Varför hotar de s.k. ensamkommande flyktingbarnen med kollektivt självmord?

Bästa läsare!

Statens Television och Statens Radio uppmärksammar att många ”ensamkommande flyktingbarn” mår så pass psykiskt illa att de hotar med att begå självmord, och att de talar om att ingå självmordspakter med andra via Internet. Enligt Barnombudsmannen hotar de med ”kollektivt självmord”. [Länk SVT]

Bakom detta finns kampanjgruppen ”Vi som inte står ut men slutar aldrig kämpa”. Frågan är vilka man menar med ”vi”; det kan knappast vara de självmordsbenägna s.k. flyktingbarnen, eftersom de ju hotar just med att sluta kämpa. Istället finner vi sannolikt de sedvanliga politiska aktivisterna. I deras presentation skriver de följande:

”#vistårinteut” vill visa politiker och civilsamhälle hur de nya asyllagarna och osäkra återvändandeavtal, bland annat med Afghanistan, påverkar de ensamkommande asylsökande ungdomar som bor i Sverige. På boenden, inom socialtjänsten, som gode män, psykologer, pedagoger, kuratorer, i familjehem, i föreningar, som volontärer och inom vården ser vi hur de nya asyllagarna drabbar dem. Vi ser och vi står inte ut.

Det som just nu sker i Sverige är inte värdigt en demokrati och en välfärdsstat. Det bryter mot barnkonventionen och mänskliga rättigheter. Vi säger: backa, gör om, gör rätt.

[Länk Facebook]

Med andra ord, det handlar här om folk med ekonomiska och politiska intressen som oroar sig över att de ”nya asyllagarna” innebär att de som saknar asylskäl inte skall få stanna kvar i Sverige och nyttja välfärdsstatens förmåner, utan istället skall skickas tillbaka till hemlandet.

Enligt SVT kommer uppgifterna om planer på kollektiva självmord just från ovan nämnda nätverk. Barnombudsmannen har därför haft ett krismöte:

– Skälet till mötet är uppgifterna från nätverket ”Vi står inte ut” om att det finns slutna grupper på sociala medier där unga människor planerar att begå kollektivt självmord. Vi tar detta på stort allvar eftersom vi under ett par års tid träffat över 600 ensamkommande barn, och vi har sett att de uttrycker självskadebeteende och självmordstankar, säger Hans Reuterskiöld på BO.

I denna Facebookgrupp beskrivs hur de s.k. ensamkommande flyktingbarnen far illa. Bl.a uppmärksammar man att ”ensamkommande flyktingar som tills nyligen kategoriseras som barn placeras helt plötsligt i boenden tillsammans med andra vuxna” (ett öde som f.ö. drabbade min dotter när hon föddes och kom hem från BB, men det gick bra den gången…). Det finns ingen reflektion om att dessa s.k. ”flyktingbarn” i både juridisk och fysisk mening inte längre kan kallas för barn.

Man beskriver också att de ensamkommande s.k. flyktingbarnen utsätts för hjärtskärande behandling. Sedan dessa numera bara skall få tillfälliga uppehållstillstånd istället för permanenta, och att familjeåterförening i Sverige endast skall ske efter särskild prövning (familjeåterförening för ett flyktingbarn som rest över halva planeten p.g.a. denne inte har någon familj kvar i livet enligt asylansökan… det här går inte ihop) så har de s.k.  flyktingbarnen i allt högre grad uppvisat sämre fysisk och psykisk hälsa. [Länk SvD]

Enligt nätverket #visominte står ut beror detta ”Sverige utvisar idag ensamkommande barn och ungdomar till länder där inget liv är möjligt. Det är inte ens säkert att barnen överlever – så farligt är det i en del länder.”

Detta kan naturligtvis te sig hopplöst ut. Men man skall också betänka det faktum att det krävs en hel del ekonomiska resurser för ett enda av dessa s.k. barn att ta sig hela vägen från t.ex. Afghanistan till Sverige.

I vissa fall uppger dessa barn att de varit så övergivna och desperata att de hängt under golvet på lastbilssläp tvärs över två kontinenter, men rent generellt rör det sig om gruppresor för äldre tonåringar. Motivet har varit att sända ankarbarn till Sverige. Det faktum att andra länder har en mer restriktiv attityd i omhändertagandet, och att de s.k. ensamkommande i högre grad väljer Sverige som destination av den anledningen talar sitt uppenbara språk om deras motiv att söka asyl här.

Men när nu ämnet ändå kommit upp på tal genom Barnombudsmannens försorg kan det vara på sin plats att penetrera frågan djupare.

Om nu dessa s.k. flyktingbarn antingen inte är barn, eller att de saknar asylskäl i Sverige, men ändå riskerar att hamna i en miserabel situation vid återkomsten till sitt hemland, så kan det kanske vara på sin plats att fokusera sig på det problemet istället för att sikta på ett ytterligare överutnyttjande av det svenska välfärdssystemet.

Den faktor som jag identifierat – men som SVT och Barnombudsmannen förtiger – är att ett hemvändande ankarbarn är en förlustaffär för släkten som investerat i att sända en yngre familjemedlem/släkting till Sverige för att få en ingång till vårt skattefinansierade välfärdssystem. Denna investering är kostsam såvida inte man har turen att träffa på en SVT-anställd politisk aktivist som bekostar smugglingen med hjälp av TV-licensmedel.

En anekdotisk uppgift i Aftonbladet gör gällande att en ”paketresa” från Afghanistan till Sverige kostar upp mot 180’000 kronor (lustigt nog kan en utvisning i omvänd riktning kosta lika mycket också). Detta är en gigantisk förmögenhet för en människa eller en hel familj i Afghanistan, och det är ju ganska naturligt ur deras perspektiv att lägga skulden på ankarbarnet för att denne misslyckats skapa räntabilitet på investeringen. Men detta är ju inget som varken svenska staten eller skattebetalarna kan klandras över.

De som skall klandras är snarare de svenska politikerna. De borde för länge sen ha insett det orimliga i att en ”föräldralös” 16-åring i Afghanistan har de ekonomiska resurserna att ensam och medellös ta sig till Sverige. Politiker och ansvariga myndigheter borde – i skenet av att ankarbarnens mål för resan är att erhålla understöd på bekostnad av svenska skattebetalare – och därför hanterat varje ansökan som ett misstänkt fall av bedrägeri.

Att omedelbart förse ankarbarnen med ipad, nallebjörn och fickpengar för krogbesök samt gratis märkesskor i storlek 46 och boende med 24-timmarsservice har visat sig vara en dålig strategi, inte minst i de fåtal fall där bluffen synas och ”barnen” visar sitt missnöje genom att börja slåss som en vuxen jihadist…

Fördelen för de hemvändande afganska ”ensamkommande barnen” är att de vid hemkomsten hunnit bli alltför gamla för att duga som dansare åt de gamla gubbarna; det är säkert inte lika roligt att sodomera en 25-åring som en 12-åring, i synnerhet inte som gossarna får helskägg vid 15 års ålder (såvida inte det är bara här i Sverige som afghansk skäggväxt börjar tidigt). Tråkigt nog för dem är detta kanske det enda positiva med att bli hemskickad till Afghanistan, men återigen så är detta inget som den svenska staten skall klä skott för.

Bevisligen skulle alla de pengar som Sverige spenderat på lycksökande bedragare inom asylindustrin (bedragare inom mottagarleden såsom i givar- och utförandeleden) ha kunnat göra tillvaron betydligt trevligare för barnen i Afghanistan plus flera andra länder. Dessutom kan man fråga sig hur hotad försörjningen var för en familj som hade råd med att anlita en smugglare för 180’000 kronor…? Även med det perspektivet att resan betalades med lånade pengar är objektionen giltig.

Slutsatsen kan inte bli annan än att de som verkligen behöver hjälp i Afghanistan är där och inte här.

Med andra ord, dessa hot om kollektiva självmord är en angelägenhet som bör omhändertas av individernas släktingar och deras hemländer. Vi har gett dem ett tillfälligt skydd, och efter noggrann prövning har det i många fall konstaterats att skyddsbehov inte längre föreligger.

Fattigdom bekämpas inte med välfärd. Fattigdom bekämpas med frihet och välstånd. Att vinna välfärd genom bedrägeri är en falsk lön, och förtjänar ingen empati.

Vidare så skulle det vara intressant att få se ifall dessa uppmaningar till självmord är ett exempel på ”passiv jihadism” för att påverka den svenska flyktingpolitiken så att portarna öppnas på vid gavel igen och bidragskranen vrids upp för fullt?

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

42 kommentarer till Varför hotar de s.k. ensamkommande flyktingbarnen med kollektivt självmord?

 1. MartinA skriver:

  De kan nog dessvärre tänka sig att mörda andra än dem själva för att få ihop sina pengar.

 2. Hans Nilsson skriver:

  För egen del får de hemskt gärna ta livet av sig kollektivt. Ju större kollektivet är ju bättre blir det för landet.

 3. bjornwiklund skriver:

  Har väldigt likadana slutsatser som du skriver . . .

  Förfärligt att MV med hänsyn till minskande volymer på asylsökande plötsligen dubblar andelen som beviljas UT . . verkar som det finns kommunicerande rör mellan alla enheter (personer) som lever gott på numer 100 — 200 000 UT INIG och gud nåde den som försöker minska pengaflödet till detta . . .

  Nästa bakslag blir naturligtvis då jobbskatteavdraget måste plockas bort, ränteavdragen tas bort osv osv för att ännu hårdare beskatta medborgarna (ännu mer omfördelning för den ”goda sakens” skull)

  För det går inte i ett samhälle där endast hälften, av de utrikes födda i arbetsför ålder, jobbar och de som inte jobbar men som borde är ganska gott försörjda . . .

  Bifogar den s.k. förbättrade demografin som invandring skapar . . .
  finns nästan inga barn alls i gruppen utrikes födda medan andelen äldre är nästan som inrikes födda . . . do the math 67/2 + 15 blir typ 50% de facto pensionärer och väldigt liten andel barn…

  https://bjornwiklund.wordpress.com/2017/02/06/demografi-i

 4. Anna skriver:

  Ja, detta med hur asyllagen påverkar alla barnen i Sverige- är något som borde belysas. Jag menar nu att det faktum att Sverige först och främst tagit emot så många afghaner, påverkat folks attityder starkt negativt så till den grad att barn som uppfattas som afghaner fastän de inte alls är det- blir påhoppade. Min son som är 10 år har blivit påhoppad 2 ggr nu, för att hans pappa är adopterad. I går var vi hos mormor på Ekerö och sonen var på Konsum och köpte en Cola. Utanför Konsum kom en 12-13 åring med blond kalufs ( troligtvis från skolan btedvid) och skrek åt honom: ” Fuck you! Du ska inte ens vara i Sverige”!

  Nästan komiskt med tanke på att jag som är hans mor, inte alls är någon flyktingkramare.. Jag undrar hur många fler, helt oskyldiga barn som också har utländskt påbrå- som blir påhoppade! Tacka politikerna för den ökande rasismen! Tack så hjärtligt!

  • Mats skriver:

   Befinner mig i liknande situation, och det blir värre. Problemet når inte fram till en stor del av befolkningen där många istället går till verbalt angrepp. Läskig tid denna.

   • Anna skriver:

    Skitbra skrivet. Dubeck och Springare sätter verkligen rätta orden för att beskriva verkligheten. Det är såna folk lyssnar på. Poliser och lärare, eftersom alla vet att de lever i verkligheten. Alltid när jag sagt samma saker har jag fått höra saker som att man är misslyckad och bitter, precis som att detta med att vara ensamstående och morsa innebär att man på något vis inte skulle leva i verkligheten. Det är skönt att någon med mandat att få uttrycka sig, gör det. Vi blir fler och fler.

    Tack för länken till artikeln, Vauen!

  • Peter Harold skriver:

   Jag såg en intressant uppgift om att det räknat i procent är färre ”ensamkommande barn” som tar sig av daga jämfört med svenska barn som får vänta flera månader på att möta någon på PUB.

   Det är ett problem att vissa obegåvade människor går efter hudfärg.

 5. Korven skriver:

  Fake News, drev för att alla ensamkommande skall få amnesti från utvisning, ålderskontroll och ett permanent uppehållstillstånd med full anhöriginvandring för släkt och bekanta.

 6. kallepelle skriver:

  Det är ett försök att jobba upp svennars medlidande igen. Man försökte med apatiska syndromet men det misslyckades så nu försöker man lura oss med ett självmordshot i stället. Det är en ny Alan Kurdi fast värre och närmare. De djävlarna ljuger av godhetsknarkarskäl! Ingen trovärdighet alls nu heller.

 7. Dags för en ny hashtag på Twitter. #AttHjälpaAsylparasiterBegåSjälvmord. Blir jag bannad då? LOL

 8. Lasse Wilhelmson skriver:

  Det var en beundransvärd drapa på detta fake-news. Möjligen skulle man kunna tillägga att det väl ändå är konstigt att denna invasion av ”barn” från Afghanistan inte kom igång för flera årtionden sedan, när det verkligen var betydande krig där.

 9. Den här dokumentären ger en bild av Afghanistan som inte svensk media vill visa. Tydligen visas fredliga områden där afghanska unga män kan bo.
  Lägg också märke till den kultur de kommer från och är präglade av. Den är Sveriges raka motsats. Tror du att man byter värderingar för att man flyttar till ett annat land? Får du tex Saudiska värderingar för att du flyttar till Saudiarabien? Blir du finländare eller norrman för att du flyttar till respektive länder? Kortslutning Sverige.
  ”She is My Son: Afghanistan’s Bacha Posh, When Girls Become Boys”

 10. Stig Olsson skriver:

  Apropå nya grepp inom den muslimska svenska världen…

  • Peter Harold skriver:

   Skrattretande. Men tanken är väl att med skriken locka ditt ”bruschan” och hans vänner och bomba polisbilarna med stenar och Molotov-coctails. Jag kan inte komma på någon annan förklaring.

   Undrar vilka brott hon hade gjort sig skyldig till?

 11. Läsare skriver:

  I Amerika ”flyr” zomalierna till Kanad.

  http://edition.cnn.com/2017/02/13/americas/refugees-flee-united-states-for-canada/

  Knarkafghanerna handlar om att baktikkärringarna blir av med deras toyboys. Allihopa skall skickas till Afghanistan.

  • Peter Harold skriver:

   Ja, Kanada vill visst bli det nya Sverige har jag hört.

   • Anna skriver:

    Perfekt! Det kan ju ordnas lätt som en liten plätt. Migrationsverket kan väl ordna med biljetter till Canada, till alla lycksökare som uppehåller sig här efter avslag om PUT!?

    • Peter Harold skriver:

     Båtbiljett hoppas jag. Det skall vara lite känsla när man migrerar. Som Karl-Oskar och Kristina. De kan få med sig några exemplar av boken som reselektyr. Visst fan, vi talar om somalier. Ok, talbok då.

     • Anna skriver:

      Vilken bra idé ! Utvandrarna på somaliska. Oj, plötsligt fanns ingen marknad. Jag tyar inte längrrrre… Jag undrade varför de envisades med att göra så många ungar, de där 2- när de hade det så magert redan… Det hade de gemensamt med somalierna, Kristina och Karl-Oskar…

      • Peter Harold skriver:

       Det är ett religiöst arv. Jorden skall svämmas över av guds/allahs soldater. Typ. Förenklat beskrivet. Och så kanske de är konstant pilska. Att beteendet uppmuntras av vår socialtjänstlagstiftning gör det inte bättre.

  • Vauen skriver:

   Hoppfullt! visar att et går att bli av med dem om man tar rätt beslut!

 12. ristomatinen skriver:

  Kan uppfattas som tjatig, men de ”ensamkommande flyktingbarnen” är nästan allt annat än det, en lögnbenämning våra fiender kallar de värsta inkräktarna. Det finns förmodligen ingen, eller ytterst få av dem som kvalar in på alla tre termer. Och mindre än 5 % som kan etiketters som något av de tre.

  Nä, närmast bästa är: Vapen- och våldtäktsföra män, är minst 80 % av dem, men troligen >95 %.

  Tja, de har väl fått höra att de kan öka chansen att tränga sig in med självmordshot. För friska svenskar låter det som musik. Ta kål på er invällare! Det har vi väntat på. Vi vill inte ha er här! Den bästa av alla lösningar på invällar problemet!

  Jag kan betala alla rep som skulle gå åt till det!

  • Peter Harold skriver:

   Hehe, jag anade att du är en generös man! 🙂

   • ristomatinen skriver:

    Ja, visst är jag!

    Billigare vore nog att hjälpa självmordskandidaterna att låta sig dränkas. Bogsera pråmar utanför territorialgränsen och låt dem hoppa i plurret med betongankare.

    Här där jag bor kryllar det av övergivna gruvhål. Att hoppa ner där duger gott. Kanske skulle jag framställa en handbok för invällare som vill lämna landet och livet för gott?

    • Peter Harold skriver:

     Din havsidé är bättre än gruvhålen. Jag är fascinerad av bergsindustrin, och jag skulle gärna vilja besöka ett nyligen länspumpat gruvhål i arkeologiskt syfte, dock utan en massa MENA-skelett. Däremot skulle räkorna gilla att vi dumpade dem i havet.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s