Putin säger att ryska fnask är världsbäst – men att det beror på regeringen att de existerar.

sb-svd-putin-fnask

Bästa läsare!

Rysslands president Vladimir Putin fick för någon vecka sedan en fråga om den s.k. dossier som skall handla om Donald Trumps umgänge med ryska glädjeflickor som kissade i en säng som makarna Obama sovit i/skulle komma att sova i.

Ett fragment av Putins svar har spridits (kanske allra mest bland alternativa medier och inom bloggosfären, men också i traditionella systemmedier som i exemplet här ovan)  och det handlar om att han inte tror att Donald Trump gjort det som denne anklagats för, nämligen att ha anlitat ”socialt mindre ansvarsfulla kvinnor” fastän ”de är de bästa i världen” – och sedan anklagat upphovsmännen till ”förfalskningen” för att vara sämre än prostituerade.

Det finns dock ytterligare en mening mitt i allt detta som fallit bort ifrån nyhetsrapporteringen. Det är Putins reflektion om själva prostitutionen i hans land, förutom att de flickor som utövar den är bäst i världen.

sb-putin-fnask

Det är ett historiskt faktum att prostitution är ett av världens äldsta yrken. Och inte för inte så finns det ett bevingat uttryck som säger att ”vi alla är horor, det är bara en fråga om pris”.

Putin säger i sitt ganska spontana svar till journalisten att prostitution är en av dessa allvarliga, fula, sociala fenomen som återspeglar samhället och dess styre.

Som libertarian finner jag det vara omoraliskt att bekämpa prostitution genom lagstiftning därför att det kränker vuxna människors rätt att få ingå frivilliga överenskommelser mellan varandra. Det finns nyanser att belysa kring detta; en man, kvinna eller ett barn som hotas med våld för att utföra sexuella tjänster är inte en frivillig aktivitet – det är ett brott inte bara i lagens mening, utan också ett brott mot icke-aggressionsprincipen. Detta behöver vi inte statens hjälp för att se.

Det sämsta staten kan göra är att bekämpa prostitutionen genom lagstiftning. Det grundläggande felet är alltför bekant; staten är en Anti-Midas; så gott som allt den rör vid blir sämre än vad det var innan, eller sämre än vad det hade kunnat bli om ansvarsfulla medborgare fått agera på frivillig bas (läs, fri marknad). Staten är kokett; den förbjuder det den inte tycker om, men förbud är statens sätt att sopa det obehagliga under mattan. Man kan bli förvånad över att statens insatser är kontraproduktiva även i det minst anade sammanhanget.

Förbud är statens metod att skapa incitament för våld och mer kriminalitet. Vi såg detta under förbudstiden i USA där gangstrar umgicks med politiker för att skapa en lönsam svartabörshandel med smuggelsprit (det var f.ö. på så vis som president John F Kennedys far skall ha blivit ännu mer förmögen, enligt uppgift). Vi har sett det i Sverige där den överskådliga gatuprostitutionen flyttat inomhus och försöker dölja sig från såväl polis som socialtjänst, och därmed försämrat villkoren för de prostituerade och ökat risken för utpressning mot sexköparna. Och vi ser detta med statens narkotikapolitik som gör sjuka missbrukare till brottslingar istället för patienter.

Prostitution är världens äldsta yrke, och de flesta människor är tillgängliga om priset är rätt – även om vissa människor av moraliska skäl skulle sätta priset så högt att det inte ens kan betalas med pengar (utan istället t.ex. premieras genom äktenskap). Prostitutionen kommer inte försvinna förrän det sista fnasket skjutits eller blivit hängt, vilket är en av de lösningar som de socialistiska länderna Kina och Nordkorea försöker göra (även om Kina äntligen tycks ha tagit bort dödsstraff för brott kopplade till sexköp).

Prostitution är olagligt eller reglerat  i fler länder än det är helt lagligt i. Ryssland är t.ex. ett av dessa förbudsländer. Och ändå finns prostitutionen där. Med andra ord, det finns en marknad, och den kommer fortsätta att existera så länge som priset är rätt. Vi bör lämna aktörerna ifred, och överlåta åt kund och säljare att komma överens själva, utan att hota den ena eller den andra. Det står förvisso alla envar fritt att ha en värdering om prostitution är ont eller gott, men längre än ett vänligt förmanande har vi inte rätt till enligt icke-aggressionsprincipen.

Kul i alla fall att Putin vågar erkänna att det ser ut som det gör delvis p.g.a. hans egen regering. Jag misstänker att Barack Obama hade formulerat sig på ett annat sätt, även om han förmodligen vet mer om prostitution än vad han vill erkänna…

Hälsar eder Peter Harold (f.d. nakenmodell)

 

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Demokrati och frihet. Bokmärk permalänken.

41 kommentarer till Putin säger att ryska fnask är världsbäst – men att det beror på regeringen att de existerar.

 1. Benny skriver:

  SVT hade nog någon typ av hämnd i tanke ( säkert angående RT:s reportage om invandrarkriminaliteten i Sverige) när man i ett nyhetsinslag i kväll påstod att 40 kvinnor slogs ihjäl av sina män i Ryssland varje dag!!?? Siffran verkar ju helt orimlig och håller säkert inte för en faktakoll eller kan reportern missuppfattat det hela? Det skulle ju betyda att det bara mördas kvinnor i Ryssland med tanke på att det dödas ca tolv tusen varje år i Ryssland. Inga män mördas alltså enligt SVT i Ryssland annars får man inte ihop statistiken!! (De flesta mördas i de oroliga muslimska republikerna i söder, Tjetjenien, Ingusien etc där islamister ständigt gör sina raider). Men som sagt SVT är väl inte så noga med faktakollen när det gäller att smutskasta Trump eller Putin. Man kan ju även tänka sig att det är bland muslimerna som kvinnovåldet är mest utbrett, precis som i Sverige för övrigt.

  • Benny skriver:

   Japp, SVT:s ”nyhet” om att man skulle avkriminalisera våld i hemmet mot kvinnor, barn etc i Ryssland var en s.k fejk-nyhet. Den nya lag man diskuterar ser ut så här i verkligheten utan SVT:s manipulationer… Det var , det är och förblir brottsligt. ENDA skillnaden blir att de som misshandlar INTE får minst 5 ÅR fängelse direkt utan får ett “mildare straff”, dvs. några veckors fängelse och böter! I Sverige får man inget straff alls för våld och våldtäkt om man kommer från rätt ursprung eller har rätt kontakter! Putin han sopar verkligen inte problemen med prostitution i sitt hemland under mattan och han skulle aldrig göra som Löfven och kritisera vad privatpersoner säger i utländsk TV om vad som händer i Sverige. Till slut blir man paranoid på MSM-media och måste kolla upp varenda ”nyhet” som man blaskar upp om Ryssland och Trump för att kolla sanningshalten. En sak är solklar och det är att litar man på MSM är man snart lost…snart ljuger de väl om sportresultaten också!

  • Läsare skriver:

   Varje dag våldtas etthundra vita kvinnor av negrer i Amerika. Det blir 35.000 våldtagna vita kvinnor om året.

   Antal svarta kvinnor våldtagna av vita män? Noll. Och detta är officiell FBI statestik. Läs själv:

   Perhaps the most shocking of all the crime data dealing with cross-race crime is the incredible rate of crime by Black males against White women. According to U.S. Justice Department figures over 34,460 White women are sexually assaulted or raped by Black men each year, and most authorities believe that the actual rape figures are at least twice the reported number. In perhaps the most shocking crime figure of all is the number of White rapes against Black women. Statistically, it is 0! Because they have fewer than 10 cases nationally.

   http://whiteresister.com/index.php/17-opinion/205-dr-david-duke-the-racial-murder-and-rape-of-white-women-in-america

   • Peter Harold skriver:

    Svarta kvinnor behöver man inte våldta. De är så jäkla malliga för att snubbarna får erektionsproblem med vita kvinnor efteråt (hört av en överförfriskad kvinna som såg ut som en Halle Berry med rastafrissa)

 2. Mjölner skriver:

  Det äldsta yrket skulle vara fnask. Det måste vara helt fel.
  I skapelseberättelsen(gamla testamentet) säger Herren, varde ljus och det blev ljust.
  Detta innebär att man i förväg måste dragit alla ledningar. Väldens äldsta yrke är elektriker.

 3. Känns mig helt främmande att försvara prostitution. Men tycker det finns allvarligare problem. Ett av dem är presstitution.

  • Anna skriver:

   Eller hur sexhandel ser ut kanske. Jag har inget alls emot att vuxna människor säljer sex eller sitt sällskap mot betalning, till andra vuxna (tro mig, det finns omyndiga som köper förnedring av myndiga och det är verkligen ingen vacker tanke men det existerar överallt där pengarna växer. En riktig psykopat-djungel. Något som förstör framtiden och tilltron på att vuxenvärlden faktiskt borde ha mandat att bestämma över bratsen) medans vilken sund mänska som helst inte ens nuddar vid tanken på att likställa sexhandeln med barn och människor som ingen saknar ändå…

   Det enda riktigt perversa med sexköp är när sveriges rättsstat fäller vanliga torskar som handlar vanliga prostituerade medans de friar de som inte vill köpa sex men som bara tar sig sex helt gratis, av barn eller funktionshindrade. Något som händer hela tiden i vårt helsjuka samhälle som är så febrig och infekterad att ingen termometer längre går att använda för att fastställa hur sjukt det verkligen är.

  • Peter Harold skriver:

   Man behöver inte försvara prostitutionen. Den klarar sig så bra av sig själv. 😉

 4. Läsare skriver:

  Peter, har du varit nakenmodell på riktigt? Jag hade en väldigt bra arbetsförmedlare. Han sa att han hade ett nakenmodelljobb. Konstuderande på universitetet.

  Ångrar att jag inte tog jobbet. Ung och i bra fysisk form, snygga muskler, såg väldigt bra ut.

  • Anna skriver:

   Nämnde din arbetsförmedlare något om att han tyckte att du kvalificerade dig för jobbet såsom den narcissist du var? Blink, blink…

   • Läsare skriver:

    Kära Anna, fakta. Det började i nian, tjejerna började komma till mig. Bytt skolor ett antal gånger, alltid bland de fem starkaste i varje årskull. Tog Silvermagistern i sjuan. Helt otränad dök 35+ meter på längden som 15-åring. Var kompis med en av badvakterna, har var vittne. Hade klarat 50 meter om jag gett mig faen på det.

    Det är mer än en tjej som fått korsslutning i hjärnan första gången de såg mig.

    Vill du se på narcissister? Gå till närmaste gym. Var på ett gym en gång, i tio minuter sedan dess har jag aldrig varit nära ett gym. Vi hade jordbruk, allt gjordes för hand.

    Och vill du veta en sak till Anna? Ni andra kan sluta läsa nu, detta är endast till Anna. Slutat läsa än?!

    När jag låg på topp kunde jag sex gånger – på samma stånd. Skötte hon sig kunde det bli en sjunde gång. Gick hon in för det kunde det bli en åttonde gång, men nu pratar vi mest varmluftspump ;D)

    Det var Peter som skrev om nakenmodell, annars hade jag aldrig nämnt detta. Det är som längdykningen, jag har inget jag skall bevisa för någon annan än mig själv. Jag vet fakta, vad andra tror bryr jag mig inte om.

    Men det var då det, nu är det minus 20 kg till påsk från nu som gäller.

    • Läsare skriver:

     Hade klarat 50 meter om jag gett mig faen på det.

     ______

     Inte där och då, hade tagit hela sommaren med träning. Rökte gjorde jag också.

    • Anna skriver:

     Tack käre Läsare för upplysningen. Och jag som frågade dig förut, om du var singel! Det kan du ju omöjligtvis vara. Jo, jag bodde praktiskt taget på gymet i flera år. Så visst har jag sett narcissister i mina da’r 🤑. Var t.om en av de. Blev till slut så avtänd av det att jag numera kommer på mig själv med att gå ut utan att kolla mig i spegeln. Inte ens när jag borstar mina tänder… Det finns inget kvar liksom. Vilka lungor du måste ha haft?! Det andra har jag varit med om i yngre da’r. Att klara av maraton i sänghalmen eller vart man än hade det… Jag tror att det där sitter i huvudet mer än i könet. Starkt sinnelag! Din flickvän är bortskämd! Usch, nu blev jag avundsjuk😍

    • ristomatinen skriver:

     Jag borde ha slutat läsa. Inget jag ville veta…

     Var Läsaren onykter i natt? Ingen vid sina sinnens fulla bruk, skulle skriva sådant här.

     Omarbetat kan det kanske bli en bra början på en bögporrberättelse?

     • Läsare skriver:

      Jag skrev ju att du skulle SLUTA LÄSA! Resten var till Anna.

      Förstår du inte svenska?

      • Läsare skriver:

       Anna är själv ganska öppen om sex å kan mer än antyda både det ena å andra. Annars hade jag aldrig skrivit som jag gjorde, och hade Anna tagit illa vid sig skulle hon knappast ha ringt.

       Glöm hela saken.

      • ristomatinen skriver:

       Jaha, jag skriver på svenska, men förstår inte svenska? Var min kommentar ovan inte tydlig nog?

       Detta är väl inte en kontaktsida, så Anna och du kan väl vara lite mer diskreta? Lycka till!

       • Läsare skriver:

        Jaha, bestämmer du vad och vem som får skriva vad på Peter Harolds blogg?

        Jag är säker på att Peter skrattar gott åt hela saken.

        Bara lägg ner och håll dina bögporrsfantasier för dig själv.

     • Anonym skriver:

      Och vad gör väl det om hundra år… skönt att inte alla är vid sina sinnens fulla bruk 😆

  • Peter Harold skriver:

   Njae, det var ett konstnärligt uppdrag, men helt en snubbe som räknas till de mer perverterades skara, även om jag inte på något vis kunde påstå att jag fick något intryck av det. Detta var ju på det glada 70-talet. Min sentida och tillfälle comeback skall vi dock inte säga så mycket om, mer än att jag inte var ensam, och att den andra modellen inte synts på herrtidningsomslagen på snart 20 år och det på förekommen anledning eftersom vissa kvinnor inte åldras med värdighet i den branschen… 😉 (Och nej, det är INTE Kajsa-Lotta, vilket nästan alltid brukar vara den första gissningen)

 5. Lisa skriver:

  Till ämnet: de kanske bästa är i Ryssland men enligt finska huvudstadstidning Helsingin Sanomat från igår är gatuhororna i Helsingfors de bäst betalda. De får 100 Euro per skjut. Därför tydligen idrottar många afrikanska kvinnor på kalla finska helsingforska vintergator inte att tala om kvinnor från forna Tjeckoslovakien. De kan tydligen tjäna såå mycket mer i Finland.
  Hoppas de tjänar bra!!

  Jag själv, anklagad som en rysk hora av Anna, sitter i mitt hus, eldar i kaminen, tar ett glas vin, läser en god bok, för har blivit en pensionär. Har aldrig behövt sälja ut mig men tanken svindlar…

 6. Anna skriver:

  Har gjort så precis!

 7. Läsare skriver:

  Till Peter, kan du sudda telenr?

  Anna har hört av sig :D)

 8. ristomatinen skriver:

  Något man kan fundera över hur Putin och andra kan ”veta” något om frågan? Vilka luder är bäst?

  Själv har jag inte en aning om det. Har aldrig satt på ett luder. Även den som satt på luder torde ha svårt avgöra det, om inte gökat med tusentals.

  Hade en kompis som påstod att små kvinnor är bättre i sängen. Kan inte motbevisa det, delvis eftersom jag har för liten sexuell erfarenhet. När jag rannsakar mitt lilla minne om det kan jag ändå ge ett visst bifall…

  • Läsare skriver:

   Jaha, det är där ristos sko klämmer.
   _____________

   delvis eftersom jag har för liten sexuell erfarenhet. När jag rannsakar mitt lilla minne om det kan jag ändå ge ett visst bifall…

   • ristomatinen skriver:

    Det klämmer ingen sko där! Är stolt konservativ. Att knulla runt har aldrig varit min grej! Fruntimmer som lägger upp sig första gången man träffas är inget att ha, bara så du vet…

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s