Bråda tider för de neokonservativa att driva USA in i storpolitisk kris med Ryssland (och Obama ställer villigt upp)

I all hast utan korrekturläsning. Beklagar! /Peter

Bästa läsare!

Den avgående presidenten Barack Hussein Obama har bråda dagar. Efter Hillary Clintons valförlust kämpar Obama-administrationen stenhårt med att driva landet in i en allvarlig kris gentemot Ryssland.

Utan att presentera några som helst bevis har Barack Obama och hans talesmän sagt att ”det är fakta att Ryssland agerat för att hjälpa Donald Trump att vinna valet”, och härom dagen gick Barack Obama ut och förklarade att han gett order om en totalutredning om Rysslands agerande kring deras försök att ”destabilisera demokratin”.

Man skall ge akt på språkbruket. Man initierar en utredning som skall bekräfta anklagelserna mot Vladimir Putin. Normalt sett är ju attityden att utreda först och anklaga efteråt, men Vita huset är desperata efter att Donald Trump vann över Hillary Clinton. Det är en kamp mot tiden eftersom nästa månad tar Trump över.

FBI förklarar däremot att det inte finns några konkreta bevis på att Putin-regimen ligger bakom de påstådda ”hackningarna” mot Demokraterna, och Wikileaks uppger att det inte handlar om dataintrång utan om läckor genom whistleblowers. Men trots dessa invändningar har Demokraterna och Obama-administrationen fortsatt med att anklaga Rysslands regering, och man har med detta som utgångspunkt gett sig ut i kamp mot någonting man kallar för ”fake news”. Vad som hänt är inte att man vurmar för rättvisa och kvalitativ nyhetsförmedling, utan istället om att påskynda införandet av de utomrättsliga instrument som ändå begränsar yttrandefriheten i praktiken, t.ex. förmå Facebook att upprätta egencensur.

Men låt oss lämna etablissemangets krig mot yttrandefriheten för en stund, och istället fokusera oss på det säkerhetspolitiska perspektivet.

Obama-administrationen anklagar Putin-regimen för att intervenera i den amerikanska valrörelsen. Det finns mycket att säga om det direkt motsatta förhållandet som är betydligt bättre dokumenterat, men som dessvärre inte blir belyst av systemmedierna (däremot skriver de alternativa medierna mycket om detta, och jag rekommenderar Ron Paul Liberty Report) [RT]. Obama har gett order om att utredningen skall vara klar innan han lämnar Vita huset, och han säger att USA kommer att agera mot de ryska kränkningarna.

Jag tvivlar inte en sekund på att Barack Obama är kapabel till detta. Vi har sett att USA:s regering placerat datavirus hos det iranska atomprogrammet, trots att Iran inte utvecklat kärnvapen. Vi har också sett hur USA (som varken dementerar eller bekräftar) släckte ner elförsörjningen i Nordkorea efter de icke bevisade anklagelserna om att Nordkorea skulle ha saboterat data för ett amerikanskt filmbolag (från branschen sade man tidigt att det var en missnöjd f.d. anställd som låg bakom sabotaget, men Vita husets presstalesmän ångade på mot Nordkorea utan att ta till sig informationen).

Om USA (CIA) begår en hämndaktion mot Ryssland – och om Ryssland inte har någonting att göra med den läckta e-posten från Demokraterna – så är detta en direkt fientlig handling. Och det vore osannolikt att Vladimir Putin skulle vända andra kinden till.

Det går att se ganska tydligt vad som håller på att hända. Barack Obama tar nu offentlig ställning för Deep State som styrt USA under lång tid oavsett vem som varit president. Deep State vill inte ha avspänning med Ryssland, eftersom Deep State är en administrativ förlängning av bl.a. det krigsmateriella industrikomplexet. Vi kommer se mer debatt om Deep State i framtiden (om än kanske inte så mycket i systemmedierna). Den avgående presidenten driver USA in i en politisk kris mot Ryssland, företrädesvis manifesterat av en serie handlingar som kommer att ske i lönndom, men där Rysslands svar kommer att presenteras som en fientlig handling.

Med andra ord, det spår som Barack Obama styr USA in i för Deep States räkning, saknar växlar att ta sig ut ur för Donald Trump.

Det ironiska är att Barack Obama utlöst en fälla som han själv ramlat ner i en gång i tiden när han tillträdde sitt presidentuppdrag. Även om jag personligen tvivlar över att det finns en smula godhet i den mannen, så hävdar andra som jobbat med politik att Barack Obama verkligen hade en ambition om att vara en fredens president när han tillträdde. Nu vet Obama att han misslyckades med freden, och hans bitterhet över sin egen oförmåga har gjort honom så cynisk att han bokstavligt talat styr landet mot vad som kan bli ett storkrig med Ryssland, bara för att hans efterträdare Donald Trump skall tvingas bli den nästa i raden av amerikanske krigspresidenter. Och detta genom en egen produktion av vad de själva annars kallar för ”fake news”.

Hälsar eder Peter Harold

 

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Demokrati och frihet, Krig & fred. Bokmärk permalänken.

18 kommentarer till Bråda tider för de neokonservativa att driva USA in i storpolitisk kris med Ryssland (och Obama ställer villigt upp)

 1. gmiksche skriver:

  Ja, det är mycket allvarligt. 4000 amerikanska soldater till Polen/Baltikum. Men jag tror att Putin håller huvudet kallt. Det är först när tillfälle bjuds att kunna skjuta ner ett amerikanskt plan över ryskt territorium som jag tror Ryssland kommer att agera. För då finns ju ett klart bevis för amerikansk provokation som inte ens PK media kan bortse från. För Obama och Hillary är det en kamp mot tiden. Största risken för Trump är nog att republikanska hökar, det finns en hel del, gör gemensam sak med demokraterna.

 2. MartinA skriver:

  Jag har svårt att se hur en lameduck president kommer kunna åstadkomma någonting. Och jag har svårt att se hur ryssarna skulle vara så dumma så de tog betet.

  • Peter Harold skriver:

   Jag har också svårt att se hur Donald Trump skall kunna åstadkomma någonting riktigt vettigt. Väljarna röstade på en one-man-show, och i slutet av dagen är det ändå en regering och en hel regeringsadministration på tiotusentals personer som skall bemannas, och kanske har 1% av dessa verkligen samma goda intentioner som när Trump är som vettigast. Kruxet är att Trump inte är vettig hela tiden.

   • MartinA skriver:

    Definiera ”vettigt”?
    Sanningen om det mänskliga livet är att allt som inte är stamkrig och svält leder till dekadens. När det gäller civilisation och humanitet och stora stater och centralstyre så är allt ett sluttande plan mot kollaps, vad någon gör. Och att arumentera för stamkrig och svält vinner inga val. Nej, det räcker inte ens för att hålla en diktator vid makten, så som allas vår hjälte Pol Pot visade.

 3. Läsare skriver:

  Work – Down Under, Midnight Oil

  https://m.youtube.com/watch?v=XfR9iY5y94

 4. Läsare skriver:

  Helt OT: Fan va jag garva:

  Ernst Kirchsteiger har förstört mitt liv

  https://www.flashback.org/t2793147

  Var är Anna?

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s