Sveriges Pravda: ”Vi måste ta kol på alla fördomar om Sverige”.

Bästa läsare!

Det är tydligen inte så svårt för svensk ungdom att få en insändare publicerad i Sveriges största morgontidning, under vinjetten DN Åsikt.

19-åriga ryggsäcksflickan Eva Eriksson har lyckats med detta. Hon har skrivit en insändare där hon kritiserar bilden av ett kaosartat Sverige som betraktas med bekymmersamma miner av omvärlden – ett inlägg som kommer lagom i svallvågorna efter Katerina Janouch-affären där barnboksförfattaren och sexologen smutskastas efter sina uttalanden i tjeckisk television.

Eva Eriksson skriver bl.a.:

Klockan är halv fyra på natten när en av männen de runt bordet frågar mig rätt ut. Är jag inte rädd när jag går på gatan i Sverige? Nej, jag blir inte rädd, svarar jag. Snarare blir jag rädd av att han ställer frågan. Jag frågar varför han gör det, trots att jag redan vet svaret. Jag har nämligen hört det många gånger tidigare under min resa.

Det handlar om flyktingarna. Är det verkligen så illa som tidningarna skriver? Visst är Sverige landet med största antalet våldtäkter per invånare? Och jag har alltid sett Sverige som en utopi inom drömmen om en välfärdsstat, men visst förändras det just nu?

Eva Erikssons svar – formulerat från andra sidan jordklotet – är: Cirkulera, här finns inget att se. En tonårstjej kan gå oeskorterad genom stan i nattmörkret, och välfärdsstaten är i topptrim. Om någon trots allt blir våldtagen så beror det på ”manskulturen som genererar våldtäkter, och inte den kurdiska eller syriska.”. Detta är dock lite orättvist formulerat från hennes sida eftersom det inte är kurder eller syrier som leder våldtäktsstatistiken i Sverige, utan afghaner och afrikaner. Men Evas okunnighet är ursäktat; det svenska maktetablissemanget vill inte att vi skall veta någonting om gärningsmännens nationalitet i andra fall än om de är etniska svenskar.

När ämnet kommer på tal inom mainstream media så heter det att ”det florerar rykten om att det är mest utlänningar som begår sexualbrott, men detta är falskt – det finns nämligen ingen statistik över detta” vilket är så intellektuellt ohederligt det bara kan bli när man resonerar på detta vis. Nästa steg är när akademiker försöker frisera statistiken ”genom att ta hänsyn till sociala faktorer”, vilket är ett absurt sätt att ursäkta våldtäktsmän för att de har låg eller ingen inkomst.

19 bast och luffar runt i världen. Det låter inte som att Eva Eriksson är direkt socialt utsatt. Vi får inte veta mycket om hennes person i insändaren, men det är lite av Bagdad-Bob över det hon skriver. Tankarna går till den forne statsministern Göran Persson som ville brännmärka de svenskar som talade negativt om sitt hemland (läs, oppositionen). Hon är onekligen en våt dröm för DN-redaktionen då denna unga kvinna ger uttryck för ”rätt sorts patriotism”, den som förnekar att landet har problem och att statsapparaten har bekymmer med att hantera det uppkomna läget. Systemmedierna slår tillbaka med multikulturell patriotism.

Eva vill att svenskar utomlands skall förneka rapporterna om sexuella övergrepp; förneka att svenskar nekas sjukvård därför att landstinget överbelastas av vårdkrävande migranter; förneka att pensionärer på sparbetingsdrabbade ålderdomshem inte längre får dricka mjölk till maten av kostnadsskäl samtidigt som kommunerna ”investerar” i flyktingmottagande; förneka existensen av no go-zoner där etniska svenskar antastas eller angrips fysiskt, und so weiter. Denna verklighet skall vi svenskar inte bara blunda för, utan även bekämpa, ber Eva Eriksson:

Det är med en enorm rädsla inför framtiden jag just nu reser runt jorden och pratar med människor om Sverige. Så många missförstånd och snedvridna föreställningar florerar just nu om det kalla landet uppe i norr.
Kan inte vi alla svenskar som just nu befinner oss i fjärran länder lova varandra att aldrig sluta försvara vårt hemland? Att rakryggade sitta i sällskapsrum och stå upp för det som egentligen är så enkelt som mänskliga rättigheter? Om vi hjälps åt kan vi ta kol på dessa tankar om Sverige som ett mardrömsland och istället få alla att förstå att vi i själva verket är ett föregångsexempel.

Vi måste ta kol på maktetablissemangets propaganda. Vi måste sluta lyssna på dumheter som bortskämda ungdomar sprider omkring sig, där de tror att de vet bäst om allt i världen för att de lyckats flyga till andra sidan jorden. I en falsk känsla av kosmopolitism omfamnar dessa ungdomar den lokala multikulturen i utlandet som består av att man delar duschar med andra luffare och äter mat som saknas på svenska menyer, och de tror att denna gemytliga form av multikultur är densamma som här hemma i Sverige. Dessa ungdomar borde först av allt resa till de enklaviserade förorterna i de svenska storstäderna innan de får flygbiljetterna betalda av mamma och pappa.

Det är oftast ett nöje att resa utomlands, och det är bildande att ta emot intryck genom att vistas i andra länder. Men jag glömmer aldrig hemkomsten efter min nästan månadslånga resa till Frankrike förr-förra året, då jag kom hem lagom i tid för att se flyktingkaoset drabba Sverige. Stämningen hade förändrats, och vi har mer än ett år senare fortfarande inte återhämtat oss efter sviterna av att våra gränser stod oövervakade, och de skattefinansierade välfärdsinstitutionernas entréer på vid gavel.

Vi svenskar blev varse att statsmakten inte klarade av att hantera det problem som de själva varit med om att skapa, vare sig i den del där man öppet stödjer en supermakt som driver fram krig i rent vinstintresse, och än mindre klarar av att skydda välfärden för de svenska skattebetalarna, och istället valde över huvudet på väljarna att prioritera grupper som enligt lag faktiskt inte har rätt till våra medborgerliga förmåner.

Ett avsnitt i Evas insändare visar med all önskvärd tydlighet att hon anser att svenska samhällets offentliga institutioner inte är tillräckligt överbelastade, då hon vill att Sverige skall ta emot ännu fler migranter än de som vi redan har, och som vi inte kan ha någon samhällsnytta av under överskådlig tid (generationer):

I kontexten jag befinner mig i just nu är jag stolt över mitt hemland, men väl hemma ställer jag mig kritisk till det som händer i Sverige. Med tillfälliga uppehållstillstånd och allt mer stängda gränser.

Vad som talar för att det är en 19-årig svensk flicka med ryggsäck i Australien som skrivit dessa ord är den naivitet som kommer till uttryck. Men samtidigt är budskapet precis det som Sveriges Pravda – DN – vill att vi svenskar skall ta till oss, och insändaren kunde lika gärna vara skriven av dem själva. ”Eva Eriksson, 19 år.” Jo hej du. Kunde lika gärna vara Peter Wolodarski, 38 år.

Hälsar eder Peter Harold (hemlig ålder)

 

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Medierna. Bokmärk permalänken.

29 kommentarer till Sveriges Pravda: ”Vi måste ta kol på alla fördomar om Sverige”.

 1. kallepelle skriver:

  Bra skriv och det är väl självklart att detta är en till propagandalögn från Pravda. Eva Eriksson 19 år finns nog men hon har inte skrivit dessa lögner!

 2. gmiksche skriver:

  ”I kontexten jag befinner mig just nu är jag stolt över mitt hemland”. Eva har kommit långt. Hon har redan lärt sig journalistsvenska.

   • Läsare skriver:

    19 år och i den kontexten. Ohjadå …

    Jag växte upp med GP. Så länge jag kan minnas har brev från läskretsen publicerats på sidan 2, dvs på andra sidan framsida. Läste dom alltid. Dröjde inte länge innan jag blev förvånad över en sak.

    Varenda jävla dag var det en ”insändare” med rubriken: Jag skäms för att vara svensk

    Nerpsykning kallas det. Naturligtvis skrev (((GP))) dessa ”insändare” själv. Juden låtsades vara svensk samtidigt som (((GP))) spy ut sitt hat för allting svenskt och Sverige.

    • Peter Harold skriver:

     Ja, vi känner ju igen detta från ”indignerade arbetare”, som visar sig vara fackombudsmän och partifunktionärer hos sossarna. Så att en del är ”egenproducerat” är nog en ganska uppenbar möjlighet.

 3. Kalle skriver:

  Jag förstår varför dessa ljugare systematiskt blivit utslängda över 100 gånger från de länder de tagit sig till. Det är helt sjukt hur de har förföljt alla världens vita folk i alla tider. Överallt där vita har byggt sina civilisationer har de blivit förföljda av dessa ljugare som tagit sig dit, infiltrerat, ljugit, ljugit, ljugit, smidit ränker och plundrat.

  • Björngunnar skriver:

   Ja så är det Kalle!
   De är specialister på hjärntvätt av hela befolkningar och lättast att hjärntvätta är unga flickor.
   Jag har själv en dotter som är 18 år och hon är dessvärre lika hjärntvättad som Eva i artikeln.
   Ett centrum för hjärntvätt förutom media är Familjerätten i Uppsala som är en ” konsultavdelning” till tingsrätten, frimurarklubben, i Uppsala.
   Äcklad är att uttrycka sig milt.
   Parasiterna måste ut ur landet alternativt hysas in i sitt eget Gulagläger långt från civilisationen!

  • Peter Harold skriver:

   Och för att parafrasera en propagandakampanj som en svensk statsminister tog initiativ till för att slippa vända upp och ner på arkiven i jakt på tyskt tandguld: ”Om detta må ni inte berätta”… 😉 För den offentliga berättelsen om judarna är onekligen tillrättalagd.

 4. Björngunnar skriver:

  Alla folkslag, raser, är lika goda kålsupare eller det självutvalda do. som har djävulen till far är i en klass för sig?
  Med en själ svårt som kol?
  http://www.bulldozer.nu/intryck/spraka13.html

 5. pelle 3 skriver:

  Riktigt bra skrivet peter,,

 6. Anna skriver:

  Jag trodde det hette att ”ta kål på”. Men å andra sidan är det väl just kol man en gång vardats och skall en gång varda. Kålblomma blir man väl aldrig. Men det beror väl på vart askan strös, å andra sidan…

 7. Sofia skriver:

  TERRA PRETA bäst i detta ämne!

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s