CIA/FBI/NSA-rapport: ” – Ryssland påverkade presidentvalet med hjälp av sanningen”

I all hast utan korrekturläsning. Sorry! /Peter

sb-odni

Bästa läsare!

Jag har tagit mig friheten att ögna genom den offentliga delen av CIA-rapporten ”Assessing Russian Activities and Intentions in Recent US Elections”.

Det är ett utdrag på en rapport som man låtit presidenten se, och den av honom utvalda personer. Donald Trump och hans stab har också fått se rapporten för att övertyga honom att han inte valts på egna meriter utan blott tack vare ”den ryska regimens försorg”, eller hur Obama-administrationen valt att formulera saken, fastän rapportförfattarna inte dragit några slutsatser om vilken påverkan aktiviteterna skulle ha haft på väljarna.

Jag har i en tidigare bloggpost skrivit om hur det påstås att de ”ryska” hackerattackerna skulle ha gått till (d.v.s. att partifunktionärer porrsurfat eller spelat nätpoker och fått ukrainskt datavirus, dock utan att detta haft med själva informationsläckorna som ägt rum på annat sätt enligt Wikileaks), och jag hade förväntat mig att den officiella rapporten via Vita huset skulle ha gett mer kött på benen i detta avseende, men icke. Rapportmakarna upprepar gång på gång att de inte kan visa allmänheten det material på vilket man grundar sina påståenden om rysk infiltration av det amerikanska presidentvalet.

Det som dock är av stort intresse är vad rapportörernas uppgift varit: ” Vår rapport avgränsar sig till att beskriva motivationen och omfattningen av Moskvas avsikter beträffande det amerikanska valet, och Moskvas användning av cyberteknik och mediekampanjer för att påverka den amerikanska opinionen”. Wow, det låter som ett uppdrag för James Bond. Fast Bond jobbar för brittiska MI6. Vem är Bonds amerikanska motsvarighet? John McClane? Äsch, skit samma.

Det visar sig att det inte behövs någon hemlig agent som smugit sig in och rotat genom Vladimir Putins kabinett med kortregister över alla hemliga spionuppgifter som hans säkerhetstjänst samlat in i Kreml. Nej, så här har det gått till när CIA och andra säkerhetsmyndigheter samlat information om Moskvas intresse att påverka valutgången. Jag tar den engelska texten så att jag inte korrumperar den med min översättning:

”Some of our judgments about Kremlin preferences and intent are drawn from the behavior of Kremlin-loyal political figures, state media, and pro-Kremlin social media actors, all of whom the Kremlin either directly uses to convey messages or who are answerable to the Kremlin.”

Wow, de amerikanska skattebetalarna har betalat för en hög med tjänstemän som suttit och kollat på klipp från RT.com och SputnikNews och läst ”tweets” från från ryska regeringsmedlemmar samt den ryska ambassaden! Kan inte jag få ett sånt jobb, Stefan Löfvén? Jag lovar att bara blogga näthat under lunchpausen.

Nåväl, när de tittat sig trötta på YouTube samlade de sig till att sammanställa sina intryck. Frågan är om de ens tittat på några klipp innan de skred till verket? Deras slutsats är att ”Rysslands försök att påverka 2016 års presidentval representerar det senaste uttrycket för Moskvas bestående önskan att undergräva den USA-ledda demokratiska ordningen.”

Detta citat säger mycket. ”Den USA-ledda demokratiska ordningen”. Alltså den som viskade till Saddam Hussein att ”Jodå, du kan invadera Kuwait, vi bryr oss inte” för att Saudiarabien skulle kunna få låta USA ta över driften av landets krigsmakt i samband med vedergällningen. Samma demokratiska ordning som släppte fram en kuwaitisk ambassadörsdotter som gråtande berättade om irakiska soldater som slet ut kuwaitiska bebisar ur kuvöserna, utan att berätta vem hon faktiskt var.

Samma USA-ledda demokratiska ordning vars säkerhetstjänster – samma som ligger bakom Vita husets rapport här ovan – struntade i att agera när flygskolor rapporterade om saudiska flygelever som inte vill lära sig start och landning! Samma demokratiska ordning som invaderade bergslandet Afghanistan trots att dess regering ville lämna ut terrorledaren Osama bin Ladin för terrorbråtten under 11 september 2001 vilka George W Bush bäste vän – en saudisk prins – har tydliga kopplingar till!

Samma USA-ledda demokratiska ordning som påstod att den sekuläre socialisten Saddam Hussein var allierad med al-Qaida (i vart fall tolkade eko-medierna Vita husets budskap som detta) och att han förfogade över massförstörelsevapen och därför bombade Irak tillbaka till sekteristisk stenålder. Samma demokratiska ordning som förbjöd Libyens ledare Khadaffi att förhindra att hans kosmopolitiska stat skulle förstöras av ett utdraget och alltjämt ej avslutat inbördeskrig. Samma demokratiska ordning som vill göra samma sak med Syrien, och därför i samarbete med Saudiarabien och andra sunnistater proppade upp Islamska Staten med pengar, vapen och personal.

Samma USA-ledda demokratiska ordning som med propaganda försökte förhindra att brittiska folket röstade för ett utträde ur EU. Samma demokratiska ordning som genom NATO-högkvarteret i strid med tyska folkets (och delar av den tyska regeringens vilja) tvingar tyska pansartrupper att öva krig intill den ryska gränsen på polsk territorium.

Nå, låt oss bortse från dessa oförargliga fadäser från Vita husets sida, och lägga allt fokus på de hemska ryssarna, och deras bekämpande av liberal demokrati… American style. Vita huset tar för givet att Kreml är intresserade av vem som skall vara president i amerikat under de kommande fyra åren, vilket faktiskt låter logiskt. Vilken stormakt är ambivalent till vem som regerar andra länder? USA? Haha, knappast. Så i det här fallet kan USA döma andra efter sig själva, bokstavligt talat. I rapporten skriver de (min redigerade översättning):

”Vi bedömer att Putin och den ryska regeringen strävade efter att öka Donald Trumps chanser att vinna valet genom att där det varit möjligt misskreditera Hillary Clinton och framställa henne i sämre dager än honom.”

Vilka anser detta? Detta är intressant. CIA och FBI, vilka är två myndigheter som blivit oerhört politiserade – den förra med en lång historik av att ligga bakom statskupper och regimskiften samt grav misstanke om minst ett presidentmord, och den andra är plantskola för så gott som samtliga islamistiska terrorister på amerikansk mark – säger att de hyser mycket stor tilltro till ovanstående påstående. NSA – myndigheten som ser och hör allt i strid med den amerikanska konstitutionen, och som ertappats att ljuga om detta – säger att de stödjer påståendet i måttlig grad. Kuriosa: det finns en hög misstankegrad om att en av läckorna om Hillary är placerad på NSA.

Vita husets rapportör säger att man är mycket säkra på att den ryska militära underrättelsetjänsten använde signaturen Guccifer 2.0 och DCLeaks för att exponera data från sina offer. Ringer det en klocka hos er? Mig också. Jag skrev om Guccifer 2.0 och dennes påstådda hack mot Clinton Foundation där man kan i rotmappen hitta en undermapp med titeln ”Pay to play” [länk]. Jag ber 1000 gånger om ursäkt för att jag slarvigt nog skrev Gufficer i den bloggposten. Det synes som att mina synproblem var iögonfallande redan i början av oktober månad.

Detta är fascinerande. Vita huset BEKRÄFTAR att Guccifer 2.0 hackat Hillary Clinton och att mappen med med ”Pay to play” är autentisk!!!

Shit pommes frites, detta är faktiskt stort!!! Inte undra på att Vita huset är förbannade, för detta innebär att Barack Obama är i högsta grad ansvarig för de anklagelser om korruption som riktas mot Hillary Clinton under hennes tid som utrikesminister. Det är mig en gåta att FBI kan påstå att ryssarna hackat Clinton, och samtidigt bortse från vad hacket avslöjar. Nåväl, detta är dock inte något som motbevisar WikiLeaks svar på att de fått sin information på annat sätt än via Ryssland.

Rapporten är ganska underhållande, därför att mycket av innehållet faller tillbaka på USA själva. Aldrig i något annat sammanhang tycks Putin få komma till tals lika mycket som i detta dokument, om än att hans utsagor tas som ”bevis” för att han velat påverka utfallet i det amerikanska valet. Sålunda citeras han för sitt svar på USA:s reaktion kring ”Panama-papprena” och dopingskandalerna under OS som hyckleri (jag håller med, det var många falska brösttoner på den amerikanska sidan; politiker skall inte uttala sig om sport och andra saker de inte förstår sig på – som t.ex. politik).

Nästa bevis för att Putin ligger bakom Trumps valseger? Håll i er, här kommer bomben:

” – Beginning in June, Putin’s public comments about the US presidential race avoided directly praising President-elect Trump […]” Jag måste göra en Barney Stinson-paus här… wait for it…. ”[…] probably because Kremlin officials thought that any praise from Putin personally would backfire in the United States.”

Åh, my god. Det här känns som att lyssna på en debatt med en feminist eller en social-rättvisekrigare. Snacka om att Putin ägnar sig åt subtil mikroaggression mot den USA-ledda liberala demokratiska ordningen, eller hur det nu var svammeljönsarna i Vita huset formulerade sig….

Jag tror inte att någon ”Kremlin official” har så mycket att säga till Putin om när det gäller hur han skall framträda i TV eller andra offentliga sammanhang. Till skillnad från Barack Obama är Putin öppenhjärtig och står för det han tycker, och kan dessutom tala utan att använda en teleprompter.

Vi har sett Putin svara på frågan om vad han tycker om Trump. Han ler sitt sedvanliga sneda leende när han får såna frågor, ett leende som må vara hur snett det vill, men som är ärligare än det påklistrade falska leende som Barack Obama använder sig av för att dölja att han är en psykopat som njuter av makten att kunna mörda folk. Och Putin har i så gott som samma andetag sagt att han är lika angelägen om att ha en god relation med USA även om Hillary skulle vinna valet (vilket inte vore omöjligt eftersom Ryssland lyckades genom att muta familjen Clinton få tillstånd att köpa ett uran-bolag från Kanada) DET ÄR BETYDLIGT HJÄRTLIGARE ORD än vad Hillary använt sig av när hon liknat Putin vid Adolf Hitler.

Och vad vill Putin skall hända om han får sin vilja fram och Trump blir president?

Ja, även den saken har snillena på Vita huset analyserat fram: ” – Moskva ser valet av Donald Trump som en väg att uppnå en internationell koalition för att bekämpa Islamiska Staten”. Ja, detta till skillnad från Barack Obama som inte lät sin militär göra ett enda kännbart anfall mot IS förrän Putin gick ut på G20-mötet och förklarade att ”jag vet vilka det är som sponsrar islamisterna”, vilket tvingade Obama att för första gången bomba terroristernas tankbilskonvojer efter att under något års tid undvikit dem ”av miljöskäl”. Alltså, vem behöver Grönköpings Veckoblad?!? Verklighetens idioti överträffar diktens satir.

I rapporten nämns också att ordföranden för liberaldemokraterna i Ryssland (regeringspartiet) sagt att ”om Trump vinner valet kommer ryska folket att skåla i champagne”. De amerikanska Trump-hatarna däremot sjukskrev sig och tröståt cheesecake (det senare framgick inte i rapporten, men jag bjuder på denna bonusinformation).

Ja, jag skall säga att jag hade nog också tänkt att skåla med min favoritdryck, men min lokala ICA-handlare hade ingen Nygårda julmust inne ännu just då. Jag tar ett glas nu istället. Skål, Trump och Putin. Jag litar på att ni undviker 3:e världskriget och ser till att få fred i Mellersta östern så att floden av våldtäktsmän minskar här i Europa. Lycka till! Och tack för att ni fått alla vänstertomtar, moderaten Gunnar Hökmark included, att bryta samman! Jag gråter glädjetårar!

(Jag kommer dock att återkomma till Trump i kommande blogginlägg, för allt detta Trump-hat vi sköljs över är ganska obefogat, och jag önskar att kritikerna istället ägnade energi åt att nogsamt bevaka så att han uppfyller sina löften om att rensa ut Deep State och andra lovande löften han avgett)

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

35 kommentarer till CIA/FBI/NSA-rapport: ” – Ryssland påverkade presidentvalet med hjälp av sanningen”

 1. Hans Nilsson skriver:

  Vladimir Putin och Donald Trump kommer med stor sannolikhet få ordning i världen så den bli betydligt fredligare att leva i .Man blir riktigt glad när man ser dessa två ledare. Jag kommer att bli extra glad när de kommer att framträda tillsammans.

 2. ristomatinen skriver:

  Vilket snömos till ”rapport”! Skäms de inte ens för den löjeväckande dynga de serverar?

  Och som vanligt struntar de i innehållet i det läckta. Det är ju huvudsaken, inte vem som läckte det, ens om det vore Putin själv som gjort.

  Åtala Killary och döm henne till döden! Det vore en avsevärt bättre reaktion.

  Man kan även fråga sig varför de gör och släpper sådant snömos, ytterst få kan anse bevisa något om Kremls inblandning? Är det ett ”shit test”, ytterligare en rökridå, eller något annat?

 3. gmiksche skriver:

  Lysande, Peter. Fast det här med cheesecake kommer du nog få om öronen.

 4. Bosse J skriver:

  Inte helt inom ämnet men ändå om USA-valet. Har ni inte sett denna så borde ni det 🙂

  It’s HORRIBLE!!! You don’t understand!!!! America is doomed!!!! Trump is the $@#* President!!!!!!

 5. Mjölner skriver:

  Elegant och underhållande neddragning av
  pantalongerna på det amerikanska ”demokratiska dårhuset”.
  Vi får hoppas på en bättre värld efter 20 jan.

 6. bernys skriver:

  Ja, vi får nog se upp med Putin!
  Jag har nog sett hur han numera använder datingannonser för att göra den ryska utrikespolitiken mer offensiv för att stoppa ett svenskt NATO-medlemskap:

  Meet Russian Women Online!
  Millions of Russian beuties seeking romance here!
  Join & find your match!

  Jan Eliasson verkar inte ha märkt nån rysk påverkan på Sverige (?) men uttalar sig i mer generella termer:

  http://www.msn.com/sv-se/nyheter/utrikes/ui-ryssland-f%C3%B6rs%C3%B6ker-sprida-falska-nyheter/ar-BBy02NH?li=AAb2bl2&ocid=spartandhp

 7. Läsare skriver:

  Russia DID NOT Hack The DNC – John McAfee Lays It Out —- 4 min

  Han borde veta vad han snackar om. Eller vad tror du?

  https://sv.m.wikipedia.org/wiki/John_McAfee

  • Sture skriver:

   @ Läsare,
   såg den faktiskt igår. Mycket avslöjande och om någon på t. ex. FoxNews intervjuar McAfee och spinner på detta tema så kommer FBI, CIA och NSA att bli ordentligt utskämda. Om de skulle drista sig till att möta McAfee i en debatt skulle de bli mycket generade. Deras 4 ”avslöjande fakta” avslöjar bara dem själva. Med sådant säkerhetsarbete är de inte ens värda att vara Trumps säkerhetsagenter och måste bytas ut.
   Mitt tips är att detta med ”rysk hacking” kommer snart att bli lika utskrattat som Jill Steins ”recount” och demokraternas ansträngningar att omvända elektorerna.
   Efter att Trump är installerad kommer våren att kantas av den här typen av försök att blockera Trump och han kommer att vinna varenda en av dessa kamper. Alltmedan MSM sjunker allt längre ned i dyn.

  • Peter Harold skriver:

   En mycket mer fascinerande människa än Gary Johnson.

 8. gmiksche skriver:

  Hör väl inte hit direkt, men kan vara av intresse. Dagens attentat i Jerusalem var förstasidesnyhet på webbsidorna av AB, Expressen, Die Welt, Die Presse, LeMonde, Repubblica (alla som jag kollade) I skrivandes stund enbart en liten notis på NYTimes webbsida. Talande nog.

 9. Vauen skriver:

  Om två år kommer alla sitta och ångra sig att dom hejade på Trump och kalla honom förrädare. Skriv upp det, jag ser det i min kristallkula! (Krigen fortsätter så länge man inte penningskapandet i grunden.)

  • Peter Harold skriver:

   Jag tror att det kommer ske snabbare än så. Jag tror att den bästa markören blir Alex Jones på Infowars. Finns inget som är så fascinerande som att se honom när han blivit blåst. Direktsändningen av Wikileaks fördelsdag var ett sådant tillfälle. Oj, vad arg Jones var. 😉

   • Vauen skriver:

    Do tell, Peter … missat det!

    AJ har satsat allt på ett kort detta val, kokade tom ihop en soppa om att han medverkat till en statskupp med ett gäng skummisar (bla limited hangout organsistionen Wikileaks). Han kommer falla hårt när folk inser att det är Israels högerfalang som tagit makten i USA. Jag önskar inget annat än olycka för honom!

 10. pelle 3 skriver:

  Haha,peter,,nu är du på hugget,,kan bara njuta av din skrivkonst,,,jag köper innehållet rakt av,ligger mycket i det du tar fram

  En sak som jag inte får grepp om är,usa,s veto om bosättningar,,tydligen retade det upp israel,bossen,,hotar israel att gå in i syrien?vad kan man dra för slutsatser av detta?hinner dårarna starta ett världskrikåg innan trumpen är installerad?

  • Peter Harold skriver:

   Ja, USA:s veto är lite grann överraskande, men å andra sidan är detta en folkrättslig fråga, och bosättningarna är illegala. Om vi bortser från detta så misstänker jag att Obama och Kerry med förtjusning retar upp Nettanjehu så att han är ilsken som en bålgeting när Trump flyttar in i Vita huset.

   Israel kommer nog inte gå in i Syrien för landets försvarsvilja är stark, och skulle Israel slå ner Damaskus kommer man att ha IS som närmsta granne. Vore inte smart.

   • Vauen skriver:

    Om man resonerar i de banor som en del på Veterans Today gör, nämligen att Israel har fuskat till Trump makten. Och det låter ju inte otroligt då dom brukar hålla på med IT så blir vetot mer förklarligt. Det vill säga kan det vara ett straff för detta fuskande?

    • Peter Harold skriver:

     Njae…. det hade väl varit enklare att inte göra någonting i valrörelsen och låta Hillary vinna istället? Jag tror inte att Israel fuskat Trump till makten eftersom de ändå har sitt folk på plats i administrationen, och Hillary Clinton kommer alltid att sälja sig till högstbjudande (eller rättare sagt sälja sig till alla som vill betala tillräckligt mycket, på ett eller annat sätt). Enda anledningen till att Israel skulle vilja stödja Donald Trump initialt var ju för att göra det lättare för Hillary att vinna. Och Donald Trump är ett stort fan av InfoWars.com, men om det räcker till törs jag inte säga. Det faktum att Sheldon Adelsohn ställde upp som stöd till Trump tror jag är en försiktighetsåtgärd som denne valde att göra (och jag vet att här har du Israel-länken), så det är först en bra bit in i primärvalet som Israel börjar nappa efter Trump. Jag tror inte att han var utvald av guds utvalda från början. Trump kan bara komplicera saker, i jämförelse med Hillary.

   • Läsare skriver:

    När du betraktar judarna måste du veta att judarna håller alltid på att bråka internt, judiskt gängkrig pågår hela tiden.

    Det judiska Democrap gänget förlorade till Trump. Det gick inte länge efter Trump vann som Nuthanjaho började omfamna Trump.

    Judarna skiter fullständigt i vad FN säger. Vetot har ingen som helst praktiskt påverkan, judarna bygger var och när de vill. Men det blir en plump i Nuttans CV. Det är Hillary/Obama judarnas gäng som förlorat makten till Nuttans gäng.

    Jag är ganska säker på att det hela handlar om att Obama gänget jävlades med Nuttans gäng. Obnoxious är ett ord vi borde införa i svenskan.

    Ordet beskriver hur de flesta judar faktiskt är. Åk till Israel får du själv se hur judarna behandlar gojer. Kan de jävlas gör de det.

    Men här diskriminerar judarna faktiskt inte, de är likadana mot andra judar. Kan de jävlas gör de det och om inget annat gjorde Obama gänget det därför att: Because we can.

    • Vauen skriver:

     Picksis, och inte förglömma att Putin är en del av judarnas maffia han med. En mycket stor del av Israel består av ryska judar med intressen i båda länderna. Brandon Martinez är den som skrivit mest om detta så vitt jag vet.

     • Läsare skriver:

      Det finns inga ryska judar, lika lite som det finns svenska judar, polska judar, amerikanska judar. Det enda som finns är judar som bor i Sverige, judar som bor i X-land.

      Var tredje jude i israel röstar på Nuttan och de är nästan alla judar som flyttade till israel på 60-talet, började 1966.

      Dessa judar kom till Sovjet under ww2 från Polen mest, men även andra länder i Östeuropa. Det är dessa judar som är ”förintade”.

      Enligt judarna fanns det 3,5 miljoner judar i Östeuropa. De stack allihop till Sovjetunionen, där de togs emot med öppna armar.

      https://200yearstogether.wordpress.com/2011/01/24/chapter-25-the-exodus-begins/

      • Peter Harold skriver:

       ”Det finns inga ryska judar, lika lite som det finns svenska judar,[…]”

       Jag läste: ”Det finns inga ryska ubåtar, lika lite som det finns…” och jag tänkte, vad fasen har jag missat nu för någonting??? 😉

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s