Två sätt att beskriva en tragisk nyhet på…

Bästa läsare!

Samma nyhet, men två olika rubriker. Fria Tider: ”Invandrargänget knivhögg och mosade ansiktet på Lennart, 80”. Sveriges Television: ”80-åring sparkades blodig”. FT:s artikel förtjänar att gå viralt i sociala medier, men jag kan redan nu se hur de s.k. ”viralgranskarna” på Metro kämpar med att vränga till artikeln för att kategorisera den som ”falsk”. Och visst, det finns en osanning i FT:s artikel. Längst ned i texten: ”Lennart heter egentligen något annat”.

Om vi bortser från själva brottet som riktades mot ”Lennart” – och i detta fall är detta handlingar som nästan får det att vända sig i min mage – så anser jag att skildringen av händelsen i de två olika medierna är värda att uppmärksammas. SVT utelämnar helt och hållet gärningsmännens härkomst, i detta fall en somalier och två personer som är födda av irakiska föräldrar i Sverige men enligt Skatteverket boende i föräldrarnas hemland.

Jag vet att i den politiskt korrekta sfären så bemöts ett dylikt påpekande med orden: ” – Vad har det för betydelse ifall de var invandrare eller inte? Brott är brott och inte kopplat till etnicitet!”. Förr i tiden sade min magkänsla mig att det avfärdandet måste vara fel, och efter åratal av kontemplation inser jag att det också finns sakliga argument att faktiskt börja tala om brottskultur och var denna förekommer.

Tankegången skulle kunna lyda enligt följande, utan att någon tar anstöt av detta:

 1. Vissa brott har en överrepresentation av gärningsmän med invandrarbakgrund.
 2. Vissa invandrargrupper är mer representerade än andra.
 3. Det finns en korrelation mellan gärningsmännen och deras kultur.
 4. Det finns en korrelation mellan gärningsmännen och deras sociala situation i Sverige.
 5. Det finns en korrelation mellan invandrares sociala situation och förd invandringspolitik.

Utifrån dessa betraktelser kan man dra slutsatser och utifrån slutsatserna göra aktiva val. Här finns ett brett spektra av åtgärder, från det radikala förslaget att repatriera alla icke önskvärda element, till att – som sker idag – låtsas som ingenting, och betrakta det polisiära arbetet som en del i försäkringsbolagens byråkratiska procedurer för att ge den skadade minsta möjliga ersättning, typ. Mellan dessa spektra finns massor av åtgärder, men vi kan inte komma särskilt långt om det inte finns en medvetenhet om vad som sker, och varför. I detta fall gör nyhetsrapporteringen via SVT mer skada än nytta.

Sedan kan man i detta specifika fall också rikta stark kritik mot rättsväsendet. Överfallet inträffade i april månad och domstolen har fortfarande inte fört gärningsmännen inför rätta. Offret är av hög ålder, och han förtjänar upprättelse efter dådet som invandrargänget utförde i samverkan. Om åklagaren och tingsrätten inte hinner med p.g.a. hög arbetsbörda så är även detta – och orsakerna till detta – någonting som medierna bör undersöka och rapportera om.

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Brott & straff. Bokmärk permalänken.

13 kommentarer till Två sätt att beskriva en tragisk nyhet på…

 1. Björngunnar skriver:

  Jag tycker att ansvar skall utkrävas av de som tog hit dessa typer!
  Alltså politiker och de som valt ut politikerna som är på valbar plats.
  Det är dags att titta vilka dom står bakom gardinen och slänga ut det största packet av alla.
  Det duger inte att bara ge invandrare skulden utan de som såg till att importera dem som de potentiella vapen vissa av dem är och slänga ut dem från en helikopter eller motsvarande.

  • Peter Harold skriver:

   Jag håller med dig. Det är faktiskt nödvändigt att beröva politikerna deras rättsliga immunitet. Med maktutövning måste följa ansvar. Sen om det är en polishelikopter eller om vi anlitar en flygskola kan vi fastställa senare…

 2. ristomatinen skriver:

  Typiskt folkmordsmedia att mörka. Ett invällarbrott, så vidrigt att man känner lust att döda.

  Fattar inte de som kläcker ur sig: ”Vad har det för betydelse ifall de var invandrare eller inte? Brott är brott och inte kopplat till etnicitet!”, det mest elementära?

  En utböling (och dessa superutbölingar som inte ens skulle fått sätta sin fötter här) kan inte begå dessa brott om de inte finns i landet. Så självklart, att det inte ens borde behöva uttryckas.

  Vidare är brott visst kopplat till etnicitet/ras. Laglydigast är sydöstasiater i knapp ledning före vita. Araber begår brott i mycket större utsträckning och svartingar är klart värst. Tar man även med mindre folkslag så är zigenare troligen värre än värst.

  Så biologi/gener är bland de viktigaste faktorerna för att vara brottsling, särskilt våldsbrottsling. Social situation har knappt något med brottslighet att göra, det är en marxistisk myt/lögn.

  • Jonas Bangkok skriver:

   Jämförelsen baserad på etninicitet stämmer bra kan jag bekräfta. Här näre har jag möjlighet att betrakta sydostasiater, araber och afrikaner, sida vid sida på en väldigt begränsad yta i centrala stan. Väldigt intressant att studera på nära håll.

   Negrerna lever uteslutande på kriminalitet – mestadels drogförsäljning, tills de inte längre kan muta sig fram och slängs i häkte i väntan på utvisning. Brukar buntas ihop högvis och visas på bild i pressen (prova det i Sverige).

   Araberna är lite mittemellan – de gör aldrig något öppet men vibbarna man får när man promenerar i arabkvarteret är omisskännliga. Sysslar mest med smuggling och människohandel.

   Thailändarna är extremt fridsamma för det mesta – visst finns det maffiagrupperingar och det förekommer en del svartsjukemord . men på en nivå som överfört till Sverige skulle vrida klockan tillbaka runt 40-50 år.

  • Peter Harold skriver:

   ”Vidare är brott visst kopplat till etnicitet/ras. Laglydigast är sydöstasiater i knapp ledning före vita. Araber begår brott i mycket större utsträckning och svartingar är klart värst. Tar man även med mindre folkslag så är zigenare troligen värre än värst.”

   Nu kommer du med såna där otrevligheter som kulturmarxisterna så föraktfullt kallar för ”fakta”. Verkligheten baseras på känslor och önsketänkande, vet du…! 😉

 3. gmiksche skriver:

  Medierna bör… Ordet bör tycks ha försvunnit ur PK-media. De begriper inte vad man bör och vad man inte bör göra. ”Måste” eller ”ska” fungerar bättre som kommandon som riktas mot allmänheten.

 4. AF skriver:

  Fördomar och diskriminering
  Rattfulla bilförare är kanske överrepresenterade när det gäller att orsaka trafikolyckor, men alla rattfulla bilförare orsakar inte trafikolyckor. Därför måste vi genast stoppa diskrimineringen av rattfyllerister…
  Vi kan inte ha ett ”vi och de” samhälle där rattfulla generellt skulle vara mindre värda än alla andra. Vi måste stå upp för allas lika värde…
  Därför bör man genast lägga ner den negativa diskrimineringen av rattfyllerister, och helst ge de förmåner såsom förtur i bostadskön, fri tandvård och gratis körkort och hyra. Naturligtvis ska detta i vanlig ordning ske med stulna pengar, och absolut inte med hjälp av frivilliga finansiärer.
  Obs: detta är ironi från min sida, men jag antar att få personer i detta så kallade land förstår detta om jag inte förtydligar det:-(

  • Peter Harold skriver:

   Du tar ändå upp ett intressant exempel, som jag gärna tar en utmaning för mig som libertarian. Hur kommer man åt rattfylla i ett samhälle som präglas av total frihet? Jo, genom diskriminering. I ett libertarianskt samhälle ägs sannolikt alla eller de flesta vägarna av någon. Denna skall – i ett fullständigt fritt samhälle – ha rätt att diskriminera rattfyllon och blattar i fjädersänkta BMW-bilar. Detta därför att ägaren av vägen månar om sina andra kunder, vanliga hederliga nyktra människor. Sedan finns det intressanta resonemang om när man får ingripa i ett libertarianskt samhälle; skall man vänta till icke-aggressionsprincipen brutits rent fysiskt, eller får man förebygga. Jag hänvisar den frågan till den intellektuella högborgen på Radio Mises. 🙂

 5. Mjölner skriver:

  Det måste vara motigt och frustrerande för det havererade
  rättsväsendet att tvingas lagföra de vidriga importerade gulle-
  grisarna som utför dessa brott. Det är givet att man i ruelsen
  över detta försöker sega och dra ut på avgörandet så länge som
  det är möjligt. Det kan tänkas att ju längre tiden går så finns den
  möjligheten att alternativmedia missar rättegången.
  Får vi be om största möjliga tyyysstnad.
  Cirkus Ruben&Hilda utövar förmodligen en viss kontroll över verksamheten.

 6. Benny skriver:

  Sverige arma land! Landet som anser sig vara den ”humänitära” stormakten men som agerar socialkontor till kriminella migranter från snart sagt hela världen. Landet som tror att USA offrar Washington ifall man fortsätter agera stursk hund mot stormakten på andra sidan Östersjön. Landet där man tror Carola är en världsstjärna på sång fast hon egentligen knappt platsar i ett dansband. Landet med en överrepresentation av hybrispolitiker som inte fattar att man numera betraktas som en driftkucku i världens maktcentra dvs Bryssel, Peking, Washington, Moskva. Landet där rättsväsendet packat ihop och där det grövsta brottet efter mord fortfarande anses vara hembränning. Var ska det sluta…..

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s