DI, socialdemokraterna och den statliga certifieringen av sanning och osanning – detta lovar inte gott.

Bästa läsare!

Det går bra för Sverige. Så bra att den socialistiska regeringen känner sig trygg i att ta nästa steg mot ett samhälle där staten skall definiera vad vi medborgare får tro på, och inte tro på.

Ett exempel på detta är finansminister Anderssons angrepp mot ”osanningar i medierna”, som t.ex. ryktet om att regeringen lånar pengar till invandring. ”Fake news” skall detta sortera in som. Finansminister Andersson – eller snart kanske titulerad som sanningsminister – anser att det är viktigt att medborgarna vet vad som är sant och fel, och att man undviker förvillande nyheter.

Även om mitt minne läcker som ett såll så hade jag ändå en stark hågkomst om att finansm… sanningsminister Andersson nämnt någonting om att den svenska massinvandringen – som blev till hyperinvandring under hösten 2015 – skulle betraktas som en investering, och att man mycket väl från regeringens sida kunde hantera probl… utmaningen genom att låna pengar. Fast mitt minnesintryck är väl falskt?

Icke!

Efter lite sökande fann jag följande artikel hos Dagens Industri. Där intervjuar man nämnda minister Andersson. [länk]

I artikeln står bland annat följande att läsa:

I stället har regeringen beredskap att öka svenska statens upplåning för att finansiera insatserna.

”Det är fullt möjligt att hantera med de befogenheter regeringen har, via en ökad statsskuld, alltså ökad upplåning”, säger Andersson.

Hon vill inte spekulera i hur stort belopp som kan behövas utöver vad som redan har aviserats, inte förrän Migrationsverket presenterat nästa prognos för migrationen till Sverige på torsdag.

För ordningens skull har jag tagit en liten skärmdump så att alla kan se var dessa förvillande falska nyheter kommer ifrån. Det vill säga ifrån den socialdemokratiska finans- och sanningsministerns egen mun:

sb-di-madga-fakenews1

Min tolkning är att myndigheterna har lånat pengar för att bedriva sin verksamhet (tillfogat likviditet), och täcka uppkomna underskott. Sedan är det en annan femma att socialisterna tar ut så mycket skatt att statskassan visar på plus. För övrigt skall det noteras att det mesta på nuvarande överskott är pengar som löntagarna betalat in för mycket (och sålunda skall återbetalas i form av skatteåterbäring).

Jag hoppas innerligt att Sveriges riksdag röstar ner socialdemokraternas förslag när det kommer framläggas. Ett parti och en minister som gör anspråk på att certifiera sanningar, och är ett riksdagsbeslut från att införa formella tankepoliser, men utan att inse att man själv är en del av problemet och en källa till desinformation, bör befrias från sitt uppdrag.

Rösta bort! Rösta rätt!

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Politik. Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till DI, socialdemokraterna och den statliga certifieringen av sanning och osanning – detta lovar inte gott.

 1. Sofia skriver:

  De som har som vana att strunta i vad som är sant och vänder kappan efter PK-vinden –
  glömmer vad de sagt tidigare.
  De trasslar in sig i lögnerna alltmer.

 2. Läsare skriver:

  När politikerasen säger ”utmaning” betyder det: -Vi har inte en jävla susning om vad vi håller på med.

 3. Bäste skrivare. Snart knackar det på dörren.

 4. Läsare skriver:

  Ju du Peter, inte ens det duger vi till i det Nya Swedistan.
  _____________

  Konstfack är ett hav av vithet och likriktning. Det vill de rasifierade konstnärerna i gruppen Brown island ändra på. ”Det var som ett slag i ansiktet att börja här”, säger Fernando Caceres.

  https://www.flashback.org/t2815256

 5. Läsare skriver:

  Islänningur bloggur. Jag är jävlig på språk serru 😉 Det är bara att lägga till lite -ur på slutur så kan du snartur islandur.

  Gissa vad polis heter på islandur? Polisur tror du kanske. Nä, lögreglan.

  http://www.islandsbloggen.com/?m=1

  • Peter Harold skriver:

   Kul! Island är ett ställe som tyvärr hamnar i skymundan i nyhetsflödet.

   Eftersom jag är kille så var det naturligt att få infallet att translategoogla och få fram ordet ”typpið” för att talur omur ordur somur intur slutur påur ”-ur”…

  • ristomatinen skriver:

   Är du lustig? Förmodligen…

   I min ungdom kom jag i kontakt med en islänning, som blev en av mina vänner. I Uppsala har de nationer, och de flesta islänningar var med i Gotlands nation, den mest fornnordiska.

   Han, Gretir, träffade en svenska, vars namn jag inte minns, och de skulle flytta till Island när de var klara med sina utbildningar. Hon var då tvungen att byta förnamn till ett mer isländskt klingande namn…

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s