Full fräs med Trump! (När skall folk förstå att det är en strategi?)

Bästa läsare!

” – Han är galen! Man kan bara inte göra så!”, utropade arbetskollegan. Det handlade om att ” – Donald Trump har bannlyst muslimer från att resa in i USA – inklusive de som bor i det landet, det är förfärligt!”.

Nu skall jag villigt erkänna att ena hjärnhalvan mycket väl kan föreställa sig att denna beskrivning stämmer till 100%. Trump har lite av den där karaktären ” – Har jag blivit vald till president så har jag all rätt att bestämma”. Vissa skulle kalla detta för despotism, andra kanske kallar det för ledarskap.

Samtidigt säger min hjärnhalva att jag skall vänta någon timma och sedan leta rätt på någon trovärdig källa och ta reda på vad saken egentligen handlar om. Dessvärre har jag haft ont om tid på sistone, och faktiskt också haft ett ringa  intresse för politik. Alla dessa ”Anti-Trump”-demonstrationer har gjort mig illa berörd. Inte för att jag skulle sympatisera med stackars Trump, utan därför att dessa aktivister visar vilka maktmedel de dolda makthavarna har. Ingenting sker spontant inom politiken. Inte ens det Trump gör.

Och detta skapar grubblerier i mitt huvud. Är händelserna i USA relevanta för svensk del, frågar jag mig?

Jag går själv med den övertygelsen om att Sverige mycket väl kan bli föremål för ett inbördeskrig då statsapparaten börjar braka samman. Men hur kan jag vara säker på att de som reser sig mot staten inte är kontrollerade av det dolda maktetablissemanget, och banar väg för ett ännu värre maktkoncept? Den frågan är svår att få svar på, och den som jag hade velat fråga om råd är tyvärr svårt sjuk. Jag tänker på Jan Milld som under alla år haft många intressanta analyser eftersom han på sätt och vis haft en fot inne i den politiska  och mediala branschen.

Kanske någon i min läsarkrets som vill ge mig vägledning istället? Jag grämer mig över att jag vet mer om George Soros och Zbignew Brzezinskis förehavanden runt om i världen, men att bilden över den svenska versionen av den dolda maktstaten låter sig döljas av det offentliga hölje som utgörs av pajaskonster i riksdag och TV-hus,.

Många menar att det inte behövs någon Donald Trump i Sverige. Sverige är inte som USA, heter det. Vad vet vi om det? Svensk socialdemokrati levde i symbios med såväl fackförbunden som industrin, och den egentliga svenska högern befann sig långt från Rosenbad ända tills 1976 då ett uttröttat socialdemokratiskt parti förlorade makten till de två liberala partierna och Moderaterna (som inlett arbetet med att bli mer mainstream; googla på Lars Tobisson och leta fram någon intervju).

Efter åtta år av borgerlig samverkan under Nymoderat ledning har socialdemokraterna halkat in i regeringsställning på nytt. Även om Löfvén regerar med hjälp av maskrosmarxister som fören  kvalificerad vänsterpolitik så är det ingen ideologisk fajt mellan de politiska blocken.

Allt handlar om att positionera sig; från 2006 har det handlat om att distansera sig från SD, och från 2017 handlar det om att försöka få så mycket uppmärksamhet som möjligt utan att någonsin riskera att behöva överta regeringsmakten från vänstern. Men någon ideologisk kamp existerar inte, i vart fall inte från den politiska högerns sida.

Den svenska politiken är bedrövlig, och det verkar som att aktörerna själva inte tar missionen på allvar längre. Man är nöjda vid att sitta runt köttgrytan, och oppositionsläget har blivit de politiska lättingarnas samlingspunkt. Vilket kanske egentligen säger mera om konsekvenserna av den moderata mittenpolitiken under två mandatperioder än om dagens karikatyrer till partiledare. (S) har aldrig hämtat sig efter Göran Persson utrensningar, och (M) har övertrasserat sitt idékonto.

Donald Trump retar galla på väldigt många. Kritikerna talar om ohämmad galenskap. Hur kan det då komma sig att han får det han vill? Är det ingen proffstyckare som inser att de gång på gång går i hans fälla? Trump är en affärsman, och som affärsman är han en förhandlare. Och vid en förhandlare ger man ett bud som har ett sådan påslag att man ändå hamnar där man vill efter sedvanlig förhandling. Många invänder med orden att ”Så gör man inte”. Men det är ju så Trump gör! Och det är så Trump lyckas! Fem steg framåt, två taktiska steg bakåt bakåt, men tre steg är redan vunna.

När jag tittar på Trump och försöker förstå vad han gör så kan jag inte låta bli att reflektera över hans agerande kanske är till harm för Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson. Trump har onekligen lockat till sig många missnöjesröster, även om Republikanska partiet vuxit sig starkt efter åtta år med babbelkvarnen Barack Obama. Jimmie Åkesson har tagit alla missnöjesröster från (M), och lär väl kanske ha fått påfyllning från (S) igen. (Jag säger igen eftersom den första kullen till partiet kom i form av sossar som tröttnat på Göran Persson)

Men vad är Jimmie Åkesson mot Donald Trump. Eller mot Nigel Farage? Vad är Anna Kindvall-Batra (vad fan heter människan i efternamn?) i jämförelse med Marine le Pen? Svar: de är politikens anestesisköterskor.

Sverigedemokraterna som ägnat mer än två mandatperioder åt att smyga sig in i den intetsägande politiska mitten berövar och bedövar det rasande motstånd som väljarna borde visa mot maktetablissemanget. Alla som är missnöjda med sju-klövern röstar på SD och känner sig lika nöjda som när tabletten med Alvedon kickar in under influensan. Det lindrar värken, men man är fortfarande sjuk, och kommer så förbli tills immunförsvaret gjort sig av med viruset, eller tills viruset tagit kål på en. Och notera – ingen skattebetalare har överlevt staten. Men staten har hittills överlevt alla sina skattebetalare. Tänk på den sanningen.

Alla åtta partier i Sveriges riksdag slår vakt om maktapparaten. Så länge inget av partierna i både ord och handling kan föra makt från riksdagen och lobbyisterna tillbaka till medborgarna ute i landet så förtjänar det politiska etablissemanget att betraktas som skattebetalarnas fiende nr 1.

Sverige skulle behöva en statsminister som vet vilka luspudlar som styrt landet och vad de ställt till med, men som inte är komprometterad av umgänget med dem. Gudarna vet om den människan ens finns…?

Hälsar eder Peter Harold

 

 

 

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

34 kommentarer till Full fräs med Trump! (När skall folk förstå att det är en strategi?)

 1. Hans Nilsson skriver:

  År man kapten på skutan har man också stor bestämmandemakt.

 2. gmiksche skriver:

  Ponera att SD skulle föra en totalt konfrontativ politik, d v s inte söka få över moderaterna på sin sida beträffande migrationen, som ju är det allt överskuggande problemet. Det är här och nu S, M och V försöker etablera de framtida tillskotten sina väljarkårer och till vårt fördärv. Om man satsar på de fredliga parlamentariska alternativet gäller det att stoppa dessa tillskott här och nu. Det är det SD försöker göra, fast det verkar som om M är intresserat av samarbeta om allt annat än just huvudproblemet. Ifall SD mot förmodan lyckas med att få M med sig på ett strikt invandrings- och familjesammanföreringsstopp kan man börja att vända skutan. Om SD inte lyckas fortsätter haveriet och vi går mot en domedag förr eller senare.

  • Vauen skriver:

   Det överskuggande problemet är penningpolitiken – invandringen är effekten! Om vi kunde få till en penningreform (enl. Chicagoplanen) och ta ifrån bankerna rätten att producera betalningsmedel (med ränta = pyramidspel) vilket är huvudorsaken till att invandringen måste ske, så kunde staten sätta ett återvandringsbidrag i handen på varje invandrare och sen såg vi dem aldrig mer! Det vore en enorm besparing, levnadskostnaden i tex Somalien är en fjärdedel mot Sverige. Dom kom hit för att dom ville ha ett enklare liv med säker inkomst. Kan dom ha det livet i sitt hemland (som är varmare) så valde nog de flesta det alternativet. Som lägen är nu så behövs dom som låneslavar i det sjuka system vi lever i nu. Om ingen tar nya lån så finns inga pengar snart.

  • Peter Harold skriver:

   Jag skulle som SD-ledare inte lita på ett (M)-löfte i migrationsfrågan. Partiet står fortfarande under inflytande av krafter som vill att folkutbytet skall fortskrida. Dock kan man notera att (C) fått medvind i medierna, så jag tror att Annie Lööf kommer knuffas fram som oppositionsledare framöver, just för att minimera risken att det uppstår ett invandringskritiskt tredje block med (SD) + (M).

   • gmiksche skriver:

    Jag skulle som SD ledare överhuvudtaget inte förhandla på det sättet som nu skett. Det är nog många inom SD och SD-sympatisörer som kliar sig i huvudet. Det räcker med att kolla på Avpixlat. På samma sätt är svängen i riktning mot Nato feltänk.Jag lider av svår klåda.må du tro.

    • Peter Harold skriver:

     Ja, Avpixlat har faktiskt i något års tid haft en hälsosam distansering från SD. Ibland sitter jag och hoppas att de plötsligt skall skåda ljuset och bli libertarianer. Tyvärr är det välfärdskramande som gäller för dem. På riktigt. Minus för alla främlingar som väller in.

 3. Vauen skriver:

  Mycket läsvärt:

  http://www.tomatobubble.com/make_america_fight_again.html

  ”It is with heavy hearts that we now say that the Israel Firster faction of the PRC (Predatory Ruling Class) recruited and put Orange Man in office for the purpose of containing Iran so that the Greater Israel project could move forward unopposed. And we therefore forecast (with 70% certainty) that OM’s foreign policy debacles, among other factors beyond his control, will ultimately be the undoing of his presidency and his movement — at which time, the satisfied Zionists will discard him like a used-up lemon as they turn America’s steering wheel back to the hard-left for the final time.”

 4. Benny skriver:

  Problemet med SD är att man redan övergett sin egen politik för att komma till köttgrytorna. Man är tydligen för Nato, Israel och snart ändrar man sig om EU precis som MP gjort fast man inte talar om det för sina lättlurade väljare. Efter USA-ambassadörens tal i FN så inser man att inte mycket kommer att ändras i utrikespolitiken, och kanske var det heller inte att förvänta sig, bara en from förhoppning man hade. Otroligt korkat att kräva att Ryssland skulle lämna tillbaka Krim till Ukraina, det visar ju bara på vilken sandlådenivå som kunskaperna verkar ligga i USA. Iran ser man som ett hot medan den verkliga boven, Saudiarabien, som har många gånger större militärbudget och dessutom är den största källan till internationell terrorism slipper all kritik. Något måste vara riktigt galet i USA:s världsbild och kanske är det så att Trump kommer att bli en lika ynklig marionett som Obama vad tiden lider. Ett av de mest skrämmande inslagen i USA är dessa löjliga demonstranter som förfasar sig över Trumps kvinnosyn och migrationspolitik samtidigt som man gormar ”allahu akbar”??!!! Var fanns dessa idioter när USA var med och bombade sönder Libyen, Syrien, Irak? Var fanns dem när Obamas drönare tog tusentals liv i jakten på påstådda terrorister varav de flesta var oskyldiga kvinnor och barn. Knappt en demonstration, men Soros, en av hjärnorna bakom alla krig betalade inga ”demonstranter” att springa omkring på gatorna och protestera mot mördaren Obama.

 5. ristomatinen skriver:

  Bekänner att jag blivit mer pessimistisk när det gäller Trump. Han började förvisso att försöka förverkliga sina vallöften, men via dekret. Ett vidrigt system Obongo utnyttjade till max. Alltså, dekret var bara tänkt som en sista utväg då kongressen inte var beslutsmässig pga av tidsbrist.

  Presidenten i USA var aldrig ämnad att utöva makt i republiken USA.

  Trump borde se till att presidentmakten krymps, om han är ärlig att förändra till det bättre. Förvisso kan han tänka att utöva den sjuka makt som presidentämbetet givits/skaffats trots konstitutionen.

  Man kan läsa mer om det senare här: A Better Solution Than Trump’s Border Wall

  Är Trump anställd marionett för krig mot Iran och Kina? Det kan snart visa sig, men han lär då bli kort på posten…

  Och WW3, Vad vi vet är att globalisterna, inklusive den imbecille Rövén, är anställd där. Fredrik den Onde, med anhang var inte blyga nog utan, erkände med judaspengar från Goldman Sachs, det värv de var satta att försöka förstöra vårt negerfria land!

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s