Smäller det före eller efter den 20 januari?

Bästa läsare!

Jag är ganska säker på att jag kommer missa det eftersom jag så gott som aldrig tittar på TV, och jag misstänker att själva avläggandet av presidenteden inträffar förhoppningsvis medan jag sitter på tåget hem.

Men andra är nog inte lika ointresserade. Trots att Donald Trump vann valet bedriver man en intensiv kampanj för att förhindra att han kan tillträda sitt ämbete. Ett antal organisationer utlovar den största manifestationen någonsin i unionens historia, och man hoppas till och med på att man skall kunna få installationsceremonin inställd.

Det dessa dumbommar tror är att presidenten måste sväras in framför västra sidan av Capitolium, och inbillar sig att om Trump inte kan komma dit eller inte vågar framträda där så blir det inget av med det hela. Visst, det är nog tänkbart att många av dessa socialister föreställer sig att om de bara kan förhindra att Donald Trump får en chans lägga handen på bibeln och svära sin ed så kommer Barack Obama att kunna sitta kvar, vilket säkert är en våt dröm för alla hjärntvättade vänsteraktivister där som här.

Men platsen spelar ingen roll. Det finns ingen lag som säger att installationen måste ske vid Capitolium. Franklin D Roosevelt var så krasslig att då han svor sin ed för fjärde gången fick det ske utanför Vita huset. Och när Reagan svår sin ed för andra gången skedde det inomhus i rotundan p.g.a. det kalla vädret. Flera av vicepresidenterna har svurits in som presidenter på olika platser i samband med att företrädaren avlidit. Lyndon B Johnson ombord på Air Force One när Kennedy blev skjuten, och en annan vicepresident hade inte ens en jurist som förestavade hans presidented då budet om att presidenten dött, utan kunde förestavas av en notarius publicus (som lustigt nog hade en son som några år senare själv blev president).

Nå, tillbaka till Donald Trump. Sällan har någon ”presidentvald” person haft en sådan ohygglig uppförsbacke som han. Vägen till Vita huset tycks gå över ett minfält. Som om inte det vore nog verkar etablissemanget försöka kasta knivar bakom ryggen på honom.

I somras var det en del personer som sa att ”Man kommer inte tillåta att Donald Trump blir president”. Det där var då ett ganska riskfritt uttalande eftersom de flesta var övertygade om att Trumop a) aldrig skulle vinna nomineringen hos Republikanerna b) aldrig skulle vinna mot Hillary Clinton som hållits under armarna av medieetablissemanget. Nu har Trump mot alla odds vunnit valet, och alltjämt känns det som att profetian har lika stor giltighet då som nu.

Låt oss inte hänga upp oss på själva installationen. Trump kan mycket väl överleva till den 20 januari. Secret Service har goda förutsättningar att hitta eventuella bomber under ställningen som Trump kommer stå på när han svärs in. Man kommer göra det besvärligt för krypskyttar att komma tillräckligt nära för att kunna komma inom skotthåll. Faktiskt, det finns egentligen i huvudsak bara praktiska två alternativ för en mördare; utlösa en giftgasattack eller utföra attentatet medan Trumps transport tar sig till eller från platsen. Ok, en s.k. smutsig bomb skulle också kunna ställa till det, men Trump kommer kunna retirera in i Capitolium och ner under jorden till någon av alla skyddsbunkrar och tunnlar som finns där. Det mesta talar för att det inte är där det kommer att hända.

Så då sitter Donald Trump säkert? Verkligen inte. Det har väl inte minst den senaste veckans händelser visat!

Först och främst problemet med Trumps partikollegor; både Jeb Bush och John McCain har varit involverade i att skapa det som nu tycks kallas för Goldengate. De ville inte få Trump vald och båda har sannolikt röstat på Hillary. Jeb Bush far George HW Bush var innan han kom till Vita huset chef för CIA (och i Dallas den dagen JFK mördades och den 92-årige ex-presidenten röstade på Hillary vid senaste valet).

Sedan har vi Pentagon som hålls sysselsatt för att säkra USA-dollarn som reservvaluta runt om i världen, emedan Federal Reserve lyckats övertala politikerna att räkna hot mot dollarn som ett hot mot landets nationella intressen.

Och vi har CIA och en rad andra federala myndigheter som specialiserar sig på att undergräva politiskt motstånd mot den amerikanska världsordningen, och man drar sig inte heller för att agera i hemlandet (som just nu när man försöker skapa en bild av att Donald Trump är en infiltratör för Rysslands räkning). CIA har arbetat med regimskiften runt om i världen under hela sin existens, och man har kapacitet att agera inrikes också, företrädesvis genom mediekanaler och olika organisationer. George Soros har spenderat en hel del pengar på protester mot Trump, och man har ägnat två månader åt att bilda flera aktivistkedjor via sociala medier och olika hemsidor.

Varken Barack Obama, Hillary Clinton eller någon annan av höjdarna försöker hejda protesterna. Man kan snarare ana samma attityd som när Fredrik Reinfeldt avfärdade alla sympatier med sverigedemokrater som utsattes för våld och hot. Istället ligger allt fokus på att försöka undergräva Trumps presidentskap genom att påstå att han vann valet genom någon form av fusk.

Med andra ord, man försöker skildra den nuvarande situationen som att ”folket protesterar mot en president som tagit makten genom korruption”. Denna berättelse är snarlik den som berättades i västerländska medier inför kravallerna på Maidan-torget i Kiev innan den folkvalde presidenten tvangs fly hals över huvud och ge plats för en ersättare som valts ut av etablissemanget i Washington.

Man kan fråga sig om det var ett klokt val att byta chef för nationalgardet i Washington DC precis mitt under installationsproceduren. Nationalgardet skall ansvara för ordningen i huvudstaden under de dagar som presidentinstallationen pågår, och att sätta igång med ett chefsbyte mitt i allt detta för tankarna till hur någon hos Secret Service gav order om att lyfta av taket på president Kennedys limousine, halvera antalet eskorterande motorcyklar runt bilen samt lägga om rutten genom Dallas så att bilen måste bromsa in och köra sakta vid den plats där han sköts ihjäl. [LÄNK]

Att Barack Obama har gjort övergången från hans administration till Trumps allt annat än lätt är ett understatement. Initierade källor säger att Obama är mycket vred på Trump, och den flod av exekutiva dekret som han producerat nu under sina sista veckor i ämbetet saknar sin motsvarighet under tidigare presidenter. Alle dessa s.k. ”executive orders” kan kallas tillbaka av Trump, men det är ändå helt klart att Obama lämnar sitt kontor med rutten frukt i papperskorgen för att hans efterträdare skall få en otrevlig första dag på jobbet. Och sen är det upp till Deep State att bestämma hur många dagar Donald Trump skall få som president.

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Demokrati och frihet. Bokmärk permalänken.

42 kommentarer till Smäller det före eller efter den 20 januari?

 1. Björngunnar skriver:

  http://friasidor.is/kommunismen-pa-15-minuter/
  Jag har lagt märke till Fria sidor de har suveräna artiklar.
  Alltså inget nytt under den judiska solen.

  • Läsare skriver:

   Har inte läst hela sidan – än, men skall göra. Men det börjar exellent! Nålar fast judarna direkt i introt som de kriminella gärningsmän bakom det judiska bedrägeriet kommunism och zionism. De är tvillingar och bägge är judisk falskhet och judiskt bedrägeri.

 2. gmiksche skriver:

  Kul att läsa att du nästan aldrig tittar på TV. Samma sak här. Sämsta användningen för den begränsade tid som står till förfogande.

  • Läsare skriver:

   12-13 år sedan jag slängde ut TalmudVision, TV. Saknar den då det är skidsport, stafetten och skidskytte är kul att bara höra på. Ett speciellt ljudmassa som bara finns på skidsport.

   När Trump blev vald följde jag valet på Flashback. Hann knappt med att läsa och när det blev klart att Trump hade en god chans att vinna Florida, då jävlar tog det fart.

   Först var alla svenska ”experter” var rörande ense om att Trump inte hade en chans i helvete att vinna. Valet var över innan det ens börjat. Sedan vann Trump Florida, sedan Pennsylvania? Idiotsäkra blå stater, den ena efter den andra blev röd.

   Många begåvade kommentatorer som skrev hysteriskt roligt. När de berättade att alla som bevakade valet gick och bytte om till sorgsvarta kläder, trodde jag de drev med läsarna. Det hade jag verkligen velat se med egna ögon.

   Skrattade så jag grät. Hysteriskt roligt.

   • gmiksche skriver:

    Hysteriskt roligt, ja. Sen tror man att man skrattat färdigt. Men, nej, cirkusen fortsätter i oförminskad takt. Det jag fortfarande inte begriper: ser aktörerna sig aldrig i spegeln? Eller vågar de inte?. Som en gammal skönhet som inte vill se sitt förfall.

  • På senare tid har jag börjat önska att televisionen aldrig hade uppfunnits. Det är nog världshistoriens onödigaste påfund. Inte för (((globalisterna))) förstås. För dem passar det som handen i handsken angående deras planer för mänskligheten. Som sannerligen är lättare att hjärntvätta tack var tv.

   • Björngunnar skriver:

    Det fanns bilder på Internet, Sveriges televisions samtliga testbilder och på en av dem hängde testbildscirkeln i mitten i ett spindelnät, detta på 60 talet.
    För den som är bekant med ockult symboler så vet han att detta symboliserade att frimurarna tagit över Sveriges radio& television.
    Jag kan inte längre hitta bilden.
    Det var förresten Ron som brukar skriva här ibland som länkade till bilden då.

   • Peter Harold skriver:

    Bröd och skådespel, du vet. Du har inte funderat på det enorma intresset för idrott? Visserligen är det en affärsverksamhet för många, men det är många som spenderar sin analytiska förmåga kring utgången av kommande fotbollsmatcher istället för att reflektera över andra viktiga ting.

 3. Hans Nilsson skriver:

  Vi får hoppas att Trump har en högre makt som skyddar honom. Han har lyckats med vad i princip ALLA sa var möjligt så vi får hoppas att lyckan står han bi.

 4. Bo Adolfsson skriver:

  Det är intressant att Wilhelm Agrell har en artikel om Deep State i Sydsvenskan idag. I ett MSM. Kors i taket!
  Breitbart har skrivit om Deep State 12/12, 19/12 och 13/1. De spekulerar i att Obama fortsätter som skuggpresident en mil från Vita huset. Detta påminner om Reinfeldts förehavanden sedan han avgick, eller inte?

  • Sture skriver:

   @ Bo Adolfsson
   Jag tror som du att globalisterna med Obama kvar i Washington hoppas på att upprätta två olika centra – som konkurrerar med varandra. Men de kommer inte att lyckas. Obama är ju oduglig till allting. Han har inte vunnit en enda debatt i senat eller representanthus. Och han har inte ens försökt eftersom han är för lat och inkompetent. Allt han har gjort är att skriva ”Executive Orders” med sin blyertspenna. Alla dessa kommer nu att suddas ut och han kommer inte att kunna skriva några nya. Han förlorar makten över militär, polis, CIA. FBI, NSA. Vad skall han då göra? Ja, mana till demonstrationer, möjligtvis.
   Han kommer att bli en ”lame duck”, oavsett vilka förhoppningar oligarkerna än ställer på honom.
   Donald Trump har visat att han är openetrerbar. Inte ens falska anklagelser om ”sexual harassment” biter på honom. Vad skall de ta till?

   • Läsare skriver:

    Jag är ganska säker på att Trump kommer att göra Trump Tower till hans operativa kontor.

    Hela Vita Husets administration är fullsmockat med judar på alla befälsposter. Enklast är att göra ett nytt Ovala rummet i Trump Tower.

    Do ZIONISTS/ISRAEL Control the U.S. Government ? —- 2 mi

    • Vauen skriver:

     Jo Trump är ju känd för att undvika judar … lol

     • Läsare skriver:

      Douglas Reed var en av sin samtids mest kända Journalister. Han skrev 14 böcker, den sista låg på hyllan i över 20 år innan den blev publicerad.

      Ingen vågade trycka boken.
      Titel: Controversy of Zion.

      Jag har faktiskt läst, alltså läst genom att läsa sida efter sida och inte endast baksidetexten. Reed såg med egna ögon när riksdagen i Berlin brann och han var på rättegången efteråt.

      Han gillade INTE Hitler, vilket han också tydligt skrev. Han var engelsman och skrev för tidningar i GB. Så det blev publicerat.

      Läser du hans första böcker så framgår det tydligt att när han ser en jude, då vet han att det är en jude och skriver glasklart att den och den är jude. Men han skriver jude som de flesta skulle skriva att den och den är kines. Ett konstaterande av fakta, men utan att för det vara skrivit i ett negativt kontext.

      När du läser vidare i hans bokserie är det tydligt att Reed blir mer och mer negativt inställd till judar och han har mycket med judar att göra i jobbet.

      Jag tror inte att Reed träffade eller ens såg Hitler på nära håll. Jag kunde inte hitta några såna påståenden av Reed i alla fall.

      Men vid ett tillfälle träffade han folk som jobbade nära Hitler och till hans oerhörda förvåning träffade han en jude som han kände innan:

      -Vad gör du här??? Frågade Reed.

      Juden kunde inte ge nån bra förklaring på den frågan. Jag har svårt att se varför Reed skulle hitta på, dvs ljuga om en sån sak och varför skulle han ljuga om det?

      Poängen är att inte ens Hitler gick säker från judisk infiltration. Men Trump väljer själv vilka judar han vill ha. Ingen blir miljardär på fastigheter i Jew York och Jew Jersey utan att ha haft med judar att göra.

      Controversy of Zion, på elva språk:

      http://www.controversyofzion.info/

      • Läsare skriver:

       Denna korta text från Reed bok: Insanity Fair var en riktig ögonöppnare:

       The censorship department, and that means the whole machine for controlling the home and muzzling the foreign press, was entirely staffed by Jews, and this was a thing that puzzled me more than anything else in Moscow.

       There seemed not to be a single non- Jewish official in the whole outfit, and they were just the same Jews as you met in New York, Berlin, Vienna and Prague – well-manicured, well-fed, dressed with a touch of the dandy.

       I was told that the proportion of Jews in the Government was small, but in this one department that I got to know intimately they seemed to have a monopoly, and I asked myself, where were the Russians?

       https://archive.org/stream/InsanityFair_398/insanity_djvu.txt

       Ctrl+F = Sök i texten

       Skriv: Puzzled. Ger fem träffar. Andra går till texten ovan. Reed var med Eden på det första officiella statsbesöket från GB.

       Det Reed skriver är ett helt unikt samtida vittnesmål inifrån maktens korridorer i Moskva. Och det är judar, judar, mer judar och ännu fler judar överallt i den Sovjetiska statsapparaten.

       Sök på: Stalins jews by Sever Plocker, Ynet. Hela Gulag startades och administrerades av judar. Läs artikeln. Ynet är internetversionen av israels största dagliga papperstidning. Plocker är chefredaktör.

      • Vauen skriver:

       Ja det är väl det som är problemet. Vi ser tydligt vilken typ av judar han väljer att ha i kring sig, det är Nut-and-yahoo fraktionen, dvs den judiska maffia med bas i Israel och NYC som (huvudsakligen) utförde 9/11 som han väljer som sina ”undersåtar” (fast det är tvärtom, det är han som är deras slav).

      • Peter Harold skriver:

       Detta får bli kvällslektyr. Tack för länken! 🙂

       • Läsare skriver:

        Här har du mer att läsa. Solshenitzyns sista bok innan han dog. Sida efter sida med judar med namn.

        Chapter 26. The Exodus Begins

        Posted on January 24, 2011by 200yearstogether

        The Age of Exodus, as Jews themselves would soon name it, began rather silently: its start can be traced to a December 1966 article in Izvestiya, where the Soviet authorities magnanimously approved “family reunification,” and under this “banner the Jews were given the right to leave the USSR”[1]. And then, half a year later, the historic Six-Day War broke out. “Like any epic, this Exodus began with a miracle. And as it should be in an epic, three miracles were revealed to the Jews of Russia – to the Exodus generation”: the miracle of the foundation of Israel, “the miracle of the Purim 1953” (that is, Stalin’s death), and “the miracle of the joyous, brilliant, intoxicating victory of 1967.”[2]

        https://200yearstogether.wordpress.com/2011/01/24/chapter-25-the-exodus-begins/

    • Björngunnar skriver:

     Judar överallt, så förvånad man blir))
     Judarna har köpt upp ” fri” media och infiltrerat public service.
     Jag har hört ett skämt från Sovjetunionen och avlyssningen där, vem ringde vem, när och vad sa han.
     Nu är Sovjetunionen borta men drömmen om den fullbordade avlyssningen är fullbordad.

   • Peter Harold skriver:

    Sexskandaler biter inte på honom, men om man kan påskina att han varit opatriotisk och stått under annan statsmakts influens – Israel borträknat – så är det ett brott och han kan ställas inför riksrätt.

  • Peter Harold skriver:

   Roligt att han lade till ett svenskt perspektiv. Fast en uppdatering vore inte fel; vi behöver veta vad den dolda staten pysslar med nu, anno 2017. Jag säger bara ett namn: Dan Eliasson.

 5. ristomatinen skriver:

  Undrar om attackerna på Trump främst är rökridåer? Man kan dock hoppas på detta:

  Trump ska skaffa sig en privat rysk trupp som beskydd. Vet inte om det är sant, låter som en skröna, men här påstås det i alla fall (5:22 min):

 6. Björngunnar skriver:

  Fråga till Peter angående användningen av de eller dem, vilken variant är korrekt i denna text?
  Han har själv skapat ett vi-och-dom-samhälle. Hur stabilt och framgångsrikt har han gjort vårt Sverige? Kallar han verkligen Sverige med alla problem för stabilt? Menar han med stabilt att det går stadigt utför?

  • ristomatinen skriver:

   ”Dom” är talspråk. Vi och de, är korrekt, men det finns andra varianter, men aldrig ”dom” i skrift…

  • Peter Harold skriver:

   ”Han har själv skapat ett vi-och-dom-samhälle. Hur stabilt och framgångsrikt har han gjort vårt Sverige? Kallar han verkligen Sverige med alla problem för stabilt? Menar han med stabilt att det går stadigt utför?”

   Som sagt, det är talspråk med ”dom”, och om det inte vore för att jag aldrig använder uttrycket så skulle jag försöka göra mitt yttersta att uttala det som ”vi och dem”.

   http://www.student.umu.se/under-studietiden/studieverkstad/skriftliga-uppgifter/skrivrad-och-sprakhjalp/de-eller-dem/

   • Björngunnar skriver:

    Jag frågar delvis för att jag var märkt att inte bara jag har problem med de och dem.
    Här kommer en text till som innehåller de och dem.

    Två svårt brännskadade när de stal bensin
    Om någon ska stjäla bensin måste de veta hur de ska bära sig åt och inte få allt att ta eld, vilket hände i natt i Säffle i Värmland när två killar i 25-27-årsåldern försökte slanga över bensin till dunkar på ett släp vid en bensinstation. Det började brinna och de fick allvarliga brännskador. De lyckades ta sig från platsen i bil, men hittades senare i Säffle med svåra skador. De är kända av polisen sedan tidigare.

    Nu ligger en av dem på intensiven i Karlstad med allvarliga brännskador och den andre ska forslas vidare till Uppsala eftersom han har mycket allvarliga och utbredda brännskador och behöver specialistvård. Var det värt att stjäla? Nej det tycker nog ingen av dem i dag. Det här är ett sätt för dem att upptäcka att det kanske är dags att byta livsstil. Om de överlever.

    • Peter Harold skriver:

     Om jag får komma med något förslag så är det i detta sammanhang en del i stilistiken man skulle kunna ändra på. Det är många ”de” i sammanhanget.

     Mitt förslag:

     ”Två svårt brännskadade när de stal bensin
     Om någon ska stjäla bensin måste tjuven veta hur man ska bära sig åt och inte få allt att ta eld, vilket hände i natt i Säffle i Värmland när två killar i 25-27-årsåldern försökte slanga över bensin till dunkar på ett släp vid en bensinstation. Det började brinna och de fick allvarliga brännskador. Gärningsmännen lyckades ta sig från platsen i bil, men hittades senare i Säffle med svåra skador. Båda personerna är kända av polisen sedan tidigare.”

     Men det tycks mig som att skribenten fått ”de” och ”dem” på rätt ställe.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s