Och vips glömmer SVT bort att Björn Söder var på samma antisemitlista som utrikesministern.

Bästa läsare!

Detta är märkligt i dubbel bemärkelse:

1) SVT liksom övriga systemmedier har inte alls gjort särskilt stort nummer av att Sveriges utrikesminister hamnat på årets (fjolårets) lista över antisemiter som får ett särskilt hedersomnämnande genom Simon Vesslethal-institutet.

2) Medan man håller låg profil om utrikesministerns ”utmärkelse” städar SVT upp i arkivet där man tidigare gjort stor nummer av att SD:s riksdagsman Björn Söder hamnade på samma lista för två år sedan.

Artikeln hos SVT fanns på adressen: http://www.svt.se/nyheter/inrikes/soder-pa-internationell-rasistlista. Men går man dit får man numera följande felmeddelande:

sb-svt-bjorn-soder-rasistlista

”Söder på internationell rasistlista” var en av de mer braskande ”nyheterna” från PK-etablissemangets sida när man genom Bonnier påkallat Simon Wiesenthal-centrets uppmärksamhet på att Björn Söder noterat att judar i Sverige i allmänhet inte identifierar sig som judar (vilket jag faktiskt måste erkänna är ett påstående som det ligger ganska mycket sanning i, utifrån min egen erfarenhet om att ingen av de personer med judiskt påbrå som jag känner besöker synagogan eller innehar föremål som tillhör den mosaiska liturgin. Däremot så har de flesta av dem ganska iögonfallande näsor, men det lär visst vara rasistiskt att notera sådant).

Den gången gick SVT in med kraft och beskrev att Simon Wiesenthal-centret knappast kunde begått något misstag, hur mycket än Björn Söder försöker slingra sig, enligt följande skärmdump som SVT nu av nååååågon besynnerlig anledning försöker få folket att glömma…

sb-svt-bjorn-soder-rasistlista2

Nå, är det av hänsyn till SD:s Björn Söder som denna nyhetsartikel från 7 januari 2015 försvinner ner i det som George Orwell benämnde som the memory hole i sin dystopiska roman ”1984”? Nej, knappast. Snarare handlar det om att Björn Söder fått ”fint sällskap” i form av den socialdemokratiska utrikesministern. Och sanningsministeriets minioner på Gärdet tvingas till vad man trodde var osynlig historierevisionism för att inte solka ner Margot Wallström.

Om man googlar på sökorden: ”simon wiesenthal center + rasistlista” får man 94 träffar, varav de flesta är från systemmedier brukande rubrikerna ”Söder på internationell antisemitlista” (DN), ”Söder på internationell rasistlista” (flera sajter med samma rubrik), ”Björn söder [sic!] pekas ut i internationell rasistlista”, ”Svensk talman på internationell rasistlista”. Und so weiter.

Gogglar man istället på ”simon wiesenthal center + rasistlista + margot wallström” får man först upp en rad artiklar från alternativmedierna med rubriker som ”Wallström rankad åtta på oseriös antisemitlista”, men inte fler än 10 stycken totalt oavsett tonläge.

Expressen – som år 2015 hade rubriken ”Söder sexa bland antijudiska händelser” – skriver om utrikesministerns åttondeplacering under rubriken ”Margot Wallström kritiseras för Israelinställning”. ”Kritiseras”… Hm. Ingenting om ”antijudisk händelse” denna gång. Gränsen går månne vid en sjundeplacering? Häpp!

Den är ganska lustigt att så sent som den 28 december 2016 var SVT:s artikel om Björn Söder fortfarande uppe. Det var precis då som det blev företrädesvis genom alternativa medier allmänt känt att Margot Wallström hamnat på årets upplaga av Simon Wiesenthal-centrets ”internationella rasistlista/antisemitismlista”. Och idag, 5/1-2017, har SVT efter att jul- och nyårsledigheterna är över suddat bort kopplingen mellan Björn Söder och Margot Wallström.

Detta är minst sagt iögonfallande, även om Björn Söder borde vara glad. Ett medieorgan med huvudsaklig uppgift att förmedla opartiska nyheter till svenska folket skall inte agera på detta sätt. Anne Lagercrantz eller/och Jan Helin på SVT måste ställas till svar för denna pinsamma historierevisionism.

Hälsar eder Peter Harold

UPPDATERAT:

[Hittat via Thoralfs blogg] Granskning Sverige har ringt DN:s Clas Svahn i samma ärende, och denne visar upp en osedvanligt osympatisk sida, även om f.d. medlemmar i organisationen UFO-Sverige läckt ett och annat motsvarande intryck från hans tid som dess ordförande.

Det är osäkert om Clas Svahn var nykter under telefonsamtalet (vi hoppas det eftersom han körde bil), men han lät onekligen som om han var i gasen. Clas Svahn misstänker att en grupp konspirerar för att påverka honom. ”Samtalet” ger inte så mycket, men det är alltid kul att höra en journalist gå ut i omloppsbana.

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Medierna. Bokmärk permalänken.

20 kommentarer till Och vips glömmer SVT bort att Björn Söder var på samma antisemitlista som utrikesministern.

 1. Sture skriver:

  Peter,
  de allra flesta som identifierar sig som judar i USA idag är inte semiter. Så hur kan man då vara ”antisemit” om man motsätter sig deras dominans över världens folk? Majoriteten av ”judarna” i USA är s.k. ashkenazi-judar och är Kazaarer, ett helt kaukasiskt folkslag från södra Ryssland, sannolikt Georgien, som konverterade till judendomen på 700-talet. De invandrade sedan till Ryssland, vilket Solsjenitsyn skrev om i romanen ”Two hundred years together”, och har fortsatt att invandra till först Östeuropa, vidare till England och Tyskland för att slutligen hamna i USA.
  De har alltså samma gener som vi, vilket gör att det oftast är svårt att på utseendet avgöra vilka som är ”judar”, men de håller själva noga räkningen på detta.
  När jag är utomlands och jobbar och stöter på någon judisk person så dröjer det inte länge innan de frågar om jag är ”judisk”. Jag har visserligen ett 100%-igt nordiskt utseende och är antagligen pursvensk till sista blodsdroppen men har ett efternamn (i och för sig detta också helsvenskt) som ”judarna” förknippar med judiskt påbrå, liknande namn som Ingrid Bergman eller Ingmar Bergman. Detta visar att de själva inte går efter något specifikt i utseendet utan känner sig osäkra på den kaukasiska rasen.
  Därför kan man nog med fog också slå hål på myten om deras ”överlägsna intelligens”, som jag tror kan knytas till att de är ett ”klan”-folk och ägnar sig åt ”lobbyverksamhet” angående Nobelpris och andra prisutdelningar. De har samma gener som vi. Och dessutom har det åtminstone inom Rothschild-släkten varit vanligt med kusin-gifte, dvs. inavel. Jag tror att jag såg en siffra på att 59% av deras giftermål var kusingiften. Det gäller således att se till att makten stannar inom släkten och inte sprids ut.

 2. Andersson skriver:

  Simon Wiesenthal institutets definition av antisemitiskt är all kritik av judar och Israel. Det innebär att man inte kan göra någon direkt koppling mellan antisemitisk till rasism eller annat. Det går inte att värdeladda ordet antisemitisk enligt Simon Wiesenthal institutets definition eftersom kritik av brott begångna av judar eller Israel är antisemitisk. Dags att inse att Simon Wiesenthal institutet är en ren propagandaorganisation vars listor och uttalanden är just propaganda och ingenting att lägga någon större vikt vid.

  • Peter Harold skriver:

   Jag tror att Simon Wiesenthal-gängets definition av antisemitsim är samma som amerikanska UD:s. Förmodligen samma författare. Fick anledning att blogg om det förra månaden.

 3. gmiksche skriver:

  Det räcker med att nämna Kurt Waldheim i det sammanhanget.

 4. Det enda UFOt som går att bevisa existerar skulle väl i så fall vara Clas Svahn själv. Som gammaldags nörd är jag mer än bekant med namnet. Sysslade förr inte med annat än att debunka UFO-fenomenet. Att han tydligen är väldigt otrevlig är inget som förvånar mig.

  • Peter Harold skriver:

   Vem debunkade UFO-fenomen, du eller Svahn? För det jag hört om honom var att han också var en kategorisk debunkare, så till den milda grad att han regelmässigt kategoriserade rapporter som ”Ej UFO” utan att medlemmarna fått utreda saken. Han var nästan manisk i detta, och ville inte lämna något hopp till den som längtade efter närkontakt med utomjordingar. En sentida teori är att Clas Svahn agerade på detta vis för att inte militära hemligheter skulle avslöjas.

 5. ristomatinen skriver:

  Antivita fulmedia skrev om Söder för att han är med i SD. För att brunsmeta honom. Några argument har det inte.

  Dessutom vilka löjliga uttalanden som krävs för att hamna på denna lista. Judarna tycks ha pytteproblem…

  • Benny skriver:

   Staten Israel är ett land på lerfötter…det är därför man så skitnödigt anklagar allt och alla för antisemitism och jämställer detta med kritik av staten Israel. Och det passar ju ledarna för fasciststaten Israel alldeles utmärkt, man kan hålla på med sin verksamhet i stort sett utan kritik. Men på andra sidan Atlanten tornar sig problemen med stormsteg…läste att vapenförsäljningen till privatpersoner ökat 19 månader i rad!!?? Folket förbereder sig nog att ta en dust med etablissemanget ifall de skulle försöka mygla bort valresultatet, vilket ju för övrigt pågår, och där Obongo tagit på sig rollen -som den pinsamma marionett han är- att genomföra detta. SVT har okritiskt upphöjt det CIA påstår till en sanning utan att granska källorna angående den påstådda ryska inblandningen i valet trots att inga som helst bevis framlagts och Trump han är mycket skeptisk till CIA, med all rätta. Känns som det här kommer att sluta mycket illa…hoppas jag har fel…

  • Peter Harold skriver:

   Pytteprobblem? Njae, jag tror helt enkelt att dessa institutioner skapats för att kunna påverka i propagandistiskt syfte. Glöm inte Föriiiiiintelsen….. det ger rätt att tala om för alla andra hur de skall tycka, tänka och leva.

   • ristomatinen skriver:

    Visst är det så, men jag menade är att det hade att komma med för att hamna på deras skitlista var ynkligt. Är det ”antisemitism”?

    Alla som har många TV-kanaler kan varje dag se flera program om ”nazister” och Nazityskland och hur stygga de var. Aldrig visas program om judisk ondska, som den i Sovjetunionen där tiotals miljoner vita dödades direkt eller indirekt av judar. Långt fler dödade än vad som påstås om ”förintelsen”. Aldrig något om hur miljontals tyskar dödades efter andra världskriget slut.

    En antivit-lista skulle bli avsevärt digrare än de judiska offerkoftornas….

 6. JW skriver:

  Hur passar det ihop med din ”anti-PK” konspirationsteori att den aktuella artikeln http://www.svt.se/nyheter/inrikes/wallstrom-pa-anti-israel-lista-efter-israelkritik nämner Söder i bakgrundsinformationen? Kan man verkligen säga att SVT ”glömt” det då?

  • Peter Harold skriver:

   Det fanns inga synpunkter från SVT:s sida att antisemitlistan var oseriös 2014, men nu när Obama är etta och Maggot är åtta så är det en israelkritisk lista. Jag vet, det är journalister som skrivit det här, men det känns skenheligt i och med att framställningen skiljer sig åt från varandra.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s