag fått en ny bild av de geopolitiska förhållandena. Du har två val, antingen skriva för de som Peter Wolodarski vill gynna (vilket är krigsmateriella komplexet med dess förgreningar via CFR) vilket kan leda till krig och ett sönderbombat Stockholm. Eller också skriva för att åstadkomma en europeisk fred som inkluderar goda relationer med Ryssland och det ryska folket, med blomstrande handel och turism. Vi hade det där, men makteliten i Washington och London berövade oss det.

Jag vill ge dig blott tre tips på kanaler som kan ge dig både fakta och upplysningar om geopolitik som inte är redigerade av krafterna bakom WaPo. Dessa källor använder jag själv väldigt frekvent under mitt bloggande om säkerhetspolitik:
http://www.globalresearch.ca/
http://www.antiwar.com
http://ronpaulinstitute.org/

Jag vet att alla dessa tre källor går stick i stäv med de intressen som din chef Peter Wolodarksi har (även om de två förstnämnda grundats av lätt vänsterorienterade individer). Jag vet att minst två av dessa finns med på den s.k. listan över fake news-distributörer som anses vara kanaler för Kreml eller ”nyttiga idioter” enligt WaPo (vilket vi nu vet i sig var en ganska osund artikel som tidningen börjat försiktigt ta avstånd från).

Jag har själv blivit kallad för Putin-troll, och jag vet att det inte krävs mycket för att bli kallad för ”nyttig idiot” i dessa sammanhang. Men jag har nu ägnat så många år åt att studera detta ämne att jag anser mig vara kvalificerad att uttala mig om sakernas förhållanden. Och nu när jag fått bekräftat att du läser en artikel på Washington Post och i stort sett klipper och klistrar för att hinna med de fem andra artiklarna under dagen, så törs jag säga att jag har sådana insikter om ämnet som gör att min mer nyanserade bild av USA och Ryssland och vad de ställer till med är så pass adekvat att jag kan slå dövörat till när man anklagar mig och mina meddebattörer för att vara agenter för Kreml. De som varit kritiska mot mig, men som kontrollerat vad jag säger, har ändrat uppfattning och bekräftat att jag förmodligen har mer rätt än folket på Marieberg. Jag är okänd och bokstavligt talat en ”nobody”, så jag gör inte det här för att vinna ära, utan helt enkelt därför att jag inte kan acceptera att lämna världen utan att åtminstone försökt göra den bättre för mina efterkommande. Jag önskar att folk förstod.

I all välmening, hälsningar
Peter Harold

 

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Medierna. Bokmärk permalänken.

65 kommentarer till Mitt öppna brev till Anders Bolling efter intervju i Granskning Sverige

 1. )))Perra((( skriver:

  Helt underbar läsning. Tack Peter!

 2. Folklig skriver:

  Bra skrift. Jag läser dig ofta och uppskattar dig alltid.

 3. Sofia skriver:

  *****guldstjärnor!

 4. gmiksche skriver:

  Utmärkt. Såvitt jag kan se kan jag bekräfta det mesta du skriver. Anledningen till att jag inte kan bekräfta resten är inte att jag har motstridig information utan att jag saknar information. När jag ser att du och jag och en hel del andra kommit till stort sett samma uppfattning om världsläget, både i detalj och i stort, och det förmodligen från helt olika utgångspunkter (jag är naturvetare och fyller snart 80), då blir jag jävla förbannad av journaillens bedrägeri – jag törs låna detta ord från Göbbels trots eller tack vare att jag varken haft eller har nazistiska sympatier. Ett bedrägeri som är spritt över hela den s k fria världen.

  • Peter Harold skriver:

   Jag ser det som en styrka att vi kommit till ungefär samma syn på världsläget trots möjligtvis olika utgångspunkter; vi har gjort vår resa utan att låta oss förvillas av den ensidiga nyhetsbevakning som SVT, SR, TV4, DN, SvD, Expressen och Aftonbladet levererar till oss. På en punkt avundas jag definitivt din ålder, och det är att du har ett rikare tidsmässigt omfång som nyhetskonsument jämfört med mig. Jag har aldrig läst dag för dag om nyhetsrapporteringen Grisbukten, mordet på John F Kennedy, Vietnamkriget, Watergate, o.s.v., så jag saknar den där erfarenheten om hur lögner såldes in förr i tiden, eller om man höll sig närmare sanningen tidigare. Det jag ser i gamla tidingsnotiser eller TV-reportage är att det sagts många saker förr som inte tillåts att sägas idag, som t.ex. Tage Erlanders reflektioner över raskravallerna i USA på 1960-talet, om etnisk homogenitet.

   För min del tror jag att Irakkriget efter 11 september var en stor ögonöppnare för mig, då jag faktiskt dagarna före attacken gjorde en notering om mina tvivel över att detta var en korrekt handling att begå.

   • Läsare skriver:

    Det jag ser i gamla tidingsnotiser eller TV-reportage är att det sagts många saker förr som inte tillåts att sägas idag, som t.ex. Tage Erlanders reflektioner över raskravallerna i USA på 1960-talet, om etnisk homogenitet.

    ______________

    Tage Erlander är inte mer än 50 år tillbaka. Idag är svensken en minoritet i sitt eget land.

   • LegeNet skriver:

    Det är mycket sjukt 11 september 2001 har, citat, ‘motiverat’.  Den 22 dec 2004 säger dåvarande moderatledaren Fredrik Reinfeldt till svenska folket och intervjuaren Ekots Erik Ridderstolpe i P1, Studio Ett 17:00-17:45, att det svenska folket ska ställa in sig på att annat än allmän domstol ska användas igen för att bedöma skuldfrågor och att det ibland kan vara bra att vara rak över det.  Det exakta citatet finns fortfarande kvar från ett inlägg jag gjorde samma dag till en mailinglista Mediekritik, där det iallafall då fanns en del journalister, och där Gunnar Thorell la upp det på sin webbsida:

    #1 i listan på  http://web.comhem.se/humanistgruppen/Extra%20laenkar/erlingssonsartiklar.htm

    Jag har påmint om detta på min blogg, som i oktober året efter  http://blog.lege.net/?/29-Ursaekta.html
    men det tycks som någon blockering slår till i huvudena på folk så de inte kan bearbeta fakta som inte passar ihop med de lögner de annars är lärda.

 5. Sofia skriver:

  Anders Bolling är så pass kultiverad att det går att resonera med honom –
  till skillnad från de flesta andra som Granskning Sverige intervjuat.

 6. Björngunnar skriver:

  Intressant , en journalist som konfronteras för det han är anställd att göra men inte som brukligt är slänga på luren.
  Lögner genomsyrar Sverige eller det som var Sverige.
  Vi är i krig helt enkelt och motståndaren vill döda oss.
  Det stämmer inte i detta fallet det Carl von Clausewitz skriver i sin bok Om kriget, att krig är att göra motståndaren mer mottaglig för argument.
  Det är det normala förhållandet men ingenting är längre normalt i fd. Sverige.
  Bra skrivet Peter!

 7. Anti-antirasisten. skriver:

  Sehr gut Peter! Och tack för att du finns!

 8. Sture skriver:

  Peter, strålande skrivet. Har du skickat brevet till honom eller finns det bara att läsa här? Sedan tackar jag för länkarna. Ron Paul känner jag ju till men har aldrig läst hans sajt. Har ofta undrat hur du kan vara så välinformerad om många ämnen. Nu förstår jag.

  • Peter Harold skriver:

   Jodå, jag skickade till honom först av allt, bara för att se att hans e-postadress stämde (jag chansade, haha!).

   Tyvärr händer det så mycket i världen att jag kan bara avhandla fragment av vad som sker. Jag försöker också hitta sådant som inte ligger så högt upp på radarn. Jag har några andra kanaler också, men de är av mer specialiserad karaktär. De tre sajter jag nämner borde vara obligatoriska för journalister med omvärldsbevakning på sitt bord.

 9. Läsare skriver:

  Den största lögntidningen i hela världen är New York Times-US. DN-Swe är den lokala NYT-US versionen.

  Alla tidningar i hela världen har en sak gemensamt, de ägs alla av en liten gäng JUDAR.

  När det gäller JUDAR finns det en enkel huvudregel som ALLTID skall följas, du utgår ALLTID från att juden ljuger, tills juden själv bevisat motsatsen .

  (((Wolodarski))) är född lögnare.

  Ta vad som helst i (((DN))) och sanningen är alltid exakt 180 grader tvärtom. Det riktiga namnet på DN är LB, (((LögnBladet))).

  DN = judens lögner och judens skitprat i kubikkilometer med avloppssörja.

  • Läsare skriver:

   Okay, bevisa att jag har fel. Visa mig en enda mening där DN-juden Wolodarski INTE LJUGER.

   Visa mig en enda mening där Wolodarski säger är sant.

  • Vauen skriver:

   ”Davidstjärnans Nyhetsbyrå” *fniss*

  • Peter Harold skriver:

   I vart fall skarvar de rejält med sanningen. Och blåser upp nyheter som ligger i enlighet med deras agenda, som t.ex. den stora artikeln om en fackpamp som vill bli riksdagsledamot för FI. Kommer jag få en lika fin och välpresenterad artikel om jag ställer upp som riksdagskandidat? Tror knappast det.

 10. Vauen skriver:

  Peter du är en mycket insatt snubbe i dessa frågor, och få kan prestera texter som denna! Men jag tror, trots att den var trevlig läsning, var helt överflödig. Det GS gjorde mot Bolling var vad man på YT (i USA) kallar ”handing someone his ass”. En så briljant utskåpning har jag nog sällan om ens någonsin hört! Bolling är den som borde vara proffset, men framstår som en okunnig amatör.

  Och om Bolling läser detta, så kan jag bekräfta att jag kommit fram till samma sak som Peter och GS, och många andra. Jag började läsa denna blog för nått enstaka år sedan, i samband med valet. Och blev överraskad att finna en svensk sida som talade om sånt som jag bara kunna läsa om på utländska sidor.

  Det finns tre böcker på engelska som du måste läsa, skrivna av Kevin Barrett, som mycket ingående beskriver de falsk flaggor som begås av vad man övergripande kan kalla det krigsmateriella komplexet:

  We Are NOT Charlie Hebdo!: Free Thinkers Question the French 9/11
  ANOTHER French False Flag?: Bloody Tracks from Paris to San BernardinoOrlando
  False Flag: The Clash of Histories

  Världen attackeras just nu av falska nyheter från MSM som är delaktiga i brott mot mänskligheten. (Ja, jag sa att media är delaktiga i brott mot mänskligheten!) Sandy Hook var en ”false flag”, 9/11 var en ”false flag” (huvudsakligen begånget av Israel, och detta är ställt utom alla tvivel, det finns nog med material för att gripa och döma brottslingar), Charlie Hebdo var en ”false flag”. Media är delaktig i att skapa falska nyheter. Något man tydligt ser om man studerar dessa händelser, speciellt Sandy Hook, vilket jag brukar kalla för ”False Flag 101”. Hela vår civilisation genomsyras av en psykopatisk sjuklighet. Och allt har sin grund i hur pengar skapas genom skuld (läs Ellen Browns bok Pengarna och skuldnätet).


  http://nonalignedmedia.com/

  Om jag var journalist och jobbade för MSM, så skulle jag ta det goda rådet att hoppa av omedelbart. Det kan komma en tid då det är en belastning att varit journalist (alternativet är att vi alla dör i det krig som er agenda kommer leda till).

  • Peter Harold skriver:

   Ja, läget ‘är allvarligt, och en journalist borde ju vara nyfiken och intresserad av detta. Men tyvärr får man känslan av filmen ”Brazil”… Tack för länkarna!

   • Vauen skriver:

    Jag blir glad som en nyskiten hund i nysnö när du nämner filmen Brazil. En fantastisk film som jag älskar, trots att en viss Arnon Milchan var med på ett hörn. Bollyn nämner honom i en av länkarna ovan om jag minns rätt.

    Men jovars, visst finns det spår av likheter med dagens samhälle och den dystopin. Jag väljer dock att se det som att antingen förlorar vi allt (livet) eller så vinner vi. Och att dö går ju över ganska fort normalt. Men till dess tänker jag hoppas få se en vacker dag då politiker, bankirer och journalister hänger sig som hemorrojdklasar från lyktstolpar och broräcken!

    • Peter Harold skriver:

     Vi skall vinna! 🙂

     • Vauen skriver:

      En kommentator skriver det som behöver sägas. Bollyn berättar även om detta i redan givna länkar.

      ”This is Arnon Milchan’s first produced film. He has since produced dozens including Brazil (where the government detonates bombs and blames it on terrorists), JFK, in addition to The Lone Gunman. Milchan, an Israeli citizen, has also admitted he works for Israeli Intelligence and has very close friends in the Likud Party. He also has very close friends who are heads of all the movie studios and TV networks. Mostly likely he was the go-between on 9-11 between the Mossad and the US media that were crucial in controlling perception of the events (19 arab hijackers) and the cover-up. He is at the center at one of the worst crimes in history the 9-11 attacks”

      • Peter Harold skriver:

       Många fulingar i den där branschen. Och inte döljer de sig heller. De verkar nästan njuta av att stå där, sida vid sida med de fördärvliga krafterna.

       • Björngunnar skriver:

        Apropå fulingar.
        De kännetecknas av att de säger ”alla vet”.
        Fast det är naturligtvis lögn det svar jag fick av Margot Wallström när jag ville ha bevis på rysk truppnärvaro i Östra Ukraina, alla vet det och några bevis behövs inte så hon.
        Undras om inte fuling är en förutsättning för ett statligt arbete med inflytande?
        Jag läser just nu en bok om fulingar och får kanske anledning att återkomma.
        Men den enda praktiska lösningen är att se till att de kommer bort från sin maktposition, i eller utanför kista.

   • Läsare skriver:

    100 böcker i fulltext om judarna

    https://jewise.wordpress.com/

 11. Lasse Wilhelmson skriver:

  Det är ett fint brev du skrivit Peter. Anders Bolling har uppenbarligen inte förstått att det som är själva förutsättningen för att han får jobba på Davidstjärnans Nyhetsbyrå, är att han bedriver en åsiktsjournalistik som i allt väsentligt stämmer överens med DN:s och dess uppdragsgivares intressen. Bolling verkar vara en trevlig kille som är lätt att gilla, men han är en jounalistisk dilletant, som inte ”hinner” bekymra sig över om en åsikt är faktagrundad eller ej och som just därför aldrig tränat upp en förmåga att korsvalidera källor och bedöma dessas trovärdighet. Han bekymrar sig aldrig över om han ljuger eller talar sanning, eftersom han ”bara” levererar åsikter … Som person är ju därför denna trevliga kille en moralisk katastrof och jag tror att det är på det planet han möjligen kan komma till insikt.

  När det gäller DN, så är ju åsiktsjournalistiken ingenting nytt, även om Jag tror det var för 40 år sedan som jag bytte från DN till SvD, beroende på att nyhetsartiklarna var mera grundade på faktaredovisning i SvD. Och på den tiden var jag fortfarande ”vänster” och DN hade en lång tradition med Sven Öste och Barbro Jöberger (Julia Cesar) och debattsidor med stor åsiktsspridning. Det nya är väl olika slag av offentliga stämplingar av meningsmotståndare. Men det gäller ju för hela Gammelmedia.

  Tror nog att denna intervju är en av de bästa Erik gjort.

 12. Ping: Peter Harold:s öppna brev till DN:s Anders Bolling efter intervju i Granskning Sverige | Arab Nyheter

 13. Ping: Nej, Anders Bolling tyckte inte alls om att vara med i Granskning Sverige | Peter Harold – Skrivarens blogg

 14. bernys skriver:

  Här har vi en norrman som får lära sig lite om källkritik:

  • Läsare skriver:

   Ooooccch … my bollocks hurts. No nono don’t touch me…

   Den här ”journalisten” är den typiska Det är väldokumenterat att sex biljarder, eller var det zilljoner, i vilket fall, väldokumenterat att Hitler gasugnade och gjorde lampskärmar av 666 biljarders judar.

   -Okay. Visa mig ett enda forensiskt bevis som håller i rätten.

   När en människa dör och ens misstanken att det inte var en naturlig död, då kastas hela den rättsmedicinska vetenskapen in och inte en sten ligger ovänd. När några judar påstår att Hitler mördade sex judar, då finns det inte en enda forensik. Några fysiska bevis finns inte, utan nu är judarnas lögner sanning…

 15. LegeNet skriver:

  Platonism — Det formella namnet på den metod att lura folket till dumhet och underkastelse som används av den akademiska kult som genomsyrar tänkandet för den intelligentia vars blindhet hela mitt bloggande med Intelligentsians blockering nu i över 11 år i grunden handlar om.

  http://blog.lege.net/?/377-OEppet-brev-till-Angela-Merkel.html#c2524

  • Björngunnar skriver:

   Eftersom vi verkar vara överens om hur verkligheten ser ut och att det är psykopater som styr oss, hur kommer vi ur den här råttfällan och hur undviker vi den i framtiden?
   Man kunde börja med att definiera psykopat vilket på svenska blir förtryckande personlighet.
   Jag utgår ifrån att de flesta förstår att detta är något man föds till?

   • LegeNet skriver:

    Varför angripa individer, när det går att skylla på en falsk kultur?  När väl den falska kulturen är ordentligt delgiven, sedan kan man angripa individer som genom att ändå stötta förtrycket därför de-facto bevisligen är medvetande-terrorister.

    • Peter Harold skriver:

     Det ligger lite i systemets egen överlevnadsmekanism, där dessa individer som har makt agerar på ett sätt som konserverar detta maktinnehav. Så med andra ord kan de inte röstas bort eftersom dessa maktmänniskor kommer att infektera vartenda parti som ställer upp i val.

     Då följer frågan om ett kulturskifte kan påverka det nuvarande maktsystemet? Det kräver i så fall en fri och öppen kommunikation mellan medborgarna, och att idén om en frihetlig kultur kan ersätta den idag rådande idén om att vi måste acceptera staten med alla dess brister eftersom den ger oss mer trygghet än om vi skulle vara utan den.

     • LegeNet skriver:

      Helt klart är att maktens lakejer är livrädda för att vi på allvar börjar kommunicera med varandra. På annat sätt kan väl deras övervakningsnoja ej förstås?  De har dessutom skapat så många regler de kallar författningar och lagar för att förtrycka oss, att skulle en hundradel av dessa vändas mot maktens lakejer så … i sin galenskap har de skapat motmedlen mot sig själva, och nu är de livrädda att vi räknar ut den lätte.

    • Björngunnar skriver:

     Varför skylla på en falsk kultur när falsk kultur ändå alltid skapas av individer.
     Maktbasen måste bli platt i Sverige.
     Alla människor skall ha samma inflytande.
     Åt helvete med den representativa demokratin, den är som gjord för psykopaterna, nej! Den är gjord av psykopaterna.
     Ett sätt att jämna ut maktbasen vore att beväpna folket med varsitt Karlgustav raketgevär.

     • LegeNet skriver:

      Därför att den som inte är stark nog och skaffat sig erfarenheter tillräckliga för att bygga sitt eget tänkande följer vad den är lärd, och det gjorde jag också innan jag kommit längre.  Det är förresten därför man gärna vill ha ungdomar på arbetsplatser, de har ingen annan reell möjlighet än att lyda (iallafall om de inte vill få kicken).

     • LegeNet skriver:

      Ett till skäl är att om inte grunden förstås så blir det bara en ny smak av samma förtryck efter eventuell revolution.

      • Björngunnar skriver:

       Varför skulle det bli samma?
       Enda möjligheten att det blir samma är att samma individer sitter vid makten.
       Tillsätta av ”högre makt” dom de är.
       Och om vi tittar på hur makten nu lägger upp sitt försvar så är det just genom att angripa individer.
       Hur gick det för universitetetläraren? i Göteborg som fick besök av Expressen.
       Blev det någon rättegång?
       Och om det blir som Peter tror att vi får något liknande som efter egendomsfolkets revolution i Ryssland, det innebär att personer som antagligen redan är kartlagda kommer att hämtas kl 3 på morgonen och aldrig mer återfinnas.
       Än har de inte torskat på 911, hundratusentals döda blev resultatet av den false flaggen.
       Jag tror deras akilleshäl är just deras person.
       Angriper man ormens svans är det kört.
       Man kan ju som spekulerats om lägga dem i en lejonkista.

       • LegeNet skriver:

        Vilka individerna är spelar ingen roll om förtrycket är internaliserat.

        • Björngunnar skriver:

         Det tycker jag är samma sak som att säga att det spelar ingen roll när och om man krockar vilken bil man har.
         Rolls Royce eller Citroën CV2 kvittar lika.

         • LegeNet skriver:

          Om såväl förövare och offer förstod hur de båda hade lurats så skulle försoning bli möjlig.  Medan om det enda viktiga ses som att straffa förövaren, då tar ‘spelet’ aldrig slut.

          • LegeNet skriver:

           Håller förresten fullständigt med om att maktbasen bör vara platt och att alla ska få vara beväpnade för självförsvar.

          • Björngunnar skriver:

           Jag tror inte att sveriges riksdagsmän blivit lurade.
           De har blivit utvalda som knapptryckare hela surven.
           De har sålt sin själ till djävulen för pengar, hur skulle information kunna hjälpa mot ondska?
           Globalt så följs väl protokollen och Ove Svide’n blev utkastad ur sveriges riksdag när han talade om vilka som gjort 911.
           Jag tror att det är snudd på omöjligt att prata en ond människa till rätta, möjligen kan personen låtsas att den ändrat sig om klimatet ändrar sig.
           Straffet för landsförräderi är väl sedan länge förstått?
           Finns en cansersvulst i kroppen är det väl bättre att skära bort den än att tala vänligt till den?

     • Vauen skriver:

      ”God made man – but Sam Colt made man equal”.

      Det ligger ju mycket i det resonemanget. Men det som felas i grunden är vårt penningsystem (se Bill Still:s filmer, bla en ovan i länkarna) och läs Ellen Browns bok Bankerna och skuldnätet. Det är detta som gör att samhället beter sig psykopatiskt.

      https://parasitstopp.wordpress.com/

      http://www.bokus.com/bok/9789197971492/bankerna-och-skuldnatet/

     • LegeNet skriver:

      @Björngunnar 11:03 (långt ut i högermarginalen, så jag hoppade in en bit till vänster).

      Politiker och medias folkförrädare är totalt faktaresistenta, förutom ett enda faktum:  Om ingen längre skulle bry sig om vilka texter och instruktioner de plitade ihop.  Men för att detta inte ska bli destruktivt utan positivt behövs att förstå konkreta relationer.  Så jag tjatar lite, läs Ola Alexander Frisk, This Is How The State Fucks Your Mind, http://hyperdialog.tk/ om hur vi kan befria oss från tusentals år av INTERNALISERAD militärdiktatur.

   • Peter Harold skriver:

    Sarkasten skulle nog säga: Vi måste rösta rätt och vi måste rösta hårt på något av de partier som erbjuds oss…

    Eller också gör vi revolution och slänger ut patrasket.

  • Peter Harold skriver:

   Det jag är rädd för är att det som kommer efter den liberala demokratin inte blir ett system med individuella rättigheter, utan snarare någonting som är mer totalitärt för att kunna skydda de upphöjda makthavarna, ungefär vad som hände i samband med den ryska revolutionen.

   • LegeNet skriver:

    Ja, det är vad de har tänkt.  Det är därför en tänkarnas revolution behövs.  Jämför vad Clif High skriver om det första och nu pågående amerikanska inbördeskriget.  (Det som det står om i historieböckerna var elitens inbördeskrig.)

    Just nu senaste text på http://halfpasthuman.com/#timetalks :  ”Welcome to the First American Civil War!”

  • Björngunnar skriver:

   Kan du berätta mer om platonism!?
   Druidism har jag hört talas om, det är något som sprungit ur Jungs ”forskning”.
   Bli en druid …:)
   Att politik är ett djävla skit har de ju rätt i, håll dem sysselsatta!
   Så min egen forskning har kommit fram till att demokrati och politik är en metod att fördumma och förblinda.

   • LegeNet skriver:

    Björngunnar, det är bokstavligen den akademi, begreppet akademi kommer från denna filosofiska skola, vars filosofi om att fördumma folket med ”nyttiga lögner” valdes av den romerska militärdiktaturen för att lura folket att diktatur skulle varit demokrati.  Genom att de olika filosofiska skolorna konkret hade definierat begreppen så visste förtryckarna hur de skulle vända till begreppen för att dölja den värsta diktatur och terror värden har skådat – medvetandets diktatur och terror – under sken av demokrati.  Bevisen för alternativa perspektiv samlades ihop i samband med det första konciliet i Nicaea år 325 och efter det förpassades alternativen till domänen ‘folktro’, ungefär som man nu igen försöker göra med kampanjen FakeNews, för dessa lirare har inte fantasi annat än till att hitta på nya namn på gamla strategier.

    Du hittar den vetenskapliga konkretiseringen i PDF-boken This Is How The State Fucks Your Mind” av Ola Alexander Frisk, som du laddar hem via hyperdialog.tk .  Boken skrivs fortfarande, nya kapitel tillkommer nästan varje vecka, men ladda hem och läs ikapp så fort du hinner.  Detta är verkligt sprängstoff som är de intellektuella verktygen för att spränga ett flertusenårigt bedrägeri som lurat oss till att inte kunna tänka konkret om dynamiska relationer, med konsekvens att makten kunnat lura oss dit den vill.

    Greppar vi inte detta lurar de oss bara i nästa vända.  Som de gjort vid varje revolution hittills.

 16. Ping: DN återpublicerar Washington Posts fejkartikel om ryskt dataintrång i kraftnät! | Peter Harold – Skrivarens blogg

 17. Ping: Jodå, det politiska fängslandet av konstnären Dan Parks borde ha varit förstasidestoff i Sverige, stjärtinspektör Britz! | Peter Harold – Skrivarens blogg

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s