SR sprider utrikesministerns manshat och utropar ungdoms- och barnavälde

sb-svt-margot-manshat

Bästa läsare!

Någonting som präglar svenska vänsterpolitiker är att de gillar att säga saker som låter bra och oskuldsfullt, men som vid blott en liten kritisk tanke visar sig dölja okunskap och arrogans. Nu är utrikesminister Margot Wallström ute igen och pratar som hon har förstånd till…

Citat ur SR:s hemsida:

Det är ungdomarnas tid, säger Margot Wallström. Vi har testat männen, de här gubbarna som faktiskt bara ställer till med krig och elände.

Skulle någon manlig politiker som inte tillhör vänstern kunna komma undan med ett lika sexistiskt uttalande? Är Margret Thatcher som satsade på en militär insats för att ta tillbaka Falklandsöarna från Argentina en gubbe? Är Condolleezza Rice som planlade NATO:s invasion av Afghanistan och Irak (vilket gav henne posten som utrikesminister) en gubbe?

Är Hillary Clinton som i egenskap av USA:s utrikesminister ordnade så att Saudiarabien m.fl. kunde försätta Libyen i ett alltjämt pågående inbördeskrig en gubbe? (Frågan ställd oräknat hennes insats för att skapa utbrottet av kriget i det forna Jugoslavien.) Är USA:s dåvarande FN-ambassadör Susan Rice som på samma sätt försatte Libyen i ett inbördeskrig en gubbe? Är Vita husets rådgivare om frågor kring mänskliga rättigheter som krävde amerikanska flygräder mot Libyen, Samantha Powers,  en gubbe?

Är Victoria Nuland som opererade fram regimskiftet i Ukraina år 2014 en gubbe? Är baronessan Cathrine Ashton – EU:s icke folkvalda utrikesminister – som jämte Victoria Nuland drev Ukraina till ett inbördeskrig också en gubbe? Är Angela Merkel som slår ner mot sitt eget folks motstånd mot att islamisera sitt fosterland genom hyperinvandring en gubbe?
Är den forna utrikesministern i USA, Madeleine Albright – som insisterade på militär intervention i ex-Jugoslavien med orden ”Vad är poängen med militären om man inte kan använda den?”, och som ansåg att 500’000 döda irakiska barn är värda USA:s handelsbojkott av bl.a. mediciner – en gubbe?

Jag tror att Margot Wallström inte vet vad hon talar om, men att hon tycker att det låter bra. Manshatet går kanske hem på Gärdet och i Södermalm, men som representant för Sverige i utlandet har hon visat sig i högsta grad vara olämplig. Att hon dessutom negligerar äldre människors erfarenhet och visdom är bara rent av förfärande. Men sossar vet att barn och ungdomar är den grupp som lättast kan duperas, och det med argument som vuxna bildade människor kan skåda genom.

Till Sveriges kids: Se upp för lismande maktmänniskor som Margot Wallström. Er generation är viktig, men för att ni skall lyckas så måste ni lära er av föregående generationers erfarenhet. Ni yngre har mer gemensamt med oss äldre än med någon politiker över huvud taget i riksdagen och regeringen.

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till SR sprider utrikesministerns manshat och utropar ungdoms- och barnavälde

 1. Läsare skriver:

  Det finns goda skäl till att fettoflatan Lotta Bromspår bara gör radio. Margot Wallström är så blåst i huvudet att tunnelbanan går baklänges om hon får styra.

  • Anna skriver:

   Haha! Ja, och så är hon så förutsägbar och tråkig att klockorna börjar gå baklänges också! ”Vi har testat männen”! ” Vi har testat kidsen och de har härjat på rätt friskt och kanske borde vi inte låta kidsen våldta och sånt”… ”Men att kidsen våldtar andra barn är ju också männens fel, särskilt om de kommer från Afghanistan eller Somalia där sånt är typiskt manliga traditioner”. Är det så stolpskottet EGENTLIGEN menar, månne..

   Baklänges- Lotta slog till igen.

 2. Sanningen är att det är judarna som ställer till med krig. Säkerligen är de flesta män. Garanterat finns det även en hel del judinnor också.

 3. Risto Matinen skriver:

  Förr, innan hon drog ner till Bryssel, tyckte jag Margot W tillhörde de minst dåliga asocilademokraterna, för att det inte poppade floskler och dumheter ur henne så fort hon öppnade munnen.

  Numera framstår hon som en dum kossa. Kolla även hennes uttalande om Trumps blivande utrikesminister:

  Wallströms hån mot Tillerson: ”Han saknar erfarenhet”

  Ministrar kan vanligen inget om det område de ska ”leda” och MW tillhör absolut dem. Sakkunskap behövs inte enligt dem, inte ens för att bli polischef. De är Sveriges dyraste lärlingar/oduglingar.

  Kan inte hon och övriga i regeringen gör oss en tjänst, för en gångs skull? Avgå, samt gå och häng er!

 4. Vauen skriver:

  ”Någonting som präglar svenska vänsterpolitiker är att de gillar att säga saker som låter bra och oskuldsfullt, men som vid blott en liten kritisk tanke visar sig dölja okunskap och arrogans”

  Det är inte arrogans eller okunskap det döljer, det är ren ondska. Dessa människor är fyllda av destruktivitet. Det syns tydligt när dom förvarar/förminskar och begår alla våldshandlingar vänsteraktivister begår mot oliktänkande. Dom vill verkligen rasera vår civilisation!

  Att ens föreslå att unga skulle leda världen är så destruktivt att bara den mest vidriga ondskefulle kan komma med det förslaget. Tänk på vad konsekvenserna skulle vara!

  Ungdomar är ”dumma i huvudet”, det är ju charmen med att vara ung!

  Ungdomar behöver disciplin och ordning som bara erfarna äldre individer kan ge dem:

  • Anna skriver:

   Destruktivt ja. Och ondskefullt. Det är just det här jag märkt att skolorna är fyllda av i dag. Jag uppfylls av vanmakten när jag märker att min egen unge blir så influerad av allt som jag avskyr och har tagit aktivt avstånd ifrån. Hela livet har jag aktivt låtit bli områden, fysiska platser, personer och ämnen som är för mig osmakliga och ointressanta. Vad gör man när man får en son som anammar allt det jag avskyr? Visserligen var jag själv en rebell som tonåring ( som alla är, mer eller mindre) men att börja tonårsupproret som 8-åring måste ju ändå vara nya tidens uppfinning? Vad händer med ungarna, egentligen? Pedagogerna i skolorna ter sig skolade i konsten att manipulera snarare än att lära ut kunskaper. Hopplöst. Hur orkar någon stå emot sånt?

   • Peter Harold skriver:

    Ett tag försökte man förklara det hela med överdos av socker.

    • Anna skriver:

     Tonåringar är också människor!? Faktiskt behöver alla människor mat, vilket glöms bort i skolorna. Utan undantag har de större incidenterna i sonens skola, uppstått när han skippade lunchen… Att vuxna aldrig lär sig att barn måste få i sig näring? Eller så får de väl skicka hem de som inte äter, eller lösa det på annat vis!? Vuxna är ju till för att tillgodose barns behov. Sedan ska barnen utföra sitt arbete, dvs sköta sin skolgång. Tänker tillbaks på tiden då jag gick i skolan årskurs 7-9. Min bästis Agneta och jag gick ifrån skolan under lunchen och köpte singoalla och ballerina och chips. Maten var väl ok men vi orkade inte med allt oljud o ståhej i matsalen. Sen satt vi och skrattade och fnissade på lektionerna och blev utslängda…. Same procedure i dagens skolor, fast ännu värre. Då var vi 15 i klasserna. Nu 30 stycken…

 5. Vauen skriver:

  Ganska ordentligt korkat av britterna att använda en förgasare i detta fall. Men som vi ser så räddade en kvinna dem från att bli helt utklassade av tysk ingenjörskonst!

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s