Hur länge dröjer det innan Putin får skulden för julmarknadsmassakern i Berlin?

Bästa läsare!

Om nu någon fader eller moder fortfarande ägnade sig åt kvalificerad barnuppfostran enligt de gamla formerna så misstänker jag att de i vår egen tid skulle säga till sin trilskande avkomma att ” – Var nu snäll, annars kommer Vladimir Putin och tar dig!”.

Nåväl, vårt medieetablissemang anser ju sig ha en fostrande uppgift gentemot den vuxna befolkningen, och man kan inte utan fog påstå att vi dagligdags hotas med spöket Putin i den s.k. nyhetsrapporteringen för att vi skall tänka och rösta rätt.

Nu när vi kan konstatera att en alltjämt okänd gärningsman (som är alltjämt på fri fot i skrivande stund) har kapat en lastbil, dödat chauffören tillsammans med sina kumpaner, mejat ner 12 personer som dött och lemlästat långt flera i den tyska huvudstaden Berlin, varvid förbundskansler Angela Merkel slagit fast att det hela troligen är ett terrordåd, så börjar jag i mitt stilla sinne fundera på frågan: Hur länge kommer det dröja innan Putin får skulden för det inträffade?

Och så slår det mig att han kanske belades med skuld redan veckan innan dådet inträffade. Minns ni rubrikerna om att ”Putin kommer (möjligtvis) beordra migranter att sexattackera folk i Tyskland för att förhindra att Merkel blir omvald”.

sb-putin-sexattack-germany

Att sexattackerna kommer inträffa kan vi kallt räkna med eftersom de pågår redan nu. Inte många veckor sedan en höjdare inom EU fick se sin dotter sexutnyttjad, mördad och dumpad i en flod. Skall vi vara helt ärliga så behöver Putin inte göra någonting för att knuffa Tyskland eller Europa utför stupet, med eller utan Merkel. Våra politiker leder oss dit ändå, oavsett vilket partei de tillhör.

Något som är lite speciellt med julmarknadsmassakern i Berlin är att polisen först lyckades gripa en person som man misstänkte var gärningsmannen. Detta är lite förvånande eftersom man av tradition brukar se till att ta livet av attentatsmannen/-männen, som om man från de rättsvårdande institutionerna helst av allt önskade att det inte skall vara möjligt att få fram namn på den som planerade och beordrade attentatet.

Denna omständighet att man gripit någon fick mig att vänta med misstanken om att händelsen i Berlin var false flag. Om den tyska polisen inte får tag i den som körde ihjäl människorna, tillika griper de som hjälpte denne att ha ihjäl lastbilschauffören, så ökar misstankegraden om att detta inte är ett verk av en ensam radikaliserad muslim som gått i läge bananer. Och såsom man å min sida kan misstänka CIA eller motsvarande brottslingar (Mossad, jo, för all del) kan etablissemanget här i västvärlden formulera bevislösa anklagelser om att ryska säkerhetstjänsten låg bakom dådet för att ge muslimerna skulden.

Så varför blåstes konspirationsteorin om ”Putins tyska sexattacker” upp av medierna veckan före massakern i Berlin?

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Krig & fred, Medierna. Bokmärk permalänken.

25 kommentarer till Hur länge dröjer det innan Putin får skulden för julmarknadsmassakern i Berlin?

 1. gmiksche skriver:

  Den konspirationsteorin kommer inte att gå hem i Tyskland. Det kommer Die Linke och AfD att se till.

 2. Risto Matinen skriver:

  Fan så trött jag är! Hur länge kan fejkmedia tro att de kan behålla någon publik? Inga av mina barn hör/ser något därifrån. Själv gav jag upp för länge sedan…

  Att skylla på andra verkar gå bra i dagens DDR-anda, utan ett enda bevis. Behöver vi då bevis för att försöka att ta kål på de som försöker ta kål på oss?

  Hemma har det varit som en byggnadsarbetsplats det senaste halvåret. Förvisso beror det mest på att jag jobbat på flera fronter samtidgit. Gör inte det, utan ta en/två saker i taget…

  • Risto Matinen skriver:

   Sablar glömde en sak, men det beror på att jag inte kunnat förmedla länkar på en vecka.

   Går detta?


   Putin-palooza: The Greatest Show on Earth!

   • Risto Matinen skriver:

    Det gick! La knappt någon energi på ovanstående då jag nätt och jämnt kunnat publicera något här på ett bra tag.

    Det handlar om hur våra fiender skyller allt på Ryssland utan minsta bevis. Och vi skulle tro på dessa ljugande nyfascister?

    • Risto Matinen skriver:

     Hehe bilden från ovan är:

     En retorisk fråga: Hur kommer det sig att det går jättebra att påstå i hatmedia (utan bevis) att ryssar/Ryssland styr/påverkar USA (på något vis), medan judars/Israels (bevisad) påverkan på USA är ”antisemitism” eller tystad?

 3. Har dom inte hittat gärningsmannens pass än? Hehe!!

  • Vauen skriver:

   ”Under onsdagsförmiddagen uppger polisen att de ska ha hittat en identitetshandling på attentatsplatsen. Nu letar polisen efter en specifik person misstänkt i samband med attacken i Berlin. Det ska röra sig om en man i 20-årsåldern, rapporterar RBB Online.”

   http://www.gp.se/nyheter/v%C3%A4rlden/terrorattack-l%C3%A5ngtradare-k%C3%B6rde-in-i-folkmassa-1.4057763

   • Peter Harold skriver:

    Haha, jag kunde inte låta bli att skratta åt det där! vad fan är det med terroristerna egentligen? Rena rama attention whores. För länge sedan körde jag lastbil i omkring 10 års tid, och jag tappade inte plånboken eller körkortet en endaste gång. Det är rent av makalöst att vi nästan inte har ett enda terroristdåd där gärningsmannen lyckats hålla rätt på sina pinaler (d.v.s. ID-handlingar).

  • Läsare skriver:

   Jodå, dom har hittat ett pass, ett dygn senare. Stod på SVT texttv.
   ….

   ……….

   När vi kom till Europa eftersom europeisk kolonialism gjort det omöjligt för oss att leva kvar med värdighet i länderna där vi har vårt ursprung, då följde den koloniala logiken med oss hit och förorterna vi hänvisades till blev de nya kolonierna. 

   Neger skyller allt på vita män. Flashbacktråd. Orkar inte leta länk.

 4. kallepelle skriver:

  Lastbilsmördaren kunde försvinna eftersom ett villospår lades ut. Man utpekade en oskyldig som tog upp alla resurser medan mördaren försvann. Att polacken var både knivad och skjuten gör ju att paraffinprovet inte längre kan skilja skyldig från oskyldig. Berlinpolisen har skickligt vilseletts. Bilmördaren är antingen dödad eller i Syrien t ex Raqqa eller Palmyra?

 5. Risto Matinen skriver:

  Helt utanför ämnet; men idag snodde jag en julgran som vanligt. Hur kan du göra så, om du är för äganderätt, kan den rättrogne säga/skriva?

  Jag bor på landsorten och har nära till skogen; ca hundra meter. Vidare har jag ett par månaders jobb i skogen med gallring och avverkning. Dessutom har jag erfarenhet av skadereglering till markägare, angående allt från plantor till fullvuxna träd. Så har goda kvalifikationer för att välja rätt.

  Alltså, jag rekommenderar inte alls att ta julgranar, och absolut inte på planteringar. Jag tar dem där de saknar värde för markägaren. Det tydligaste är vid kanten av skogsbilvägar, som röjs då och då, men inte för ofta för där är granarna för små för att duga till jul…

  • Vauen skriver:

   ”Jag tar dem där de saknar värde för markägaren”

   Grundbulten i äganderätt är att det är ägaren som ska få bestämma vad han tycker det han äger är värt. Han kan ju sälja dem på rot till dig!

   • Risto Matinen skriver:

    Visst, men eftersom jag vet att granen jag tog är värd noll. Han kan inte sälja den till mig för mer än noll kronor. Inte heller vill han betala mig för att jag röjt i hans skog. Vissa transaktioner är inte ens värda att ta upp ens tid, om än bara två minuter…

    • Läsare skriver:

     Skall skogsägaren gallra är en julgran bara ett bekymmer. Risto gör skogsägaren en tjänst genom att gallra gratis.

     En gallringsgran kostar 250 kr utanför affären. Logistiken kostar max 50 kr. Dvs 200 skattefria kronor på varje gallringsgran.

     Fina cash.

 6. Vauen skriver:

  ”This time they didn’t use a mere photographer, but a genuine “terrorist expert” (sic):

  “Only ten minutes before the truck drove into the booths, Professor Shlomo Shpiro, a terrorist expert at the University of Bar-Ilan in Tel Aviv, strolled in the same Christmas market.” – Bild.de

  And then there is Lutz Bachmann, the leader of Germany’s Likud-funded Pegida party, which wants Germany to be “Jewish-Christian.” Bachmann has claimed he knew the suspect was Tunisian shortly after the attack – when everyone else, including the police, was still talking about the Pakistani. Bachmann tweeted two hours after the attack that he had “internal police information” that the suspect was a Tunisian. “Internal police information” indeed!

  Obviously”

  http://www.veteranstoday.com/2016/12/23/zio-gladio/

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s