Jodå, det politiska fängslandet av konstnären Dan Parks borde ha varit förstasidestoff i Sverige, stjärtinspektör Britz!

Bästa läsare!

Jag har lyssnat på Granskning Sveriges dokumentär om det politiska klimatet i svenska systemmedier, och med ett specifikt fokus på Sveriges Television. [LÄNK]

Vi kan se att det nu pågår ett veritabelt ordkrig mellan dessa och de alternativa medierna, men också ett krig mot medborgarna som vi kunnat se i form av Expressens smaklösa uthängning av docent Jim Olsson för åsikter som han inte uttryckt.

Och även om Jim Olsson är starkt kritisk mot invandringspolitiken – och även om han uttrycker sig hätskt mot konsekvenserna av densamma – så har Expressen passerat en pressetisk gräns som måste få konsekvenser. I synnerhet idag med den ovanligt smaklösa löpsedeln som är ett angrepp mot en helt vanlig medborgare.

Som en följd av detta finns det ingen anledning att visa personliga hänsyn till de journalister som medverkar till att bedriva mediernas politiskt fostrande agenda.

Därmed gör Granskning Sverige och andra aktivister helt rätt som exponerar enskilda journalisters bristande kompetens. Medierna är en maktfaktor i det svenska samhället, och inte en skyddad verkstad för personer som inte lyckats bli akademiker, även om det kan tyckas vara så. Sålunda måste medieaktörerna granskas, från ägarförhållanden och deras intressen, ner till den enskilda journalistens nivå och dennes intressesfär och politiska ställningstagande i de olika frågorna.

Det handlar inte enbart om journalisternas och redaktionernas agenda. Det handlar också om deras kompetens och kunskapsnivå.

Jag har själv genom flera mediekritiska bloggposter kommit fram till att många journalister inte bryr sig om fakta. Deras arbete är att leverera en text som den ansvarige utgivaren godkänner och gillar, och denna leverans skall ske i en viss kvantitet. Dessa ”journalister” har sålunda samma förhållande till nyhetsförmedling, som en 20-årig hamburgerflippare på McDonalds har till fransk gastronomi.

Frågan om kvalitet är i deras värld sekunda. Det finns förvisso elementära krav på att artiklarna skall vara korrekt stavade och att meningsuppbyggnaden skall vara läsbar för en 12-åring. Men när det gäller substans finns inga krav på fördjupning, utan här står det fritt för journalisten att själv dosera vilket perspektiv som skall dominera.

Ett typexempel på detta kan vara en artikel i lokalpressen där artikelförfattaren beskriver hur företrädare från ett socialistiskt parti ”vill satsa på barn och ungdom” med miljonbelopp, och ger plats för beskrivningar om hur bra och förhoppningsfulla alla är. Och så flikar man in ett ”företrädare för Moderaterna är kritiska till att använda skattemedel”. Man har låtit alla parter – för och emot – komma till tals, men det råder ingen tvekan om att journalisten väljer att ställa den ena sidan i bättre dager, och struntat i att moderaterna kanske har en annan lösning. Detta är falsk objektivitet. Samma upplägg återfinner vi i riksmedierna.

Sedan har vi frågan om journalistens kunskapsnivå. I vissa fall kanske denna inte skriver mer än vad som läggs i hans eller hennes händer, och vederbörande vet inte om att det finns fler dimensioner att fördjupa sig till. Här spelade de öppna kommentarsfälten en mycket viktig roll. Jag väljer att ha mina kommentarsfält helt öppna därför att detta är det effektivaste sättet att korrigera de fel som jag själv – helt omedvetet – levererar. Systemmedierna valde istället att stänga kommentarsfälten eftersom läsarna exponerade stora brister.

I Granskning Sveriges dokumentär belyser man ett samtal mellan journalisten Sarah Britz och medborgarjournalisten ”Arg Norrlänning” [originalinlägg] där denne påpekar att man visst fängslar oliktänkande, i form av tillslagen och fängelsedomarna mot konstnären Dan Park. Sarah Britz tror inte på norrlänningens påståenden: ” – Det finns ingen i Sverige som fängslas för att man är konstnär eller tycker olika saker” och fortsätter med att ” – Om en svensk konstnär skulle ha fängslats för att han gjort tavlor så skulle detta vara en nationell nyhet, det skulle vara en nyhet i hela världen. Det är ju ett hot mot yttrandefriheten”. Däremot är ”hets mot folkgrupp” ett verktyg hon gillar för att stoppa yttringar hon inte tycker om.

Nu kan man i och för sig till Sarah Britz försvar anföra att vi alla ser vad vi vill se. Där vi vänner av yttrandefriheten ser myndigheternas och systemmediernas jakt på en enskild konstnär som Dan Park, eller en medborgare som Jim Olsson som inte vill att vårt samhälle skall demoleras genom massinvandring, så kanske en journalist prioriterar andra samhällsproblem som ligger dem nära hjärtat.

sb-sarah-britz-stjart

Sarah Blitz har tydligen tagit illa upp för att hennes okunnighet uppmärksammats offentligt, och det är ungefär samma historia som jag drog upp med journalisten Anders Bolling [Mitt brev] [Anders svar] där de intar den försmåddes försvarsställning istället för att göra det de annars själva som yrkesgrupp kräver av sina offer, nämligen att ”pudla” (eller avgå).

Det är väldigt viktigt att lyssna på Uppdrag Granskning dokumentär. Här granskas granskarna.

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Medierna. Bokmärk permalänken.

52 kommentarer till Jodå, det politiska fängslandet av konstnären Dan Parks borde ha varit förstasidestoff i Sverige, stjärtinspektör Britz!

 1. Sofia skriver:

  Instämmer helt!

  Tyvärr blir vi vanliga maktlösa medborgare alltmer avtrubbade.

  • Peter Harold skriver:

   Vi får peppa varandra! 🙂

  • Susanne skriver:

   1) man blir inte konstnär bara för att man kallar sig det. Precis som alla andra yrken utbildar man sig till konstnär och är en ganska lång utbildning som består av ren teckningsträning, kroki etc i förberedande skolor och slutligen är det konstakademin eller Konstfack, Valand i Gborg etc som utgör högskolexamen och en master i konst.

   2) Man kan ta sig fram som autodidakt men det är ovanligt och då måste man vara en exceptionellt begåvad vilket den här killen uppenbarligen inte är vilket ett enigt konstestablissemang är överens om.

   3) vad det gäller konst som har som syfte att vara provokativ rymmer det alltid flera dimensioner och en intellektuell aspekt. Men det som den här Dan håller på med är outvecklad och tillsynes obegåvad och har hitintills bara visat något tvådimensionellt kanske t o m endimensionellt platt rasism. Det som uttrycks är elakt och visar en slags historielöshet och en skrämmande kyla inför mänsklighetens mest hemska brott och övergrepp.

   Utövaren verkar empatistörd och verkar inte kunna lägga samman betydelser och resultat. Det som är återkommande är en rasistisk ton och en rasistisk agenda. Det har inget med konst att göra utan går mer åt uttryck som liknar propaganda och hets mot folkgrupp. Dan ger uttryck för något som kan liknas vid personlighetsstörning mer än i alla fall konst. Det har inget med konst att göra hur mycket han än kallar sig för konstnär. Tyvärr är det inte en skyddad benämning så vilken amatör eller scharlatan som helst kan kalla sig det, likaså arkitekt. Men alla i branschen ser vad det är, att det inte är konst. Det vore intressant att få mer information om hans bakgrund, han ser ut att ha invandrarbakgrund själv och det kan ju finnas något omedvetet självhats som driver honom. Man kan dölja sig själv genom att attackera andra.

  • Susanne skriver:

   Känslan av maktlöshet har ofta att göra med okunskap och bristande utbildning. Har man inte läst på högskolenivå är man oftast inte bekant med källkritik och vad det innebär. Man har inte fått verktygen, och vet inte heller hur och var man söker information och hur man skiljer mellan fakta baserad på empirisk kunskap och seriösa källor mot enskilda tyckare i sociala medier som bloggare etc vars insikt och kunskap i saker och ting är ganska hemsnickrad men kanske inte är mer än en personlig åsikt grundat i något som inte stämmer. Men ofta handlar tyckande på en sida som denna om att tycka samma sak och känna gemenskap med andra i det, även om det är hat och främlingsfientlighet. Gemenskapen kan bli i form av ”vi mot dem”, folk som känner sig utanför mot det de upplever som innanför osv osv Men om man verkligen är mer intresserad av vad som är sant eller ej – finns det faktiskt möjlighet att ta reda på det. Skickar med denna länk mest som en kuriosa: http://www.politifact.com/punditfact/tv/fox/

   • Peter Harold skriver:

    Så då bör vi alltså införa restriktioner att deltaga i allmänna val? Om folk inte är tillräckligt bildade för att uttrycka en åsikt på sociala medier borde de ju inte heller ägna sig åt att rösta. Eller räcker det med att folk röstar som akademikerna förespråkar?

    • Björngunnar skriver:

     Efter att ha tänkt efter ett tag så inser jag att jag låtit mig luras av Susanne.
     Hon är helt säkert en provokatör anställd av Svenska Motståndsrörelsen för ingen kan vara så korkad på riktigt, nästa gång skall jag inte gå i fällan.
     Jag saknar Läsarens inlägg, jag kan fortfarande se de där sovjetiska flygplanen som möttes någonstans över Himalya, när de varvade upp motorerna innan start, mm.

     • Susanne skriver:

      För de som inte riktigt vet hur man källsöker och verifierar olika flöden av information och tyckande är just konspirationsteorier en viktig ingrediens. Det är genom dem som denna alternativa verklighet får sin förklaring. Och eftersom fakta och sanningshalt är underordnade faktorer i en sådan verklighetsbild vänds det mesta till sin motsats och det man brukar kalla ”common sense” blir i förlängningen ”not so common”

      • Björngunnar skriver:

       Källsökning är mycket enkelt, först tag bort alla judiska källor, vilket gör att all Msm försvinner.
       Återstår då möjligheten att något skulle kunns vara zant som te. x Kalrgiplanen som förklarar massinvandringen.
       Kan de ge exempel på att den omnämns i judekontrollerad media?
       Barbara Spectre sa sanningen om vilka som låg bakom massinvandringen, men henne kanske vi inte skall lyssna på?

       • Susanne skriver:

        Det blir ju också väldigt tydligt hur man uttrycker sig i en diskussion – det är intressant tycker jag. Bara för att jag ger uttryck för en annan känsla och världsbild en majoriteten som brukar skriva här är jag en utsänd spion och en inplanerad kupp av något slag – inte en vanlig människa som googlat på ämnen som ventileras här och därför råkat hamna på just denna blogg. Vad jag förstår av bemötandet är att det finns de som endast kan uttrycka sig med slarviga generaliseringar som bär ett slags konspirationsteoriernas ok som Björngunnar här ovan.

        Jag blir jättenyfiken på vad för person det är och vad ilskan beror på. Vem är du och vad har du varit med om i ditt liv och i din uppväxt. Vad har format dig och det som du uttrycker? Är du ung eller gammal, argsint och elak eller en snäll person?

        Om du är ung kommer du kanske på ålderns höst eller tidigare få uppleva hur det är att vara flykting. Vi vet inte om vi kommer kunna bo här för evigt, det kan vara naturkatastrofer, kärnkraftolyckor eller krig som gör att vi måste bege oss med det vi står och går i. Vem kommer ta emot oss, finns det plats för oss någon annanstans?

        • Björngunnar skriver:

         Ber om ursäkt för min dåliga stavning i förra inlägget, å andra sidan så kunde jag inte se skuggan av ett svar i ditt inlägg.
         Däremot kände jag igen argumentet som frimuraren Eliasson, polischef i konungariket Sverige, nämligen, vad har den personen varit med om i sitt liv som knivhögg en ung flicka till döds!?
         Mao, i mina ögon ett helt bakvänt resonemang.
         Mannen skulle naturligtvis omedelbart hjälps vidare till nästa eventuella liv.
         Mängden flyktingar i Sverige är försumbart, däremot finns många ekonomiska lycksökare, det märkliga är att dessa kryp till människor lämnat sina kvinnor och barn vind för våg.

         Det heter Kalergiplanen omutifall att du skulle vilja diskutera något reellt!?
         Ta även ett titt på Barbara Spectre, s video där hon säger att om inte EU blir mångkulturellt så kommer vi att dö.
         Hon säger också att judar kommer att bli hatade för sin ledande roll i massinvandrings/rasutblandningsprojektet.
         Jag är 67år.

         • Susanne skriver:

          Förlåt skrev fel, eller stavningskontrollen. Det skulle inte stå Björngumman utan björngunnar😬

          • Björngunnar skriver:

           Här ett måste för att vakna till inför vad satanisterna/judarna gjort sig skyldiga till.
           Mannen är en semit men inte någon satanist, tvärtom faktiskt.

       • Susanne skriver:

        Björngumman, ett svar på ditt inlägg ”Källsökning är enkelt…”
        Av ditt svar att döma definierar vi källsökning olika, ordet har en annan innebörd som den används i svenska språket än som du använder det. Alla meningar du radar upp, utan någon konkret mening låter lite åt det psykotiska hållet. Jag lägger ingen värdering i det mer än att jag försöker förstå och definiera det du försöker uttrycka. Det låter som att du talar i metaforer men med paranoiska inslag av det uttjatade konspiratoriska slaget. Om man hänger sig åt det eller rättare sagt har fastnat i ett sådant tankesystem är det ju svårt att nå fram med verkligheten och ren fakta. Känslomässigt vet du kanske vad du menar men rent faktiskt sakligt skulle jag inte kunna förklara eller återberätta vad du ville säga. Det hänger liksom inte ihop. Förstår du själv om du försöker bena ut det du skrev o menade?

     • Susanne skriver:

      Jag tror det vore en gåva för de flesta att få ta del av kunskapsarvet, bilda sig och växa som personer oavsett ålder. Det är ju stimulerande och som en gåva om man får eller ger sig själv en möjlighet att göra det. Var det inte Reinfeldt som sa att man skulle få ha rätt att förkovra sig, studera eller omskola sig även som äldre – idag får man ju inte studielån över en viss ålder om det är 55 el nåt.

      Nej självklart är det allmän rösträtt som gäller – det är en av demokratins grundpelare, i motsats till en diktatur. Även om man demokrati är grekiskt och betyder ngt i stil med ”folkstyre” och har sitt ursprung där ansåg Platon att demokrati inte alls var en bra lösning utan han trodde på att en specialiserad skara med specialkunskaper skulle vara beslutsfattare och ledare, och leda folket som var mindre insatt. Men även om demokrati är det mest attraktiva tycker jag så har det sina baksidor. Alla som röstar är ju just inte insatta, Många går mer på vad man som grupp identifierar sig med och delar upp partier i vänster och höger, använder skällsord om fen andra gruppen och tror de kan bli besmittade om det håller med ”fel” parti – just för att det mer handlar om identitet och grupptillhörighet än ren fakta.

      Det är t ex extremt mycket så i USA i dag.
      Många av dem som röstade på Trump t ex i fattigare områden klarade livhanken tack vara Affordable Care Act, ACA, dvs = Obama Care. Innan det infördes gick det inte att försäkra sig om man varit sjuk tidigare plus att det överhuvudtaget var extremt dyrt.

      Jättesvårt för oss att förstå eftersom i Sverige och övriga Europa ser man hälsovård som en mänsklig rättighet som alla ska få tillgång till även om du inte är född i en rik familj

      I USA anser de flesta republikanerna inte att det är en rättighet och att det oavsett inte ska vara en statlig angelägenhet.

      Många av de som röstade på Trump ville få bort Obama Care till varje pris men var inte tillräckligt informerade och insatta i att de faktiskt satt på en gren som de ville såga av, därför de hade gått på kampanjen som målade ut Obama Care som värsta disaster. Det var ju så att försäkringen var en kompromiss och inte den lösning som den dåvarande presidenten hade lagt fram från början. Republikanerna hade motsatt sig den på alla sätt och det var först när den blev dyrare som det överhuvudtaget gick att få igenom. Men innan den var många miljoner helt oförsäkrade. Det innebar att om det skulle drabbas av en sjukdom som krävde operation el efter en olycka skulle läjarbesöken kosta flera 100000 kronor för en enskild person. Obama Care möjliggjorde att flera miljoner kunde försäkra sig, många för första gången i deras liv. Tyvärr verkar många inte ha vetat att försäkringen de fått: Affordable Care act var samma sak som Obama Care.

      Så vad jag menar är att om man inte vet hur man behandlar information, analyserar och hur man källsöker eller ens besvärar sig med att kolla upp vad något innebär i en retorik som t ex i Trumps kampanj så tror man kanske att verkligheten ser ut så som den uppmålas i retoriken och köper det. Den som drar det kortaste strået i det blir ju nästan alltid de själva därför det är de själva som är offren i detta.

      Här ett litet reportage som tar upp just detta. Folk tror och fyller själva i med sina föreställningar hur den framtida lösningen ska se ut utan att ha fått någon faktabaserad beskrivning på hur deras försäkring ska ersättas om den de har tas bort. De litar blint på retoriken – och det är ju deras stora misstag. Bara ett exempel på hur okunskap kan leda en fel:

  • Susanne skriver:

   Jag tror inte riktigt känner till allt om Dan, 40-åringen som kallar sig konstnär och som ingen i konstvärlden känner till. Jag tycker det är chockerande hur ni kan tycka synd om honom för att rättssystemet drar gränser för det han uttrycker.

   Frihet är inte att gå över andras gränser. Att kränka och såra andra har inget med frihet eller libertarianism att göra.

   Dan P:s (Appelberg) första spya, groda, klavertramp eller vad man ska kalla hans utövning för kom 1988 – och det misstaget gjorde absolut inte honom till konstnär.

   Dan hade då kopierat ett foto, föreställande den då aktuella finska trippelmördaren Juha Valjakkala, och gjort en poster där mördaren poserade med ett hagelgevär och texten ”A Man’s Gotta Do What a Man’s Gotta Do”. En slags hyllning till denna sjuka psykopat som mördade en helt vanlig familj i Åmsele.

   Hur fan tror ni folk kände när de såg de där affischerna som han satte upp i Umeå?
   Han hyllar indirekt denna händelse:
   ”När fadern försökte få tillbaka familjens cykel som Valjakkala stulit tvingade Valjakkala ned pappan och hans 15 åriga son på knä och sköt först fadern med ett hagelgevär och sedan sonen. Båda avled av skottskador i huvudet. Klockan var omkring 03.20. Modern började söka efter sin man och son, när de inte hade kommit tillbaka. Utanför kyrkogården stötte hon på Valjakkala och hans flickvän som precis var på väg att lämna mordplatsen i en stulen bil. När modern försökte prata med paret uppstod tumult. Modern kom över det laddade hagelgeväret, men Routalammi lyckades avväpna henne. Modern försökte då fly. Enligt domen och flickvännens vittnesmål hann Valjakkala i fatt henne och slog ihjäl henne med geväret, innan han skar av henne halsen och högg henne två gånger i sidan.”

   Händelsen föranledde ett stort polispådrag i Sverige, Finland och Danmark. De båda förövarna greps på centralstationen i Odense den 10 juli då det tåg de hade stigit på i Köpenhamn anlände. De fördes sedan till häktet i Umeå.

 2. Vauen skriver:

  Svenskt etablissemang har drabbats av kollektiv personlighetsstörning:

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Narcissistisk_personlighetsst%C3%B6rning

  Narcissistisk personlighetsstörning är en personlighetsstörning som kännetecknas av narcissistens extrema känsla av självhävdelse, bristande självkännedom, överdriven självkänsla, överskattade självbild, sitt stora behov av att befinna sig i centrum, och brist på empati …

  Till diagnosmanualen finns kriterier för diagnosen som ofta används vid diagnosticering, i bilagan Diagnostic criteria for research.[3] Dessa överensstämmer ordagrant med kriterierna i den amerikanska diagnosmanualen DSM-IV-TR. Dessa är:

  Har en grandios självbild (till exempel överdriver framsteg och talanger, förväntar sig att bli betraktad som överlägsen utan lämpliga meriter).
  Är besatt av fantasier om obegränsad framgång, makt, briljans, skönhet, eller perfekt kärlek.
  Tror sig vara ”speciell” och unik och bara kan bli förstådd av, eller bara borde umgås med, andra speciella eller högstatuspersoner (eller -institutioner).
  Kräver stor beundran.
  Har oresonliga förväntningar på speciella förmåner eller omedelbar respons på egna förväntningar.
  Är manipulativ, det vill säga utnyttjar andra för att uppnå sina egna mål.
  Brist på empati; är ovillig att känna igen eller identifiera sig med andras känslor och behov.
  Är ofta avundsjuk på andra eller tror sig vara föremål för avundsjuka från andra.
  Uppvisar arrogans, hotfulla beteenden eller attityder.

  • Björngunnar skriver:

   Det Peter beskriver är som taget ur Orwells 1984.
   Men huvudpersonen Winston Smith hade väl ingen personlighetsstörning?
   Men hans arbete på sanningsministeriet gick ut på att skriva om historien vilket han behärskade med stor skicklighet samtidigt som han hatade Storebror, kommunismen, judemakten.
   Intressant men otäckt var att när Storebror fick tag i någon avvikare så skulle personen med smärta och skräck fås att älska Storebror, sedan när detta uppnått blev han skjuten bakifrån.
   Vilka slutsatser kan man dra av detta?

   Dubbeltänk heter beteendet som svenska och andra journalister ofta uppvisar idag .
   Trump säger rent ut vad han tycker om judemakten.
   Kommer de att kunna återfå makten och isåfall hur nu när den kritiska massan gjort att det ryker och pyser ur alla öppningar på ” kärnkraftsreaktorn”?
   Historien har många likheter med Tyskland på 30 talet och det landet sattes ju rejält på plats.
   Men nu ser det lite annorlunda ut?!

   • Susanne skriver:

    Oj det låter som ett förvirrat inlägg. Sorgligt att höra sådan historielöshet. Vem är du som tror du är förmer än andra? Du pratar om judar men vad är det? En religion eller vad? Raser finns inte rent biologiskt eftersom man inte via blod eller andra sätt rent biologiskt kan särskilja folkslag på det sättet öven om man trodde det förr men vetenskapen har ju utvecklats och man vet mer i dag än i går. Det är större biologiska skillnader mellan en och samma grupp än mellan folkslag.

    Så det låter som att du sitter i en egen liten verklighet på kammaren och det är väl just vad många verklighetsfrånvända enstöringar gör som bygger upp konspirationsteorier. Jag är till skillnad från dig arg på konkreta saker utan att generalisera. Jag är totalt emot Israels politik och egentligen hela sättet att ta ett land och ge bort som gjordes på 40-talet av dåvarande NF men från det till att bli rasist är ju knäppt och onyanserat. Världen är betydligt större och mer komplex än så.

    Vår livstid kort och vi lever på en planet som ser ut som ett sandkorn i ett solsystem sett utifrån och det är svårt att tänka sig att det på detta sandkorn – eller lilla atom – sitter små varelser som oss och tycker massa. Fyllda med hat över andra levande väsen på denna lilla atom som jordklotet är. Hisnande tanke men det har med verkligeheten att göra. Det är så verkligheten faktiskt ser ut.

    • Björngunnar skriver:

     Ja judar är de som anammat satanismen.
     Zigenare, du som vet allt bäst kan ju försöka förklara varför det är nästintill omöjligt att få nån rätsida på det folkslaget!

     • Susanne skriver:

      Herregud, jag är ledsen Björngunnar över hur du mår. Jag förstår utifrån hur du uttrycker dig att din värld är i gungning. Det låter helknäppt ärligt talat det du skriver, jag är ledsen. Om man vet vad orden betyder menar jag. Jag vill inte säga något aggressivt eller sårande för jag förstår att du inte mår så bra. Det är svårt att bemöta inbillning och tvångstankar som det låter som du har, speciellt på en blogg så här. Sköt om dig.

  • För ett par dagar sedan kunde man läsa, minns inte var, att man kan bli bannad på Wikipedia om man använder Daily Mail, Fox News eller annan källa som upplevs som ”höger”. Wikipedia har tydligen blivit helt infiltrerat av (((vänstern))).

   • Björngunnar skriver:

    Wikipedia är (((vänstern))).
    Det var en debattör som hette Bulten i Bo som sa att den som (först) använder wikipedia har förlorat debatten .

    • Så är det nog. Men det verkar som om de dom har fått ännu mera slagsida åt vänster på senare tid. Hoppas att skiten sjunker och blir snabbt bortglömd.

     • Björngunnar skriver:

      Det kan vara så att verkligheten överträffar dikten!
      Japanska kärnkraftverket Fukoshima atombombat av Israel ?
      http://www.jimstonefreelance.com/fukushima1.html

      • Susanne skriver:

       Jaha konspirationsteorier igen. Jag tycker verkligen du ska ta en grundkurs i historia och/eller stadsvetenskap på universitetet. Kvällskurs om du jobbar dagtid eller dagtid om du är sjukskriven. Om du inte är behörig läs in det du saknar på Komvux. Jag lovar dig du kommer få ett mycket mer innehållsrikt liv och tycka att det är intressant och lärorikt och växa som människa. Man kan också göra högskoleprovet men att läsa in det som saknas på Komvux kan jag verkligen rekommendera Man kan börja läsa på Grundskolenivå om man känner man har hål i åren man gick i skola
       Du kommer bli stimulerad tror jag

       • Björngunnar skriver:

        Högskolan))
        Jag har ingenjörsutbildning men det är väldigt länge sedan, 45 år sedan?, och om jag höll kurser på högskolan kunde det nog innebära att något vettigt lärdes ut.
        Du har nu en del frågor som jag ställt till dig att besvara, numrera dem så du vet inte glömmer någon!
        Någon anställning har jag inte haft sedan jag gått ut skolan men anställda har jag haft.

        • Susanne skriver:

         45 år sen är länge sen;) och ämnet då hade inget med historia, sociologi, antropologi eller statskunskap att göra – ämnena man skulle kunna tycka ha att göra med dina ”uppstötningar” som jag uppfattar dem som. Det är aldrig för sent att lära, anmäl dig till hösten så kommer du få att göra.

      • Susanne skriver:

       Björngunnar du publicerade en länk från en oseriös blogg – Jim stonefreelance!?
       Den är just ett praktexempel på en otillförlitlig källa! Det är ju det här som är så tragiskt att vuxna människor, ja och du hävdar t o m att du är högskoleutbildad och har undervisat vilket är svårt att tro när du hänvisar till sådant dravel från internet. Man kan inte bara googla och sen tro på allt som kommer upp, det är helt ounderbyggt tjafs.

       Den självutnämnde sk ”journalisten” heter inte ens Jim stone utan James Milford Heikkila (född på 60-talet) Han kallar sig journalist men sidan och innehållet visar inga tecken på seriös journalistik varken språkmässigt eller innehållsmässigt. Har svårt att tro att han har en journalistiskutbildning eller någonsin har haft några seriösa uppdragsgivare utan det verkar vara en hemsnickrad blogg i en anda av konspirationsteorier. Så igen, vem som helst kan kalla sig ”journalist” men den sidan innehåller inte trovärdig information. Det fullkomligen lyser oseriositet om den, Det borde ju du kunna avgöra tycker man.

       • Björngunnar skriver:

        Du har förmodligen rätt i detta fall jag vill minnas stt det påstås att Japan sålt plutonium till Iran men varför letar du fel och vägrar svara på mina frågor?
        Och din kommentar på att Carl Bildt ordnade så USA fick sveriges plutonium?

     • Läsare skriver:

      På tal om slagsida, en kompis berättade härom dagen att han håller på att läsa en bok om Estonia. Enligt boken hade Estonia tio graders slagsida innan hon gick från Estland.

      Kan för lite om detta för att kunna bedöma, men det låter mycket. Känner en som är sjökapten, två när jag tänker efter.

      Den ena går i Atlanten, den andra privata lyxbåtar i varma vatten. Får återkomma i saken.

  • Björngunnar skriver:

   Om konst är att kunna väcka känslor och beröra med sitt arbete måste Dan Park vara en av tidernas bästa konstnärer, reaktionen hos maktetablissemanget visar upp sanningen så att alla kan se vilket i mitt fall livar upp i ett destruktivt samhälle, Dan Park är pojken som ropar, Kejsaren är naken!
   Dan Park kommer inte att få något arbete på nån judisk tidning, kommer aldrig att få sitta i Sveriges judiskkontrollerade riksdag, han gör allt fel för att hamna vid köttgrytorna.
   Nu är han inte bara en skicklig konstnär utan en person med ett imponerande civilkurage, en röst i öknen, han är mannen som gick fram till juden Fagin och frågade efter mer soppa.

   • Susanne skriver:

    Dan Park är visserligen kanske av judisk härkomst själv men han är ingen konstnär. Han ÄR kejsarens nya kläder förkroppsligad. Det blir verkligen konstigt när de som ser honom som konstnär inte vet något om konst. Inte vet vad som krävs för att bli konstnär och inte vad för utbildning man går eller hur man kommer in på en sådan utbildning. Det finns ingen i konstvärlden och inga konstnärer som kallar honom för konstnär eller ser honom som en kollega. Det är sorgligt att så mycket okunskap och missförstånd om vad konst är råder hos en del. Vet du något om den där killens DNA och bakgrund. Ta reda på det så blir du förvånad;)

   • Susanne skriver:

    Konst har inte likhetstecken med att väcka känslor, det räcker inte. Konst kan bara vara dekorativt och vackert. Det är mkt som kan väcka känslor och avsky men det är inte detsamma som konst. Det han gör har inget med konst att göra och Appelberg som han heter har ingen sådan utbildning.

    Det blir verkligen en värdenihilism när man missbrukar ords betydelse på det sättet. De enda som vill kalla det konst är rasister men ingen ur konstvärlden, sorry. Björngunnar jag lägger ned försöken till kommunikation för jag vet inte hur jag ska kunna bemöta dina metaforer. Hur är det med hälsan och läget? Det finns liksom inget i din framställning som går att svara på, ingen frågeställning är formulerad och jag förstår inte riktigt vad det är som upprör dig så och hur du ser på dig själv

    Vem fan är du som dömer andra människor. Om du arbetat som ingenjör har du kanske haft ett bra liv med en ok inkomst, inte varit bespottad utan fått jobb när du sökt det och inte behövt leva på bidrag eller tigga, utan haft mat på bordet och tak över huvudet. Alla är inte lika lyckligt lottade som du har varit. Att fördöma dem som inte fått de möjligheter du haft blir ju väldigt bakvänt. Det låter som att du trots allting ändå inte är lycklig utan missnöjd med tillvaron.

    • Björngunnar skriver:

     Jag har inte sökt några arbeten, däremot har jag varit arbetsgivare och du är en rasist helt utan bildning vett och etikett.
     Vad spelar det för roll vilka gener Dan Park har?
     Judar är satanister, Sverige styrs av dem, Eu naturligtvis deras skapelse, UZA är judestyrt.
     Betänk att Ryssland är ett kristet ortodoxt land och att kristendomen är ett rött skynke för satanisterna.
     Svara på mina frågor, du är eljest en expert på att trassla till diskussioner och så vill jag rekommendera dig att läsa Mästaren och Margarita av Bulgakov.

     • Susanne skriver:

      Mästaren och Margerita är en fantastisk roman men hur du läser den eller hur du tolkar in den i din egen verklighet är en annan femma. Jag uppfattar inga frågor!? Vad vill du ha svar på? Jag kan inte gå in i din hatfyllda fördomsfulla värld, har inte de referenser du åberopar. Jag uppfattar ju dina konspirationsteorier som tecken på psykologisk instabilitet och du vet nog vad jag menar med det eller hur. Jag vet inte om du är slarvig när du uttryckér dig eller psykotisk men harangerna som är generaliserande och mer som metaforer – uttryck för någonting i ditt känsloliv. Mer så än något som är underbyggt. Skulle du vara forskare och lägga fram dina teorier skulle de eka tomt och falla till marken som lösa fladdermusvingar.
      Jag menar du skriver:
      ”Judar är satanister, Sverige styrs av dem, Eu naturligtvis deras skapelse, UZA är judestyrt. Betänk att Ryssland är ett kristet ortodoxt land och att kristendomen är ett rött skynke för satanister”.

      Vad ska man svara på det? Goddag yxskaft? Helknäppt skulle jag vilja säga. Där har du konspirationsteorierna i ett nötskal.
      Varför inte vända uppmärksamheten lite närmare dig själv istället, mitt intryck är att du målar upp något på omvärlden som egentligen handlar om ditt eget inre. Boken du nämner har ju även den kvaliteen och är fylld av metaforer.
      1) Varför är du olycklig?
      2) Varför är du så frustrerad?
      3) Vad fattas dig?
      4) Varför är du så fixerad vid judendomen?
      5) vad har du själv för bakgrund?
      6) Hur är det med känslolivet och hur blev det omhändertaget när du var liten?

      • Björngunnar skriver:

       Jaså du gillar Mästaren och Margarita, du kanske tom. kan ryska och har läst resten av Bulgakovs böcker.
       Mina frågor fanns i tidigare inlägg och du svarade inte på dem, gör det!
       Kalergiplanen var en, 911 annan osv…
       Dammen som första avsnittet i Mästaren och Margarita utspelar sig kallas Patriarsky och ligger i Moskva men det visste du nog redan.

       • Susanne skriver:

        Tack för videosnutten. Musiken är fantastisk. Har sett den filmen på bio i sin helhet och läst boken ett antal ggr. Den har även gått som pjäs på Dramaten med Lena Olin som Margerita.

        Intressant att du tar upp den just för att den rör sig just på gränsen mellan psykisk instabilitet, psykos och verklighet. Är fylld med metaforer, flytande gränser mellan verklighet och fantasi, hallucinationer och dold el inbakad samhällskritik mot Stalin.
        Det senare är ju något som kännetecknar rysk film och litteratur under sovjettiden.

        Folk som är uppvuxna i Sverige har ju ingen aning om vad det innebär att leva i en diktatur och därför blir det mer än löjligt, ja korkat, med de jämförelser som gjorts på denna sida ang yttrandefrihet. Det är liksom så självklart här att vi har det så folk inte fattar liksom inte vidden av det. Så igen missbrukas ord och används fel. Det blir som att skrika på vargen, vi har yttrandefrihet men med det följer ett ansvar.

        Man kan t ex inte springa in i en byggnad t ex en biograf och skrika att det brinner om det inte gör det. Och sen hävda att man har yttrandefrihet. Oavsett om det är en lögn har man rätt att ljuga. Men det är inte yttrandefrihet i det fallet, det ses inte som det utan som någon form av vilseledande, ett brott. För med yttrandefrihet följer ett ansvar – igen, ytttrandefrihet är inte att säga kränkande sårande eller rasistiska saker till andra bara för att man får prata fritt. Man har inte rätt att göra andra illa eller ärekränka

        Förövrigt förstår jag inte vad du frågat, du har inte ju formulerat några frågor till mig. Jag hittar bara en radda haranger utan frågetecken. Jag kan liksom inte gå in och plocka ner alla saker som du skrivit och tagit upp, världshändelser, men jag säger det igen kolla dina källor med en mer kritisk blick. Man kan ofta härleda information som delvis stämmer men hur den sedansötts ihop och analyseras – det är ofta där det blir knasigt och weird.

  • Susanne skriver:

   Ja det var en ganska träffande beskrivning av Dan.

 3. Ping: Jodå, det politiska fängslandet av konstnären Dan Parks borde ha varit förstasidestoff i Sverige, stjärtinspektör Britz! | Arab Nyheter

 4. Hans Jonsson skriver:

  Bäste Peter H,
  Vad skönt det är att inte vara ensam!
  Jag hyser samma känslor som du för det dasspapper man säljer under namnet Expressen.
  Det finns visst någon blaska kallad Aftonbladet som inteär mycket bättre

 5. Läsare skriver:

  Idiotlandet Swedistan åker på statsbesök. – Vi är feminizter serru …

  https://petterssonorg.files.wordpress.com/2017/02/feministisk-regering.jpg?w=490&h=410

  Trögfattarföreningens riksmöte är nu öppnat — ,kort och rolig

 6. Peter Harold skriver:

  Ohälsa. Beklagar min frånvaro. 😦

 7. Björngunnar skriver:

  Helene Davik #jagärhär exponerad – falska upphovsrättsanmälningar på SVT

  Marie-Loise Johansson #jagärhär nätterrorledare i Höganäs

  Mattias Lahti Davidsson – en av Sveriges största folkrättsbrottlingar

  Nils Erik Stenhammar – bedrägeri och urkundsförfalskning

  Kjell Roger Wiklander – Umeå, nätterrorist och administratör mot yttrandefriheten

  Susanna Stubberöd – enhetschef för nätterror, SVT Stockholm

  Ida Teresia Kero – SINTEF ny enhetschef för nätterror från Trondheim, SVTs terrornätverk leds nu i Norge

  Matilda Friberg Holm – en julklapp till hatet mot yttrandefriheten

  Sari Knuuti Scharin – leder svärmattacker mot Joakim Lamotte

  Jacob Möllstam – demokratiterrorist och samordnare från Göteborg

  Amanda Forsberg – Liberalerna Enköping vill stänga ner yttrandefriheten

  Anders Georg Magnusson – Net stalker från Ludvika – varning!

  Mats Anders Mörk – Online stalker från Uppsala – stäng ner!

  Andrea Theoren Morwing – leder Indianby i Billdal med Mina Dennert som svärmanmäler på Facebook

  Cilla Cecilia Wyke – en nära samarbetspartner till terrorgrundaren Mina Shourangiz Jannica Dennert

  Välkända Hedda Krausz Sjögren på Sydafrikas ambassad styr terrornätverket jagärhär med sin mor

  Görel Envall insider i Göteborgsnätverket som gör kriminella svärmattacker

  Joakim Bengtsson Lee Researchgruppen styr nätterrorattacker och åsiktsregistrerar med jagärhär

  Mia Wihlborg, Ekeby arbetar med AFA, Researchgruppen, jagärhär och andra vänsterextrema organisationer

  Kajsa Klein – mediastrateg för Mina Dennert kriminella nätverk på Stockholms Universitet

  Eva Anna-Karin Sandberg IT-ansvarig för jagärhär exponerar sig

  Anonyma svärmledaren Annica Linnéa Pettersson exponerad – ledde attack mot SD Nacka

  Josefin Lindell-Sjögren – nätterrorledare, manualförfattare och strateg för Mina Dennert

  Karin Lovisa Berg – terrorledare och föreläsare för Mina Dennert

  Mats Leijon i Limhamn – stänger ner Granskning Sverige 4.0 – firar med Josefin Lindell-Sjögren

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s