Kan någon utmana V-politikern Linda Sneckers med en ännu sämre analogi än hennes?

Bästa läsare!

Nu är jag på vippen att börja blanda cognac med lugnande. Och då är jag ändå nykterist. Men jag skakar och har kväljningar. Säg inte att denna människa har gått och blivit invald i något beslutande politiskt organ. Det kan inte… och det får inte vara sant i så fall.

Herregud. Helt plötsligt har de reaktionära vid förra sekelskiftet fått vatten på sina kvarnar när de försökte förhindra kvinnlig rösträtt. De varnade oss. Och se….!!!!!!

Ok, ett djupt andetag.

sb-linda-snecker-de-v

Kanske har hon bara samma sjukhusskräck som jag? I vilket fall som helst… det heter ”bara för att de är på sjukhus.” De. Inte dom. Och jag skall erkänna att jag ofta blivit en lugnare människa av att bara stiga in i sjukhuset. Ibland med den effekten att krämporna inte längre känns lika påtagliga. Vilket är lite jobbigt när doktorn frågar hur det känns. Man säger inte ”Jo tack, bara bra” när man kommit för att få ett sjukintyg.

Kriminella i fängelser blir mindre kriminella därför de inte längre kan begå brott. Vilket offren är tacksamma över. Synd bara att alla hederliga likväl är de som skall betala för brottslingarnas tillvaro inom fångvården. Det känns som ett tvåfaldigt övergrepp.

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Politik. Bokmärk permalänken.

30 kommentarer till Kan någon utmana V-politikern Linda Sneckers med en ännu sämre analogi än hennes?

 1. Anna skriver:

  Sinnessjuka blir inte mindre sinnessjuka bara för att de befinner sig i Sverige.

  ?

  • Peter Harold skriver:

   Det känns ibland som att man blir sinnessjuk av att vara här i landet. Jag har varit på långresa två gånger de senaste åren, och varje gång jag kommit hem så har det känts som att någonting märkligt ägt rum. Kan ju vara att man är borta från nyhetsfloden i ett par veckor, och det skett en del saker som man inte haft pejl över.

 2. Anna skriver:

  Päronlikör hade suttit fint i halsen tillsammans med den repliken.

  Någon som bjuder?

 3. Vauen skriver:

  Detta är vad hon sa på Twitter: ”Kriminella blir inte mindre brottsliga för att dom sitter länge i fängelse, precis som sjuka inte blir mindre sjuka bara för att dom är på sjukhus. Lösningen i båda fallen är behandling. Igår debatterade jag livstidsstraff mot Morgan Johansson i Aktuellt. Håller du med? Dela!”

 4. ristomatinen skriver:

  Man kan ha olika ingångspunkter hur man ska behandla kriminella. Att döda är givetvis det mest effektiva, men sällan det mest adekvata, annat än för invällare och politiker.

  Bekänner att kvinnor inte borde ha rösträtt i ett socialistiskt samhälle som vårt. Män skapar och försvarar samhället, medan kvinnor böjer sig för det tror är makten och vurmar för ”svaga”

  • Peter Harold skriver:

   Själv anser jag att man skall rensa i lagboken. Den visar helt klart på att statsmakten är ett särintresse som fyllt lagboken med en massa sidor som bara är till för dess egna intressen, och inte medborgarnas.

   • ristomatinen skriver:

    Givetvis borde det göras och med en proper rensning blir det knappt något kvar. Men lite mer än guds tio budord.

    Kom på att jag förmodligen varit inne på mitt ämne här tidigare. Men upprepar: Endast de som nettobetalar skatt ska ha rösträtt. Det borde vara självklart. Det betyder samtidigt att anställda i den ofantliga sektorn saknar rösträtt, eftersom de inte betalar någon skatt, utan lever på den.

    Det ger nästan samma resultat jag nämnde ovan…

    • Peter Harold skriver:

     Ja, rösträtten var ju förr i tiden betingad ens inkomst eller förmögenhet. Fast allra bäst är ifall vi slipper behöva utsätta medborgarna för politiker över huvud taget.

 5. ristomatinen skriver:

  Fördömt! Glömde tipsa om något positivt i denna uppenbart antivita tid.

  Google har gjort något intressant som satellitbilder sammansatta årsvis. Givetvis varierar bildkvaliteten. Här är länken: Google Earth Engine

  Det går alldeles för fort för mig som standard. Sätt uppdateringen till vänster på ”slow” Blir mindre hysteriskt.

  Du kan kolla ditt eget samhälle, eller kolla en storindustris utveckling såsom Aiitik. Där stiger sandmagasinet ca 2 meter per år och täcker mer än 20 kvadratkilometer. Gruvan byggdes ut till att bryta 36 Mton per år för inte så länge sedan. Gissa vilket årtal?

 6. Björngunnar skriver:

  Kan psyket framkalla sjukdomar så kan väl psyket ta bort dem?
  Psykosomatiska sjukdomar…
  Det där med de och dem härrör från vad Åke i Sörmland skrev på Lars Berns blogg, nämligen att när någon i en debattartikel skriver dom så slutar jag att läsa.
  Personen är outbildad.
  Det sista måste inte alltid vara en nackdel tycker jag.

  • Peter Harold skriver:

   Psyket påverkar immunförsvaret, så det kan jag mycket väl tänka mig.

   Ja, det är en mycket bra grundregel att selektera debattartiklar om de innehåller ”dom” istället för ”de” och ”dem”. Det händer att det emellanåt slinker med taluttryck även när jag skriver text, men det rättar man ju till vid korrekturläsningen.

 7. Ron (GB) skriver:

  Jag har ett enda ord att säga till Snecker (v) och det ordet är Brexit.

  • Peter Harold skriver:

   Du menar ”Nej till EU, fast inte nej på samma sätt som EU-kritikerna”…? Ja, V är en kategori för sig själva.

   • Ron (GB) skriver:

    Nånting ditåt.
    Grundtanken om ett samarbete mellan EU-länderna var naturligtvis god – syftet att undvika krig i Europa är mer än vällovligt. Jag är dock inte övertygad om att det måste ske till priset av en federal byråkratisk jättediktatur.
    Möjligheten till ett samarbete har dessvärre begränsats och i vissa fall direkt missbrukats. EU-ledningen har inte respekterat länders olikheter utan i stället detaljreglerat fullständigt onödiga områden och drivit sin egen agenda utan hänsyn till andra.
    Svenska marxister har varit pådrivande i detta enligt min mening och roffat åt sig alldeles för stort inflytande.
    När ett (relativt) väl fungerande samarbete länder emellan (”tänk 1990”) övergår i en politisk union med klara marxistdrag, när EU:s icke folkvalda ledning grips av uppenbar maktberusning … då är det dags att sätta ner foten och säga ”tack, nu räcker det”. Vilket GB nu har gjort.

    Jag hoppas att EU kan återgå till den samarbetsnivå som gällde runt 1990.

    • Peter Harold skriver:

     Jag tänkte på detta idag också. Om EU spricker måste vi ge akt på att inte krigsmedieindustrioligarkerna bearbetar de nationella regeringarna till att begå dumheter. Förutsättningarna finns ju.

   • Läsare skriver:

    Vet du vad det är för fel på såna som Linda Snecker?

    Och detta är mitt fulla allvar. Det hon aldrig fått är en hård, brutal avknullning av en riktig man.

    De som har håller inte på med feminismtrams och liknande. Det är bara att titta på fjantmesarna som är med i V, ingen av dessa höns-hens är kapabla. What goes around comes around och V-fjantar är inte ens kapabla att hitta ur ett låst badrum själva.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s