Kommer Edward J Snowden att utmana Facebook-Zuckerberg om presidentmakten?

sb-snowden-zuckerberg

Bästa läsare!

Ifall någon ställer mig frågan om vilka tre personer jag tror kommer kunna bli presidenter över USA skulle jag säga visselblåsaren Edward J Snowden, Facebook-direktören Mark Zuckerberg samt ”valfri politiker som etablissemanget väljer ut”. Jag vet att det sista alternativet inte ger några poäng eftersom frågeställaren vill ha namn. Men uppriktigt sagt, skillnaden mellan George W Bush och Barack Obama är (med undantag för det korrupta Obamacare) hårfin. De kan ta vem som helst över 35 år som är född i USA (eller vars historia kan manipuleras).

Donald Trump har visat att ett känt ansikte kan vinna uppmärksamhet (även om Wikileaks avslöjar att det var Hillary Clintons kampanjstab som bad medierna att lyfta fram Trump eftersom de trodde att han var lättast att besegra). Och med löfte om att ”rensa upp i träsket” – utifrån om vad som är ett träsk enligt Alex Jones’ Infowars – så kan man vinna väljarnas röster. En bra slogan är också ett plus.

Jag törs inte sia hur man kommer summera Donald Trumps fyra år vid makten den 20 januari 2021. Om han ens lever så länge. I vart fall gör jag inte något sådant försök idag. Men jag törs nog gissa på att de kommande fyra åren inte kommer vara händelselösa. Och medierna kommer – vare sig det finns anledning till det eller ej – att bedriva en kraftig opinionsbildning mot Trump-administrationen.

En sak har Trumps valseger och färska presidentskap visat; det är fullt möjligt för en icke-politiker att bli landets ledare.

Han är dock inte den förste med att ha utfört den ”bedriften”. USA:s andre president (om vi skall följa den officiella ordningsföljden) John Adams var jurist innan han blev vicepresident och president. President Zachary Taylor kom från armén där han varit general innan han valdes till president. Samma förhållande, men med högre grad, gäller president Ulysses C Grant. President William Howard Taft hade varit USA:s utsedde generalguvernör i det då ockuperade Filipinerna. Herbert Hoover hade visserligen varit handelsminister innan han valdes till president, men han hade aldrig tidigare haft ett ämbete som han valts till av några väljare. Och Dwight Eisenhower hade i praktiken samma militära bakgrund som Taylor och Grant.

Så med hjälp av ”känd från TV” har Donald Trump nu kunnat svära sig in som president. Vem kommer kunna upprepa denna bedrift härnäst när väljarna hyser allt större aversion mot politiker som sådana?

Som jag sade här ovan: Antingen Mark Zuckerberg eller Edward J Snowden. Jag personligen föredrar den senare.

Och jag är inte ensam. I vissa utopiska filmklipp på nätet om USA:s framtid kan man hitta referenser om ”president Snowden”. Han influerades mycket starkt av den libertarianske kongressmannen Ron Paul genom dennes kampanjer under primärvalen för republikanerna 2006 och 2012, och Snowdens starka tro på den amerikanska konstitutionen låg till grund för hans agerande när han blåste i visselpipan och avslöjade den amerikanska regeringens olagliga massövervakning.

Å andra sidan finns det många som nog kommer vilja ha Facebook-chefen som president. Jag skall hoppa över alla anklagelser om att Facebook är skapat med stöd från CIA, men det ligger ju i etablissemangets intresse att fånga upp den unga generationen, och det kan man göra ifall Zuckerberg är deras kandidat. Och han har redan gjort dem en stor tjänst, inte minst genom att försvåra för konservativa röster att göra sig hörda via hans media. Etablissemanget styr redan pengarna – med Zuckerbergs hjälp styr de väljarnas världsbild.

Vi måste betrakta Facebook som media, med en genomslagskraft som de övriga systemmedierna – eller kanske rent av ännu starkare. Det ligger en oerhört stark makt i Zuckerbergs händer. Om inte etablissemanget nyttjar denna möjlighet så går de miste om sitt säkraste kort på år och dar. Zuckerberg kommer att ha passerat 35-årsgränsen lagom till nästa presidentval år 2020. Vad begär Zuckerberg i gengäld för att ”stoppa falska nyheter” av etablissemanget? Förmodligen inte mer än de kan ge honom: presidentämbetet.

Sett ur ett etablissemangsperspektiv är Zuckerberg idealkandidaten. Som student på Harvard hackade han sig in i universitetets nätverk och stal databasen med alla fotografier till skolans ID-kort, samt andra personliga uppgifter. Numera låter han oss göra detta jobb själv.

Ett system som är till nytta för en regering blir ofta lönsam. Lönsamheten har gjort Zuckerberg rik. 33 miljarder dollar anses hans tillgångar vara värda. Det gör att han skulle vara världens 14:e rikaste person. Donald Trump är bara på plats 324, men det räckte till Vita huset.

Sin enorma förmögenhet tänker Zuckerberg spendera på filantropi. Detta brukar i normalfall betyda att man använder sin förmögenhet för att styra världen genom att stå bakom politikerna och manövrera dem som marionettdockor, likt oligarkerna George Soros och Zbigniew Brzezinski. Skillnaden är att Mark Zuckerberg förmodligen är mer fåfäng och gärna tar sig rollen som imperiets offentliga härskare.

Michael Krieger på bloggen Liberty Blitz Krieg noterar att Zuckerberg ändrat personlig attityd, från att möta andra affärsmän och sitta i sammanträdesrummen med huvtröjan uppfälld försöker han numera framstå som mer vuxen. Han gör allt oftare uttalanden som visar på en ökad medvetenhet i s.k. värdegrundsfrågor. Som t.ex. att han nu anser sig ha lagt sin ateistiska period bakom sig. Detta bör nog ses i perspektivet att han har en judisk uppfostran, och återvändandet till tron får därför betraktas som att han gör high five med den sionistiska eliten som figurerar både här och där inom etablissemanget.

Låt oss hoppas att Edward J Snowdens gräsrotssupporters kan hjälpa honom att vinna i ett presidentval mot massövervakningsvännen och propagandadistributören Mark Zuckerberg. Detta förutsätter att den nytillträdde presidenten Donald Trump beslutar sig för att benåda Snowden för att han gjorde sin medborgerliga plikt och avslöjade sin regerings korrupta agerande.

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Demokrati och frihet. Bokmärk permalänken.

28 kommentarer till Kommer Edward J Snowden att utmana Facebook-Zuckerberg om presidentmakten?

 1. ristomatinen skriver:

  Tja, det var udda idéer. Jag ska inte såga dem rakt av, för Skrivaren har ett utmärkt luktsinne, till skillnad från mig. Jag har svårt läsa av trender. Dels för att jag inte bryr mig och dels för att jag är för logisk. Det mesta handlar numera om känslor och jag skiter fullkomligt i det. Men jag tror att ingen av dem kommer att bli president.

  Givetvis skulle jag hoppas på Snowden, som verkar vara en mycket klok ung man. Vi får se hur det går för president Trump. Kommer han att försöka verkställa sina vallöften? Det brukar ju bli klent med det, men man kan ju alltid hoppas. Illavarslande var ett en jude tilläts att först tala från den religiösa sidan, och inte det självklara; en kristen som bara blev tvåa…

  Helst skulle det inte bli någon ny president, utan bättre vore att hela skiten avvecklades. Det borde inte finnas ett ämbete som åtminstone formellt har stor makt. De grundande fäderna avsåg att presidenten skulle knappt ha någon makt, så de flesta amerikaner skulle inte ens känna till hans namn.

  Bekänner att jag idag för första gången i mitt liv tittade på en USA-presidenttillsättning. Skulle bankmaffian våga döda honom redan innan eller strax efter hans installation. Jag trodde inte på det för att det skulle leda till inbördeskrig. Globalisterna behöver förmodligen mer tid för att klura ut hur de ska hantera Trump. Eller så är han simpelt andrahandskandidaten i ett krig bland ”eliten” och Killary blev förmodligen till sist allt för extrem och förbrukad.

 2. Vauen skriver:

  ”… och återvändandet till tron får därför betraktas som att han gör high five med den sionistiska eliten som figurerar både här och där inom etablissemanget”

  Fattar inte vad du menar där, sionister (judiska) är ju oftas ateister?

  • Peter Harold skriver:

   Det må så vara att de är gudsförnekare, men de använder likväl samma symboler som de troende judarna.

   • Läsare skriver:

    För att lura i korkade gojim att de är ”troende” judar, dvs en religion.

    Först och sist handlar allting om ras. Religion och klass är alltid sekundärt, men judarna har lurat i korkade gojim att raser inte finns och att religioners vara eller icke-vara och klass är primärt

    Lyssna på vilken ledande jude som helst och vad tjatar de hela tiden om? Den judiska rasen. Givetvis nödtorftigt maskerad som ”religion”.

    • Peter Harold skriver:

     Ja, de kan konsten att säga att alla människor är av samma slags kött och blod, och att västerlandet må ej ens tänka på att behålla sin kultur homogen – samtidigt som den judiska kulturen ställs inför en massa hot från alla möjliga håll, varför den egna särställningen måste skyddas till varje pris.

 3. ristomatinen skriver:

  Sablar, kan inte lägre publicera. Testar att bryta upp min kommentar i flera delar:

  Zuckerberg påstås vara jude, men kollade upp honom lite. På rätt bilder kan man se att han har blåa ögon och då kan man inte vara fullblodsjude om man inte är en grov genetisk avvikelse. Så karln kan högst vara halvjude, men troligare lägre än så.

  Nåväl, han har aldrig intresserat mig på något sätt. Det är något slemmigt med honom. Det brukar betyda bög, men han är gift med en kinesiska och har en dotter har jag nyss läst mig till, så jag kan ha fel där.

  • ristomatinen skriver:

   Del 2. Det verkar inte gå att få med länken, så sök på rubriken jag fetat istället, den som ids läsa den:

   Har Zuckerberg politiska ambitioner? Det verkar så, men nedanstående hemsida är kanske inte bästa beviset, men var vad jag hittade först: Will Mark Zuckerberg be Our Next President?

   Hehehe, de har samma bild överst på Zuckerberg som i Skrivarens länk…

   Zuckerberg har fortfarande en snoris utseende. Kan det räcka med att ha passerat 35-årsgränsen? Hoppas och tror inte det. Ifall Trump blir framgångsrik är globalistmaffian slagen. Lite så här:

   • Peter Harold skriver:

    Vi skall nog inte vänta oss några häpnadsväckande landvinningar i kriget mot ”globalistmaffian”. Vi kommer säkert att få se en hel del publika reträtter som nog är mer strategiska än defensiva. Och Alex Jones kommer bli full på champagne när det händer.

  • ristomatinen skriver:

   Äsch, ett n försvann. Skulle givetvis vara: Sablar, kan inte längre publicera.

  • Peter Harold skriver:

   Du ser, han uppfyller alla kriterier för att få bli amerikansk president. Han kommer följa Deep State lydigt och villigt. Det du kallar för slemmighet kommer medierna att benämna som ”pojkaktig charm”.

 4. Stig Olsson skriver:

  Jag ramlade över detta klipp idag som jag tycker är en lysande stark kickoff för denna kommande presidentperiod 🙂
  Tillåts detta fortsätta ska jag baske mig köpa Trump-dekaler 🙂

  • Vauen skriver:

   Trump ljuger bättre än Obama gjorde. Han har mer inflytelserika vänner än alla andra kandidater. hans ”kompisar” ÄGER hela USA genom att styra penningmängden. Och dom kan terrorisera/infiltrera världen med terrorism på en nivå förr aldrig skådat genom att ha tillgång till statsmakten Israels underrättelsetjänst. 9/11 var en PR kupp för att vända världen mot Israels fiender i hennes grannländer. Och på den vägen har det fortsatt med Falsflaggor som oftast har tydliga israeliska fingeravtryck.

   KB börjar vid 11min

   Trump är allierad med dom som utförde 9/11, han borde slitas i stycken av folket inte hyllas!

  • ristomatinen skriver:

   Men det är ju en video som tar mer än 4,5 timmar att se. Det har jag aldrig orkat med. Kan du ge en resumé?

  • Peter Harold skriver:

   Haha, sanningen bakom ”klen uppslutning vid Trumps installation” som vi kunde läsa i vissa medier. Åh my good vad medieetablissemanget gräver sin djupa grav.

 5. Ping: Se upp för nästa etablissemangsdespot: Mark Zuckerberg vill ta kontroll över vårt politiska medvetande | Peter Harold – Skrivarens blogg

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s