Godhetsknarkande feminist fick sin fix på gatan i Södermalm

Bästa läsare!

Bloggen TOKLANDET uppmärksammade en ”nyhetsartikel” publicerad av lokalbladssajten Stockholm Direkt om att ”allt fler stockholmare sätter sig för att hjälpa tiggare”. Södermalmsnytt uppmärksammar att den godhjärtade unga kvinnan och random människan Liv Elf-Karlén satt sig utanför COOP Vintertullen istället för tiggaren Mario.

– Vi kom överens om att jag skulle sitta en stund istället. Han verkade glad över att det här uppmärksammades.

Och Liv Elf-Karlén var säkert glad över att Södermalmsnytt råkade springa på henne och fick anledning att skriva ett reportage om den godhetsknarkande feministen som fick sin fix på gatan i Södermalm.

Och vi skulle kunna stanna vid detta om det inte vore för att TOKLANDET gjort det eminenta arbetet med att sprida lite ljus över hur dylika ”nyheter” kommer till. Och vi ser här att det inte är frågan om journalistik i ordet rätta bemärkelse, utan handlar istället helt enkelt om politisk aktivism förklätt till nyheter. Fake news, med andra ord.

Till artikeln i Södermalmsnytt om den ”godhjärtade” Liv Elf-Karlén som sitter en liten stund på gatan finns en länk till en artikel om den person som startade aktiviteten med ”tiggaravlösning”, Otto Milde. Men det finns ingen information i artikeln om att random Liv och ”initiativtagaren” Otta bor på samma adress!

TOKLANDET skriver:

Hon ”råkade” inte bara se det där och ”hakade på”. Det är välplanerat in i minsta detalj för ingen tror att Stockholm Direkt bara råkade gå förbi henne heller och att det var sån tur att de kunde ta en bild osv.

Båda artiklarna ligger som ”nyheter” fast de uppenbart inte alls är några nyheter utan välplanerade och välregisserade aktioner som har föregåtts av goda kontakter med tidningen i förväg.

TOKLANDET har dessutom grävt fram mer material om Liv som med all önskvärd tydlighet visar att hennes feministiska och norm-fobiska verksamhet bygger på att parasitera på skattebetalarna.

Det skall noteras att Liv Elf-Karlén lade ut på Facebook att hon skulle sitta vid COOP Vintertull, och hon använder samma bild som Södermalmsnytts reporter Filippa Rogvall (en under stundom ensam 23-årig människa som gärna dricker alkohol med rätt sällskap för att känna sig mindre mörk och dyster) i sin artikel.

sb-liv-elf-karlen

Liv säger att hon ”tycker att det är en tydlig aktion för att synliggöra den utsatta situation som tiggarna befinner sig i.” Sorry, men allt hennes och pojkvännens(?) aktion tydliggör är att vänsterpatrasket ständigt försöker hävda sig som goda människor, och som vanligt på ANDRAS bekostnad. Liv sitter på arslet med en mugg och ber om andras pengar. Detta är inte en prestation, menändå ganska typiskt för socialister.

Dessutom är vi stockholmare mer än väl medvetna om tiggarnas situation. Vi ser det genom deras tjat om ”Krona, tack så micket”, ”Hej, hej” och ”Hungrig” (det senare vanligast hos tiggarkvinnor med fettvalkar á la Bibendum).

Vi ser det på deras högljudda grälande när de samlar flocken för att åka till sina läger; förr i form av illegalt uppsatta stugor/kojor i skogsparker, men numera kan man också återfinna dem kamperande på skolgårdar där de inte bara stökar ner med sitt skräp utan också bokstavligt talat också skiter i den miljö som eleverna skall vistas i. Vissa skolor i centrala Stockholm måste anlita saneringsfirmor som före skoldagens början går runt och samlar in exkrementer efter tiggarna.

Och detta sagt utan att inkludera fenomen som fickstölder, rån och bedrägerier. Och vi blundar helt och hållet för att det mesta av vad vi skänker blir pråliga fejk-palats i Rumänien och Bulgarien.

sb-hunnedora-gypsy-palace

Sedan TOKLANDET lade upp sin bloggpost tycks Södermalmsnytt ha avpublicerat sin artikel om Liv Elf-Karlén. Bara i syfte att åskådliggöra systemmediernas propagandistiska indoktrinering -även i de fall de kanske inser att de gått för långt – har jag tagit mig friheten att redigera en skärmdump på artikeln som bifogas föreliggande bloggpost. Var så god och döm själva.

Hälsar eder Peter Harold

sb-sodermalmsnytt-fake-tiggare

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Medierna, Stadsliv. Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Godhetsknarkande feminist fick sin fix på gatan i Södermalm

 1. Vauen skriver:

  Vit kvinna 23år borde gå till jobbet och jobba extra, sen kan hon ge hennes egna pengar till ziggen. Mycket mer effektivt! Om hon friställer ziggen så kommer han bara slå dank (som bäst) och det är förstörelse av tid. Enda nackdelen är att hon inte får stå i rampljuset och föreställa en god människa!

  Samhället är så fördummat att jag blir faktiskt deprimerad ibland!

  • Peter Harold skriver:

   Beteendet uppmuntras av medierna, så det är nog ganska naturligt att de här människorna motiverar sin existens genom att hålla sig synliga. Det skulle vara intressant att veta hur det gick till på redaktionen när artikeln försvann.

 2. Ping: Stockholm Direkt plockar bort sin fejknyhet utan förklaring | WTF?

 3. ristomatinen skriver:

  Ja, mycket ska man läsa! Sätta sig och tigga som ombud? Hörde jag göken gala? Hon hör hemma på antingen dårhus eller avprogrammering. Förmodligen det senare då det är en ung hon, som är lättlurade.

  Det enda zigenare ska hjälpas med är att få dem att försvinna, och helst för evigt. Det är lite märkligt att PK-maffian tagit zigenare till sina hjärtan eftersom zigenare är hyperrasister och hyperetnocentriska, liksom judar. Dubbla måttstockar och deras hyperkriminalitet är vad zigenarna ska tillföra, så att vi till sist välkomnar den globala polisstaten?

  • Peter Harold skriver:

   Det är väl som så att är man politiker och säger ett enda kritiskt ord om denna grupp av människor så är du Hitler. Ja, numera finns det så många Hitler lite varstans enligt väktarna av åsiktskorridoren, och det krävs inte mycket för att bli en.

   Vi har ju Godwins lag. Den fungerar. Jag har ju redan avfyrat H-namnet. Men jag tänker lite på hur Godwins lag kommer fungera mot såna som Henrik Schyffert, Alice Bah och malena Ernman. Förr eller senare dyker Herr H upp, antingen som referens i samtalet, eller som en riktad anklagelse. Skulle vara kul att se den dag runkbajsekonomen Schyffert råkar säga eller göra något som får PK-gänget att angripa honom (i sin jag att få ta över ledartröjan som landets PK-ayatholla).

 4. Jag kände igen hennes namn. Mest för att hon och hennes syster Moa gjorde lite småroller i Kvarteret Skatan. När jag sökte på hennes namn upptäckte jag att hon tydligen även regisserat en scenuppsättning med humorgruppen och samarbetat med en annan radikalfeministisk galning vid namn Lo Kauppi. Annars verkar hon ha flugit under radarn tills nu. Halleda som vi säger här nere i Skåne.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s