Kommer valrörelsen 2018 att bli ett IT-krig?

Bästa läsare!

Jag sitter och förstå ”Golden Shower-gate/Goldengate”. Tydligen publicerades en historia före presidentvalet om att Donald Trump varit i Moskva och bokat den svit i vilken Barack Obama bott i vid ett statsbesök. Trump skall ha hyrt in ett gäng prostituerade som urinerat i den säng som Obama sovit i. Detta skall enligt historien ha filmats av den ryska säkerhetstjänsten som använder materialet för att utöva utpressning mot honom. Historien skall ha fångats upp av en republikansk spinndoktor vid namn Rick Wilson, och han lär enligt uppgift ha överlämnat informationen till CIA som inkluderat denna i underlaget till den rapport som handlar om Rysslands försök att påverka det demokratiska förloppet i USA.

Ok, men sen dyker det upp individer på 4Chan som säger att de ligger bakom fake-historien, och att de velat se om anti-Trump-gänget ”köper vad som helst”. Och de gjorde de, säger medlemmen på 4Chan.

Detta får mig att minnas en annan aktivitet. Minns ni kvinnorna som i feministiskt syfte kissade ner sina egna byxor? De ”visade mod” för våldtäktsdrabbade systrar som våldtagits. Men ursprunget till ”kampanjen” var några spjuvrar på 4Chan som ville se om feminister är lättlurade och grupptänk. Experimentet lyckades över all förväntan.

Nåväl, nu till Sverige.

Det har surrats en hel del om att Ryssland försöker påverka svensk säkerhetspolitik. Jag törs säga att svensk säkerhetspolitik i vart fall är av stort intresse för Ryssland. Ett svenskt NATO-medlemskap skulle öka det militära hotet mot Ryssland; inte i form av ett svenskt direktanfall, men det blir i vart fall en till linje som backar upp Baltstaterna som därmed skulle kunna föra en mer äventyrlig politik gentemot Ryssland (ett scenario är att någon intresseorganisation skapar etnisk oro mellan den etniska huvudgruppen och de ryska grupperna inom respektive land, vilket skulle kunna provocera fram ett ryskt ingripande såsom skedde i Krim).

Det finns ett stort intresse inom den politiska sfären att denna situation skall bli ett faktum. Rysslands intresse för svensk politik kan vändas mot Sverigedemokraterna. Det partiet bekämpas med alla medel. En ny decemberöverenskommelse planeras (nytt namn, nytt koncept, men man vill alltjämt hålla dem utanför maktutövningen). Här kommer man att lägga stor energi på att dels måla upp ett ryskt hot mot Sverige, dels för att kunna styra folkopinionen mot ett NATO-medlemskap, och dels för att utmåla SD som ett säkerhetshot. Denna strategi kommer att bestå intill dess att SD beslutar sig att bifalla ett NATO-medlemskap. Och återigen kommer ungefär halva befolkningen att stödjas av mindre än en fjärdedel av riksdagens ledamöter.

Jag misstänker att vi kommer se en liknande situation som den i USA här hemma i Sverige. Även om etablissemanget kommer vinna valet 2018 så kan det hela bli intressant om smutsig byk exponeras. Räkna med ett intensivt krig mot alternativa medier under kommande år för att förhindra att etablissemangspolitikerna gör samma förlust som Hillary Clinton.

Hälsar eder Peter Harold

UPPDATERAT:
Henrik Alexandersson skriver om Sveriges medverkan i USA:s cyberkrig mot Ryssland, men också mot övriga [LÄNK]

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Kommer valrörelsen 2018 att bli ett IT-krig?

 1. gmiksche skriver:

  Det är uppenbart dit de vill ha oss. Ryssland ska fungera som åskledare. Men den är dåligt jordad. Så blixten kommer att leta sig in i Riksdagshuset. Ifall SD går med på anslutningen till Nato tror jag att många sympatisörer hoppar av. Men tiden är för kort för Natoförespråkarna. Obama är borta om en dryg vecka. Aldrig tidigare har det västliga PK-väldet avslöjat sig självt som just nu. Klockan har snart slagit tolv och det är panik. Då glömmer man allt kamouflage.

  • Peter Harold skriver:

   Nu kan det ju gå till på så sätt att SD säger sig vara emot en svensk NATO-anslutning hela vägen fram tills vallokalerna ständer den tredje söndagen i september månad anno 2018, och sedan uppger att vi står inför ett säkerhetsläge och ekonomiska utmaningar bla bla bla etc etc. Såsom kontrollerade oppositionspartier brukar göra.

   • gmiksche skriver:

    Nå ja, knappast troligt. Allt kan visserligen hända, det vet vi, men sannolikheten i det här fallet är nog rätt låg. Och jag ser ingen anledning till att SD i regeringsställning skulle vika sig. Snarare tvärtom.

    • Peter Harold skriver:

     Jag är ödmjuk och säger blott: Den som lever får se. 🙂

     Fast just nu tror jag vår nyfikenhet är riktad så gott som helt mot Trump. Det är som sagt motstridiga signaler han ger. Jag tror att det kommer säljas magsårsmediciner som aldrig förr till tjänstemännen i Vita huset.

 2. Vauen skriver:

  Med IT krig menar du informationskrig? Ja det kommer det bli, och det har pågått mycket länge nu. Vi är i början på slutet t o m.

  De flesta aktörer är privat personer som valt en sida. Tänk dig tillbaka till pre internet tiden, va fan visste man då!?

  Trump är en bra målvakt för bs, han gillar strålkastarljuset! Och plastpapporna Obama och Michael får vara ifred med sina adoptivflickor.

  • Peter Harold skriver:

   Jag menar att det kan bli frågan om ett IT-krig i alla dess former, inte bara ifråga om informationskrig, utan även i form av hackerattacker, attacker mot servrar (sabotage) och allt annat som dessa kreativa vandaler som arbetar i politikernas tjänst, samt även också politikernas insats i rollen som lagstiftare.

   Mm, jag vet inte var det var, men för några år sedan surfade jag på ett internetforum där en man lät sig bli utfrågad om en sexuell aktivitet han haft tillsammans med Barack Obama. En del andra forumdeltagare var skeptiska och bad om mer information, och någon annan kollade upp dessa uppgifter, och dessa bekräftade tid och plats, och möjligheten att Barack Obama varit involverad, men naturligtvis bekräftade det inte akten. Det skulle i vart fall ha handlat om oralsex. Om jag minns rätt var detta inlägg som postades ungefär ett halvår efter att han valts första gången, eller ett halvår efter andra valet.

 3. Vauen skriver:

  Inte alla som vet var Golden Showers och Watersports är:

 4. Lisa skriver:

  Hur kan Ryssland påverka det svenska valet? Ska de skicka små Putinvänliga lappar i kuvert till alla som får rösta? Ska de byta valpersonalen med ryssar? Så att bara Putinvänliga röster hamnar i lådan? Så vi får Putin som vinner valet?

  • Peter Harold skriver:

   Det heter att Ryssland finansierar ondskefulla sverigedemokrater som vill göra Sverige mindre multikulturellt. Det är dock ok att oligarker som George Soros sprider pengar över organisationer som kan kopplas till förortsupplopp och annat smått och gott…

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s