Blir regeringens sanningsministerium en ny bidragsfontän för vänstern?

Bästa läsare!

Sveriges socialdemokratiska arbetarparti – partiet som historiskt sett är mest känt för att ha lyckats befästa sin obrutna regeringsmakt efter senaste världskriget genom hemliga överenskommelser med näringslivets toppar i röksalongerna på Saltsjöbadens hotell, samt att som enda riksdagsparti ha haft en formaliserad säkerhetstjänst som spionerade på politiska motståndare (vilket man länge förnekade) – skall ta på sig det stora ansvaret att bekämpa faktaresistans och ”fake news” i vårt land. [0]

Vad kan gå fel?

Intressant nog är det finansministern (vars namn jag för stunden glömt, men det var någonting med Andersson tror jag) som har fått tala mest om detta initiativ. Själv har jag hållit mig ifrån att klicka på länkar till Aftonbladets intervju med henne, och själva förslaget – en handlingsplan i tre delar – skall visst inte presenteras förrän den 24/2.

Trots det tror jag mig veta vad det helar handlar om. Några iakttagelser:

Nr. 1: Det faktum att finansministern och inte statsministern är språkrör för projektet ger mig en ganska klar indikation på att det hela handlar om en ny utgift som skattebetalarna skall bekosta.

Nr. 2: Målgruppen för propagandan är Sveriges ungdomar. Man skall påtvinga sin syn på den enda socialt (av etablissemanget) accepterade sanningen till en grupp människor som utsatts för måttliga doser av historiekunskaper; en grupp vars intellekt i denna ålder studsar periodvis mellan könsorganen och de två hjärnhalvorna, och med blicken skälmskt fokuserad på den åtrådda personens  stjärthalvor; en grupp som saknar tillräcklig livserfarenhet att de kan bedöma vad som är på väg att ske utifrån egna upplevelser från tidigare; en grupp som gärna glufsar i sig en amerikansk variant av pariser-smörgåsen idag, och vill att någon annan betalar på torsdag*[1]. D.v.s. den allra lättast påverkbara delen av befolkningen.

Nr. 3: Målgruppen för pengarna som skall spenderas på att göra den nya generationen av väljare resistenta mot annan information än den som presenteras i statens medier och de etablerade mediekanalerna (vars ägare och tjänare gärna minglar eller gifter sig med statsapparatens lakejer och hertigar) är inte förvånande nog just tidningar, nyhetsredaktioner, skolverket och andra myndigheter som ifrågasätts av den riktiga oppositionen ute i verkligheten.

Nr. 4: Den här satsningen kan givetvis inte genomföras utan att det finns en nationell samordnare som äter upp en rejäl bit av kakan, gärna på rekordtid eftersom statens finanser är så jättebra att vi har råd med ditten och datten. Och vem är tillgänglig för ett sådant uppdrag? Mona Sahlin, kanske? Ja, det enda brott hon begått är att göra en felaktig prognos av sin livvakts tilltänkta löneutveckling – har vi fått veta av medierna som finansministern nog inte betraktas som fake news-leverantörer. Ju förr hon sätts tillbaka upp i sadeln, desto snabbare kan man lura folket att hon inte är någon fifflare, baske mig. *[2]

Nr. 5: Socialdemokratiska arbetarpartiet har i sin officiella förhandsinformation på den egna hemsidan valt att inte berätta om sakinnehållet, och hänvisar istället till finansministerns intervju i Aftonbladet. Aha, kopplingen mellan (S) och Aftonbladet finns kvar! Bara en sådan omständighet bör framkalla ljudet av varningsklockor, åtminstone om man har ett uns av kritiskt tänkande kvar. Att Aftonbladet har en så integrerad funktion i socialdemokraternas kommunikation torde diskvalificera Aftonbladet som opartiskt, och kategorisera regeringens meddelanden som icke trovärdiga.

Nr. 6: Tonen i det lilla som sossarna skriver på sin hemsida har en Orwellsk touch: ” – Vi lever i oroliga tider. Den fria åsiktsbildningen hotas av både desinformation och en växande faktaresistens. Inte minst våra barn och unga behöver rustas för att bättre kunna värdera vilka uppgifter som är sanna och vilka som inte är det.” [3]

Vi lever i oroliga tider? Jag trodde att vi levde i trygghet under socialdemokraternas förvaltarskap över landet. Det dödliga våldet minskar, säger experter i de etablerade kvalitetsmedierna. Samma medier som berättar att invandringen i Sverige är en vinstmaskin, i synnerhet för kommunerna. Vi vet att dagens gruppvåldtäktsvåg inte är något att jämföra med hur det var förr i tiden när den svenska befolkningen var etniskt homogen; värst var vi svenskar under barbariets glansdagar har vi fått veta, men sen kom socialdemokraterna till makten och räddade oss. [4] Det faktum att vi upplåter hela vårt nationella territorium för USA:s/NATO:s räkning i kampen mot Ryssland som inte ens under Sovjetkommunismens dagar invaderade oss har ju gjort oss superdupertrygga.

Med några kampanjmiljoner – kanske fördelade av en plirande Mona Sahlin som måste få en chans till av partiet – så skall man nog kunna pränta in i skallen på alla blivande förstagångsväljare att detta är den av partiet enda sanktionerade sanningen.

Jag mår illa.

Svenska folket måste ta mig fan börja säga ifrån.

Hälsar eder Peter Harold

Förklaringar till skribentens referenser för läsare födda efter mordet på Olof Palme, typ såna som min dotter:
[0] ”Saltsjöbadsandan” respektive IB-affären.
[1] Parisersmörgås är en variant av hamburgaren. Och en av karaktärerna i serien Karl-Alfred brukade säga: ” – Cook me up a hamburger. I’ll pay you Thursday.”
[2] Mona Sahlin sade ”jag är baske mig ingen ohederlig person” när hon ertappats med att handla saker på jobbets kreditkort. Detta hände på 1990-talet, strax efter att ångloken slutade köra och dinosaurierna dött.
[3] George Orwell var pseudonym för författaren som skrev boken ”1984”. Denna bok bör läsas flera gånger i livet, gärna i slutet av högstadiet, sedan i gymnasiet, och helst innan man röstar för första gången, då tillsammans med ”Djurfarmen”.
[4] En sarkasm som refererar till dåvarande statsminister Reinfeldts uttalande om att ”ursvenskt är barbari”. Reinfeldt är politikern som ser ut som en gammal Alfons Åberg.

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Medierna, Politik. Bokmärk permalänken.

26 kommentarer till Blir regeringens sanningsministerium en ny bidragsfontän för vänstern?

 1. Sofia skriver:

  Denne läkare är en sanningssägare i klass med
  Tino inom nationalekonomin:

  Risken finns att han behöver en stödgrupp på FB sedan.

 2. ristomatinen skriver:

  Nog fan mår man illa av alla antisvenskar. Somliga har grovt missförstått Orwells ”1984”. Det var inte en instruktionsbok, puckon!

  De onda jävlarna har ju redan förstört skolan, som mest innehåller propaganda. Går den att göra sämre? Min som som snart fyller ett kvartssekel, har fått lite perspektiv på skoltiden:
  – Så usel, man lär sig knappt något av värde.

  De flesta yngre varken läser skitblaskorna, lyssnar på skitradio eller skit-TV. Inga av mina barn, samtliga vuxna, har ens radio eller TV. Så ska de tvinga på de yngre det?

  Nej, jag är ganska övertygad om att de kommer att misslyckas, förutom med känslostyrda och lättpåverkade individer…

  • Peter Harold skriver:

   Till och med min dotter, som är en godhjärtad människa, tycker att hennes skola dryper av politisk korrekthet. Jag får intryck av att hon inte riktigt tycker att det passar in i den 1890-talsbyggnad som hon studerar i. Och en återkommand3e anmärkning hon gör är att lärarnas pedagogiska förmåga är undermålig. Och detta alltså i ett gymnasium!

   • Ron (GB) skriver:

    Jag fick av en händelse reda på att rektorn på den svenska grundskola där mina barn gick på 90-talet … hade partibok i Socialdemokraterna.

    Det kan ju vara en tillfällighet.

    Hur är det på andra skolor? Har andra rektorer partibok också? Nån som vet?

  • bjornwiklund skriver:

   ”Nog fan mår man illa av alla antisvenskar. Somliga har grovt missförstått Orwells ”1984”. Det var inte en instruktionsbok, puckon!”
   ASG!

 3. Vauen skriver:

  Det där ordet ”faktaresistens” är kul! Det måste betyda att man tycker någon (folket i detta fall) är dum i huvudet!? Underbar tid vi lever i!

  • Peter Harold skriver:

   Du vet, modeord kommer och går. Häromåret var det ”i min värld” som man kunde höra var och varannan säga. I min värld försökte jag undvika det uttrycket.

  • ristomatinen skriver:

   Eller att man är propagandaresitant!

   PK-tokstollarna påstår att de hittat på ordet ”faktaresistens” och att vi andra vänt det rätt. KAn det vara sant? Tror jag inte ett dugg på…

 4. Andersson skriver:

  Mao vände sig också till de unga i kulturrevolutionen

 5. Sofia skriver:

  Carl Norbergs FB är blockerad så att hans videoklipp ej går att dela.

 6. Rune skriver:

  Jag vill bara påpeka att, om man vill vara noga, att karaktären ”Frasse” i serien Karl Alfred var mycket förtjust i ”Parisare”. Alltså inte ”Parisersmörgås”.
  Parisarna verkade bestå av ett sk hamburgerbröd i botten med en pannbiff ovanpå, sedan lök, och ovanpå alltihop ett stekt ägg, som då bara är stekt på en sida.
  Jag har själv provat denna rätt några gånger och måste säga att Parisare är snäppet godare än Hamburgare.

  • Peter Harold skriver:

   Ja, jag skall erkänna att jag satt igår och ägnade nästan trettio minuter åt det där ”parisare”-problemet när jag skrev bloggposten. Vilket skvallrar om min autism eftersom jag helt enkelt kunde ha hittat på en annan referens. Jag stod inför problemet att jag inte läst Karl-Alfred sedan 1981, att ”parisare” beskrivs av Wikipedia som en korvrätt (ja, jag vet, man skall aldrig betrakta den sajten som en 100%-ig källa av sanningar), och det rimmade inte med Frasses ord om att laga en *hamburgare* idag som han betalar för på torsdag. Jag satt och läste en jäkla massa recept, och ”parissmörgåsen” beskrev en färsbiff istället för korvhamburgaren. Till slut fick jag daska mig i ansiktet och fortsätta skriva resten av bloggposten istället…! 😉

   Olyckligtvis har jag bunkrat upp med en massa mat för helgen, men jag blev enormt sugen på att prova en parisare/parissmörgås, med färsbiff, stekt ägg och hela baletten. Det står att den serveras i gatukök, men jag har aldrig sett det tidigare.

 7. gmiksche skriver:

  Peter, det här är inget inlägg. Jag vill skicka en läsvärd artikel till dig. Kan jag få din emailadress?
  /Gerhard Miksche

  • Peter Harold skriver:

   Hon är så söt när hon uttalar sig korkat. Hon är som en gråsparvsunge som tror att hon är en svan som kan dyka…

   Jag ser det som oerhört allvarligt att hon handhar regeringens demokratifrågor. Någon i Sveriges riksdag borde reagera på hennes uttalande. Någon som sett något om detta i medierna?

 8. zanning skriver:

  Och detta som kanske kan bli början till något bra 🙂
  Jag hyllar i a f detta!

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s