CIA:s statskuppsförsök i Vita huset lika framgångsrik som den i Turkiet ifjol?

I all hast utan korrektur eftersom jag är
intensivt trött och tänker ramla i säng.
Notera i kommentarsfältet vad som är helt
obegripligt så förtydligar jag mig i morgon.
Zzzzz.
/Peter

Bästa läsare!

”Bevisen” för att den presidentvalde Donald Trump skulle ha haft kissex med ryska fnask i en säng som Barack och Micheller Obama använt/skulle använda lades fram via sajten Buzzfeed; man offentliggjorde en ”rapport” om att den ryska säkerhetstjänsten filmat spektaklet i hemlighet och därefter tvingat Donald Trump att bli president i USA – kanske med den logiska förklaringen att Ryssland mixtrade med alla röstmaskiner i USA som man vill att folket skall uttolka har skett.

Jag har tittat lite på ”rapporten” som kanske allra bäst granskats av Wikileaks, som bl.a. funnit att personer som nämns i dokumentet inte vistats i Ryssland när Trumps besök skulle ha ägt rum, samt att de som skrivit rapporten inte har kunskap om hur den ryska säkerhetstjänsten arbetar.

Det påstås att en f.d. brittisk MI6-agent som varit stationerad i Ryssland under många år är den som sammanställt handlingen. När hans namn läckte tvangs han gå under jorden tillsammans med sin familj – officiellt för att slippa bli mördad av Putin. Men hans frånvaro passar ju också bra för den som inte vill att han skall besvara frågor om dokumentets tillkomst (nu tycks det som att Jed Bush är pappa till historien). Det är inte helt omöjligt att den forne MI6-agentens lekamen kommer flyta på Themsen likt de stackarna vars fickor töms i inledningsscenen i Charles Dickens ”Vår gemensamme vän” – kanske tillsammans med något halvt upplöst ryskt pass liggande i stranden som ”bevis” för att Putin varit framme igen.

Bloggaren ”The Saker” – som jag misstänker kan ha ett förflutet inom den sovjetiska  säkerhetstjänsten eller den ryska armén – bevakar Mellersta östern och Ryssland/Ukraina i sin blogg, och kommenterar utifrån sina egna personliga erfarenheter. Han bedömer att ”Kiss-gate”-handlingarna är fejk. Och det av följande anledningar:

 1. Dokumentet saknar sidhuvud, dokumentbeteckning, datering, referenser, etc. Ingen sammanställning av underrättelser skrivs på denna typ av dokument.
 2. Kategorin ”CONFIDENTIAL/SENSITIVE SOURCE” förekommer inte heller i säkerhetstjänsternas handlingar, helt enkelt därför att utgångsläget är att alla källor betraktas som känsliga ifall de blir röjda. Dessutom markeras bara dokument som har högre klassning än ”konfidentiellt” eftersom även här är alla dokument redan konfidentiella hos en underrättelseverksamhet.
 3. Dokumentet anger att materialet som den ryska säkerhetstjänsten samlat in (bl.a. med bildmaterial från Donald Trumps sängvätarsession med fnasken) skall administreras av Vladimir Putins presstalesman Dimitrij Peskov. Som The Saker påpekar så hanterar inte en presstalesman sådan information.
 4. I dokumentet står det ”exploit TRUMP’s personal obsession and sexual perversion in order to obtain suitable ‘kompromat’ (compromising material) on him”, och The Saker påpekar att ingen underrättelseagent skulle skriva till förtydligandet avseende ordet ”kompromat” eftersom alla i branschen redan vet vad det betyder.
 5. The Saker påpekar att en underrättelsetjänst inte heller kategoriserar sina källor som ”Person A”, ”Person B”, och så vidare eftersom detta skulle begränsa underrättelsetjänsten till att inte använda sig av fler än 26 personer som informanter, i och med att det engelska alfabetet tar slut.

Jag skulle vilja ändå försöka gripa efter ett halmstrå för att ge dokumentet status som underrättelse. Det talas om att den brittiska f.d. agenten anlitats av en hemlig sammanslutning hos republikanerna för att få stopp på Trumps framfart under primärvalet, och sedan har demokraterna anslutit sig och finansierat den f.d. agenten och fler personer för att leta efter kopplingar mellan Putin och den ryska regeringen. Om denne f.d. agent är lika överskattad som vår egen s.k. säkerhetsexpert Joakim von Braun, så kan jag mycket väl förstå att ”rapporten” liknar någonting som passar en Austin Power-film, som någon skarptungad debattör sade.

Varför ”rapporten” läckte, och vem som ordnat att Buzzfed kunde publicera den har inte kommit till min kännedom ännu. Men jag har en teori.

Det är helt uppenbart att CIA inte gillar Donald Trump eftersom deras verksamhet hotas om han gör allvar av sitt löfte att ”dränera i träsket”. CIA gillar Donald TRump förmodligen lika lite som de gillade John f Kennedy. Självfallet finns alltid möjligheten att mörda Donald Trump, och även om medierna inte kör några favoriter i repriser i ämnet så inträffade faktiskt ett försök i juni månad när en 19-årig brittisk yngling slet åt sig en pistol från en polisman, och försökte ta sig fram för att skjuta Donald Trump.

Men man skall komma ihåg att många av dessa ljudliga anti-Trumptillställningar som presenterats i medierna döljer den faktiska bilden av att många faktiskt stödjer honom. Om Donald Trump blir skjuten finns en mycket stor risk att det blir upplopp av sådant format att det kan utvecklas till en revolution. Det finns uppgifter om att lokala administrationer kommer förklara alla federala dekret som olagliga. Med andra ord, det kan bli ett inbördeskrig.

Så istället för att mörda Donald Trump använder CIA en annan arm av den Deep State som man är involverade i, nämligen medierna. Jag har redan nämnt att Washington Post är en av CIA:s tentakler genom ägaren som via Amazon.com fått miljardbelopp av CIA för leverans av datakapacitet. Men när jag såg en notis om att Buzzfed ägs av mediebolaget NBC ringde en klocka i mitt bakhuvud.

Få se, vilket mediebolag var det som under natten vid statskuppen i Turkiet meddelade att president Erdogans privatplan inte kunde landa i Istanbul, och att han därför flög mot Tyskland i avsikt att begär asyl där, samtidigt som den amerikanske utrikesministern John Kerry twittrade om sina förhoppningar om att ”det skall bli en lugn lösning av krisen”? Var det inte…? Jodå. NBC. (Uppgifterna om att Erdogan flydde var falska nyheter, och tidigt nästa dag när det stod klart att turkarna stoppat statskuppen kom USA:s utrikesdepartement att fördöma kuppmakarna). Det faktum att utrikesminister Kerry inte hade stake att fördöma statskuppen redan när den bröt ut tyder på att det skedde något ”fishy” i Vita huset. Kerry är väl medveten om att han inte kan utmana CIA ifall den organisationen var involverad i statskuppen. Och varför skulle de inte vara det?

Journalisten Carl Bernstein har en bra artikel om CIA:s kopplingar till etablerade medier kan läsas HÄR.

Även om Kissgate-promemorian ser ut att vara ett verk av en James Bond-wannabe så får man inte glömma bort att det pågår en intensiv maktkamp i världen just nu och Donald Trump är bara en bricka i spelet.

Å ena sidan har vi den namnlösa sammanslutning som verkar för en amerikansk världskontroll, även om detta begrepp inte säger hela sanningen eftersom det finns en uppsjö av stater och enskilda oligarker som drar i USS USA:s roder så det uppstår sicksackrörelser när man kryssar fram.

Å andra sidan har vi Ryssland och Kina som inte vill bli domderade av amerikanarna. Det är helt uppenbart att alla inblandade agerar, både öppet som dolt. Och de kommer så fortsätta att göra tills en av sidorna vinner, och definitivt så länge medborgarna tillåter starka statsapparater som tjänar oligarker och andra särintressen på skattebetalarnas och de enskilda människornas bekostnad.

Hälsar eder Peter Harold

LÄNK:
The Saker: The Neocons declaration of war against Trump

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Medierna. Bokmärk permalänken.

23 kommentarer till CIA:s statskuppsförsök i Vita huset lika framgångsrik som den i Turkiet ifjol?

 1. Mjölner skriver:

  Mycket intressant, slukar allt Du skriver med rysningar.
  Sverige är definitivt en förlorad stat. Svenne Banan kommer,
  om han tillåts rösta, upprepa misstaget från 2014 och därmed
  sälja landet till NWO, Nato, Islam och djävulen.
  Bor i en by med stark centerpartistisk majoritet där man kan
  höra kommentarer som t.ex.” Den där Annie Lööv är inte så
  dum tycker jag.” Snacka om faktaresistens. Bonndjävlar.

  • Björngunnar skriver:

   Men ändå…
   Ju sämre jobb politikerna desto snabbare blir vi av med dem och de är duktiga på att göra ett riktigt uselt jobb.
   Annie Lööv och polischefen och den motbjudande överbefälhavaren.
   Man kan väl inte annat säga än att de verkligen är duktiga på att väcka det svenska folkets vrede.
   Eller åklagaren på Gotland, hade han väckt åtal mot de 5 afghanerna så hade ju saker o ting lungnat ner sig.
   Men alla ger de full gas och kastar bensin på brasan.
   Det kommer snart inte finnas många som tror på den nuvarande politiken.
   Med blivande styre i USA så kommer NATO att kraftigt förlora sin förmåga till krigshets.
   Den kommande ekonomiska krisen i Sverige är också bra, dels för att den brutalt kommer att väcka folk ur slummern och materialismen och tar bort möjligheten att försörja alla parasiter vilket i din tur innebär att de frivilligt kommer att lämna landet i takt med att bidragen minskar.
   Behöver man vara pessimist när då mycket pekar i rätt riktning?
   Dessutom kommer det svenska folket tvingas att samarbeta om det vill överleva, vilket det kommer att göra.))

   • Mjölner skriver:

    Hej Björngunnar!
    Hoppas att Du har rätt. Kan inte hjälpa att man blir ursinnig
    på eländet.

    • Björngunnar skriver:

     Kulturmarxister,socialdemokrater, det svenska politiska systemet har ändrat strategi.
     Från att ha varit fabianer som arbetar långsamt och medvetet vill de snabbt förstöra Sverige.
     Där gjorde de ett stort misstag.
     Nu blir det mycket lättare för svensken att förstå vilka som är fiender och inte vänner.
     Det kan ha att göra med att den internationella trenden inte heller går deras väg och eftersom de förlorat kriget så byter de taktik till att förstöra då mycket så snabbt som möjligt, där sköt de sig själva i foten.
     Politiker blir alltmer impopulära för var dag som går vilket inger hopp.))

  • Man sågar inte bara av grenen man sitter. Man sågar ner hela jävla trädet. Snart bara en stubbe kvar av Sverige. Vilka jävla dönickar!

  • Peter Harold skriver:

   Unga kvinnor kommer undan med mycket, och Annie Lööf är inte något undantag.

 2. Folklig skriver:

  Peter du är medveten, fri och god. Samt du skriver så bra om utrikespolitik. Tack!

 3. Läsare skriver:

  Journalisten

  (((Carl Bernstein)))

  har en bra artikel om CIA:s kopplingar till etablerade medier kan läsas HÄR.

  ___________

  Huvudregel nr Ett som ALLTID gäller: ALLA judar ljuger – tills motsatsen är bevisad och det är juden som skall bevisa att han inte ljuger.

  CIA gör som AIPAC judarna säger att de skall göra. Amerika styrs av Likud/AIPAC/Neo-con judarna.

 4. Benny skriver:

  Kaospresidenten Obama han ger sig inte! Enligt uppgift så har han skickat tusentals stridsvagnar till östra Europa i något oklart syfte. Inte kan det vara att skrämma ryssarna för det är exportversioner av Abrams-stridsvagnarna man skickat och de är helt värdelösa mot t ex den ryska antitankmissilen Kornett och andra RPG:s vilket bilderna från Mosul visar med utslagna Abrams lite här och var. Eller kanske galningen tänker sig att de nya vasallstaterna i öst ställer upp på ett självmordsuppdrag och anfaller Ryssland så att Obama kan utlysa martial laws dvs krigstillstånd och ställa in bytet av president. Tyvärr så har Obama och det politiska etablissemanget i USA visat att man är kapabel till nästan vad som helst för att stoppa Trump. Man undrar ju vad den politiska eliten i USA är så rädd för? Sanningen om 9/11 och alla krigen, den otroliga korruptionen plus att FED:s senaste rapport visar att de sammanlagda skulderna är hisnande 80 triljoner dollar? Oavsett vad som händer så kommer USA att skaka i sina grundvalar ordentligt och det är inte konstigt att många delstater (förståndigt nog) är beredda på en exit om situationen eskalerar.

  • Peter Harold skriver:

   De amerikanska stridsvagnarna är fjäderfäktning. Visst har de säkert en provocerande påverkan för Ryssland, men jag tror också att detta är ett sett för USA att visa att man är NATO:s härskare. På senare tid har ju tyskarna börjat knorra lite mot sin ockupationsmakt.

 5. ristomatinen skriver:

  Helt utanför ämnet, men jag måste skriva av mig:

  Apropå falska nyheter. Det går numera även att fejka intervjuer. ”ANONYMOUS” hävdar att Julian Assange är mördad och att den senaste intervjun kan vara bluff (10 min).

  Att det verkligen går att fejka visas här (8 min):

  Hittade tyvärr inte den video där de visar hur man även kan ändra den intervjuades ansiktsuttryck och lägga på det så att det ser autentiskt ut. Vad de gör är att spela in en annan persons mimik, och överföra det till en tidigare gjord intervju, och byta ut rösten till en exakt kopia. Skrämmande, är bara förnamnet…

 6. Noterade nyss att den tyske journalisten Udo Kotte som Peter tidigare har skrivit om har avlidit.

 7. Benny skriver:

  Såg ni det skrämmande reportaget på SVT Aktuellt igår den 16/1? Inte ett kritiskt ord mot CIA trots att det är uppenbart att CIA försöker avsätta Trump innan han ens tillträder. Detta visar att Udo Ulfkotte hade exakt rätt då han avslöjade att journalister och media i väst styrs av CIA till stor del! Då är frågan vem styr CIA? Ja, inte är det politikerna i USA det borde ju de flesta förstå vid det här laget.

 8. Ping: Kan inbördeskriget i Ukraina ebba ut av sig själv? Och kommer Ukraina bli nazisternas fjärde rike? | Peter Harold – Skrivarens blogg

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s