Nu ligger Trump illa till: Nämnde aldrig ”judarna” i sitt uttalande om minnesdagen av Förintelsen

Bästa läsare!

USA:s 45:e president har skitit i det blå skåpet. Nej, jag talar inte om att han aktiverat en lag om inreseförbud från ett antal länder som USA varit med om att bomba sönder och byta regeringar i, eller initierat ett murbygge mot den mexikanska gränsen. Värre. Mycket värre än så…!

Donald Trump har nämligen utelämnat judarna i samband med sitt officiella uttalande i samband med minnesdagen av Förintelsen.

Uttalandet i sin helhet lyder som följande:

Statement by the President on International Holocaust Remembrance Day

“It is with a heavy heart and somber mind that we remember and honor the victims, survivors, heroes of the Holocaust. It is impossible to fully fathom the depravity and horror inflicted on innocent people by Nazi terror.

“Yet, we know that in the darkest hours of humanity, light shines the brightest.‎ As we remember those who died, we are deeply grateful to those who risked their lives to save the innocent.

“In the name of the perished, I pledge to do everything in my power throughout my Presidency, and my life, to ensure that the forces of evil never again defeat the powers of good. Together, we will make love and tolerance prevalent throughout the world.”

Detta har väckt stor indignation inom de judiska och sionistiska kretsarna, främst inom Trumps eget parti, och här i Sverige uppmärksammas det hela i en re-tweet av DN:s chefredaktör Peter Wolodarski.

Fred Brown, talesman för Sheldon Adelsohn-sponsrade The Republican Jewish Coalition kom med ett uttalande från gruppen. Han sade att ” – Vi vet att i sitt hjärta håller han minnet av de 6 miljoner offren av Förintelsen varmt. Men avsaknaden av att nämna det judiska folkets lidande är ett olyckligt utelämnande. Vi hoppas att han framgent kommer att visa sina känslor [för det judiska folkets lidande] i framtida uttalanden om Förintelsen.”

ZOA, Zionist Organization of America reagerade också med bestörtning över att president Trump inte nämnde ”det judiska lidandet”, vare sig i siffror eller i etnicitet och religiös tillhörighet. Dess ordförande Mort Klein sade att ” – I synnerhet som ett barn till överlevande från Förintelsen, vill jag och min organisation uttrycka vår sorg och djupa smärta över att presidenten i sitt uttalande om minnesdagen av Förintelsen utelämnade varje omnämnande av antisemitism som riktades mot judarna, och den tyska nazistregimens mord på sex miljoner av dessa samt andra.”

Huruvida några zigenska organisationer eller några kommunistiska föreningar hört av sig och beklagat att Donald Trump inte nämnt deras grupper framkommer inte i något av de nyhetsinslag som skrivits av systemmedierna.

Det känns komplicerat att bestämma sig för när man måste nämna judarna och när man absolut skall undvika det…

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Politik. Bokmärk permalänken.

18 kommentarer till Nu ligger Trump illa till: Nämnde aldrig ”judarna” i sitt uttalande om minnesdagen av Förintelsen

 1. gmiksche skriver:

  Mycket intressant observation.

 2. Benny skriver:

  Haha..givetvis ska man inte bara nämna en folkgrupp när man pratar om folkmord så Trump gjorde helt rätt. Bara för att lägga fakta på bordet så dog ca 25 miljoner sovjetmedborgare i kampen mot nazisterna…att i det läget komma dragande med 6 miljoner känns futtigt. Dessutom tyder allt på att en ny mer rimlig uppskattning av antalet judar som dog ligger betydligt lägre, kanske så lågt som 1.5 miljoner. Men detta får naturligtvis inte nämnas trots att jag misstänker att även Wolodarski och övriga ledande judar nog vet om det verkliga förhållandet men håller käften av kända skäl.

  • Peter Harold skriver:

   Och dessutom finns det ju ett och annat att säga om dödsorsaken hos de avlidna i lägren. Vilket är en debatt som är både högljudd och kontrollerad, medan det sällan talas något om civilbefolkningens lidande och armod.

   • Läsare skriver:

    Det fanns två grupper av judar i Polen under ww2. Enligt judarna när Hitler befriade Polen med start September 1939, fanns det sju miljoner judar i Sovjet, 3,5 miljoner judar i Polen, en halv miljon judar i Tyskland. Frankrike vet jag inte, men ett par hundratusen är nog inte orimligt, med tanke på att Napoleon var den första gojim härskaren att ge judar samma rättigheter som infödda. Napoleon ville att alla judar skulle invandra till Frankrike och han skulle göra Paris till det Nya Jerusalem.

    Om du jude och bodde i västra Polen och hör att tysken kommer. Vad skulle du göra då? Du springer österut mot Sovjet allt vad tyglarna håller.

    Molotov-Ribbentoft avtalet innebar att Sovjet och Tyskland skulle anfalla Polen den 1 September samtidigt och dela Polen hälften var. Judarna som styrde Sovjet visste detta i god tid och hade alltså redan tömt västra halvan av Polen på judar, som flyttades österut till Sovjetunionen.

    När Hitler invaderade och tog västra Polen var den delen redan i stort sett judefri.

    När Hitler så småningom invaderade östra Polen var den delen också i stort sett judefri. I stort sett alla judar i Polen flyttades in i Sovjet och långt österut in i Sovjetunionen.

    Hitler fick aldrig tag på 3,5 miljoner judar i Polen. Att Hitler skulle kunna mörda sex miljoner judar även om han hade velat det, är en fysisk omöjlighet av det enkla skälet att det fanns inte sex miljoner judar på den landyta han kontrollerade.

    Enligt judarna rymde två av tre judar från Tyskland utan att Hitler lyfte ett finger för att hindra judarna att lämna Tyskland. Var är logiken i det om Hitlers högsta önskan var att mörda alla judar?

    Det få känner till om ww2 är att England började mattbomba tyska städer långt innan kriget börjat. Saken är den att judarna har alltid bott i städerna. Enligt judarna fanns det ca 150.000 judar kvar i Tyskland, de vägrade att åka ifrån Tyskland. Om nu England började mattbomba tyska städer, då riskerade alltså 150.000 judar att dö i bombräderna. Eller hur? Fundera på det en stund tills det sjunkit in. Det är viktigt att förstå det inför det jag skall berätta nu.

    Alla har väl hört talas om Nurmberglagarna, hur tumskruvarna hela tiden vreds åt.

    Vet du varför? Därför hela syftet var att skrämma iväg varenda jude ut ur Tyskland, men ca 150.000 judar vägrade och detta skapade problemet för zionistjudarna. De visste att England skulle mattbomba Tyskland, så vad skulle zionistjudarna göra? Bara strunta i alltihopa och låta 150.000 dö i Englands bombmattor?

    Det är nu zionistjudarna går till Gestapo och lämnar över listor på de judarna som är kvar i Tyskland. Det som händer sedan är att Gestapo vänligt men bestämt samlar in alla judar de kan få tag på och transporterar dom österut in i Polen. På tryggt avstånd från dom engelska bombmattorna.

    Inbilla dig inget annat, zionistjudarna hade full kontroll över England sedan långt innan ww2. Om det bara gällt engelsmän, då hade de troligtvis inte tvekat att bomba även om det skulle gå åt 150.000 judar. Men nu var det som sagt zionistjudarna som styrde England …

    Sedan gjorde zionistjudarna samma sak i Frankrike, Belgien och Holland. Lämnade över listor på judar som var kvar och Gestapo åkte lydigt runt och samlade in alla judar de fick tag på. När judarna väl var infångad så var resten ett logistikproblem. Stora mängder judar skulle transporteras österut genom Tyskland och in i östra Polen.

    Nyckelfaktorn, för att förstå hela spelet bakom allting som zionistjudarna gjorde, är att mycket få judar i Tyskland, Frankrike, Belgien, Holland och Danmark ville inte på villkors vis åka österut, till Palestina. Det är nyckelfaktorn, de judiska massorna ville INTE till Palestina. Och det var zionistjudarnas största problem.

    Zionistjudarna gjorde allt de kunde för att stänga flyktvägarna västerut från det europeiska fastlandet till England, Cuba, USA, Kanada och Sverige.

    When Canada Said No: The Abandoned Jews of the MS St. Louis —–17 min

    Zionistjudarna statuerade exempel med MS St Louis. Judarna kom inte in på Kuba. Samma sak i USA och Kanada. Zionistjudarna skulle hur enkelt som helst fått judarna på MS St Louis in i USA. Zionistjudarna styrde Amerika sedan innan ww1, så det hade inte varit nått som helst problem. Men nu valde Zionistjudarna att stänga alla flyktvägar västerut genom att statuera ett exempel med MS St Louis och låta alla judar veta att den vägen är stängd. Lyssna noga på judinna i glasögon, det är hon som ger all nyckelinfo i videon ovan.

    I Sverige var det zionist”rabbinen” Ehrenpries och toppjudarna i Sverige som stoppade judar från Tyskland att komma in i Sverige. Läs själv:

    Dr. Ehrenpreisz, the “Chief Rabbi” of Sweden (since 1914), together with the leader of the Jewish community in Stockholm, turned to the Swedish government with the request that it not carry out the aforementioned decision of Parliament, using the excuse that the settling, even temporarily, of 10,000 additional Jews in Sweden could arouse a Jewish problem in this land that had never experienced anti-Semitism because of the small number of its Jewish citizens. The efforts of these two wicked community leaders succeeded in their goal and the Swedish government voided its plan to carry out its own Parliament’s law. But when, four years later, all of Danish Jewry was smuggled, overnight, into Sweden, Ehrenpreisz did not succeed in thwarting that wonderful rescue effort, since it came to him as a surprise, too.

    Chapter 9

    http://www.israelversusjudaism.org/holocaust/victims.cfm

 3. Rolf Löfgren skriver:

  Trump är nog mycket medveten om de många frågetecknen och medvetet undvek att nämna judarna.
  Fria Sidor har flera intressanta artiklar om förintelsen.
  Förintelsen – 6 miljoner skäl att avtäcka bedrägeriet
  http://friasidor.is/forintelsen-6-miljoner-skal-att-avtacka-bedrageriet/

  • Läsare skriver:

   Zionism and the Third Reich

   by Mark Weber

   Early in 1935, a passenger ship bound for Haifa in Palestine left the German port of Bremerhaven. Its stern bore the Hebrew letters for its name, ”Tel Aviv,” while a swastika banner fluttered from the mast. And although the ship was Zionist-owned, its captain was a National Socialist Party member. 

   http://www.ihr.org/jhr/v13/v13n4p29_weber.html

   Most of these colonies faltered and some of the settlements soon found themselves supported by Baron Edmond de Rothschild.

   http://www.yivoencyclopedia.org/article.aspx/Zionism_and_Zionist_Parties

   But back to the subject at hand. The first mention of 6 million suffering Jews comes already in 1889.

   In a short article, the NYT asks “How many Jews are there?” The low estimate of “the ubiquitous race” is 6,000,000. “With the exception of half a million,” it adds, “they are all in a state of political bondage.” Two years later, in 1891, we read about the sorry state of “Russia’s population of 5,000,000 to 6,000,000 Jews,” and of “the fact that about six millions persecuted and miserable wretches” still cling to their religion, against all odds.

   Thus began a multi-year string of stories about the “6 million suffering Jews of Russia.”

   https://forum.codoh.com/viewtopic.php?t=112

   Jag har sett ett två A4-sidor dokument. Ena på hebreiska och det andra på engelska. De är daterade 1889 och det står six million jews.

   Kan tyvärr inte hitta det. Rent logiskt borde det inte vara en förfalskning. Vad är meningen med att förfalska ett dokument och sedan dölja det?

   Det finns en notis skriven av en jude i en judisk tidning från 1905 eller 1906. Där står att ryske kungen planerar att utrota ”efterminate” sex miljoner judar – och har planerat det sedan 1890.

   Den finns att hitta, men orkar inte leta mer i natt.

 4. Sofia skriver:

  I Sverige får vi svenskar inte nämna vad vi vill för judarna –
  förintelse av vår yttrande– och mötesfrihet!

  http://blueshift.nu/judisk-makt-stoppar-forelasning/

 5. Lennart skriver:

  Reformatorn Martin Luther skrev en liten bok som heter ”Om judarna och deras lögner”. Tänk att en bok skriven på 1500-talet ännu har en så aktuell titel.
  PS har någon sett denna video eller läst boken?

  The Secret Behind Communism

  • Sture skriver:

   Ja, jag har läst boken. Det intressanta med den är att Luther lärde sig hebréeiska och läste Talmud och andra judiska skrifter. Det var då han upptäckte vad de egentligen tyckte om ”hedningarna” (=boskap). Och det som står i Talmud är detsamma som står i Zion Vises protokoll, i stort sett. Hur kan denna då vara en ”förfalskning” som judarna hävdar. Den kallas en ”förfalskning” eftersom den talar om exakt hur det ligger till och vad de tänker göra med ”the gentiles”.
   Sedan är jag väl medveten om att ”den ryska revolutionen” inte var någon folklig revolution utan en judisk (=2,42 %) statskupp, i vilken man genom den röda terrorn genast började utrota den etniskt ryska intelligentian som slutligen lyckades utrota 61 miljoner oskyldiga ryska medborgare (= var 4:e Sovjetmedborgare). Men detta får absolut inte komma fram, det är ”antisemitism”.
   Jesus Kristus (som de i tysthet hatar) sade: ”Det som har viskats bakom lyckta dörrar kommer en dag att skrikas ut från alla tak”. Vi närmar oss den dagen.

   • Läsare skriver:

    Här är David Dukes bok i full text:

    https://archive.org/stream/TheSecretBehindCommunism/The%20Secret%20Behind%20Communism_djvu.txt

    Här har du hundra böcker till i full text, som handlar om judisk kommunism. Jag har i alla fall läst 80 av dom.

    https://jewise.wordpress.com/

   • Läsare skriver:

    Enligt de siffror jag har bodde det 147 miljoner i Ryssland 1917. Sju av dom var judar.

    Om var fjärde ryss blev dödad då blir det 35 miljoner dödade. Vilket inte är en orimlig summa, se bara på Kambodja där var fjärde dödades i kommunismens namn, alltså 25 %.

    • Sture skriver:

     Jag utgår från professorn i statsvetenskap på Hawaiis universitet Rummels hemsida [http://www.hawaii.edu/powerkills/USSR.CHAP.1.HTM] där han redovisar samtliga historikers uppskattningar av oskyldigt mördade Sovjetmedborgare under 50 år fr. o. m. den judiska statskuppen 1917. I medeltal uppskattas 61 miljoner ha mördats av sin egen regering. Men uppskattningarna varierar från orimligt låga 28,326.000 till 126,891.000. Detta innebär att dessa historiker måste anse att befolkningen var större än 147 miljoner.

 6. ristomatinen skriver:

  Ja, så hemskt av Trump att inte nämna offerkofta nr 1, i den ej inträffade ”förintelsen”. Däremot förintades mångfalt fler tyskar, även efter krigsslutet -45, än påstått förintade judar. Hur vore det med en minnesdag för dem? Eller för att inte tala om Gulag?

  Indoktrineringen om ”förintelsen” är så stor, att de flesta har gått på den. Jag har två grannar jag snackar med mycket mer än de andra. Ibland har en av dem, en ännu äldre herre än jag, dragit upp förintelsen. Det har aldrig hänt, har jag svarat och försökt förklara hur det kommer sig. Han slår ifrån sig direkt. Dock är han så klok och säger: ”vi pratar inte mer om det”, istället för att försvara sin tro.

  Det är nog så att det är svårt för de flesta att ta till sig att ha blivit utsatta för så många propagandalögner, att man inte vill ta in att så är fallet…

  • Peter Harold skriver:

   Jag har funderat över detta också. Jag har ju skrivit om Eisehowers dödsläger, läger som till skillnad från SS’ ”dödsläger” varken hade bostadsbaracker, sjukstugor, marketerier, matsalar, swimming pool, teater eller avlusningskamrar. Den lycklige grävde ett hål i marken till skydd mot väder och vind, och hade man riktigt tur så rasade inte hålet igen över en.

   Frågan är bara vilken dag detta skall manifesteras?

 7. Walla ni har väl börjat lära er den nya svenskan än?

 8. Lasse Wilhelmson skriver:

  Nu är det nog så att Trump representerar högersionisterna och Hillary Clinton vänstersionisterna. Det betyder att vad han än säger så får han skit av de onämnbara. Men visst gjorde han rätt i att inte inveckla sig i detta för mycket. Det spörs om draken i City of London kontrollerar bägge, eller om det är den store Satan? Same shit …

  Mitt eget lilla bidrag i denna fråga som är mycket väl beforskad, är av ett litet enklare slag och består dels i granskningen av några svenska klassiker av så kallade överlevare, dels av en del rent personliga upplevelser.

  https://lassewilhelmson.wordpress.com/2013/05/04/gaskamrar-i-auschwitz-med-mera/

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s