Mardrömmen för SVT/SR: Islamisterna förlorar Aleppo

Bästa läsare!

SVT och SR. Där har vi de trognaste leverantörerna av fejk-nyheter. SR:s Cecilia Uddén är i farten igen, ni vet den journalisten som sa att man som SR-korrespondent inte alls behöver förhålla sig opartisk inför valet där för några år sedan (ingen som längre tror att SR är opartiska, så numera gör det ju detsamma); samma Cecilia Uddén som rapporterade om den Arabiska Våren som om hon satt i sovrummet och tittade på CNN. För det sistnämnda vann hon Stora Journihilistpriset 2011.

Den här gången sitter Cecilia Uddén i Damaskus och berättar att ”folk i Aleppo sitter bara och väntar på att dö”. Jag vill minnas att det är samma Cecilia Uddén som rapporterade från något annat land (Grekland?) i direktsändning om Syrien för flera år sedan att ”nu är det bara timmar kvar innan diktatorn Bashar al-Assad kommer störtas från makten”. Varför finns mygg? Varför finns munsår? Varför finns Cecilia Uddén?

Istället för att al-Assad störtas och ger plats för en islamistisk regim á la Pakistan (eller kaos som i Libyen) ser det ut som att den syriska armén – med benäget stöd från Ryssland – äntligen skall kunna befria Aleppo från islamisternas grepp. Men detta ser ju inte Statens Medie-koncern med blida ögon på. Istället väljer man att beskriva staden som en skådeplats för ett folkmord som väntar runt hörnet; 80’000-90’000 människor är instängda i ett hörn av staden, och de blodtörstiga regeringstrupperna avancerar framåt heter det.

Cecilia Uddéns egna ord:

– Fruktansvärda videoklipp sprids nu på sociala medier; ett där en man brinner upp på gatan, en annan förblöder med halva ansiktet bortsprängt. Det kommer obekräftade uppgifter om att regimtrogna miliser genomför avrättningar på gatorna och de som är kvar i östra Aleppo skickar nu nödsignaler och avskedsmeddelanden till omvärlden, säger Sveriges Radios korrespondent Cecilia Uddén till SVT:s Aktuellt.

Vilken bild är det SVT/SR förmedlar? Jo, att banditerna är den sekulära regimens trupper som nu kastar ut de islamistiska terroristerna. Se bara på ordvalen; ”regimtrogna miliser” kontra ”rebeller”. Om man vränger tillbaka till vad den korrekta innebörden är så är det syriska soldater och andra frivilliga styrkor från Irak som nu jagar islamistiska legosoldater ut ur deras eget land. Jag ser inget fel i det. Jag önskar att islamisterna inte ens tillåtits komma dit.

För SVT och SR är det ju sorgliga dagar att islamisterna nu måste retirera. Men från andra håll har det rapporterats om glädjerus i de stadsdelar som befriats.

Att Aleppo befrias från islamister innebär också ett nederlag för Islamska Staten som formellt sett påstås inte befinna sig inne i staden, men vi vet att de olika fraktionerna av islamister stödjer varandra, och IS har trupper 1,5 mil från stadskärnan. Dessvärre förses terroristerna fortfarande med vapen, manskap och pengar från utlandet. Till och med nu i dessa dagar.

Någon eller några utifrån försörjer terroristerna; detta betyder att dessa sponsorer har haft all makt att kunna ställa villkor till terroristerna om att sluta använda civilbefolkningen som mänskliga sköldar. Men så har icke skett; islamisternas sponsorer sitter istället i nyhetskanalerna och anklagar befrielsestyrkorna för att medvetet attackera civilister. Detta är så cyniskt, och jag kan inte förstå hur en sådan nolla som Cecilia Uddén kan tillåtas komma med sina enfaldiga ”rapporter” som praktiskt taget bara är hennes minnesbilder av CNN på hotellrummet. D.v.s. de som vill att inbördeskriget skall fortsätta i ytterligare flera år.

Svenska TV-tittare och radiolyssnare bör ta sig en funderare på om detta är värt licensavgiften. SVT:s rubrik är ”Aleppo nära att falla”. Hade SVT skrivit samma sak 1944 när de allierade slängde ut tyskarna ut ur Paris…? Paris nära att falla?

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Krig & fred, Medierna. Bokmärk permalänken.

15 kommentarer till Mardrömmen för SVT/SR: Islamisterna förlorar Aleppo

 1. MartinA skriver:

  Väl rutet!

 2. gmiksche skriver:

  Hur hinner du?

 3. Lasse Wilhelmson skriver:

  Skall man ljuga så skall man göra det ordentligt, har visst någon sagt … Rätt som det är rapporterar nog Uddén att det eld upphör som Assad proklamerat för att kunna evakuera de civila (som hindrats av ISIS-gänget att fly) bara är ett trick i syfte att få ut dem på gatorna så att det blir enklare att slakta dem.

 4. gmiksche skriver:

  Hör inte riktigt hit men ändå. Fundera på vad det är som förenar samtliga som nämns i NY Times-artikeln via länken
  http://www.nytimes.com/2016/12/14/opinion/buck-up-democrats-and-fight-like-republicans.html?emc=edit_ty_20161214&nl=opinion-today&nlid=60092389&te=1 ?

  Hillarys Syrienpolitik och…?

 5. Kjell T. Ring skriver:

  SR bitterfittornas paradis med Udde´n och inte minst Maria Persson -Lövgren som frontfigurer. Imponerande av MPL att bo och rapportera många år från ett land hon HATAR har aldrig hört ett positivt ord från henne

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s